![]() |
|
![]() |
#35 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Maşallah ellerine sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
Güle güle büyüt sabrın sonu selametmiş diyorlar galiba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Güler hanım, saksısını kışın içeri alıyor musunuz? Eğer dışarda kalıp da, ölmüyorlarsa bu çok iyi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Ağaç Dostu
|
Beyaz balonun tomurcuğu bu sabah şişmanlaşıp açmaya hazır haldeydi. Öğlen saat 13.00 sıralarında ilk taç yaprağının zarf gibi açtığını görünce devamını izlemeye karar verdim. Oldukça uzun süreli ama keyifli bir deneyim oldu. Bir çiçeğin doğumuna tanık olmuş gibiyim ![]() ![]() Saat 13.00 suları: ![]() İkinci yaprağını açabilmesi 1 saatten uzun sürdü. ![]() Üçüncü yaprak da açıldı: ![]() 4 ve 5. yapraklar ayrılmaya başlıyor. ![]() Ayrılma tamamlandı. Saate bakmadım ama bu süreç sanki daha da uzun oldu. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl eve geldikten sonra bozulmuş ve bütün tomurcuklarını döküp beni ağlatmıştı. Bu kadar güzellik karşısında barıştık ![]() ![]() Saf beyaz diye buna denir herhalde. Evlendiğim zaman bu çiçeği tanımış olsaydım, gelin çiçeği olarak saksısıyla bunu kullanırdım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2011
|
ben bu çiçeği şimdi gördüm daha önce hiç görmedim ve harika bir güzellik arkadaşlar tohumunu nasıl bulabilirim acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2013
|
ne kadar güzelmiş bu.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2013
|
Alıntı:
nevsune hanım, siz çok koş birisiniz, sizi tebrik ederim, harika anlatmışsınız. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-01-2014
|
kış sonunda bahçemde bir bölgedeki toprağı çapalarken bu yumrulardan bulup zambak zannedip orada oraya taşımıştım, en son gömdüğüm yerden balon çiçeği çıkınca çok şaşırdım,gerçekten güzel bir çiçek, şu sıralar devamlı açıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Balon çiceğinin kaç rengi var acaba...... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Mavi ve beyazdan başka görmedim.. Maviş ve çan çiçeği karışımı bi güzellik ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Pembeside varmış ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Pembe balon çiçeğim, yaprakları kurumaya başlayınca çiçeğimi kaybediyorum diye çok üzülmüştüm, bir müddet sonra fark ettim ki kuruyan yapraklarının arasından yeni sürgünler geliyor ve çok mutlu oldum, bana sürpriz yaptı. ![]() Kapsüllü olan mavisi, tohum olacak inşallah. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Bu gün balon çiçeklerimin saksıları değişti oh onlar da rahatladı ben de rahatladım ![]() Yumrularını da paylaşmak istedim, görüldüğü gibi gayet sağlıklılar, kışa çok dayanıklılar kış boyu dışarıda kaldılar, hem bahçede hem saksıda rahatlıkla yetiştirilebilir. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-09-2009
|
Uzun zamandir konu basliginda birsey paylasilmamis ama ben yine de yazmak istedim. Gecen hafta balon ciceginin mavi ve beyazindan tohum ektim ama halen cimlenen biraey yok. Gunesli cam kenarinda icerde cimlendirmeye calisiyorum. Acaba ne kadar zaman da cimleniyor bilgi verebilirmisiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-09-2015
|
Alıntı:
benim çimlendiremediğim yığınla çiçeğim var tohumdan. fide almak daha kolay ve garantili bir yol. bazı tohumlar soğuklanma ihtiyacı duyuyor. aynı zamanda farklı şartlara ihtiyacı oluyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|