agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Balık Yemekleri (Deniz Ürünleri)
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-05-2010, 18:43   #1
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 04-05-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 80
Somonlu Pilav

2 bardak pirinç
2 dilim ithal somon
3-4 jumbo karides
2 bardak su,
Bir limon suyu
tuz ve balıklar yağlı olduğu için normalden daha az tereyağ

Pirinçleri suda birkaç saat bekletin. Su ve somonları bir tencerede haşlayın. Bu sırada yıkadığınız pirinci pilav tenceresinde yağı eritip kavurmaya başlayın. Somonlar 10 dakikada yenilebilir duruma geliyor. Kavrulmuş pirincin üzerine somanların kaynar suyunu ve limon suyunu ekleyip kapağını kapatın.
Daha önceden haşlayıp kabuklarını soyduğunuz karidesleri ve somonları parçalayıp pişmekte olann pilava katın.


Bu pilavi restoran sahibi bir arkadaş deniz mahsüllü pilav olarak anlatmıştı. Ben de hamsili pilav oluyor da neden somonlu pilav olmasın diyerek yaptım.

Siz asla yapmayın iğrenç bir şey. Mahalledeki, kediler dahi, yemedi.

meymun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024