agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Bağcılık (http://www.agaclar.net/forum/bagcilik/)
-   -   Yalnızca sarmalık yaprağı için asma fidanı (http://www.agaclar.net/forum/bagcilik/39354.htm)

cockpit 15-04-2016 18:13

Yalnızca sarmalık yaprağı için asma fidanı
 
Merhaba,

bahçemde çok yaşlı 2 adet asma var. Ben küçükken üzüm veriyorlardı ama (koruk) tadı güzel değildi. Şimdi ise evdeki (ben başta) diyabet durumları nedeniyle "üzüm" yasak :) . Hiç bakım yapılmıyorlar, çok az sulanıyorlar, gübre-ilaç asla yok, her sonbahar neredeyse kökten budanıyorlar ancak ısrarla her yaz her yeri kaplıyorlar.

Belli etmeden sık sık kessem de eşim ve kayınvalidemin o iki asmayı, tüm bahçeyi ve ağaçları saracak kadar büyütmeleri hiç hoşuma gitmiyor, zaten yaprağın tadı da iğrenç.

Onları kandırıp; eskileri kökten kesip 2 yeni asma fidanı ekmek istiyorum. Tokat Erbaa'da yaygın "Narince" asma üzüm fidanı sanırım yaprak açısından en uygunu.

İstanbul için önerebileceğiniz daha uygun yapraklık asma türü olabilir mi?

Saygılar

Güler 15-04-2016 19:26

İstanbul-Manyas iklim bakımından pek farklı değil, belki bir iki derece ısı farkı olabiliyor.
Manyas'da bahçemde çok güzel sarmalık bir asma var. Otoparkın üstünü tamami ile kaplıyor.
Yaprakları ipek gibi, tüysüz ve parçalı değil. Asma üzüm vermiyor. Hemen hemen bütün köylü gelip benim asmamdan toplar sarma yapar veya salamura hazırlar.
Ben yaprakları körpe körpeyken toplar ve sarma yaparım, kış için hazırlamam.
Yarın sabah bakayım eğer yapraklanma başlamış ise ve fotoğraflanacak gibi olmuşsa çeker size gösteririm.
Beğenirseniz çelik zamanı size çelik de gönderebilirim.

cockpit 16-04-2016 09:20

İlginize çok teşekkürler :)

Birkaç "çelik"i suda köklendirme denemem oldu ama sonuç hüsran. :( Türü belli olsa idi yazardınız sanırım.

Saygılar

Güler 16-04-2016 09:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cockpit (Mesaj 1454439)
İlginize çok teşekkürler :)

Birkaç "çelik"i suda köklendirme denemem oldu ama sonuç hüsran. :( Türü belli olsa idi yazardınız sanırım.

Saygılar

Türünü bilmiyorum üzüm vermiş olsa şu tür diyebilirdim belki ama isterseniz sizin için birkaç kök bir saksıya daldırayım çünkü harika sarmalık yaprağı var.

cockpit 16-04-2016 09:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1454440)
Türünü bilmiyorum üzüm vermiş olsa şu tür diyebilirdim belki ama isterseniz sizin için birkaç kök bir saksıya daldırayım çünkü harika sarmalık yaprağı var.


Çok memnun olur eşim :) Uygun bir yer bulurum onlara. Saygılarımla.

Güler 16-04-2016 11:38

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cockpit (Mesaj 1454442)
Çok memnun olur eşim :) Uygun bir yer bulurum onlara. Saygılarımla.

Asma yavaş yavaş yapraklanmaya başlamış.
Üzerinde minik minik üzüm salkım oluşumu göreceksiniz ama onlar üzüme dönüşmeden dökülme yapıyor.
Yapraklarından iki tane kopardım, size fikir verebilir.


hira 16-04-2016 20:37

Neden suda köklendirmeyi denediniz ki. Bu konuda genel olarak çelik köklendirme bilgisinden fazlasına sahip olmayan ben, bir sardunya çeliği dikercesine hazırladıgım iki tane asma dalını gelişi güzel sokuşturdum bahçeye.. Hiç itirazları olmadan köklendiler. Basit yani anladıgım kadarıyla. Çelikleride komşu budama zamanı asmasını budayıp kaldırıma atmıştı dalları, oradan kırmıştım.

ibrahimes 17-04-2016 05:58

Guler hanim Eskisehir iklimine uyum saglar mi acaba? Celik zamani mumkun olursa bende istiyorum.

s.toprak 17-04-2016 10:30

koruk
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cockpit;1454359Bahçenizde koruk veren asmanız var, siz bundan memnun değilsiniz.
keşke şimdi de bir Ege kazasında bahçesinde yaşlı bir koruk asması çardağı bulunan bir evde yaşıyor olsaydım. O korukları biz çocukken salkımı ile koparır, yıkar, gümüşten kalaylı bakır maşrapalara atar üzerine biraz tuz serper maşrapanın ağzını bir bez peçete ile kapatıp, maşrapayı aşağı yukarı sallayarak ve '' ter terleme terleme, Yörük kızı Alime'' diye tekerleme söyleyerek bahçede koştururduk. Koruklar terler, nemlenir hafifçe yumuşar biz de onları yerdik.Koruklar üzüme dönerse iri siyah hafif mayhoş hoş, taze kokulu üzüm olurlardı. Üzüme dönmeden (tanelere ben düşmeden) toplanan koruklar dövülür suyu sıkılır, kaynatılır koruk ekşisi olarak şişelenirdi. Salatalarımızda taze veya şişelediğimiz koruk ekşilerini kullanırdık. Bazı salata türlerinde, haşlanmış üzerine z.yağı dökülmüş hardal, turp otu, beyaz ya da kara yaprak lahana, cibez gibi yeşilliklerde, çiğ ısırgan otu salatasında, özellikle koruk ekşisi daha güzel olur. Annem koruk suyunu kaynatarak kavanozlarda sakladığı koruk şurubu yapardı, bu şuruptan yapılan koruk şerbeti tadı ve kokusu güzel, çok özel, serinletici ateş düşüren şifalı bir şerbetti. Bizim koruk asmamızın yaprağından da gayet güzel sarma yapılırdı.
Bir de kısa not: Atlas gibi ince, narin sarmalık yaprak; çekirdeksiz izmir üzümü yaprağıdır. Keşke sizin koruk asmanız bende olsaydı, ne yazık ki burası Ege değil ve evim deki topraklar sadece saksılarda, açıklığım da sadece daracık üç adet balkondan ibaret.

bahçemde çok yaşlı 2 adet asma var. Ben küçükken üzüm veriyorlardı ama (koruk) tadı güzel değildi. Şimdi ise evdeki (ben başta) diyabet durumları nedeniyle "üzüm" yasak :) . Hiç bakım yapılmıyorlar, çok az sulanıyorlar, gübre-ilaç asla yok, her sonbahar neredeyse kökten budanıyorlar ancak ısrarla her yaz her yeri kaplıyorlar.

Belli etmeden sık sık kessem de eşim ve kayınvalidemin o iki asmayı, tüm bahçeyi ve ağaçları saracak kadar büyütmeleri hiç hoşuma gitmiyor, zaten yaprağın tadı da iğrenç.

Onları kandırıp; eskileri kökten kesip 2 yeni asma fidanı ekmek istiyorum. Tokat Erbaa'da yaygın "Narince" asma üzüm fidanı sanırım yaprak açısından en uygunu.

İstanbul için önerebileceğiniz daha uygun yapraklık asma türü olabilir mi?

Saygılar[/QUOTE
]
Bahçenizde koruk veren asmanız var, siz bundan memnun değilsiniz.
keşke şimdi de bir Ege kazasından bahçesinde yaşlı bir koruk asması yaşayan bir evde yaşıyor olsaydım. O korukları biz çocukken salkımı ile koparır, yıkar, gümüşten kalaylı bakır maşrapalara atar üzerine biraz toz serper maşrapanın ağzını bir bez peçete ile kapatıp bahçede maşrapayı aşağı yukarı sallayarak ve '' ter terleme terleme, Yörük kızı Alime'' diye tekerleme söyleyerek bahçede koştururduk. Koruklar terler nemlenir hafifçe yumuşar biz de onları yerdik.Koruklar üzüme dönerse iri siyah hafifi mayhoş çok hoş üzüm olurlardı. Üzüme dönmeden (ben düşmeden) toplanan koruklar dövülür suyu sıkılır, kaynatılır koruk ekşisi olarak şişelenirdi. Salatalarımızda taze veya şişelediğimiz koruk ekşilerini kullanırdık. Bazı salata türlerinde, haşlanmış üzerine z.yağı dökülmüş hardal, turp otu, beyaz ya da kara yaprak lahana (cibez) gibi yeşilliklerde, çiğ ısırgan otu salatasında, özellikle koruk ekşisi daha güzel olur. Annem koruk suyunu kaynatarak kavanozlarda sakladığı koruk şurubu yapardı, bu şuruptan yapılan koruk şerbeti tadı ve kokusu güzel, çok özel, serinletici ateş düşüren şifalı bir şerbetti. Bizim koruk asmamızın yaprağından da gayet güzel sarma yapılırdı.
Bir de kısa not: Atlas gibi ince, narin sarmalık yaprak çekirdeksiz izmir üzümü yaprağıdır. Keşke sizin koruk asmanız bende olsaydı, ne yazık ki burası Ege değil ve evim deki topraklar sadece saksılarda, açıklığım da sadece daracık üç adet balkondan ibaret.

bahçemde çok yaşlı 2 adet asma var. Ben küçükken üzüm veriyorlardı ama (koruk) tadı güzel değildi. Şimdi ise evdeki (ben başta) diyabet durumları nedeniyle "üzüm" yasak :) . Hiç bakım yapılmıyorlar, çok az sulanıyorlar, gübre-ilaç asla yok, her sonbahar neredeyse kökten budanıyorlar ancak ısrarla her yaz her yeri kaplıyorlar.

Belli etmeden sık sık kessem de eşim ve kayınvalidemin o iki asmayı, tüm bahçeyi ve ağaçları saracak kadar büyütmeleri hiç hoşuma gitmiyor, zaten yaprağın tadı da iğrenç.

Onları kandırıp; eskileri kökten kesip 2 yeni asma fidanı ekmek istiyorum. Tokat Erbaa'da yaygın "Narince" asma üzüm fidanı sanırım yaprak açısından en uygunu.

İstanbul için önerebileceğiniz daha uygun yapraklık asma türü olabilir mi?

Saygılar


s.toprak 17-04-2016 10:35

Merhaba,
Yukardaki koruk asması ile ilgili mesajımı ne olduğunu bilemediğim bir hatam yüzünden dört beş kez denememe rağmen göndermedim. Hep ''mesajınız çok kısa en az 3 kelime yazın'' Bildirisi aldım.
Sonunda Qoute tırnağının içine kopyalamayı başardım o zaman da baştaki ''Merhaba''
sözüm kopyalanmamış. Dilerim mesajım anlaşılacak şekilde ulaşmıştır.
Selamlar.

şippin 17-04-2016 11:55

Dolmalık/Sarmalık yaprak
 
Arkadaşlar,
Sarmalık yaprak konusu benim de merak ettiğim bir konudur. Bu yüzden başlığı görünce sevindim.
Bu konuda bilgisi olanlar bilgilendirirlerse sevinirim.
Şöyle sorular akllıma geliyor:
1-Pazarda satılan yapraklar özel asmalardan mı toplanıyor, bunlar üzüm veriyorlar mı?
2-Bildiğim kadarıyla, her üzüm asmasının yaprağı sarmalık olarak kullanılabiliyor. Bu konuda elverişlilik açısından bir sıralama yapılabilir mi?
Şimdiden teşekkürler.

malina 17-04-2016 16:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi s.toprak (Mesaj 1454696)
Merhaba,
Yukardaki koruk asması ile ilgili mesajımı ne olduğunu bilemediğim bir hatam yüzünden dört beş kez denememe rağmen göndermedim. Hep ''mesajınız çok kısa en az 3 kelime yazın'' Bildirisi aldım.
Sonunda Qoute tırnağının içine kopyalamayı başardım o zaman da baştaki ''Merhaba''
sözüm kopyalanmamış. Dilerim mesajım anlaşılacak şekilde ulaşmıştır.
Selamlar.

Her şeyi alıntı içine yazarsanız o mesaj gönderilemez. Kısa uyarısı verir. Bu nedenle alıntı yapıp, onun altından devam etmelisiniz.
Yukarıdaki mesaj da iyice karışmış. Alıntıyı sildim ki anlaşılsın.






Merhaba,

Bahçenizde koruk veren asmanız var, siz bundan memnun değilsiniz.
keşke şimdi de bir Ege kazasından bahçesinde yaşlı bir koruk asması yaşayan bir evde yaşıyor olsaydım. O korukları biz çocukken salkımı ile koparır, yıkar, gümüşten kalaylı bakır maşrapalara atar üzerine biraz toz serper maşrapanın ağzını bir bez peçete ile kapatıp bahçede maşrapayı aşağı yukarı sallayarak ve '' ter terleme terleme, Yörük kızı Alime'' diye tekerleme söyleyerek bahçede koştururduk. Koruklar terler nemlenir hafifçe yumuşar biz de onları yerdik.

Koruklar üzüme dönerse iri siyah hafifi mayhoş çok hoş üzüm olurlardı. Üzüme dönmeden (ben düşmeden) toplanan koruklar dövülür suyu sıkılır, kaynatılır koruk ekşisi olarak şişelenirdi. Salatalarımızda taze veya şişelediğimiz koruk ekşilerini kullanırdık. Bazı salata türlerinde, haşlanmış üzerine z.yağı dökülmüş hardal, turp otu, beyaz ya da kara yaprak lahana (cibez) gibi yeşilliklerde, çiğ ısırgan otu salatasında, özellikle koruk ekşisi daha güzel olur. Annem koruk suyunu kaynatarak kavanozlarda sakladığı koruk şurubu yapardı, bu şuruptan yapılan koruk şerbeti tadı ve kokusu güzel, çok özel, serinletici ateş düşüren şifalı bir şerbetti. Bizim koruk asmamızın yaprağından da gayet güzel sarma yapılırdı.

Bir de kısa not: Atlas gibi ince, narin sarmalık yaprak çekirdeksiz izmir üzümü yaprağıdır. Keşke sizin koruk asmanız bende olsaydı, ne yazık ki burası Ege değil ve evim deki topraklar sadece saksılarda, açıklığım da sadece daracık üç adet balkondan ibaret.

cockpit 17-04-2016 17:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 1454744)
...............
Atlas gibi ince, narin sarmalık yaprak çekirdeksiz izmir üzümü yaprağıdır. Keşke sizin koruk asmanız bende olsaydı, ne yazık ki burası Ege değil ve evim deki topraklar sadece saksılarda, açıklığım da sadece daracık üç adet balkondan ibaret.

Sayın Malina,

ilginiz ve eleştiriniz için çok teşekkürler :) Belirttiğim gibi yıllardır koruk vermiyor. Memnuniyetsizliğim; eşimin ve kayınvalidemin, asmanın tüm bahçeyi, ağaçları, gülleri, telsiz anten direğimi, köpeğimin kulubesini vs. saracak kadar büyümesine izin vermeleri. Yaprağı da sert biraz ve tadı yok bana göre. Tüm mesele bu :)

Saygılar.

akbkuzy 13-08-2016 12:55

İlginç bir çalışma

aydemiraydın 13-08-2016 13:46

karadenizin ısebella üzümü sarmaya uygun dediler. fakat yaprakları kalın ve tüylü. gerçekten isabellanın yaprakları böyle kalın ve tüylü bişeymi? yoksa yine kandırıldıkmı?

Taşlıbahçe 13-08-2016 15:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın (Mesaj 1476057)
karadenizin ısebella üzümü sarmaya uygun dediler. fakat yaprakları kalın ve tüylü. gerçekten isabellanın yaprakları böyle kalın ve tüylü bişeymi? yoksa yine kandırıldıkmı?

Üzüm çeşitlerinden pek anlamam ama Karadeniz'in kalın kabuklu, iri çekirdekli kokulu üzümünden bahsediyorsanız alt yüzleri tüylü ve gün boyu güneş alanlar kartlaştığında oldukça kalınlaşıyor ama gölgedekiler yumuşak ve yaprak sarması güzel oluyor. Severek tüketiyoruz.

aydemiraydın 13-08-2016 16:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Taşlıbahçe (Mesaj 1476067)
Üzüm çeşitlerinden pek anlamam ama Karadeniz'in kalın kabuklu, iri çekirdekli kokulu üzümünden bahsediyorsanız alt yüzleri tüylü ve gün boyu güneş alanlar kartlaştığında oldukça kalınlaşıyor ama gölgedekiler yumuşak ve yaprak sarması güzel oluyor. Severek tüketiyoruz.


teşekkürler. sorunu anladım. şu an küçük fidan olduğundan tam güneşte henüz ağaçlara sardıramadık.

backx 17-10-2016 22:02

Yapıncak çeşidi. Yaprakları Narince gibi kalın değildir ve daha lezzetlidir. Tek geçerim.

recobey 02-06-2017 14:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1454373)
İstanbul-Manyas iklim bakımından pek farklı değil, belki bir iki derece ısı farkı olabiliyor.
Manyas'da bahçemde çok güzel sarmalık bir asma var. Otoparkın üstünü tamami ile kaplıyor.
Yaprakları ipek gibi, tüysüz ve parçalı değil. Asma üzüm vermiyor. Hemen hemen bütün köylü gelip benim asmamdan toplar sarma yapar veya salamura hazırlar.
Ben yaprakları körpe körpeyken toplar ve sarma yaparım, kış için hazırlamam.
Yarın sabah bakayım eğer yapraklanma başlamış ise ve fotoğraflanacak gibi olmuşsa çeker size gösteririm.
Beğenirseniz çelik zamanı size çelik de gönderebilirim.

Merhaba yazınızı yeni farkettim bahsettiğiniz ince yapraklı asma ağacından bir kaç dal çelik gönderebilirseniz çok sevinirim .
Teşekkürler...

Selma_321 03-06-2017 01:33

Güler hanımın asması Amerikan asması olabilir mi?Aynısını görmüştüm anneciğim salamura yapmıştı sarmasını yaparken yaprak çok hoşuma gitti cinsini sorduğumda Amerikan asması demişti.

Muda 03-06-2017 01:45

Sn. Selma_321

Güler hanımın resmini yayınladığı asma Amerikan asma anaçlarından. Benim bahçemde oldukça fazla asma anaçları var. Ancak o gibi ince ve büyük yapraklı asma anacı yoktu. Allah rahmet eylesin geçtiğimiz yıl idi sanırım vefat etmiş olan Mehmet amcanın kendi köklendirdiği asmalardan iki tanesini diktim. Biraz da budama sırasında çıkanlardan alarak kendim köklendirdim. Şu anda küçükler ancak birkaç yıl içinde daha büyüyüp bizim yaprak ihtiyacını giderirler herhalde.

akçabardak 04-06-2017 22:37

4 Eklenti(ler)
Sarmalık yaprak asmam, üzüm yapmıyor ama yaprakları incecik, tüysüz ve iri.
Çardağın üstünde ki yapraklar bir hafta önce toplanmasına rağmen bir hafta
içinde yapraklar yine yetişti.

Eklenti 650427

Eklenti 650428

Eklenti 650429


Bir hafta önce toplanan yapraklar temizlenip yıkandıktan sonra iç hazırlanıp
sarmalar sarıldı.
Yapraklar epey varmış, sarılması bütün günümü aldı, dörtte birini pişirdim
geri kalanlarını buz dolabı poşetine dizdim ve pişirmeden dipfrize koydum.
Bunu ilk defa yapıyorum, kısmetse bayramda ziyaret için gelenlere ikram edilecek.
Dipfrize koyduklarımda bir değişiklik olmaz ise eğer, memnun kalırsam şayet bundan sonra sarar sarar atarım dipfrize ırtıksız ve iri.

Eklenti 650430

Güler 05-06-2017 10:01

Sevgili akçabardak aynı asma bizde de var.
Arabayı park ettiğimiz otoparkın üstünü bu asma ile sardırdık. Üzüm yapmıyor ama hani o minik minik sarımsı üzüm olmadan dökülen şeyler olduğu zaman arabayı altına park etmiyoruz, arabayı temizlemek zor geliyor ama yazın bütün sıcaklarında araba asmanın altında serin serin duruyor.

Yaprakları parçasız iri, ipek gibi. Ben de taze taze toplayıp sarıyorum dolmayı. Hele bol su verin yeni sürgün dallarındakiler daha da ipekimsi oluyor.

Hemen hemen bütün köylü de buradan topluyor. Eee nereden baksan yirmi senelik bir asma. Otoparkın üstünü saran kısmından daha fazlası, bahçe duvarından dışarı taşmış durumda. Yol boyunca da ilerliyor maşallah. Köylü de memnun bundan.

Güler 05-06-2017 10:06

Sayın recobey,'in sizin sayfanızda yazdığı talebi şimdi gördüm.
Kendileri ile temasa geçeceğim. ;)

akçabardak 05-06-2017 14:00

Sevgili Güler hanım, ben bu asmayı edindiğimde bana çeliğini veren kişi kuş üzümü bu ama Ankara'da hiç meyve tutmuyor, Adana'da akrabasında varmış onun asması meyve tuttuğunu söylemişti, ne kadar doğru bilemiyorum, kimileri delice dediler aşı yapılırsa çok verimli olduğunu söylediler.

Ankara'da yaklaşık 10 sene kadar yetiştirdim, sonra bu yazlığı aldıktan sonra ilk diktiğim bu asma çeliği oldu, 16 senedir sarmasını afiyetle tüketiyoruz, evet dediğiniz gibi ilk uyandığında ilk yapraklarıyla beraber sanki üzüm verecekmiş gibi salkımlar oluşturuyor ama sonra o çiçeklerini döküyor.

Bu sene okadar güzel ve iri salkımlar verdi ki, ne olur bir salkımında bari bir kaç tanecik meyvecik görsem ne olur dedim ama nafile hepsini döktü.
Dediğiniz gibi çok coşkulu, bıraksam her tarafı saracak, yaprakları her zaman taze ve kadifemsi, toplandıkça daha çok veriyor.

Erdem 01 06-06-2017 10:57

Sayın Akçabardak maşallah çok güzel yaprakları var. Köklü fidanı varsa veya bu zamanda aşı olursa çelik almak isterim. Adana'da apartmanın önünde asma var ne çekti bayanların elinden. Sarma krizi gelen yapraklarını yoluyor. Yaprak topluyorlar diye ilaç da yapamıyoruz. Üzüme hastalık geliyor. Bu asma tam bayanlara göre.

recobey 13-06-2017 14:35

Güler hanım gönderdiğiniz çelikler elime ulaştı.İlgi ve emeğinize sağlık.Umarım çelikler tutarda verdiğimiz emeğin karşılığını alırız.
Teşekkür ederim...

mutoberk 09-06-2019 18:28

Arkadaşlar Adana dan yazıyorum,biz burda tarsus aşması kullanıyoruz,deneme amaçlı başka bir yoredeki aşmayı bahçeme ekmek istiyorum,bir dr evin damında saksida damda gölgelik yapacak şekilde asma edebilirmiyim acaba,bana güzel bir dolmalık sarma çeliği gönderebilecek olan var mi

Morçiçek 09-07-2020 22:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1509626)
Sarmalık yaprak asmam, üzüm yapmıyor ama yaprakları incecik, tüysüz ve iri.
Çardağın üstünde ki yapraklar bir hafta önce toplanmasına rağmen bir hafta
içinde yapraklar yine yetişti.

Eklenti 650427

Eklenti 650428

Eklenti 650429


Bir hafta önce toplanan yapraklar temizlenip yıkandıktan sonra iç hazırlanıp
sarmalar sarıldı.
Yapraklar epey varmış, sarılması bütün günümü aldı, dörtte birini pişirdim
geri kalanlarını buz dolabı poşetine dizdim ve pişirmeden dipfrize koydum.
Bunu ilk defa yapıyorum, kısmetse bayramda ziyaret için gelenlere ikram edilecek.
Dipfrize koyduklarımda bir değişiklik olmaz ise eğer, memnun kalırsam şayet bundan sonra sarar sarar atarım dipfrize ırtıksız ve iri.

Eklenti 650430

Merhaba rica etsem bana da bir fidan gönderebilir misiniz bende böyle bir bağ fidanı arıyordum. Resimlere hayran kaldım resmen

OrhanOzdag 14-09-2020 12:20

Merhaba arkadaşlar
 
Trakya ilkeren, sultani çekirdeksiz, Red globe, cirimson bunların hem yaprağı hemde üzümü güzeldir


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024