![]() |
|
![]() |
#391 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-08-2014
|
Çok sağolun Şafak Hocam önerilerinizi dikkate alarak hareket edeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-02-2008
|
Google'da çeşitli anahtar kelimelerle aramama rağmen net bir sonuç bulamadigimdan forumda sormak istedim. Doğada bulabileceğim air layering metoduna uygun agac türleri nelerdir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-02-2008
|
Guncel... Özellikle trakya bölgesinde bakacağım. Bilen varsa kirklareli balkaya köyü civarinda |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-07-2016
|
Selamlar ali bey. Verdiniz degerli bilgiler için teşekkürler. Benim merak etdim bişey var bu yönemi herhangi bi meyve ağacında da kullanabilirmiyiz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2011
|
Sayın Hakan0, Evet meyve ağaçlarında da başarıyla uygulanıyor. Bu sene için geç kaldınız genelde nisan ayında başlatıyoruz. Kolay gelsin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2011
|
Aklınıza gelen ağaçların neredeyse hepsinde uygulanabilir. Çam türlerinde 2 yılı göze almak gerekiyor. Karaağaç, ıhlamur, ficus,... gibi türlerde 4-6 haftada genelde sonuç alınıyor. Havai köklendirme yapılacak yerin çapı arttıkça süre uzar. Kolay gelsin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-07-2015
|
İyi günler ben de havai daldırma meraklılarındanım. Sayfanızı da büyük bi merakla takip ediyorum. Verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkürler. Ben de ilk havai daldırmamı kauçuk bitkisinde denedim, başarılı da oldum. Temmuzun 2'si gibi elma ve erik ağaçlarında da havai daldırma yaptım. Yalnız forumda temmuz geç bir tarih olarak söyleniyor. Şimdi yaptığım havai daldırmaları kesmesem önümüzdeki bahara kadar ağaçta dursa sıkıntı olur mu? Ya da en geç ne zamana kadar ağaçtan kesip başka bir yere dikmem gerekiyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-01-2018
|
portakal ağacı Havai köklendirme...
iyi günler. bende mayıs 2017 rize'de havai köklerdirmeyi internetten elde ettiğim verilere dayanarak yapmaya çalıştım. portakal ağacı ve cennet hurmasında uygulama yaptım. 1-2litrelik kola şişelerini ortasından kesip, üst kısmı açık kalacak şekilde uygulamayı yaptım. aralık 2017 de portakaldaki uygulamamın sonucu resimlerde görülmektedir. (ağaçtaki köklendirmenin resmini çekmemiştim, resimdeki pet şişe örnek görünümdür)... ankarada yaşadığım için yaklaşık 8 ay ağaçta köklendirme devam etti. nisan 2018 de diğer köklendirmeleri açacağım... hiçbir köklendirme ilacı vs. kullanmadım. sadecene bi peyzaj firmasından torf toprağı aldım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-01-2019
|
Verdiğiniz bilgilerin aşama aşama fotoğraflanması çok güzel olmuş süreç ve sonuç tam olarak anlaşılmış.Ben bu işlemi difenbahyamda uygulamayı düşünüyorum.Ama onda kabuk sıyırma yerine kesikmi atmalıyım.Bu konuda bilginiz varsa paylaşırmısınız.Emeğinize sağlık sizin vesilenizle farklı bir yöntemi öğrenmiş olduk. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-01-2019
|
Difenbahya için bu işlemi istediğimiz zaman yapabilirmiyiz .yoksa belli bir mevsimi varmı ?Ben şimdi yapmayı planlıyorum.Sizce uygunmudur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-07-2017
|
Arkadaşlar hiç bu işlemi yapmadım ama araştırıyorum yapmak istiyorum genelde yaprak traşlanarak yapılıyor bu işlem birde çentik atarak yapılanı var resimdeki gibi,aynı anda veya farklı zamanda yapan ve sonucu değerlendiren oldumu acaba ?mesela elimizde derimiz küçük bir yara alsa bir,iki faftada düzelir ama derinbir yara açılmış olsa yara bölgesi bayağı bir tahriş olur kabarır bitkide de bu böyle olabilir mi yani gövdeye derin bir yara açarak köklendirme sağlana bilirmi https://aggie-horticulture.tamu.edu/.../air-layering/http://uploads.tapatalk-cdn.com/201...71cf6c3317.jpg TA-1024 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-11-2019
|
Havai köklendirme
Merhaba arkadaşlar aranızda yeniyim Benim sorum Badem ağacına havai koklendirme yapilirmi ve nelere dikta edilmeli hangi zaman aralığında olmalı Son kaç günde sonuç alınabilir saygilar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-09-2016
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-09-2016
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2017
|
Uzunca bir süredir sakin kalmış bu son derece önemli başlığı diri tutmak adına bir video paylaşımı yapmak istedim. Bu beyefendi türkiye'de bu işin önemini kavramış nadir kişilerden biri. Umarım yeni başlayanlar için de önemli bir kaynak olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|