agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Bakım ve tedaviler (http://www.agaclar.net/forum/bakim-ve-tedaviler/)
-   -   Çin karaağacında uyanma sorunu (http://www.agaclar.net/forum/bakim-ve-tedaviler/34778.htm)

canemret 27-05-2014 10:16

Çin karaağacında uyanma sorunu
 
Merhaba arkadaşlar,
Çin karaağacımın kök budamasını yaptım.Fakat kök budama yapmadan önce ağacım yapraklarını dökmüştü.Sulamasını düzenli olarak dikkatli bir şekilde yapıyordum.Yeni evimize geçtikten sonra sanırım yerini sevmedi.Daha önceki evimde balkonda bakıyordum.Şimdi ise evin içinde bakmak zorundayım çünkü bu evde fransız balkon var ve çok güneş alıyor.Kök budama ve toprak değişimi yapalı 1,5 hafta oldu.Lav taşı ve toprak karışımı yaptım.budama ve toprak deiğişimden sonra bol su verdim.1,5 hafta geçti toprak hala nemli ve ağacımda hiç bir hareket yok.En ufak yeşillik göremiyorum.Yardımlarınızı bekliyorum.

Sakaki 27-05-2014 11:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi canemret (Mesaj 1288658)
Merhaba arkadaşlar,
Çin karaağacımın kök budamasını yaptım.Fakat kök budama yapmadan önce ağacım yapraklarını dökmüştü.

Bu cümlenizden anladığım kadarıyla kök budaması yapmadan önce ağacın sağlığı pek de iyi değilmiş. Ama yanlış anlamış da olabilirim: ağacınızın kışın yaprak dökmesinden mi bahsediyorsunuz yoksa bu ilkbahar da uyanıp yeni sürgün ve yaprak verdikten sonra yapraklarını tekrar dökmesinden mi? Eğer ikinci durum ise; sağlığı budamadan önce zaten kötü durumda demektir ve sağlığı iyi durumda olmayan bir ağaç üzerinde bu tür işlemlerin hiçbirisi yapılmamalıdır.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi canemret (Mesaj 1288658)
1,5 hafta geçti toprak hala nemli ve ağacımda hiç bir hareket yok.En ufak yeşillik göremiyorum.Yardımlarınızı bekliyorum.

Eğer yukarıda dediğim gibi yanlış anlamışsam ve ağacınız kıştan bu yana henüz hiç uyanmadıysa hala bir sorun var demektir ki bu muhtemelen kök sistemiyle ilgili.

canemret 27-05-2014 11:25

Kış aylarında yaprak dökmeye başlamıştı.ama tamamen yapraksız kaldı .Bu beni endişelendiriyor.Kök budamayı aşırıya kaçırmadım.Sulamada problem yok.Bulunduğu yer gün boyunca hava almıyor.Acaba sebebi bu mu?Balkona gölgelik yapıp onun altına mı koysam acaba..

Adem Keskin 27-05-2014 11:26

Sayın Sakakinin gözünden kaçtı heralde.Kök budama ve toprak değişimi de yanlış bir zaman da yapılmış anladığım kadarıyla. ( 1,5 hafta önce yapıldıysa ) bu işlemler kış ayların da ağaçlar uykudayken yapılı. iyi çalışmalar..

canemret 27-05-2014 11:27

Ağcın sağlığı gerçekten iyiydi.Kış yaprak dökümünü de yaptı.Ama sanırım evi sevmedi.Dediğim gibi daha önceki ev hafif esintili gölge bir yerdi.Şimdi kapalı evde kalıyor.

Sakaki 27-05-2014 11:28

Baktığınız tür bir iç mekan bitkisi değil maalesef, evin içinde bakmanız ihtiyacı olan ısı, ışık, hava akımını, vs. yetersiz almasına neden olacaktır. Karaağacı güneşten çok da korumanıza gerek yok ayrıca, güneşi seven bir türdür ve İstanbul güneşinin ona zarar vereceğini hiç sanmıyorum (sulamayı dikkatli yaptığınız sürece).

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adem Keskin (Mesaj 1288681)
Sayın Sakakinin gözünden kaçtı heralde.Kök budama ve toprak değişimi de yanlış bir zaman da yapılmış anladığım kadarıyla. ( 1,5 hafta önce yapıldıysa ) bu işlemler kış ayların da ağaçlar uykudayken yapılı. iyi çalışmalar..

Aynen! :)

canemret 27-05-2014 11:33

Çok teşekkür ederim.Ben de budama için geç kaldığımın farkındayım.Haklısınız.Ozaman şimdi ağacımı balkona alayım.Bir de bu şekilde bekleyeyim.İnşallah birşey olmaz ve kurtarırım.

canemret 27-05-2014 11:37

Dış mekan da bakmam gerek biliyorum ama ev müsait değil.Balkon minicik ve önünde cam var.(yani bir tek üstü açık kalıyor.Sağdan soldan esinti almayacak.Oraya koysam esinti fazlagelmeyeceği için güneşte kavrulur diye düşünüyorum.
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim..


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024