![]() |
|
![]() |
#93 |
Ağaç Dostu
|
Evet ![]() http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=11046&c=440 Buradan bakabilirsiniz Tohumlar nohut büyüklüğünde deyince, aklıma kapsül ile ekmiş olabileceğiniz geldi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
|
Bahçenin dört bir etrafını bir metre genişliğinde aslanağzı eksen; 100 m2 alan için gerekli olan sadece tohum maliyeti kabaca ne olur? O çok güzel çiçeğin görüntüsünden faydalanmak, çim-yerörtücü görevi de yapabilmesi için (bu yönde bakım için) ne yapılmalı? çekici olduğu faydalı ve B]kovucu[/B] olduğu zararlı böcekler de var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2010
|
Aşağıdaki resmi 23 Nisan'da Halfeti-Şanlıurfa'da çektim. Gördüğünüz gibi taş merdivenlerin arasından "fışkırmış" aslanağzı. Resim pek net değil galiba, ama bu bitkinin kıt koşullarda dahi neler yapabildiğini açık açık anlatıyor sanırım ![]() Düzenleyen elek : 04-05-2011 saat 12:25 Neden: Kelime eksikliği /Anlam bozukluğu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
ben binbir emekle tohum ektim bekle ki çıksın hiç bir tohum filizlenmedi arkadaşlar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2008
|
aslanağzı tohumu biraz geç çıkıyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
benim ektiğim tohumlar 10 günde filizlendi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ağaç Dostu
|
son resimdeki trompet şeklinde açanları tohumdan yetiştirmiştim,gerçi bahçemdekilerin hepsi tohumdan...trompet aslanağızlarından sadece sıklamen rengi açtı,diğerlerinde hareket yok şimdilik... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Ağaç Dostu
|
Benim bir önceki sayfada 78-79. mesajlarıma bakarsanız,uzun boylu ve bodurların yaprak farklarını görebilirsiniz. Bodurların yaprakları daha yeşilimsi ve cılızdır. Uzun boyluların yaprakları daha kalın ve daha yeşildir. Yukardakilerin dışında bir renk daha açtı,sapsarı...tomucuklu halini eklediğim pembe de trompet aslanağzı çıktı.açmayan yavruağzı renginde ve garip bi şekli olan sarılı beyazlı bir fidem daha var.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-05-2006
|
sn gilan 50 kuruşa satılanlar kalıcı değil mi yani ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar bahçemde renk renk aslanağzı çiçeklerim var. Uzun cinsten. Hiçbir bakım yapmaksızın her yıl kendi kendine yetişiyor. Tohuma bırakıyorum. Tohumdan alacalı, iki renkli farklı bir sürü tohum çıkıyor. Sonbahar gibi elde edeceğim tohumları paylaşırım belki, bir aksilik olmazsa ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Ağaç Dostu
|
Tamamen tecribelerime dayanarak konuşursam bendeki bodurlar 3 yıl kadar kaldı. 3 yıldan sonra ömrü mü doldu yoksa yandaki bitkilerden mi boğuldu onu bilemiyorum. Ama uzunlar kadar dayanıklı olmadıkları kesin, her kış bir sarsılıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2010
|
Ben de bu sene ilk kez tohumdan aslanağzı yetiştiriyorum ve bu güzellikleri gördükçe de ''İyi ki bu çiçeği seçmişim'' diyorum. Herkesin emeklerine sağlık, muhteşemler... ![]() Sayın ardabora'nınkiler kadar olamasalar da umarım beni de bu yaz güzel çiçekleriyle sevindirirler. ![]() Ben de yeni yeni çiçek tomurcuklarını görüyorum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2010
|
ardabora kesinlikle baymıyorsunuz forumu, biz bayılıyoruz çiçeklerinize. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Ağaç Dostu
|
Dilse teşekkür ederim... Forumda "sevmediğiniz bitki var mı?" başlığında benim sevdiğim birçok çiçeğin ismi geçmişti. Çoğunlukla adı geçen bitkiler arasında aslanağzı da vardı,görünce üzülmüştüm ama geçti ![]() Bazı bitkilere sahip oldukça, daha güzellerini ürettikçe insan eskilere ilgisini kaybedebiliyor... Ben bahçemde, beni üzmeyecek,başıma dert açmayacak,tohumdan yetiştirmesi kolay olan, şaşırtma yapınca kendini kaybetmeyen, susuzluğa dayanıklı, rengarenk çiçek açan, budayınca daha da çok çiçek açan, çok yıllık (ki en önemlisi bu), kendi tohumlarından yetişebilen çiçekler yetiştirmek istiyorum. Forumda zevkle takip ettiğim, ilginç bitkiler yetiştiren ve hatta tohumdan çimlendiren çok başarılı bulduğum arkadaşlar var ama hem çalışan hem okuyan-evli-çocuklu-bahçeli bir kadın olarak benim vaktim kısıtlı...Gerçi oğlumun okulu tatile girmek üzere,benim sınavlarım bitti ama bahçenin en çok ilgi isteyen mart-nisan-mayıs aylarında ben bahçeyle pek ilgilenemiyorum.O yüzden kendi kendine hayatını devam ettiren,beni beklemeden güzelliklerini sergileyen çiçekler benim için ideal...Aslanağzı da bunlardan biri... Beklediğim son aslanağzı da açtı nihayet. Bu garibim kendini başka bişey sanıyor herhalde ki çiçekleri bir garip...tek kök var ve çiçek yapısı çok ilginç... ![]() Bu köşe de aslanağzı köşesi...Bu kışa girerken budama işini biraz yukarıdan yatığım için çiçek sapları eğri büğrü oldu,sağa sola yattılar. ![]() Çan çiçeklerinin ilk açanlarını ve küllüleri aslanağızlarına arkadaş yaptık,bu senenin ilk vazosunu doldurduk.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-08-2007
|
Sevgili ardabora,ellerinize sağlık,aslanağzılar görsel şölen yaptınız bizlere.yalnız ben ilk kez görüyorum,trompet aslanağzını çok güzelmiş gerçekten.benimde,sarı ve sıklamen büyük boy aslanağzım var,şimdi sizinkiler gibi çiçekteler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
çanak şeklinde olanlara bayıldım çiçekçime sinir oldum bana bu tür aslan ağzından hiç bahsetmedi bunun hesabını sormalıyım bilipte söylemiyosa ceza olarak 5 fide vericek hele bilipte söylemiyo olsun.... hepinizin aslanağızları çook güzel benimkiler kışın sıcağı görünce çıkıp büyüdüler kardı buzdu derken hepsi öldüüü bu sene aslanağızsız kaldımm bahçemden bir renk eksildi çok dikkat çekiyo olmadığı kocaman kahve rengi bir boşluk neyse seneye bahçemi aslanağzıyla doldurucam |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
|
Sayın ardabora; Aslanağzılarınız kaç değişik renkli. 7 saydım, doğrusunu sizden alalım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2011
|
Çocukluğumdan beri çok severim aslanağzını. Biz daha çok balıkağzı derdik bu çiçeğe, koparmadan ağzını aç kapa yapmaya çalışırdık, ama kopardı bir şekilde işte. Şimdi bahçemde bir koyu pembe aslanağzım açıyor ama bir sürü fidem de 10-15 cm. uzunluğa ulaştılar, heyecanla bekliyorum açmalarını. Sevgili Ardabora, sizin aslanağzı köşenize bayıldım, sahi kaç farklı renk var sizde? Herkese kolaylıklar dilerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Ağaç Dostu
|
Trompet şeklinde olanlardan 5 tane var,bir de kendini trompet sanan ama çiçeği farklı olan var. Uzun olanlardan da tozpembe,sıklamen,sarı,beyaz,kadife kırmızısı ve bir de rengi pembe-uçları sarı olan bir renk var. Sanırım 12 renk oldu.Çoğu tek kök olduğu için sayı olarak azlar. Düzenleyen ardabora : 08-06-2011 saat 18:12 Neden: harf ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Kiraz, Aslanağızlarından iki-üç günde bir birer vazo doldurdum. Çiçekleri kestikten sonra bitkilein alt kısımlarından yeni yapraklar çıkmaya başladı.Tekrar çiçeklenmesini bekliyorum. Komşu teyzemin de gözü kaldı trompet aslanlarda ama tohum almak için çiçeklerin kuruması lazım, ben o güzellikleri vazolarımda da görmek istiyorum. Geçen ay sonunda bodur aslanağızlarıından çelik almıştım,köklendiler. Bu sonbaharda trompetlerden de çelik alp köklendirmeyi düşünüyorum,tohum işi beni sıkıyor artık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|