05-11-2008, 01:02 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Hamsili pilav
Yarın ne pişireceğim gecenin bu saatinde aklıma takılınca sizlerle de paylaşayım dedim İçli tava **** diğer adıyla hamsili pilav. Şimdi tam da mevsimi. Bugün hamsinin kg. ı 1 YTL idi 2 su bardağı pirinçten pilav yapılır. Pilav demlenirken 1 baş soğan ve 1 diş sarımsak rendelenir, yarım demet maydanoz ince ince kıyılır, 1 çay bardağı kuş üzümü ayıklanıp yıkanır. Bütün bu malzeme pilava ilave edilir, güzelce karıştırılır, tencerenin kapağı kapatılıp tekrar demlenmeye bırakılır. ( Arzuya göre çok az tarçın da ilave edebilirsiniz ) Gelelim işin en uğraştırıcı kısmına Ayıkladığımız ve tuzladığımız hamsilerin kılçıklarını çıkarıyoruz ve çok hafif yağladığımız teflon **** borcam tepsiye, sırt kısımları tabana gelecek şekilde, tepsinin kenarından başlayarak güzelce diziyor, hiç boşluk bırakmamaya dikkat ediyoruz. Tepsinin kenarından ve hamsilerin yarısı dışarıda kalacak şekilde diziyoruz ki, sarkan kısımları daha sonra pilavın üzerine kapatacağız. Hamsileri yerleştirdikten sonra iyice demlenmiş pilavımızı, bastırmadan tepsimize döküyoruz. Kenardan sarkan hamsileri de pilavın üzerine kapatıp, tepsimizin üzerine aluminyum folyo ile kapak yapıp fırına veriyoruz. Biraz uğraştırıcı ama nefis bir lezzet hamsili pilav. Önden bir çorba ve yanında salata ile afiyet olsun Not: Tavada tarif ve resimler buradan |
05-11-2009, 07:47 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2009
Şehir: Rize
Mesajlar: 150
|
Bu sene de hamsi mevsimi geldi çattı. Dün akşam bizim de menümüzde vardı. Ben sizler gibi güzel yapamam henüz ikinci denememdi ama çok lezzetli oldu. Hamsi severlere şiddetle tavsiye ederim |
05-11-2009, 08:45 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2009
Şehir: kütahya
Mesajlar: 118
|
valla çok güzel görünüyo yapan olsada yesek |
05-11-2009, 09:47 | #6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-09-2007
Şehir: Adana
Mesajlar: 89
|
acaba ilk denemede tuturabilme oranım % kaç?Hafta sonu denemek lazım. |
05-11-2009, 10:05 | #7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2009
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 102
|
?
Fırında ne kadar kalıyor? Midem zil çalmaya başladı ama hamsili pilavdan başka bir şey yemeyi istemiyorum Ellerinize sağlık, paylaşımınız için teşekkürler. |
05-11-2009, 10:45 | #8 |
Ağaç Dostu
|
Sayın İklimsiz sabah sabah başıma iş açtınız. Hemen gitdim Hamsi aldım. Ama sizinkadar uygun alamıyoruz malisef. Genede İstanbulda en uygun fiyat 5 tl den aşşağı düştüğünü 3 yıldır hiç görmedim. |
29-11-2009, 04:18 | #9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 12
|
Çok net şekilde tarif etmişsiniz.Teşekkürler. |
29-11-2009, 22:31 | #10 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Ben de hamsili pilav çok yaparım şekil olarak aynı ama ben pilavı baştan pişirmiyorum ben önce iç pilav hazırlıyorum.Eğer 2 bardak pirinç ıslattıysam 3 bardak suyu üzerini hamsi ile kapadığım cam kaba koyup fırına atıyorum .çünkü pişen pilav tekrar hamsiler pişene kadar pişerse lapa olur diye düşündüm.Ayrıca pilavın içine de biraz hamsi katılırsa çok daha güzel oluyor |
|
|