agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Balık Yemekleri (Deniz Ürünleri)
(https)




Reklam


Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-12-2008, 16:12   #1
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,403
Galeri: 103
Ispanaklı balık

SEBO içindir.....

Lipsos veya Kırlangıç balığını az tuzlu suda haşla, ve kılçıklarını ayıkla. İri iri parçalar elde et.
Az haşlanmış ıspanağı, lifleri gidecek şekilde bıçakla kes, biraz karabiber ile bir iki çevirdikten sonra payrexe döşe.
Üzerine ayıkladığın balıkları ser ve yaptığın beşamel sosa biraz kaşar peynir, tuz ve karabiber katarak, balıkların üstüne yay.
En üste de biraz rende kaşar peynir koyarak fırına sür, peynirler eriyip de pembeleştiğinde çıkar, ve servis yap.

 
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2008, 16:25   #2
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-08-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1
Beşamel sosu çok kullanırım ama balıkla bir arada hiç düşünmemiştim. denemek lazım : )

JizeL Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2008, 19:25   #3
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,403
Galeri: 103
Sevgili Jizel, çok koyu olmayan bir beşamel hazırlayın, balıkla fırında güzel oluyor.


Düzenleyen Güler : 08-12-2008 saat 19:25 Neden: harf hatası
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2008, 19:29   #4
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
Biraz daha saçmalayayım ben

Niye sadece lipsos ve kırlangıç kullanıyoruz, başka balıklar denesek olurmu öğretmenim

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2008, 19:36   #5
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,403
Galeri: 103
Sevgili Sebo, bu balıkların ikisi de beyaz etli balıklardır, bu yemeğe daha yakışıyorlar.
Ama sen istersen hamsiden de yapabilirsin.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2008, 19:40   #6
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
Bu kadar güzel yemek tariflerini ve bu güzel tarifi benim için paylaştığınız için çok teşekkür ederim

Sevgiler

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019