agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Bakım ve tedaviler (http://www.agaclar.net/forum/bakim-ve-tedaviler/)
-   -   Bonsaide çiçek dökülmesi (http://www.agaclar.net/forum/bakim-ve-tedaviler/33995.htm)

ParalelEvren 11-03-2014 09:24

Bonsaide çiçek dökülmesi
 
5 Eklenti(ler)
elma bonsaimin çiçeklerine hatta tomurcuklarına bile birşeyler oluyor kararıyor çürüyor gibi ama tam anlamadım fotoğrflarını yüklüyorum yardımcı olur musunuz lütfen

Sakaki 11-03-2014 10:18

Sanırım bonsainize iç mekanda bakıyorsunuz çünkü bizim buralar daha sıcak iklime sahip olmasına rağmen ağaçlar yeni yeni çiçeklenmeye başladı burada :)

Çiçeklerin dökülmesinin birden fazla nedeni olabilir, bunlardan birisi bitkinin soğuklama ihtiyacının karşılanmamış olmasıdır. Elma soğuklama ihtiyacı uzun olan bir tür eğer yetersiz soğuklamaya maruz kalırsa çiçeklerin büyük kısmı bu şekilde dökülebilir.

Bir diğer nedeni de gerekli besinleri bitkinin yetersiz alması veya alamamasıdır. Bununla ilgili olarak türe özgü bakım koşullarını okumanız daha faydalı olacaktır.

Ayrıca çiçeklerin döllenmemesi de meyve tutulumu yapmadan dökülmesine neden olur ki iç ortamda bakıyorsanız zaten böyle bir şansınız yok. Hastalık, mantar gibi bazı etkenler de söz konusu. Açıkcası bitkilerde çiçek ve meyve tutulumu ile ilgili bir uzmanlığım olmadığından daha fazla birşey diyemem. Bu türün ihtiyaçları ve bakım koşullarını okumanızda fayda var.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024