agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Balık Yemekleri (Deniz Ürünleri)
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-10-2008, 15:38   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
Palamut

Şimdi Palamutlar başladı ve yağsız.En güzeli balıkçıda takoz tabir edilen boylarda kestirip temizledikten sonra bir süre suyu süzülsün yeterli miktarda tuz atıp mısır unu ile unladıktan sonra hemen tava yapmalı. Yanına kırmızı soğanlı rokalı yeşil salata.Afiyet olsun.

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-10-2008, 16:09   #2
Ağaç Dostu
 
papatyam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,608
Galeri: 1
Bundan 4 sene önce kurban bayramında 3 çift olarak Çanakkale de bir arkadaşımıza davetliydik babaannesi bize fırında tazecik palamut yapmıştı o kadar lezzetliydi ki sonrasında bizlerde defalarca toplanıp denedik ama hiç birimiz o kadar güzel ve lezzetli yapamadık.

Çok az z.yağı tuz ve palamut, fırına sürüyorsunuz o kadar ama o kadar değilmiş (lezzet açısından)

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-10-2008, 16:41   #3
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi papatyam Mesajı Göster
Bundan 4 sene önce kurban bayramında 3 çift olarak Çanakkale de bir arkadaşımıza davetliydik babaannesi bize fırında tazecik palamut yapmıştı o kadar lezzetliydi ki sonrasında bizlerde defalarca toplanıp denedik ama hiç birimiz o kadar güzel ve lezzetli yapamadık.

Çok az z.yağı tuz ve palamut, fırına sürüyorsunuz o kadar ama o kadar değilmiş (lezzet açısından)
Annem palamut yağlandı diye haber verince fırında palamut yaparız. Halka şeklinde kesilmiş soğanların üzerine hafif tuzlanmış palamutları yerleştirip fırınlarız.

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2008, 17:05   #4
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Palamutun kılçıklarını ayırır kuşbaşı doğrarım. Soğan ve biber doğrarım. Tavaya zeytinyağı koyup, yavaşça çevireerek pişiririm. Soya sosu, muskat, köri eklerim.
şaşılacak bir yemek olur.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2008, 13:51   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Memet'in yukardaki tarifinden ortaya cikan yemek.

Name:  Memet'in tarifi.jpg
Views: 520
Size:  51.7 KB

Yapilisi basit ve oldukca lezetli bir yemek.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024