![]() |
|
![]() |
#61 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Ağaç Dostu
|
Hüsnüyusuf, kışın toprak üstü kuruyunca kaybolmuş gibi görünüyor, sonra baharda tekrar ve yayılıcı olarak fışkırıyor. Tohum ekince, ikinci yıl çiçek açıyor ve her sene çoğalarak açmaya devam ediyor. (Bahçede) Düzenleyen Balıkcı : 25-11-2008 saat 16:55 Neden: tapaj hatası. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2008
|
Merhaba, Elime bira husn-u yusuf tohumu gecti. Bahcede bakmak istiyorum ama onun icin ilk once icerde mi cimlendirmeliyim? Ne zaman ekmemi tavsiye edersiniz? Nasil bir bakim istiyor, bilgilendirirseniz sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2008
|
Ben de hüsnü yusuf tohumu aldım. Hangi şekilde daha çabuk köklenir? Nasıl dikmem gerekir? Ben bahçe için almıştım. Direkt bahçeye mi dikeyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Ağaç Dostu
|
Bu çiçek Arnavut Karanfili olarak ta biliniyor. Geçen yıl tohumdan ektiklerim şu an çiçeklendi. Gerçekten çok güzel renkleri var ve çok hoş kokuyor. hüsnüyusuf-02 hüsnüyusuf-03 hüsnüyusuf-05 hüsnüyusuf-09 hüsnüyusuf-10 hüsnüyusuf-13 hüsnüyusuf-14 Düzenleyen N.Hel : 12-02-2010 saat 20:01 Neden: Resimler silinip galeri bağlantıları eklendi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Ağaç Dostu
|
Sayın son06'nın gönderdiği hüsnüyusuf tohumlarını Mart başında ekmiştim. Yaşamlarını uzunca bir süre yeşillik olarak sürdürdükten sonra, ![]() biraz da renklenelim dediler sanırım ve ortaya böyle bir şey çıktı. ![]() Ama benim de kafam karıştı, zira sayın Limon'un dediği gibi çiçek başlarının arasında püsküller var ![]() ama bir sapta tek çiçek açtı. Gerçi yanında açmaya hazırlanan bir kaç tomurcuk daha var ![]() ama yine de emin olamadım. Bu hüsnüyusf mudur yoksa Çin karanfili mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim sevgili powered. Söylediğinde haklısın. Zaten fotoğraftan da görebilirsin; küçücük bir saksıda bir sürü kök var. Peki bu saatten sonra bahçeye şaşırtsam bir zararı olur mu? Saksıdan toprağıyla birlikte kalıp gibi çıkarıp dikebilirim sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Ağaç Dostu
|
Hüsnüyusuflar yer değiştirmekten hiç etkilenmiyorlar sayın Malbman, hem de bir kaç kez değiştirebilirsiniz, bitki ne kadar büyük olursa olsun, toprağı ile birlikte naklederseniz hiç bir sorun olmaz, yeter ki nemli tutun. Eklediğim fotoğraftaki hüsnüyusufun yerini iki yılda dört defa değiştirdim, kocaman bitki yine de çabuk toparladı kendini. Üstelik eksi on dercelerde bile bahçede zarar görmüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Ağaç Dostu
|
Üffff, maşallah sayın Adalet Yağcı. Muhteşem olmuş sizinkiler. Zarar görmeyeceklerse zavallıları bir an önce o cendereden kurtarayım. Gerçi gözümün önünde çok hoş duruyorlardı ama kendi keyfim için zavallılara işkence etmenin alemi yok. Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Ağaç Dostu
|
Görüntüsü, renkler çok güzel ama ben bir o kadar da kokusunu seviyorum. Özellikle akşam üzeri hafif bir esintiyle gelen koku ... Geçen yıl çimlendirip bahçeye şaşırtmıştım. Bu yıl Şubat'ta bir kısmını başka yerlere taşıdım. Şu an tamamı çiçeklenmiş durumda. Sn. Adalet Yağcı'nın dediği gibi taşımadan hemen hiç etkilenmediler. Fakat gördüğüm kadarıyla kökler aşağıya doğru gidiyor. Kökleri zedelememek için kürekle derine girip öyle toprağıyla aldım. Benim kanaatim eğer saksıda yetiştirilecek ise derin bir saksı tercih etmek gerektiği. İllk diktiklerim günün çok büyük bir bölümünde direk güneşin altında. Taşıdıklarım ise en fazla 11'e kadar güneş alıyor. Aralarında belirgin bir fark yok. Uzun süre susuz bırakmıyorum ama toprağını sürekli nemli tuttuğum da söylenemez. Zaten ilk diktiklerimin toprağı görünmüyor. Suzuz kaldığında yapraklar haber veriyor. Fazla sulandığı da oluyor. Bundan pek etkilendiğini görmedim. Galeriye hem tek tek hem de karışık hallerinin fotoğrafını ekledim. İki tanesinin bağlantısını da buraya ekliyorum: hüsnüyusuf-15 hüsnüyusuf-16 Düzenleyen N.Hel : 06-06-2009 saat 22:31 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili giz3m, bence seneye ekmeyin şimdi ekin, çünki 2 yıllık çiçek olduğu için bu sene çiçek falan göremiyeceksiniz, bu sene ekin ki bir dahaki sene çiçekleri görebilesiniz. Benim acelem yok ben beklerim diyorsanız o zaman başka. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Ağaç Dostu
|
Sn. powered'a katılıyorum. Hemen ekin. Bu yıl çiçek açmayacak ama yeşil hali de fena değil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Ağaç Dostu
|
Bahçeye ekersen zayi olma ihtimali yüksek, kışı balkonda geçirirse bir şey olmaz, ben geçen sene ekmiştim, büyükçe bir saksıda kışı geçirdiler, çok daha büyükçe bir saksıdada yaza girdiler, bol bol çiçekleri var şu anda. Balkonda pek fazla yaprak dökmez kışı geçirir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-08-2008
|
Sayın giz3m, bence de geç kalmadan hemen ekin tohumları. Hüsnüyusuf ekimiyle ilgili Hümeyra Özdamar'ın sitesinde şunlar yazıyor; Hüsnüyusuf tohumları mayıs ayında yarı gölgede, iyi işlenmiş, gübreli toprağa serpilir. Çıkan fideler yaz boyunca sulanır ve otları temizlenir. Sonbaharda asıl yerlerine 25-30 cm aralıklarla ekilir. Fideler ertesi yıl ilkbahar ve yaz aylarında çiçeklenir. Hüsnüyusuf tohumlarını ekeli 8-9 gün oluyor, ektikten 3-4 gün sonra çimlenmeye başladılar ve şimdi bu haldeler. Gördüğüm en hızlı çimlenen tohumlar diyebilirim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2008
|
çok güzel bir çiçek, sn.N.Hel ve sn.powered arkadaşların resimlerini görünce ben de heveslendim, Rusya'da yaşlı bir teyze aile dostumuz var, bu çiçeğin adı "Türk karanfilidir" diyor,orda oyle biliniyormuş, ne güzel ! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Ağaç Dostu
|
Yeryüzünde en om ad'a sahip çiçekte herhalde bu çiçektir, kimler ne isimle anmıyorki bu çiçeği. Fakat bir gerçek varki benim en favori çiçeğim! Soruyorum herkese bir dalı elinizde bir buket çiçek görüntüsü verebiliecek başka bir çiçek türü var mı? Sadece bir dalı! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Ağaç Dostu
|
Tohumların kaliteli tohum ise, çok kısa süre içinde çıkarlar. Bütün bir yaz hatta sonbahar hatta kış boyunca o fidelere bakıcaksınız bir dahaki bahara yüzünüzü güldürücekler inşallah. Şaşıtma yaparken kesinlikle biraz daha toprağa gömeyim fideyi demeyin toprak hizası neresiyse yine oraya kadar toprağa gömün yoksa kök hemen çürüyüp kopuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili hüsnüyusuf severlerden bir ricam var. Elinde ekilmemiş hüsnüyusuf tohumu ve çimlenme sürecini gösteren resimleri olan arkadaşlar varsa, buraya resim yükleyebilirler mi acaba? (Manolya ve diğer haseki tohumu gönderdiğim arkadaşlar hariç) ![]() Ben bu elimdeki tohumların hüsnüyusuf olduğundan şüpheleniyorum da git gide... Bendeki tohum ve fide resimlerine bakıp, tohumlarını ve ilk çimlendiği dönemi iyi tanıyanlar yardımcı olsun lütfen...Özellikle son resimdeki halini alınca,ben bu tohumların hüsnüyusuf olmadığına kanaat getirdim,inşallah yanılıyorumdur, çünkü çok üzülürüm. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|