agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Bakım ve tedaviler (http://www.agaclar.net/forum/bakim-ve-tedaviler/)
-   -   Bonzailerde dal kırılmasını nasıl tedavi edebiliriz (http://www.agaclar.net/forum/bakim-ve-tedaviler/22759.htm)

flatline 12-12-2010 13:27

Bonzailerde dal kırılmasını nasıl tedavi edebiliriz
 
merhaba doğa ve ağaç sever arkadaşlar adım atilla , burayı takip edip fazla katılamadığım için özür ( sohbetler ,aktiviteler,tartışmalar ve bilgi aktarımı yapamadığım ) için , sorunum şu telleme yaparken yalnışlıkla baskıyı biraz fazla kaçırmışım ve bonzaimin(Bonsai) dalı kırıldı tam değil yarım kırıldı ne yapacağımı şaşırdım bunun için fazla bir bilgi yok bildiğim tek yol o bölgeyi siteril etmek ve su ve hava temasını önlemek içinde sarmak,bende öyle yaptım sarma işlemini su tesisatcıların kullandığı teflon bantlardan kullandım, sonrada üzerini yaraları kapatmak için kullanılan flasterlerden koydum sonucu bilmiyorum daha yeni olay ama bilnen başka yöntemler, ilaçlar, gübreler varsa yazar ve yardımcı olursanınz sevinirim. Ağaçım mavi çam, **** ben öyle sanıyorum aldığım yer öyle söylemişti . Ağaç ne yeşil renkde var mavi tonuda anlayamadım ama güzel bir ağaç doğrusu .

Harun Parlak 12-12-2010 15:31

Yapılacak işlemi yapmış sınız. Sadece sıkıca sarmanız yeterli. Sardık tan sonra artık ellemeyin kaynamasını bekleyin.
Bu zamanda faal bir dönem olmadığı için kaynama zaman alabilir. Ama baharda kaynama başlayacaktır.

memet 12-12-2010 16:42

Evet, yapılacak olanı yapmışsınız. Çam ağacı olduğu için onarması yavaş olabilir, acaba ne oldu diye açıp bakmayın. Dalın yeni sürgünler vermesinden onarıldığını anlayana kadar bekleyin.

Ali H. ALI 13-12-2010 10:54

Sayin flatline iyi gunler, deneyim ve calismalarinizi paylasirsaniz, yeni bir ugras olan bonsai Turkiyede daha cabuk gelisir. Tartismalara ve bilgi aktarimlarina da katilirsaniz sizin de bu surece katkiniz olur.

BONSAI'lerde dal kirik ve catlaklarina, Tekin ve Memet arkadaslarimiz yanit vermisler, zaten sen de gerekeni yapmissin. Benim de ekliyecegim bir iki sey var.

Dal kirilma ve catlamalrinin en buyuk nedeni yanlis tel sarimidir. Dali egeceginiz yerin ust kisminda(disa bukuk kisminda) tel sarili olmali bukeceginiz yerin ust kisminda tel yerine bosluk varsa, dalin kirilma olasiligi cok yuksektir. Bunu goz onunde tutup tel sarimlari yaparsaniz riski en aza indirmis olursunuz.

Kirilan yeri, bir suluboya fircasi kullanip temiz su ile temizledikted sonra, kirilan yeri, super bir yapistirici ile(super glue) odunsu kismina surup(mumkun oldugunca cambium kissimlarina yapistirici surmeyiniz) kirilan yeri sabitleyebilirsiniz. (agacinizi tekrar rahatsiz etmeyiniz, aklinizda bulunsun bir daha olursa uygularsiniz.)

Tekin beyin degindigi nokta onemli, agaclar bu mevsim uyku doneminde oldugu icin baharin sonlarina ve yaza kadar, agacinizda bir gelisme beklemeyiniz .

Calismalarinizda kolayliklar diliyorum.

flatline 13-12-2010 19:14

teşekkürler
 
verdiğiniz tüm cevaplar için teşekkürler arkadaşlar bundan sonra daha aktif olmaya çalışıcam yalnız anlayamadığım durum şu bu bitkiler yani ağaçlar lifli bir yapıya sahipler bahara kadar bu lifler olmeyecekmi bunu ben sinir uçlerı gibi düşünüyorum sinirler ölürse yaşamsam destek ve diğer unsurlar yok olmazmı kırıktan önceki yerlerden sürgün verebilir ama kırığın diğer ucu ben bu noktayı merak ediyorum aslında daha önce başıma böyle bir durum gelmedi

Harun Parlak 13-12-2010 19:45

Şu an uykuda zaten. Kırıldığını anlamadı bile. Bu soğukda sinirler neden ölsün ki. İnsanlar için bile organ lar taşınmıyor mu soğuk kaplarla. Eğer üzerinde oynama yapmaz iseniz. Kendini iyileştirecektir. meraak etmeyin.
Bizler uyanmadan aşı kalemleri alıp buzdolabınnda bekletip uyanma zamanı aşı yapıyoruz.

flatline 14-12-2010 23:03

teşekkürler
 
verdiğiniz bilgiler için teşekkürler .Bu iş ne kadar zormuş normal bahçede **** tabi ortamında kalsa bu kadar zor olmazdı :) ama ne yapalım biz doğaya gidemiyorsak onu elimizin altınada görmek ne güzel inşallah onların istediği hayatı ve ortamı sunabiliriz ........................


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024