![]() |
|
![]() |
#1381 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-05-2008
|
Alıntı:
Lisianthus bakım ve yetiştirme koşulları açısından bilgiye açım. Aradığım yerlerde umduğumu bulamadım. Verdiğiniz bilgilere göre koşullarımı gözden geçirip daha doğru olan yolu bulmak istiyorum. Sulama konusunda hata yaptığımı anlar gibiyim. Sulama sırasında taban suyunun oluşmasına hep dikkat ederim. Basit de olsa bir nem ölçerim var, yine de sık sulama hatası yapıyorum.. Önerdiğiniz gibi fazla sulamadan çürütme olasılığım en yüksek ihtimal. Bahçemdeki bir çok değerli bitkilere de elimde olmadan, bitki su isteği duymadan sulama yapıyorum. Bunun için bir psikoloğa mı gitsem, şaşırdım!!! Geçen sene bahçenin bir köşesinde hepsi de çiçek açmışlardı. Yeni senede daha göz önü bir yere alayım diye, Nisan ayı başında, toprağa keçi gübresi döküp çapa makinası ile karıştırdım. Toprak harika oldu. İleride boğaz doldurması yaparım diye karık açıp içine diktim. Yaprakları çukurda kaldı boğaz doldurması yapmasam da sulama sırasında ıslandılar. Bir ay önce çimlenmiş olan mini fidelerimi optimal koşullarda yetiştirmek istiyorum. Verdiğiniz bilgilere teşekkür eder, yeni bilgilere aç olduğumu belirmek isterim. Saygılarımla… |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1382 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Umarım sağlığınız iyidir, bu vesile ile merhaba demiş olduk. Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1384 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1385 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Sn kgursan, maalesef aynı hatayı ben de yapmışım. Siz yazdıkça anlıyorum nerede hata yaptığımı. Köklenme benim bitkilerde de tam oluşmamış, yüzlek olmuş. Ayrıca kök çürüklüğü hastalığına da yakalananlar oldu.Tecrübe ede ede öğreneceğiz doğruyu. Artık nasipse seneye yeniden denemek istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1386 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-05-2008
|
Alıntı:
Ben sizi yeni tanımaya başladım. Bu konunun otoritesi olduğunuzu anladım ve önerielaerinizi son derece ciddiye alıyorum. Yalnız keçi gübresi değil, toprağımız da tuzlu olmalı, çünkü bahçenin denize uzaklığı 230 metre. Bataklıklar doldurularak elde edilmiş alanlar. Tuzlu olmaması mümkün değil. Geçen sene çok daha az bakımlı ve az sulandığı halde harika olmuşlardı, bu sene doğa harikası olduklarının anlaşılması üzerine gösterilen itina sonucu hepsi kurudu. Vazgeçmek istemem. Çok sayıda 4 yapraklı fide yetiştirdim.Onlar benim emeklerim. Teşekkür eder saygılar sunarım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1387 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-03-2015
|
Sn. Kamil Bey, sayenizde sahip olduğum lisianthuslarım açtı. Çok teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1388 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-05-2013
|
Sevgili kgursan. Bu yılki listenizi en başına yazın beni lütfen ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1389 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2013
|
Sn. Kamil bey, ben bu sene saksıda yetiştirmek istedim ve uzun bir saksıya ektim. Toprağı 10cm. kadardı. Hepsi birer kez açtılar ve başka çiçek göremedim. Acaba saksıda olmuyor mu, yoksa başka bir hatam mı var? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1390 |
Ağaçsever
|
![]() bunlarda benim geçen yıldan kalan Lisilerim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1391 |
Ağaç Dostu
|
Sayın aysengirit, bu sene ben de uzun saksıya ektim. Fakat herbiri birer çiçek verdi ve kurudu. Dipten yeni sürgün vermeye başladı. Sizinkiler çok güzeller. Onlara ne verdiniz bizi aydınlatırsanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1392 |
Ağaç Dostu
|
[ATTACH] ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1393 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-03-2015
|
Sayın Cengiz İldas, Kamil Beyi'in yolladığı fidelerin içindeki açıklamaya göre gübreleri kullandım. Havanın sıcaklığına göre ve toprağın nemine göre her sabah suladım. 20 gün sonrada fidelerin üst kısmını budadım. Böylece daha çok çiçek açtı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1394 |
Ağaç Dostu.
|
Sn cengiz bey, saksıda da olduğunu ayşen giritin fotoları gösteriyor. Sizin fideleriniz de kök gelişmemiş ve yeni sürgünler verememiş.muhtemelen toprağınız da sorun var. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1395 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Kamil Bey ve Sn. aysengirit, ilginiz ve yanıtlarınız için teşekkür ederim. 3 sene önce hem kendim hem de yayla komşularım için aldıklarım çok güzel açmışlardı. Demek bu sene ben hata yaptım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1396 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Bu yıl lisi çeklerini kulak çubuğu ile dölleyip tohum aldım ve deneme amaçlı bu tohumların birazını ektim ve lisi fidelerim çıktı bunları korumak ve seneye bunlardan çiçek almak için ne yapmam lazım acaba... Lisi fidelerini ne zaman şaşırtmak gerekir, onlara birşey olacak diye çok korkuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1397 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Bir sürpriz daha..Kök çürüklüğüne yakalanmayanlardan bir tanesi serin havanın da etkisiyle çiçeğe durmuş. Toplam 27 tane lisianthus fidesinden sadece 5 adet hayatta kalabildi. Seneye çok daha steril bir ortamda yetiştirmek niyetindeyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1398 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1399 |
Ağaçsever
|
Bunlar benim Tohumdan çıkan Lisilerim. Ama sanırım biraz fazla olmuş tohum. Çok üstüste oldular |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1400 |
Ağaçsever
|
Buda diğer saksı. Buda çok yoğun oldu sanırım. Ayırmak için buyumelerini beklemekten bbaşka çarem yok ![]() Düzenleyen masallale : 10-10-2015 saat 15:44 Neden: fotoğraf paylaşacağım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1401 |
Ağaç Dostu.
|
Büyümeden ayırırsanız daha iyi olur, Fotoda orta yerde tek sarı bir fide var onun kadar olunca şaşırtılır.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1402 |
Ağaçsever
|
Teşekkür ederim. Ayırırım en kisa zamanda |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1404 |
Ağaçsever
|
Söylediğiniz çokiyi oldu cçokrteşekkür ederim. Emin olun dikkate alacağım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1405 |
Ağaçsever
|
![]() Bunlarda bir türlü fotoğraflayamadığım lisi fideleri |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1406 |
Ağaçsever
|
Buda bir diğeri |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1407 |
Ağaçsever
|
Bunlarda anne Lisiler. Sanırımyyılın son tomurcukları üzerindekiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1409 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Kamil bey bizi bu güzel çiçekle tanıştırdığınız için çok teşekkür ederim. Gönderdiğiniz fidelerin hepsi, istediğim renklerde ve hepsi harika açtılar. Bu habere çok sevindim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1410 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Lisianthus Bu çok güzel, kibar, nadide bir çiçek olan ama bir okadar da çok nazlı ve büyütmesi çok zor olan lisianthuslarla bir kere tanıştınız mı, bir daha onlardan vazgeçemiyorsunuz. İşte benim de inatla yetiştirmek istediğim lisilerimi bakalım büyütüp çiçeklerini görebilecekmiyim bilemiyorum. Kala kala bunlar kaldı, bir tanesi de ölmek üzere ![]() Bazılarını 4 yapraktan sonra kardeşleme olsun diye tepelerini cimcikleyerek kopardım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|