agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Balık Yemekleri (Deniz Ürünleri)
(https)




Beğeni Düzeni14Beğeniler
  • 2 Gönderen Güler
  • 1 Gönderen Güler
  • 1 Gönderen Güler
  • 5 Gönderen Güler
  • 2 Gönderen Ozlem A
  • 2 Gönderen Ozlem A
  • 1 Gönderen Melihçetin

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-12-2008, 16:14   #1
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Güveçde Karides

Ufak ufak doğranmış yeşil biberleri, tereyağında öldür, tencerenin kapağı kapalı olsun ki buharı ile biberler daha iyi pişer ve kokusu siner.

Buna irice doğranmış domatesleri ilave edin (damatesler biraz diri olsun, çok pişmesin) Arzu edilirse bu arada mantar da koyulabilir-çok da yakışıyor-
Hepsini güzelce sote ederek pişir.

Başka bir yerde, bol sirke, bol limon suyu biraz tuz ve az şekerle kaynatılmış su içinde ancak 7-8 dakika haşlanmış karidesleri süzerek soy ve biberlere ilave et. Bütün bu malzemeleri, servis yapacağınız güveç içine boca edin.

İnce ince kıyılmış maydanozu (Sebo isterse ıspanak koyabilir!!!!) karideslerin üzerine yaydıktan sonra, rendelenmiş kaşar peynir (az) koyduktan sonra ince ince ama tabaka şeklinde kesilmiş dil peynirini de en üste tek sıra döşeyin ve biraz pul biber ilave edin.

Peynirler eriyene dek, güveci, ister ocak üstünde, ister fırında tutarak iyice ısıtın, ve hemen servis yapın.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2015, 18:29   #2
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Bu akşam çocuklara misafir gelecek, menü balık üzerine, onlara bir sürpriz yapayım karides güveç hazırlayayım istedim.

Yukarıda tarifini verdiğim karides güveçe biraz ilaveler yaptım. Bu arada sizler için de fotoğrafladım.

1- Güzelce yıkanmış karidesleri bol sirkeli limonlu suda (biraz da tuz ilavesiyle) su kaynadıktan sonra hesaplamak kaydı ile 8 dakika haşlayın.

Haşlanan karidesleri güzelce soyun.

(Karidesler haşlandı)

Name:  IMG_5749 (600 x 450).jpg
Views: 383
Size:  60.9 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2015, 18:33   #3
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
2-Bir adet kuru soğanı doğrayın, 9-10 adet sivri biberi ınce ınce doğrayın, 5-6 diş sarımsağı ufak ufak doğrayın.

Tencereye çok az zeytin yağı (Bir çorba kaşığı kadar) 100 gr. kadar da tereyağ ilave ederek önce soğanları biraz pembeleştirin sonra bunlara yeşil biberleri ve sarımsağı ilave edin, 5-6 dakika malzemeleri öldürün.

Name:  IMG_5751 (600 x 450).jpg
Views: 445
Size:  57.9 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2015, 18:34   #4
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
3- Bir kavanoz mantarı da sudan geçirdikten sonra ufak ufak doğrayın ve tencereye ilave edin.

Name:  IMG_5752 (600 x 450).jpg
Views: 390
Size:  53.8 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2015, 18:38   #5
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
4- İri iri doğranmış 2 adet domates, 1 demet ınce doğranmış maydanoz, bir-iki adet muskat, rendelenmiş kaşar peyniri ve bir parça dil peyniri de hazır olsun.

Name:  IMG_5753 (600 x 450).jpg
Views: 738
Size:  62.9 KB

Name:  IMG_5756 (600 x 450).jpg
Views: 662
Size:  44.6 KB


Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2015, 18:41   #6
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
5- Tenceredeki hafifçe pembeleşmiş soğan, biber, sarımsak, mantarlar bir iki çevrildikten sonra soyulmuş karidesleri ve ondan bir kaç dakika sonra da irice doğranmış domatesleri ilave edin.

Name:  IMG_5755 (600 x 450).jpg
Views: 402
Size:  41.1 KB

Name:  IMG_5758 (600 x 450).jpg
Views: 353
Size:  40.9 KB

efeege ve A_NOMAD beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2015, 18:43   #7
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
6- Güveci çok az sıvı yağla yağlayın

Name:  IMG_5754 (600 x 450).jpg
Views: 349
Size:  37.9 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2015, 18:46   #8
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
7- Domatesleri tencereye ilave ettikten sonra çok az tuz, karabiber ilave edin ve rendenin en küçük delikli kısmından muskatları rendeleyin. Domatesler çok pişmeden bütün malzemeleri güvece aktarın.

Name:  IMG_5759 (600 x 450).jpg
Views: 404
Size:  63.6 KB

A_NOMAD beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2015, 18:48   #9
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
8-Güvece önce dil peynir parçalarını, sonra da ince ince doğranmış maydanozları ekleyin.

Name:  IMG_5760 (600 x 450).jpg
Views: 349
Size:  38.9 KB

A_NOMAD beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2015, 18:53   #10
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
9- Daha sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ilave ederek biraz da kırmızı pul biber ekerek 190 derece ısıltılmış (turbo) fırına sürerek peynirler eriyene ve hafifçe kızarana kadar, 20 dakika kadar ısıtın.

Torunlar pul biberli yiyemiyorlar diye ben biber ekmedim, ve fırına sürülmüş halini şu an size gösteremiyorum onlar akşama pişirecekler.

Sürprizim çok hoşlarına gitti, çok memnun kaldılar.

Name:  IMG_5761 (600 x 450).jpg
Views: 363
Size:  61.8 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2015, 20:58   #11
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Ellerinize sağlık, nefis görünüyor..

Güler ve münevver48 beğendi.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2015, 20:56   #12
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Eşim karides çok sever ama ben evde güvecini yapmazdım. Bugün tarifinizi denedim, nefis oldu. Ama karidesleri ayıklayacak vaktim olmadığından ayıklatıp aldım, sonra haşladım, kabukla haşlanma gibi olmadı tabii. Taze mantar ve taze kekik ekledim bir minik defne yaprağı da koydum.

Denemek isteyenlere hiç durmayın derim Güler Abla o kadar güzel fotoğraflamış ki okumaya bile gerek yok. Tekrar ellerinize sağlık.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2015, 15:44   #13
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-04-2015
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 30
Güveçte pişen tüm yemekler çok lezzetli oluyor.

mazda_ozan beğendi.
Melihçetin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2015, 17:05   #14
Ağaç Dostu
 
mazda_ozan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-08-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 130
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Melihçetin Mesajı Göster
Güveçte pişen tüm yemekler çok lezzetli oluyor.
katılıyorum. Bu arada güveç balık şeklinde ilginçmiş..

mazda_ozan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024