agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Balık Yemekleri (Deniz Ürünleri)
(https)




Reklam


Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-10-2008, 13:52   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Balık kebabı

Balik yemeklerine sayin Hossoman' dan baska kimse deginmemis. Oysa balikyemekleri en basta giden yemekler olmaliydi diye dusunuyorum. Yoksa artik evlerde balik pisirilmiyormu? hep disarda mi yeniyor baliklar?

Her neyse belki bundan sonra herkesin ekliyecegi bir balik tarifasi olur.
Hossomandan sonra bir balik tarifesi de benden.

Buralarda, "Gummy shark" isimli kucuk bir kopekbaligi, oldukca tuketiliyor. 1.5 metre kadar olan baligin etleri kemiklerinden ayrilip parcalar halinde kemiksiz kilciksiz satiliyor benim kullandigim balik bu kemiksiz etlerdendir. Belki buyukce baliklar oralarda da kemiklerinden ayrilip satiliyordur. Yoksa irice balik alip kemiklerinden sizin ayirmaniz gerekecek.

BALIK KEBABI

Malzemeler:
1/2 kilo kemiksiz beyaz balik eti.
Zeytin yagi
Havanda dogulmus Golyandro (Kisnis) tohumu
Tatli kirmizi toz biber
Limon
Sarmisak tozu.

Baliklar uzerine konacak un karisimi:
1/2 bardak un
Bir corba kasigi nisasta.
(buradaki nisasta onemlidir baligin piserken dagilmamasini onler, bu karisimi bulamac haline getirip baliklarinizi, yagda kizartacaksaniz, once bu bulamaca bulayip sonra kizartabilirsiniz. Bu tarifede bulamac degil un olarak kullanilacak)
Taze ve ya kuru biberiye yapragi.( istediginiz baharati un icerisinde kullanabilirsiniz)
1 cay kasigi kirmizi tatli biber tozu.

Bu malzemelerin hepsi un icerisine karistirilip baliklar icin ozel bir karisim elde edilir.

Iyice yikanan balik parcasi, sislik parcalar halinde kesilip derince bir tabaga alinir uzerine zeytin yagi, limon , golyandro tohumu, kirmizi biber tozu, sarmisak tozu konup iyice karistirilir ve yarim saat kadar dinlenmeye birakilir.

Name:  Balik kebabi 002.jpg
Views: 1889
Size:  32.0 KB

Yarim saat kadar sonra balik parcalari bir tepsi icerisine yayilan un karisimi icerisinde her taraflari iyice una belenecek bir sekilde karistirilir.
Name:  Balik kebabi 001.jpg
Views: 1050
Size:  54.2 KB

Sonra bu parcalar bir bir sislere dizilip. Icerde (izgara altinda) veya disarda (mangalda) pisirildiktan sonra yaninda salatasi ile afiyetle yenirken ister bira ister bir bardak raki icersiniz.

Name:  Balik kebabi 003.jpg
Views: 1406
Size:  43.7 KB

Name:  Balik kebabi 004.jpg
Views: 1309
Size:  28.5 KB

 
Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-10-2008, 14:18   #2
Ağaç Dostu
 
papatyam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,616
Galeri: 1
Balık kebabı

Ali Bey,
Harika görünüyor

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019