agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Bakım ve tedaviler (http://www.agaclar.net/forum/bakim-ve-tedaviler/)
-   -   bonsaide yaprak dökülme sorunları (http://www.agaclar.net/forum/bakim-ve-tedaviler/806.htm)

erol 08-02-2006 14:22

bonsaide yaprak dökülme sorunları
 
merhaba,

2 tane tohumdan yetişme bonzai min yaprakları döküldü cansız bi hal aldı. Doğal olarakmı döküldü yoksa kurudularmı nasıl anlarım? teşekkürler..

Baki Berk Kayalar 08-02-2006 15:29

Nacizane görüşümü belirtmek gerekirse, yılın bu aylarında yapraklarını döken dostlarımız tomurcuk yapar ve ilk yapraklarını çıkarmaya başlar. Bu yüzden yaşadığınız durumun sorun olduğunu düşünüyorum. Bu mevsimde yaprak dökmesi birazcık tuhaf geldi.

Şunuda eklemek istiyorum. Arkadaşımız yapraklarını döken bir tür ama sonbaharda dökmediyse bu normal olabilir. Eğer dökülen yaprakların yerlerinde yeni tomurcuklar oluşmuş ise fazla endişelenmenize gerek yok diye düşünüyorum.

bonsaisever 08-02-2006 19:52

Erol kardeşim tohumdan yetiştirdiğin bu bonsailerin cinslerini yazarsan daha çok yardımcı olunur.

erol 18-02-2006 16:39

malesef iki ağaçımda ölmüş arkadaşlar. cinsleri italian cypress diye geçiyor. italyan servisi oluyor sanırım. kışın kalorifer peteklerinin ağaçlara hiç iyi gelmediğini düşünüyorum. neden öldüklerini gerçi anlayamadım, nerdeyse 2 yaşındaydılar.

arsakay 18-02-2006 17:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi erol
malesef iki ağaçımda ölmüş arkadaşlar. ....

Büyük olasılıkla susuz kaldılar. Bonasi için su çok önemli biliyorsun.
Bonsai konusunda hemen hiç tecrübem olmamakla beraber
bu konuyu oldukça iyi bilen bir yakınımın tavsiyesi şu: Bonsaiyi olduğu gibi
su dolu bir kovanın içine koyuyorsun ve bir kaç gün bekliyorsun.

Bu yolla birçok bonsai'sinin kurtulduğunu öğrendim.

cemboa 18-02-2006 21:13

erol kardeş ... malesef siz dış mekan bitkilerini içmekanda tutmuşsunuz... içeride yaşayamazlar...:(

ekim 25-02-2006 17:19

Bende de var bu sorun
 
1 Eklenti(ler)
Meraba,

Ben bonsai işine yeni başladım 10 gün oldu. Ve çok zevk alarak yapıyorum. 2 adet bonsai aldım. Birisi çiçekçiden aldım Ficus. Takip ettiğim kadarı ile yeni başlayanlar için ideal bir bitkiymiş.

Başlangıçta bunun benim şansım olduğunu düşünüyordum ama ikinci aldığım ve adını bilmediğim bitkim ölmeye başlayınca sadece benim değil bitkininde şansı olduğunu anladım:)

Neyse konuyu uzatmadan derdimi anlatayım,

ikinci aldığım (Bauhause dan) bitki (adını bilmiyorum ne yazıkki resmi aşağıda) yaprakları bir değişik. yani pörsümüş gibi,cansız aşağıya doğru bükülmüş. İlk aldığımdada bi tuhaftı ama şimdi daha kötü gibi. Gübre aldım onuda uyguladım ama sulamaya bile korkuyorum:( günde bir suluyorum. Walla baya üzülüyorum bana yardımcı olursanız sevinirim.

Daha aklımda soracak, öğrenecek bir çok konu var bu aralar netten sürekli konu ile ilgili okumaya çalışıyorum. Bu siteyi kuran ve işleten arkadaşlara çok teşekkür ederim. Bu şekilde aynı düşünceyi paylaşan bir insan gurubunu bir alanda buluşturmaları çok güzel. İnşallah mart ayındaki buluşmaya da gelmek ve tanışmak isterim.

arsakay 25-02-2006 19:28

Günde bir defa sulamanın çok fazla olduğunu düşünüyorum.
Bu tip ficuslarda toprağın nemli kalması öneriliyor ama
sürekli olarak ıslak kalmamasına da dikkat edilmesi gerek.

Ben de buradan öğrenmiştim, gübreleme için uygun zamanın
ilkbahar ayları oluyor. Yani gübrelemek için de sanırım erken
davranmışsınız.

Daha tecrübeli arkadaşların da yanıtlarını bekleyin.

cemboa 25-02-2006 19:51

...aldığınız bonsainin türü önemli.Çünkü dışmekansa içeride şansı yok. Ayrıca Bauhouse den benimde tecrübem var. Burdan alınan bonsailerin toprağı bitmiş olabiliyor. Onuda köklerin saksı duvarına dayanıp dayanmadığını kontrol ederk öğrenebilirsiniz. Eğer bitmişse köklerde hafif bir çevresel budama yapıp saksıya toprak takviyesi yapabilirsiniz.

arsakay 25-02-2006 21:45

Yaprakları bendekine çok benziyor, yani F.natasjha (aslında benjamin) olabilir.
Fotoğraf çok net değil.

arsakay 26-02-2006 04:52

"Ficustan Bonsai" topiğine bakarsan
ficusumun son halini görebilirsin.

Hasanizmir 21-03-2006 05:48

Benimde yeni aldığım Çin Karaağacının (Adını bugün öğrendim) ;) alt kısmında sararmalar başladı. Bu aralar havalar çok değişken bir açıyo bir kapıyo. Havadanmı yoksa müdahale etmek gerekirmi?

cemboa 21-03-2006 15:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hasanizmir
Benimde yeni aldığım Çin Karaağacının (Adını bugün öğrendim) ;) alt kısmında sararmalar başladı. Bu aralar havalar çok değişken bir açıyo bir kapıyo. Havadanmı yoksa müdahale etmek gerekirmi?

ağacınızı nerede tutuyorsunuz ?

Hasanizmir 21-03-2006 18:56

Ağacı güneş ışığı görmeyen ama aydınlık bi yerde tutuyorum. Ev içinde. Bugün sararmalar dahada çoğaldı. İzmirin suları çok kireçli sudan sanırım.

cemboa 21-03-2006 20:05

..Bunun latince ismi ULMUS tur.Bu dış mekan bir ağaçtır.Ağacınızı balkona güneş görmeyen en aydınlık yerine koyun.İçerde yaşayamaz bunlar.

...Satın aldığınız yerdede bir süre içerde kaldığını düşünürsek hemen dışarı alınması lazım..

...Dış mekan ağaç ve biti türleri en az 45 gün 5 derece civarında uyku dönemi isterler.Bu uyku dönemini yaşamadan en fazla 1 yıl idare ederler.

...Birde saksının hemen kenarından kontro edin kökler saksı duvarlarına dayanmışmı.toprağı tüketmişmi?Eğer tüketmişse köklerde hafif bir temizlik yapıp
sasıda açılan yere toprak takviyesi yapın.

...Toprak yeterliyse ve son bir ayda saksı deiştirmediyseniz az miktarda sıvı gübre kullnın ama kullandığınız gübrenin kullanma talimatına kesinlikle uyun.

...Bu dönemde toprağı sakın kuru bırakmayın.

mustang 12-01-2007 21:17

herkeze merhaba
yukarıda resmi olan bonsai serissa yani kara ağaç değil.
bendede bunlardan 6-7 tane var.
2 tanede kara ağacım var zelkova
bende bazılarını bauhaus tan aldım.
zaten oraya 2 tür geliyo serissa,zelkova

ngenco 25-05-2007 12:39

*** geçen sene aldığım 2 tane çin karaağacım sonbahar itibariyle yapraklarını döktüler. marttan itibaren biri yapraklarını açmaya başladı diğeri bi türlü uyanmadı. nisan ayında şehir dışına yaptığım 2 haftalık ziyaretten sonra eşim suladığı halde yaprak açanda yapraklarını soldurmuş. ne dersiniz arkadaşlar benim bonzailerim öldümü? :(

Ali H. ALI 25-05-2007 14:06

Iyi gunler Ngenco, agaclarinin resimlerini ekleyebilirsen, agaclarin hakkinda sordugun sorulara belki daha dogru bir cevap verebiliriz. Cin karaagaclari dis mekan bitkisidir, agaclarinizi nerede tutuyorsunuz? agaclariniza gubre verdinizmi? agclarinizi suladiktan sonra saksi altindaki deliklerden su suzulup disariya cikiyormu? agclarinizin saksisi altinda suyu toplamak icin altlik varmi? ve bu altlik icerisinde surekli su oluyormu?

agaclarinin bir yerinden, kabugunu kaziyip bakiniz, kabuk alti yesilmsi bir rekte ise agaclariniz daha yasiyordur yok kabuk altindaki renk kaverengine donusmeye baslamissa agaclariniz yasamiyor demektir. Oyle olsa bile uzulmeyiniz. agaclarinizin neden oldugunu[eger olmuslerse] ogrenip, ayni yanlisliklari tekrarlamiyacaginizdan, BONSAI yapacaginiz diger agaclariniz daha saglikli ve uzun omurlu olacaklar.

Bu arada, agaclar.net'te duzgun bir turkce kullanmiya ozen gosteriyoruz. Ornegin ***. yerine merhaba kullaniyoruz.
Bir de "Uyeler tanisiyor" forumunda kendinizden bahsederseniz, sizi tanimis oluruz.
Sevgi ve saygi ile kaliniz.

iverson7603 22-06-2007 02:59

arkadaşlar 2-3 hafta kadar önce bi bonzai aldım nasıl yetiştirildiği hakkında hiçbir fikrim yoktu cinsinide bilmiyorum sürekli bişeyler okuyorum ama herşey çok karışık sulamaya özen gösteriyorum yinede yaprakları sarardı ve dökülmeye başladı çok üzülüyorum yaşatmak için ne yapabilirim acaba acilen yardıma ihtiyacım var bilen arkadaşlar lütfen yanıtlarmısınız?

Ali H. ALI 22-06-2007 04:52

iyi gunler Inverson7603, aramiza hos geldin. BONSAI'nizin cinsinin ne oldugunu, disardami yoksa ic mekendami yasadigini. yazarsaniz ve mumkunse bir resmini eklerseniz, sordugunuz soruya dogru cevaplar verebiliriz.

Bu ara uyeler tanisiyor bolumune girip kendinizi tanitirmisiniz?
Hosca kaliniz.

iverson7603 22-06-2007 18:35

galiba zelkova
 
tam bilmiyorum ama sitenizin yeni başlayanlar için yardım bölümüne girdim bonzaisinin türünü öğrenmek isteyenler kısmına tıkladım ilk sayfaya girdim sis adlı üyenizin gönderdiği resimdekinin aynısı ona zelkova galiba demişler üzgünüm resim gönderemedim ama bakabilirseniz ordan yardımcı olabilirsiniz belki, iç mekanmı oluyo zelkova:(

bonsaisever 23-06-2007 00:12

Ağacınızın bakımı için Ağaçların Türüne Göre Bonsai Bakımı ve Süpermarketten bonsai alırken dikkat etmeniz gerekenler konularını okursanız faydalı bilgiler bulacaksınız.

Sıkca yapılan hata, bonsaiyi içeride ve toprağın daima ıslak tutmak.
Bonsainizi içerideyse dışarı alın.
Toprağın üst kısmının kurumasına izin verin fakat 1 cmden alt kısımları kurumasının kurumasını beklemeyin.
15 günde bir gübrelemeyi de unutmayın :)

licorn 04-09-2007 16:01

KURTBAĞRI - bonsaide yaprak dökümü
 
öncelikle selamlar,

Bonsai ile ilgilenmeye başladığımdan beri siteyi sürekli takip etmeye çalışıyorum.. Sitenin kurulumunda emeği geçenlere ve forumdaki tüm üyelere böyle güzel bir ortam için teşekkür ederim..

Evde kendimce oluşturmaya çalıtığım bonsailer haricinde bir tanede KOÇTAŞdan bonsai aldım.. Sanırım fikus cinsinden ama tam ne olduğunu bilmiyorum.. Türü hakkında biraz bilgi verebilirseniz sevinirim..

Bonsai'yi aldıktan sonra beklediğim şey oldu ve kısa sürede yaprakları kuruyarak döküldü ( ki sulamasına dikkat etmeme rağmen) Şu anda tamamen yapraksız ama yeni tomurcuklanmalar var..

Bana bonsainin bu döneminin en doğru şekilde geçirmesi için bilgilerinizle yardımcı olursanız sevinirim..

Şimdiden herkese teşekkürler..

Hasan ÖZHAN ( İzmir)


YENİ ALDIKTAN 2 GÜN SONRA
http://img530.imageshack.us/img530/9346/foto003st1.jpg

http://img125.imageshack.us/img125/2742/foto005us7.jpg

http://img443.imageshack.us/img443/5263/foto001yz8.jpg

bonsaisan 04-09-2007 16:52

Sayın hasan bey oncelıkle merhabalar

agacınızın cınsı kurtbağrı yani latincesi "Ligustrum" lakin bu ülkemızde yetısen cınsden degıl daha farklı bır turudur.
Koc tasdan aldıgınızdada yapraklar bu sekıldemıydı
2 gun ıcerısın bu tur yaprak uclarında kı kahverengı kuruma sadece sıcak vurmasında olabılecegı gıbı bır takım ıc kaynaklı mantar hastalıklarınında sebebı olabılır
İzmirde oldugunuz ıcın sıze yardım etmem daha kolay agacı gorur ıse m cok daha yaralı olacakdır agacınız ıcın.
Ayrıca ekım aının 28 dusundugumuz bonsaı atolye calısmasına gelır ısenız ordada calısmalarınız konuusnda sıze yardımcı olmaya calısırız
saygılarımla.

licorn 04-09-2007 20:18

ilginiz için teşekkürler..

Evet koçtaştan aldığımda yapraklar bu şekildeydi.. 28 ekimdeki bonsai çalışmasını heyecanla bekliyoruz.. Forumun o bölümünde adımızı yazmıştık..

Şu anda yapraklar tamamen döküldü .. yeni filizler çıkıyor.. Mantar ise spreylemeyi bırakmalımıyım? Ve ne gibi ilaçlar ve sonuçta eylüle geldik geç sanırım ne gibi bir gübre-besin kullanmalıyım.. Fikirlerinizi merakla bekliyorum..

Eğer yaşatmaya devam edebilirsem bonsaimi atölye çalışmasına getirmeyi düşünüyorum .. Orda canlı canlı daha iyi fikirler alabileceğimi düşünüyorum sizden.. şimdiden teşekkürler..

bonsaisan 04-09-2007 23:02

Biirnçisi sık yapılan bir hata yapmışsınız
nednedir blinmez ama sitede herkez ağaçını spreyliyor.
Bonsaide en önemli kuralın başında ağaçın sulanması gelir.
Bonsai toprağının suyu iyi drene eden yani fazla suyu tutmayan bir toprak karışımına sahip olamsı gerekir.Bundaki en büüyk sebeb saksının sığ ve küçük olasında dolayı kökler çok dar bir alanda kalırlar.Ve aşırı nem ağaçın köklerini rahasız ettiği gibi zamanla zarlı olmaya başlar.
30cm ufak boyutlu bonsai saksılarında sulama genelde daldırma yöntemi ile yapılmalıdır.
Sulama işlemi bittiğinde saksı altında suyun akıp gitiği gözlenmelidir.
http://www.bonsaisan.com/sulama.html
sulama ile ilgili türkçe bilgiyi bulaçaksınız.
Şu anda lütfen ağaçını spreylemeyin.
Saygılarıla

d_tugba 22-09-2007 17:07

Merhaba,
Ben de bir bonsai meraklısıyım.Bu güne kadar malesef edinememiştim. Nikah hediyesi olarak Bursa'dan bir bonsai hediyesi geldi. Çok sevindim. Aldığım en güzel hediyeydi. Nikahtan sonra tatile gittiğim için anneme bıraktım. Teyzem bir süre sonra suya daldırma yöntemi ile sulamış.geldiğimde yapraklar dökülmüştü.(tamamen değil)çok üzüldüm.

Biraz bitki vitamini koydum ve evime götürdüm. Şimdi fena değil gibi, ama benim istediğim gibi de değil. Yaprak uçlarında sararma var. Yeni yapraklarda çıkıyor. Dökülme yok. Ama ben yemyeşil olmasını istiyorum.Ne yapmalıyım. bana akıl verin. Nasıl sulamalıyım. bir de kök oynuyor.Toprak biraz havada. Şimdiden sağolun.

bonsaisan 22-09-2007 17:59

Sayın d_tugba


Ağaçnızı yaprak larının dökülme sebebini bilmeden akabinde gübre vermeniz sadece ağaça daha çok zarar veri.

Daldıma yönteme le sulamada sulamanın sıklığı toprağın nem yapısı çok önemlidir.
Şİmdi yapaçağınız tek şey var.AĞaçınız suladıkdan sonra nekadar süre içerisinde toprağı kuruyor eğer suladıkda 1 ila2 günüdaha bitmeden kruyorsa sorun yok ama suladıkdan sonra 5 gün boyunca nemli kalıyor ise işde ozaman çok büüyk bir sorun var demekdir.
Oda kök çürümesi ve bunu önmemek biraz zordur.
Saygılarımla.

licorn 16-10-2007 13:33

Bonsaim şuanda çok iyi duruma geldi.. Yaprakları tamamen kuruduktan sonra tüm yaprakları temizledim. SPREYLEMEYİ BIRAKTIM. Bu bilgi için teşekkürler sanırım işe yaradı. Bir hafta besin takviyesi yaptım ve toprak nemini takip ettim. 2-3 gün içinde toprak kurumaya başladığı için 2-3 günde bir su vermeye başladım. Sanırım problemlerden biride buymuş. Şuan havalar biraz soğmaya başladığı için 3-5 güne çıkacak gibi sulama. Tekrar teşekkür ederim ilginiz için. İleriki günlerde fotoğrafı koymayı düşünüyorum...

karakascenk 27-10-2007 20:31

Bonsaimin yaprakları dökülmeye başladı, müdehale etmelimiyim?
 
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar 3 gün önce IKEA'dan cinsinin Zelkova olduğunu sandığım ilk Bonsaimi aldım. Dediğim gibi sanırım forumdan okuduklarıma göre cinsi zelkova. Bu sabah yapraklarının dökülmeye başladığını farkettim. İlk etapta bir şeyler yapmam gerekir mi, yoksa ortama alışması için bir müddet beklemelimiyim. İlgili arkadaşlarım yanıtlarlarsa sevinirim.

karakascenk 29-10-2007 16:25

Arkadaşlar benim bonzaim kötü durumda, yapraklar cansızlaşmaya, dökülmeye devam ediyor. Bir yardım eli uzatın.

Ali H. ALI 30-10-2007 12:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi karakascenk (Mesaj 167170)
Arkadaşlar benim bonzaim kötü durumda, yapraklar cansızlaşmaya, dökülmeye devam ediyor. Bir yardım eli uzatın.

Karakascenk iyi gunler, agacinin yapraklari zelkova yapragi gibi gorunmuyor mumkunse bir yaprak resmi eklermisin.

Resimdeki agac saglikli gorunuyor, aldigin gun mu fotograf cektin?

Zelkovalar yapragini doken agaclardir ve bu mevsim oralarda agaclar yapraklarini dokuyor.

Biz once agacinin cinsini ogrenelim sonra yapraklarini neden doktugunu bulmaya calisiriz.

banzay 30-10-2007 20:09

fukien tea
 
Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır yazamıyorum. Uzaktan ve kısa süreli de olsa forumda yazılanları okumakla yetinmek zorunda kaldım. Bu bonsai bence fukien tea. Bende bu bonsaiden bir adet var. Genelde süpermarkette satılan bonsai türleri gördüğüm kadarı ile ulmus ve fukien tea. Eskişehir' de daha iki üç gün önce açılmış olan Koçtaş ta bir çok küçük örneklerini gördüm. Benim fukien tea bonsaim önce çok yaprak döktü. Sonra coştu ve çok çiçek açtı. Şimdi uzun uzun dallara sahip. Hatta nereden nasıl budamalıyım diye düşünüp duruyorum. Şu anki şeklini mi korusam yoksa biraz uzamasına izin mi versem diye kararsızlık içinde kıvranıyorum. Sageretia bonsaimde de aynı sorun var. Geçtiğimiz bahara doğru budama yapmıştım. Şimdi uzun bir çok dala sahip. Uygun bir zamanda fotoğraf çeker ben de gönderirim. Sağlıcakla kalın.

karakascenk 30-10-2007 21:18

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI (Mesaj 167421)
Karakascenk iyi gunler, agacinin yapraklari zelkova yapragi gibi gorunmuyor mumkunse bir yaprak resmi eklermisin.

Resimdeki agac saglikli gorunuyor, aldigin gun mu fotograf cektin?

Zelkovalar yapragini doken agaclardir ve bu mevsim oralarda agaclar yapraklarini dokuyor.

Biz once agacinin cinsini ogrenelim sonra yapraklarini neden doktugunu bulmaya calisiriz.

Sayın Ali Bey benim araştırmama göre zelkova diye tahmin etmiştim ama siz daha iyi bilirsiniz tabi ki.
Bugün toprağın nemini kontrol ettim, su verdim ve biraz durmuş yaprak dökmesi. Sanırım ortama alışmaya başladı diye tahmin ediyorum
İncelemenize göre neler yapmam gerekir bonzaim ile ilgili olarak?

Ali H. ALI 31-10-2007 12:49

Agaciniz, zelkova degildir. Banzayin da belirtigi gibi bir Fukien tea dir(Carmona microphylla)

Ani yer degisiminden, sicakligin dusmesinden bu cins agac olumsuz etkilenip yaprak dokuyor. Son eklediginiz resimde yapraklar oldukca saglikli gorunuyor.
Agacinizi bol isik alan bir yere aliniz. tropik bir bitki oldugu icin ic mekanda bakabilirsiniz. Agcinizini toplu ve forumda tutabilmeniz icin yeni cikan filizlerin uzerinde iki cift yaprak kalacak sekilde uclarini cimcik alimla budamalisiniz.
Havalar soguyacagindan su an agaca gubre vermeyiniz. Baharin gelmesi ile gubre vermiye basliyabilirsiniz.
Kolay gelsin.

senedesmus 11-12-2007 19:20

Bonsai kuruyor Yardim
 
5 Eklenti(ler)
Resimde gordugunuz agac bir bonsai..Yaprakları oldukca kotu durumda..Elimle tuttugum zaman yapraklar parcalanıyor.Topraktan yesil taze yapraklar cikiyor.Neler yapabilirim yoksa bonsai öldü mü....Lutfen acil yardım


Eklenti 26361

Eklenti 26362

Eklenti 26363

Eklenti 26364

Eklenti 26365

vyssera 12-12-2007 09:52

Bonsaini içerde tutuyorsan, kuruma sebebi bu olabilir. Dış mekana almanı tavsiye ederim. İlk resimde toprağı kuru görünüyor, sulamasını nasıl yapıyorsun? İlkbaharda yeni yapraklar açmasını umut edelim.

Ali H. ALI 13-12-2007 12:42

Senedesmus, merhaba bonsainin cinsini biliyormusun? onu alirken ne cins bir agac oldugunu soyledilermi?

Resimlerde agacinin pencere onunde olamsina ragmen isiticinin da yaninda oldugunu goruyorum. Bu agacini olumsuz etkilemis olabilir. Yerini degistir, Vyssera'nin da dedigi gibi mumkunse disariya ve ya balkona al.

Bir kova su doldur sonra agacini saksi ile suya daldir saksi tamamen su icerisinde kalsin ve saksi icerisinden cikan hava kabarciklari bitene kadar onu su icerisinde tut.(1-2 dakika kadar) sonra cikarip suyun suzulup saksidan akmasini sagla birden saksi altina altlik koyup suyun altlik icerisinde birikmesi ve saksinin su almis altlik icerisinde olmasi agacinizi olumsuz etkiler.
Agaciniza ve size bol sanslar.

senedesmus 13-12-2007 16:33

Merhaba

Oncelikle ilgi ve alakanıza tesekkurler...Agacın cinsini bilmiyorum.Agac bu haliyle yeni geldi bana ...Daha bir kac gundur camın onunda duruyor.Ayrica topraktan yeni yapraklar cikmaya basladi.En buyuk umit kaynagım bu..Ancak sundan eminmki yapraklar cok kuru,elimde dagılıyor..Ayrıca Helin diye bir ilaca basladim.1 lt su ile karıştırıp tetkik edin diyor.Buradaki tetkik kelimesini ben topraga ilave ve heryerine puskurtme olarak algıladım...Bilmiyorum dogrumu ? Agacı kova ile dolu suya sokarsam herhalde butun yaprakları kaybedecek gibi duruyor? Bunu yapıyım mı ?Sulamayı deliklerinden su cıkana kadar yavas yavas su ekliyerek yapıyorum.Bu sıralarda sık aralıkla su puskurtuyorum hem topragına hem yapraklarına .......Ayrica hangi cins oldugunu sorucam...(tabi daha onceden ogrenilmisse)

Simdiden tesekkurler

vyssera 13-12-2007 17:55

Senedesmus, sulamayı aynen Ali bey'in dediği şekilde yapmalısın. Ayrıca ağacına şu anda gübre vermen doğru değil. Helin marka sıvı bonsai gübresi almışsın galiba, şu an uygulama. Ağacın yapraklarını dökmesi önemli değil, eğer yaşarsa yenileri çıkacaktır. Ali beyi yanlış anlamış olabilirsin, ağacın bütününü değil sadece saksıyı suya daldırıyorsun. saksı bütünüyle suyun içinde olacak şekilde hava kabarcıklarının bitmesini bekliyosun ve sonra çıkarıyorsun. Kolay gelsin.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024