10-10-2008, 15:38 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
|
Palamut
Şimdi Palamutlar başladı ve yağsız.En güzeli balıkçıda takoz tabir edilen boylarda kestirip temizledikten sonra bir süre suyu süzülsün yeterli miktarda tuz atıp mısır unu ile unladıktan sonra hemen tava yapmalı. Yanına kırmızı soğanlı rokalı yeşil salata.Afiyet olsun. |
10-10-2008, 16:09 | #2 |
Ağaç Dostu
|
Bundan 4 sene önce kurban bayramında 3 çift olarak Çanakkale de bir arkadaşımıza davetliydik babaannesi bize fırında tazecik palamut yapmıştı o kadar lezzetliydi ki sonrasında bizlerde defalarca toplanıp denedik ama hiç birimiz o kadar güzel ve lezzetli yapamadık. Çok az z.yağı tuz ve palamut, fırına sürüyorsunuz o kadar ama o kadar değilmiş (lezzet açısından) |
10-10-2008, 16:41 | #3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
16-11-2008, 17:05 | #4 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Palamutun kılçıklarını ayırır kuşbaşı doğrarım. Soğan ve biber doğrarım. Tavaya zeytinyağı koyup, yavaşça çevireerek pişiririm. Soya sosu, muskat, köri eklerim. şaşılacak bir yemek olur. |
|
|