![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Rana+miraç, sizdeki kırmızıdan yıllar önce bende de vardı. Cahillik zamanı diyeyim, o yeşil kısımlar kahverengiye dönüp takır takır kururdu susuzluktan. Bir ara aklıma gelirse sulardım, tekrar sürer, yeşillenirdi. Çok arsız bir bitki aslında. Ama ben sonunda öldürmeyi başarmıştım. Belirtmeden geçmeyeyim, çok suyu kesinlikle sevmiyor, yani kuruması, çürümesinden iyidir. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-01-2010
|
Merhaba sn. Rana+miraç bende kohleriamı geçen yaz kaybettim üst kısım tamamen kurudu. Burada ki tecrübeli arkadaşlar rizomlardan tekrar filiz vereceğini söylemişlerdi, bende toprağını hafif nemli tuttum, şuan iki küçük filizi var. Arsız olduğuna katılıyorum. Umarım sizin bitkiniz de filiz verir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
Arkadaşlar destekleriniz için teşekkürler, japon küpelime sizlerin yazdıklarını okudum . Yok kurudum yok çürüdüm diye beni terketmeye kalkma ! Ben seni sulamaya devam edeceğim lütfen sen de diğer arkadaşların küpeleri gibi çalış yine filiz ver diye rica ettim ! Sudaki çeliği toprağa diktim . İnşallah çiçeklerini yine açacak duruma gelecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaç Dostu
|
merhaba ben yeni uye oldum/ve kohleria ciceyini daha yeni bir komsumdan aldim ama nasil bakicami bilemiyorum simdilik evde pencere onune koydum veren teyze gunese koyma dedi ama bence gun isigina ihtiyaci var.lutfen yardimci ola bilirmisiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-03-2012
|
bende var canım filizinden de çoğalıyor birde kışın saksıdan çıkarın toprakta kök yapıyo beyaz tırtıl gibi sonra onları topraktan çıkarıp dikersin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Ağaç Dostu
|
Harika. O çelimsiz bitkinin büyüme azmine ve şirin çiçeğine maşallah diyorum .Güle güle büyütün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
|
Bu çiçek tecrübelerime dayanarak edindiğim fikre göre öğleden sonra güneşini seviyor. Sabah güneşi alan yerden pek hoşlanmamıştı, tv sehpasının arkasında ikindi güneşi alan yere koyunca büyüdü, serpildi ve çiçeklendi. Ancak güneşi biraz aşağıdan alınca bu sefer de yukarı doğru uzadı ve görmeyi çok istediğim salkım çiçekleri yerine bu şekilde daha seyrek çiçeklendi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2011
|
Sevgili Rana+miraç, Bende bu şeker çiçeğe merak saranlardan biriyim.Teyzem sağolsun bana bir kök ekip getirmiş eğer yaşatır büyütebilirsem yavrularını sizin evlat edinmeniz bana onur verir .Hatırlatmanız yeter. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2012
|
Vayyy ne kadar çok tomurcuk var..benimki bir karış bile yok..sabahtan öğleye kadar güneş alan yerde kalıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Gülenmek bu çiçek çok nazlı ama çabuk ölmeyen bir çiçek okadar tomurcuk verdiyse yerinde çok mutlu ama gözle göremediğimiz zararlılar olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-11-2012
|
maşallah çiçeklerin hepsi çok güzel.benimde vardı bu çiçekten ama kurudu.bidahada bu çiçeği hiçbiyerde bulamadım.çiçekçilerde satılıyomu acaba bilgisi olan varmı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-11-2012
|
bende istiyorum bu çiçekten banada gönderin nolurrr... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Demiştim . Haziran ayının sonlarına doğruydu. Kasım başı itibarıyle mutlu sonu göstermek istedim. Kuruyan çiçeğimden alarak direkt toprağa diktiğim tepe çeliği küçük saksıda. Ana saksıyı sulamaya devam ettim. Kuruyan köklerinin yanından çıkıp büyüyen, sürgünde çiçeklendi.Sabrın sonu mu desek ? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Ağaç Dostu
|
Çiçeğinizi kurtarmışsınız ne güzel. Sizin adınıza çok sevindim sevgili Rana+miraç. Hatta kurtarmakla kalmamış çiçek bile açtırmışsınız. Düzenleyen dağçiçeği : 17-11-2012 saat 22:57 Neden: Harf hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler dağçiçeği.Aslında bakımında değişiklik yapmadım. Aydınlık bir yerdeydi ve fazla sulamadım.Bazı bitkiler de aşırı ilgiden bozuluyor. Sizin japon küpeliniz ne durumda inşallah o da açmıştır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Rana +miraç güzel dilekleriniz için teşekkürler. Benim Japon küpelim faili meçhul bir kaza geçirdi. Tepe kısmından kırılmıştı. Bende kırılan kısmı yanına ekmiştim. Şu an iki kök küpelim oldu. Maalesef sizin ki kadar güzel gelişemedi. Ama bu aralar keyifleniyor gibi. İnşallah bende çiçeğini görürüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-09-2012
|
Merhaba
Sevgili Rana + Miraç..Forum sayfalarını gezerken sizdeki Kohleryanın açış şekli ve sıklıgı dikkatimi çekti..Farklı bircok cinsi oldugunu biliyorum...Acaba sizinkinin adını ögrenebilirmiyim o adla arıyayım..Birde nereden aldıgınızı ögrenebılırmıyım..Cevabınız için şimdiden teşekkürler... Düzenleyen ıldır : 27-11-2012 saat 03:25 Neden: Bilgi edinme... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-09-2012
|
Merhaba..
Sevgili Gülenmelek...Sizdeki Kohleria nın rengi diğerlerinden değisik..Acaba sizinkinin adını ve nereden aldıgınızı ögrenebilirmiyim.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Düzenleyen gülenmelek : 27-11-2012 saat 19:18 Neden: Gereksiz cümle çıkarıldı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-11-2012
|
merhaba tüm dostlarımıza ; Hepside çok güzeller, ben de kaktüs kolleksiyonu yapıyorum.Daha yeni bir orkide aldım artık biraz daha farklı çicekler almayı istiyorum.Bu site sayesinde çok daha geniş çicek bilgim olacağına inanıyorum.****** buradaki dostlarımız sayesinde olacak biraz da.Kohleria da güzel bir çiçek ama benim yaşadığım şehir küçük olduğu için buralarda bulma şansım yok.Zaman zaman şehir dışına iş nedeniyle çıkıyorum oralarda yapı marketlerine zaman bulabilirsem ( oda genelde akşam otele kendimiz zor atıyorum ) ziyaret yapıyorum. Kaktüslere bakıyordum bende olmayanlardan alıyordum. Kohleria da bulursam alacağım.Hepinize teşekkür ederim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
-
Giriş Tarihi: 24-11-2012
|
sevgili dudi çiçeğinizin adı kohlera aynısından bendede var güneşi çok seviyo yazın bol su isteyen bir çiçek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-04-2013
|
Benim Kohleriam da bu.(gerçi isminide buradan öğrendim ya ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |