![]() |
|
![]() |
#1 |
Moderatör
|
Güveçde Karides
Ufak ufak doğranmış yeşil biberleri, tereyağında öldür, tencerenin kapağı kapalı olsun ki buharı ile biberler daha iyi pişer ve kokusu siner. Buna irice doğranmış domatesleri ilave edin (damatesler biraz diri olsun, çok pişmesin) Arzu edilirse bu arada mantar da koyulabilir-çok da yakışıyor- Hepsini güzelce sote ederek pişir. Başka bir yerde, bol sirke, bol limon suyu biraz tuz ve az şekerle kaynatılmış su içinde ancak 7-8 dakika haşlanmış karidesleri süzerek soy ve biberlere ilave et. Bütün bu malzemeleri, servis yapacağınız güveç içine boca edin. İnce ince kıyılmış maydanozu (Sebo isterse ıspanak koyabilir!!!!) karideslerin üzerine yaydıktan sonra, rendelenmiş kaşar peynir (az) koyduktan sonra ince ince ama tabaka şeklinde kesilmiş dil peynirini de en üste tek sıra döşeyin ve biraz pul biber ilave edin. Peynirler eriyene dek, güveci, ister ocak üstünde, ister fırında tutarak iyice ısıtın, ve hemen servis yapın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Moderatör
|
Bu akşam çocuklara misafir gelecek, menü balık üzerine, onlara bir sürpriz yapayım karides güveç hazırlayayım istedim. Yukarıda tarifini verdiğim karides güveçe biraz ilaveler yaptım. Bu arada sizler için de fotoğrafladım. 1- Güzelce yıkanmış karidesleri bol sirkeli limonlu suda (biraz da tuz ilavesiyle) su kaynadıktan sonra hesaplamak kaydı ile 8 dakika haşlayın. Haşlanan karidesleri güzelce soyun. (Karidesler haşlandı) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Moderatör
|
2-Bir adet kuru soğanı doğrayın, 9-10 adet sivri biberi ınce ınce doğrayın, 5-6 diş sarımsağı ufak ufak doğrayın. Tencereye çok az zeytin yağı (Bir çorba kaşığı kadar) 100 gr. kadar da tereyağ ilave ederek önce soğanları biraz pembeleştirin sonra bunlara yeşil biberleri ve sarımsağı ilave edin, 5-6 dakika malzemeleri öldürün. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Moderatör
|
9- Daha sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ilave ederek biraz da kırmızı pul biber ekerek 190 derece ısıltılmış (turbo) fırına sürerek peynirler eriyene ve hafifçe kızarana kadar, 20 dakika kadar ısıtın. Torunlar pul biberli yiyemiyorlar diye ben biber ekmedim, ve fırına sürülmüş halini şu an size gösteremiyorum onlar akşama pişirecekler. Sürprizim çok hoşlarına gitti, çok memnun kaldılar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
|
Ellerinize sağlık, nefis görünüyor.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
|
Eşim karides çok sever ama ben evde güvecini yapmazdım. Bugün tarifinizi denedim, nefis oldu. Ama karidesleri ayıklayacak vaktim olmadığından ayıklatıp aldım, sonra haşladım, kabukla haşlanma gibi olmadı tabii. Taze mantar ve taze kekik ekledim bir minik defne yaprağı da koydum. Denemek isteyenlere hiç durmayın derim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-04-2015
|
Güveçte pişen tüm yemekler çok lezzetli oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |