agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Bakım ve tedaviler (http://www.agaclar.net/forum/bakim-ve-tedaviler/)
-   -   Unlu ya da pamuksu bitler (http://www.agaclar.net/forum/bakim-ve-tedaviler/4363.htm)

bonsaisan 16-05-2007 10:52

Unlu ya da pamuksu bitler
 
1 Eklenti(ler)
2 günden beri ardıçlarımdan birinde istenmeyen misafirlerim bulunmakda.
Kendileri ile hoşlaşmadığımdan ve bu tip ısırarcı misafirleri sevmediğimden gerekeni yapmaya karra verdim.Fotoğrafını çekip siteye ekliyerek bonsai severlere bu tehlikeli misafirleri tanımayısı gerektiğini düşünerek bu kareyi çektim.

Eklenti 144292

arb73 16-05-2007 12:24

http://www.agaclar.net/forum/genel-bitki-koruma/3062.htm 12 Nolu mesajında bu hastalık ve bunun ile ilgili ev yapımı ilaçlarını bulacaksınız

bonsaisan 18-05-2007 00:51

Sayın arb73 ilgiiz ve verdiğiniz link için teşekkürederim.
İlgili konu ile alakalı ikimyasalalr ve ev yapımı ialaçlar konusunda teorik ve pratik uygulama konuusnda bir nebzede olsa bilgilerim mevcuddur.
Konuyu açmamda ki sebeb web her nekadar bu tür zararlılar ile ilgili görsel kaynak bulunsada bu kaynağı güçlendireç kalitede fotoğraflar olmadığından dolatı tüm bonsai severlerin yararlanaçağı kalitede bir fotoğraf karesini çekip örnek teşkil etmek amaçı ile siteye ekledim ve şimdide konunun altına farklı bir bilgiyi ekliyorum.
Saygılarımla



ben şimdi çok daha değişik bir denemede bulunaçağım sadece bir sürgününe uygulamayı düşünüyorum.Kulanıcağım şey bende bolça olan bir şey Avispray kafes kuşarı için haşerelere karşı kulanılan bir sprey tünek ve kafes ilaçlamasında sevimli papağınımın haşreler ile haşır neşir olmaması için 1 ayda bir kulandığım bir sprey içeriği ise her 100 gr solusyonda pyrethrum 0.36(%25). piperonylbutoxide 0.45 bakalım denem sonucunda ne olaçak.
normalde şu daha etkili bir şey.
Alkol Spreyi : 1-2 fincan %70 lik alkol ve su karisimi Afitler, beyaz sinek, thripsler ve unlu bite karsi kullanilmaktadir.



laçı iyiçe bi araştırdım ve aşağıda ki sonuçu buldum.


Bitkilerden elde edilen böcek öldürücülere "biyoinsektisid" adı veriliyor.
Biyoinsektisidlerin çok sayıda çeşidi var. Genellikle fazla toksik değiller... Etkileri kısa sürse bile böceklerin rezistans geliştiremeyeceği kadar etkili içeriğe sahipler.

Dünya insektisid pazarında henüz yüzde 3 gibi bir yer işgal etmelerine rağmen bu doğal mücadele ilaçlarının yakın gelecekte hızla hacim kazanacakları kesin. Projeksiyonlar 2020 yılında pazar payının yüzde 25'leri bulacağını gösteriyor.

Yıllık artış hızı yüzde 20 civarında olan biyoinsektisid pazarı içinde en hızlı artış bir krizantem türünden elde edilen
"pyrethrum" isimli maddede...
"Pyrethrum" un memelilere ve çevreye toksik etkisi çok az. Diğer bitkisel kökenli insektisitlerin aksine yağmura ve rüzgâra karşı daha dayanıklı.
Ancak güneş ışınlarından etkilenip bozunabiliyor. Bu nedenle etken maddeyi kapalı ambalajlarda ya da koyu renkli şişelerde saklama mecburiyeti var.

Diğer doğal ya da yapay insektisitlerle birlikte rahatça kullanılabiliyor.
"Pyrethrum" un sinerjik etkileri halen araştırma konusu.
Ancak "piperonyl butoxide" le karıştırıldığında etkisi artıyor.
Emici ve delici böceklere karşı başarıyla kullanılıyor. İlginç özelliklerinden biri de repellent (uzaklaştırıcı) etkisiyle sivrisinek mücadelesinde iyi sonuç vermesi...

Pratikte bitkiden izole edilen alkoloid ve ekstraktlar (özüt)
kullanılıyor.

ANADOLU İKLİMİNE UYGUN
Türkiye'de türün yabanisini çeşitli yörelerimizde görmemiz mümkün. Bitki bildiğimiz papatyanın biraz daha büyüğü gibi...
Bilenler kurutarak ev içinde veya saksıda bitkinin kurutulmuş şeklini böcek mücadelesinde kullanıyor.
Toksik etkilerinin az olması hayvanlar üzerinde kene ve pire mücadelesine de imkân vermekte. Nitekim bizim yerli herbalistler (bitki uzmanları) "pyrethrum" isminden esinlenerek bu bitkiye "pireotu" adını akıştırmışlar.
Bitki, Anadolu'nun her yerinde açık ve kapalı alanlarda

maki01 15-05-2010 16:44

Sayın bonsaisan, alkol ve suyu hangi oranda karıştırmalıyız?

bonsaisan 17-05-2010 17:31

Mesajda verdiğim ilaç pek etki etmedi.
Sorunu ne yazıki bu tür hastalıklar için kulanılan ilaç ile çözdüm.

tourkana 17-05-2010 21:55

Benim kullandığım ve çok başarılı olan bir karşımım var...

Supracid(10ml) ile Priban(10ml) eşit miktarlarda kullanarak 10 lt'ye karıştırın. ilk ilaçlamadan 15gün sonra bir daha uygulayın, hiçbirşey kalmıyor.

bonsaisan 19-05-2010 00:16

İalçlar doğru ancak bu şekilde başa çıkılıyor.
İlaç ismi vermek istemememin sebei ise şu
Çünkü bu iş zirai eğitim almış kişilerin işi.

AyhanMoran 19-05-2010 21:51

Sn.tourkana ve bonsaisan bu bahsettiginiz Supracid ile Priban bütün bitki böceklerinde kullanabilirmiyiz,hepsindede etkilimi ?

tourkana 19-05-2010 23:44

Bu karışımı, ben sadece ibrelilerde ,unlu veya pamuklu bitlerde kullanıyorum.. Pribanın bazı yaprak döken türler üzerinde yakma etkisi olabilir , bunun için pilot bölge belirleyip 30 dk sonra gözlemleyin. Bir sorun yoksa uygulayabilirsiniz.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024