agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Balık Yemekleri (Deniz Ürünleri)
(https)




Reklam


Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-11-2008, 01:02   #1
Ağaç Dostu
 
İklimsiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 2,484
Galeri: 53
Hamsili pilav

Yarın ne pişireceğim gecenin bu saatinde aklıma takılınca sizlerle de paylaşayım dedim

İçli tava **** diğer adıyla hamsili pilav. Şimdi tam da mevsimi. Bugün hamsinin kg. ı 1 YTL idi

2 su bardağı pirinçten pilav yapılır. Pilav demlenirken 1 baş soğan ve 1 diş sarımsak rendelenir, yarım demet maydanoz ince ince kıyılır, 1 çay bardağı kuş üzümü ayıklanıp yıkanır.

Bütün bu malzeme pilava ilave edilir, güzelce karıştırılır, tencerenin kapağı kapatılıp tekrar demlenmeye bırakılır. ( Arzuya göre çok az tarçın da ilave edebilirsiniz )

Gelelim işin en uğraştırıcı kısmına

Ayıkladığımız ve tuzladığımız hamsilerin kılçıklarını çıkarıyoruz ve çok hafif yağladığımız teflon **** borcam tepsiye, sırt kısımları tabana gelecek şekilde, tepsinin kenarından başlayarak güzelce diziyor, hiç boşluk bırakmamaya dikkat ediyoruz. Tepsinin kenarından ve hamsilerin yarısı dışarıda kalacak şekilde diziyoruz ki, sarkan kısımları daha sonra pilavın üzerine kapatacağız.

Name:  DSC00287.jpg
Views: 3993
Size:  34.0 KB

Hamsileri yerleştirdikten sonra iyice demlenmiş pilavımızı, bastırmadan tepsimize döküyoruz. Kenardan sarkan hamsileri de pilavın üzerine kapatıp, tepsimizin üzerine aluminyum folyo ile kapak yapıp fırına veriyoruz.

Name:  DSC00290.jpg
Views: 7613
Size:  38.7 KB

Biraz uğraştırıcı ama nefis bir lezzet hamsili pilav. Önden bir çorba ve yanında salata ile afiyet olsun

Not: Tavada tarif ve resimler buradan

 
İklimsiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2008, 08:07   #2
Ağaç Dostu
 
papatyam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,616
Galeri: 1
İklimsiz, ellerine sağlık bir kaç kaşık ta benim için yermisin
Sabah sabah ta olsa canım çekti

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2009, 07:47   #3
Ağaç Dostu
 
Eovyn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-09-2009
Şehir: Rize
Mesajlar: 150
Bu sene de hamsi mevsimi geldi çattı. Dün akşam bizim de menümüzde vardı. Ben sizler gibi güzel yapamam henüz ikinci denememdi ama çok lezzetli oldu. Hamsi severlere şiddetle tavsiye ederim

Eovyn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2009, 08:45   #4
Ağaç Dostu
 
beyzagıda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-05-2009
Şehir: kütahya
Mesajlar: 118
valla çok güzel görünüyo yapan olsada yesek

beyzagıda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2009, 09:27   #5
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Ellerinize sağlık iklimsiz teşekkürler. Uzun zamandır görmediğim bir dostu görmüş gibi oldum tarifi görünce.

denemek lazım

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2009, 09:47   #6
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-09-2007
Şehir: Adana
Mesajlar: 89
acaba ilk denemede tuturabilme oranım % kaç?Hafta sonu denemek lazım.

Müge Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2009, 10:05   #7
Ağaç Dostu
 
İrem Erdinç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2009
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 102
Wink ?

Fırında ne kadar kalıyor?

Midem zil çalmaya başladı ama hamsili pilavdan başka bir şey yemeyi istemiyorum

Ellerinize sağlık, paylaşımınız için teşekkürler.

İrem Erdinç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2009, 10:45   #8
Ağaç Dostu
 
Harun Parlak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-01-2007
Şehir: İstanbul Sarıyer
Mesajlar: 4,272
Galeri: 22
Sayın İklimsiz sabah sabah başıma iş açtınız. Hemen gitdim Hamsi aldım. Ama sizinkadar uygun alamıyoruz malisef. Genede İstanbulda en uygun fiyat 5 tl den aşşağı düştüğünü 3 yıldır hiç görmedim.

Harun Parlak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-11-2009, 04:18   #9
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 12
Çok net şekilde tarif etmişsiniz.Teşekkürler.

kordelyalı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-11-2009, 22:31   #10
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Hhatice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-12-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,876
Galeri: 2
Ben de hamsili pilav çok yaparım şekil olarak aynı ama ben pilavı baştan pişirmiyorum ben önce iç pilav hazırlıyorum.Eğer 2 bardak pirinç ıslattıysam 3 bardak suyu üzerini hamsi ile kapadığım cam kaba koyup fırına atıyorum .çünkü pişen pilav tekrar hamsiler pişene kadar pişerse lapa olur diye düşündüm.Ayrıca pilavın içine de biraz hamsi katılırsa çok daha güzel oluyor

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019