agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Balık Yemekleri (Deniz Ürünleri)
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-03-2010, 20:01   #1
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Karidesli Çilav

Çilav, bildiğiniz gibi acem pirinci. Yasemin pirinci olarak da geçer.

İki ölçek çilavı elinizin dayanacağı kadar sıcaklıktaki suda birkaç sefer fazla bastırmadan hafifçe okşar gibi yıkayın.
Üzerine sıcak su koyarak biraz da tuz ilave edin ve bir iki saat suda bekletin.

Bu arada kaynayan suya biraz tuz, dilim dilim (kabuğu ile) kesilmiş bir adet limon, bir iki çorba kaşığı sirke ve 2 adet kesme şeker attığınız suya, yıkadığınız karidesleri atın ve ancak 7-8 dakika haşlayın.(karidesler kaynayan suya atılacak ve 7-8 dakika haşlanacak)

Daha sonra karidesleri bir süzgece boşaltın ve ılınınca kabuklarını soyun.

Pilav pişirdiğiniz tencereye tereyağını ilave ettikten sonra ölçek suyunuzu da koyun, tuzu ilave edin ve su kaynayınca süzdüğünüz çilavı tencereye alın.
Birkaç dakika sonra mutlaka ateşi kontrol altında tutun, ya kısın veya altına teneke mi kullanıyorsunuz yoksa başka bir şey mi onu koyun. Yani Çilavı pilav gibi pişirin ama kavurmadan.
Çilav suyunu çekip de göz göz olmaya başladığında, soyulan karidesleri hemen başka bir kapta az bir tereyağ içinde bir iki çevirin ve üzerine pul biber ilave ederek hemen bu kuşhaneyi göz göz olmuş çilav üzerine boşaltın (karıştırmak yok) Ateşi iyice kısarak çilavın tamamen pişmesini sağlayın.

Çilav demlenirken, bir demet dereotunu ince ince kıyın ve tencereye ilave edin, hemen ateşi kapatın.
On dakika sonra bir tahta kaşıkla çilavı iyice karıştırarak hem karideslerin hem de dereotunun çilava karışmasını sağlayın.

Çilavın o güzel kokusu, dereotu, pul biberli karidesle karışınca nefis bir tat meydana getiriyor.

Ben balık menüsünün yanında ya bu çilavı ya da sarmısaklı patatesi çok yaparım.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2010, 22:15   #2
Ağaç Dostu
 
Dudi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,763
Galeri: 54
Bu akşam bunlar gelmişler Hazır onlar gelmişken yarın denesemmi acaba

Eklenen Resimler
 
Dudi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2010, 09:30   #3
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Neden olmasın, hazır yıkamışsınız da, hadi hemen dediğim gibi haşlayın , fazla haşlamayın mayışlamasın.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2010, 11:52   #4
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Hhatice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-12-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,876
Galeri: 2
Güler hanım çilav için ne kadar su kullanıyorsunuz 1 bardak çilav için kaç bardak su gerekiyor ayrıca sarımsaklı patatesi de yazarsanız sevinirim

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2010, 19:18   #5
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Sevgili hatice ben normal ölçüden 1/2 bardak fazla su koyarım . Yani İki ölçü pirince 2,5 ölçü su koyarım. Normal pirinç pilavında da aynıdır ölçü şeklim.
Çilavda suyunu iyice çekmeden yani daha göz göz olmadan ateşin altını kısarım. Siz isterseniz 2 ölçüye 3 ölçü su koyun, rahatlıkla kaldırır.

Sarmısaklı patatesin tarifini verdim diye hatırlıyorum ama yine de bakayım.
Zenfree ve habibe yapmışlardı çok beğendiklerini yazdılar, hem çok kolay hem de doyurucu. Hatta habibe " valla sırf onu yedim, neredeyse patlayacaktım" diye yazınca gülmüştük.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024