agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Bakım ve tedaviler
(https)

Beğeni Düzeni153Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-04-2009, 16:30   #1
Ağaç Dostu

Süleyman Koçak's Avatar

Giriş Tarihi: 31-01-2008
Şeflerada havai köklendirme

Merhabalar.
Boyu 160 cm'ye yaklaşan fotograftaki şefleramı, hem boyunu kısaltmak hem de çoğaltmak için, işaretli yerlerden havai köklendirme yaptım. Köklendirme işlemine 26 Ocak ta başlamıştım. 3 Nisan'da da köklenen bölümleri kestim ve saksıya aldım. Kök miktarı umduğumdan az olmakla birlikte, yine de işlemin başarılı olduğunu düşünüyorum.
Benim sorum şu: Kök miktarının az olduğunu düşündüğüm yeni yavru şefleralarımın hayata tutunabilmeleri için yapmam gerekenler nelerdir? Yaprak sayısını azaltmalı mıyım mesela? Ya da besin takviyesine gerek var mı? Bakımları nasıl olmalı) Şu an, ayırma işleminden önce çıkmış sürgünlerin biraz boyunlarını büktüklerini görüyorum. Bu normal mi?Cevaplarınızı bekliyorum. Selamlar..

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg scheffleram.jpg (28.6 KB, 1008 views)
Dosya Türü: jpg Fotocep-0051.jpg (46.3 KB, 997 views)
Süleyman Koçak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2009, 13:28   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Galeri: 232
Suleyman bey iyi gunler.
Seflaradan bonsai yapilabiliyor biliyormusunuz? belki yeni fidanlarinizdan birini bonsai yaparsiniz.

Yaprak sayisini azaltirsaniz iyi olacagini dusunuyorum alt yapraklarin bir kismini govde uzerinde 5-6 cm sapcik kalacak sekilde budayabilirsiniz.

Su an besin vermeyiniz. Uzerinde yeni surgunlerin buyudugunu gordugunuz zaman az miktarda besin veya gubre verebilirsiniz. Yeni fidanlarinizi bol isik goren bir yerde tutup sulamasina dikkat ediniz toprak nemli olsun ama, cok su verip topragi camurlastirmayin yeni kokler suya oldugu kadar havaya(oksijene) de ihtiyaci var.

Sasirtilan, saksi degistirilen, saksiya yeni dikilen bitkilerde ilk sok gecene kadar boyunlarini bukup, nesesiz olduklarini anlatirlar bu normaldir endise etmeyiniz.

Kolay gelsin.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2009, 14:04   #3
Ağaç Dostu

Süleyman Koçak's Avatar

Giriş Tarihi: 31-01-2008
Değerli tavsiyelerinizden ötürü şükranlarımı arz ediyorum sayın Ali H. ALI. Şefleradan bonsai meselesini hiç düşünmemiştim. Bu fikri yeniden değerlendirmeliyim belki de. Bonsai merakının adım adım ilerleme ve sabır gerektiren bir uğraş olduğu kanaatindeyim. Bonsai konusunda forumda çok fazla bilgi olmasına rağmen, ilk başlayacaklar için cesaret verebilecek, sıfırdan adım adım yapacaklarımızı, nereden başlayacağımızı, ne yapacağımızı anlatacak başlıklar yok gibi, ya da -ilgimi çekmediği için-ben göremedim. Herkes pastanın süsüyle, mumuyla, kremasıyla ilgilenmeye başlamış sanki. Bizler daha pastanın neyden yapıldığını dahi bilmiyoruz. Bu yüzden hiç başlayamıyoruz. Bu, çok güzel bir pasta yapıp, bütün olarak yemeye çalışmaya benziyor. Önce pastayı yapmalı, sonra süslemeli, en sonunda da dilim dilim afiyetle yemeli değil mi?
Selamlar..

Süleyman Koçak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2009, 12:25   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Galeri: 232
Suleyman bey ise bonsaiye uygun bir fidan secmekle basliyabilirsiniz.
http://agaclar.net/forum/showthread.php?t=11217

"Yeni basliyanlar icin yardim" sayfasinda bir cok bilgi var bunlara bir goz atarsaniz, bonsaiye nasil baslamaniz konusunda size yardimi olacaktir.

Kolay gelsin.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Kapalı
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025