![]() |
|
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-10-2009
|
merhaba arkadaşlar bu çiçeğe bayıldımmm.Görsel bir şölen bayıldım.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl Sonbaharda bu çiçeğin tohumlarından almışım üzerinde Blue Balloon Flower yazıyor, yanlış hatırlamıyorsam sayın Karınca70 ten almıştım. Fotoğraflar nefis görünüyor, ekmeyi nasıl unutmuşum, hemen ekmeyi düşünüyorum, başarılı olabilirsem Baharda bahçe girişimi maviye boyarım ![]() Bu konuda daha fazla bilgisi olan arkadaşlarımızdan tecrübelerini paylaşmalarını bekliyorum. Ne zaman ekilir, bakım incelikleri nelerdir, soğukla arası nasıldır vs. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Bu çiçeğin tohumlarını ilkbaharda ekmiştim. O yaz fazla gelişmedi, çiçek de açmadı, sonbaharda kurudu. Dibinde nohut gibi bir yumru oluştuğunu görünce, 2 saksıdan birini İstanbula getirip kapalı balkonda bütün kış az miktarda suladım. Diğerini bahçede bıraktım, yağmurla sulandı. İlkbaharda ikisi de yeniden yeşerdi, Güneşli bir yere koymuştum, gelişti ve bol çiçek açtı. Yani dış mekanda yaşayabildi. Bu sene gelirken ikisini de toprağa diktim. Sonucu ilkbaharda göreceğiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Ben bu bitkiyi çözemedim maalesef. Yaz ortasında üzerinde çiçeği ile satın aldım ilk kez. Arkasından sevgili Güler Hanım bir kök gönderdi. Az güneş alan yere koydum. Gübrelerini, sularını eksik etmedim ama her ikisi de sadece yeni yaprak çıkarttı. Ne çiçek gördüm, ne de tomurcuk. Neyi eksik yaptım sizce? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-09-2009
|
Evet çok güzeller. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2009
|
Geçen yıl karınca 70 'ten tohum alıp ekmiştim sadece yaprak çıkardılar , bu sene saksısına yeni çiçek ekeyim dedim kuruduğum sandığım çiçek yumru yapmış , şimdi yaprak çıkarmaya başlıyor inşallah bu yıl çiçeğini görürüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-03-2010
|
pek renkli pek güzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Maviş çiçeğini ne kadar da andırıyor. Akrabalığı mı var acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Torfda kendi çapı kadar derinliğe ektim. Üstünü streçle kapatıp, hergün bir saat açıp havalandırdım, torfun üstü parlayacak kadar fısfısladım. Güneşli, cam kenarında çimlendi, çimlendikten sonra artık üstünü kapatmıyorum, yerini değiştirmedim, bol güneş görüyor. Günde bir kere fısfısla biraz su veriyorum. Yaklaşık bir haftada çimlenmeye başladılar, diğer ektiğim tohumlara göre en kolay çimlenen bunlar oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Evet tohumlar ilgili başlıka tarif edildiği şekilde Japon feneri tohumu, zaten çimlenme örnekleri de var. Diğer adı da balon sarmaşığı , ya da çiçeği diye biliniyormuş ![]() Tekrar teşekkür ederim Ferda Hanım, sevgiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Tohumdan yetiştirdiğim Blue Balloon Flower nihayet çiçeğini açmaya başladı. Çiçek yaklaşık bir hafta kadar açık kalıyor. Bitki boyuna göre çiçeği oldukça büyük ve gösterişli. Farklı renklerden tohum edinmek lazım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Mutlu Bey'den geçen yıl aldığım balon çiçekleri açmadan solup kurudular. İki tanesini kökünden çıkardım. Bir tanesini dipten kestim. Hangi saksıda olduğunu bile unuttum. Baharda yeşeren fide beni yanıltmadı, balon çiçeğim şimdi çiçeklendi. keşke diğerlerini de sökmeyip kesseymişim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Geçen yıl balon çiçeği fideleri satmıştım, maviş çiçeğine ne kadar çok benziyor hemde kocaman açıyor diye çok sevmiştim. Ama çiçeklenmesi az diye buz gibi soğumuştum. Geçen sene saksıya diktiğim pembe ve mavi balonlar benden habersiz filizlenmişler, sonradan farkettim. Yeniden gözüme girdi keretalar, 2 ci yıllarında daha dolgunlar. 3 cü yılında nasıl bir afet olacaklar şimdiden bekliyorum ![]() 3. resimde 4 yıldır elimde olan campanula resmi, bu baharda saksı büyütüp biraz daha fazla üzerlerine düşüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Moderatör
|
Benim balon çiçeklerim saksıda, bol bol çiçek verdiler ve yavaş yavaş çiçekleri soldu. Sizinkilerin de solması normal değil mi? Bitkinin kendisi mi kuruyor? Üzülmeyin kışın tamamen yok oluyorlar ama seneye yeniden patlarlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|