agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Bağcılık (http://www.agaclar.net/forum/bagcilik/)
-   -   ASMANIN GÖZYAŞLARI (Asmada Ağlama) (http://www.agaclar.net/forum/bagcilik/37154.htm)

Bilge Keykubat 04-05-2015 11:33

ASMANIN GÖZYAŞLARI (Asmada Ağlama)
 
Belki çok yakın zamanda bağlarda bu durumu gözlemlediniz. Belki de ilk defa duyuyorsunuz. Asmalar neden ağlar, hiç düşündünüz mü?

Bağcılıkta geç dönemde, gözlerin uyanmasına yakın ilkbaharda toprağın belli bir sıcaklığa eriştiği dönemde yapılan budama uygulamaları sonucu asmaların kesim yerlerinde damla damla su akmaya başladığını görmüşsünüzdür. Bu durum bağ yetiştiriciliğinde bazen geç kalınmış bir uygulama olarak görülse de, bazı yörelerde meydana gelebilecek ilkbahar geç donlarından koruma önlemleri içerisinde de değerlendirilebilmektedir.

Nasıl mı? ASMANIN GÖZYAŞLARI - Tarım | Apelasyon

Muda 19-01-2017 15:17

Asmanın ağlaması sırasında çıkan suyun vitiligo hastalığına iyi geldiğini o nedenle asma ağlarken pet şişe içerisine doldurup yıl boyu sakladığını isteyen olursa verdiğini anlatmıştı bir arkadaş. Ben başka yerde görmedim. Nasıl kullanıldığını da öğrenemedim. Suyu vitiligo olan bölgeye sürülerek veya kısmen de içilerek kullanılabildiğini düşünüyorum.

Arkadaşımızın verdiği linki incelediğim zaman akan suyun içinde bulunanlar aşağıda. O kadar şey olunca bu suyun işe yarayabileceğini düşünüyorum. Basit bir şey olduğu için denemesi kolay nasıl olsa. Vitiligo pek kolay kolay tedavi olmuyor benim bildiğim kadarı ile.

"Peki akan bu sıvının içeriği nedir?

Bu sıvı içerisinde neler yok ki. Karbonhidratlar, amino asitler, azot içeren maddeler, mineral maddeler ve bitki hormonlarının bulunduğu görülmektedir. Bu maddelerin miktarı ise yapılan kültürel işlemler ve gübrelemeden doğrudan etkilenmektedir. Müşküle üzüm çeşidinde yeni yapılan bir çalışma sonucuna göre kanama suyu içeriğinde, potasyum, kalsiyum, fosfor, sodyum, magnezyum ve kükürt gibi makro elementlerin oldukça yüksek düzeylerde tespit edildiği, makro elementlere kıyasla bakır, çinko, mangan, molibden, kobalt, selenyum, nikel, kurşun, kadmiyum ve krom gibi mikro elementlerin miktarları oldukça düşük bulunduğu belirtilmiştir (Türkmen ve ark. 2013)."


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024