agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Arıyorum (http://www.agaclar.net/forum/ariyorum/)
-   -   Yemlik ve ışgın otu tohumlarını arıyorum (http://www.agaclar.net/forum/ariyorum/37672.htm)

Lonicera 21-07-2015 13:22

Yemlik ve ışgın otu tohumlarını arıyorum
 
Sezon sonuna doğru(Eylül-Ekim) ekmek için taze Salsify ( yemlik otu) tohumu ile Ravent rhubarb ( ışgın otu) tohumlarını arıyorum. Karşılığında ücret ödeme , tohum, bitki takası yapılabilecektir.

Muda 21-07-2015 14:14

Sayın lonicera;
Bahçemde yetişen birkaç çeşit yemlik otu bulunmakta. Teke sakalı olarak adlandırılmakta. Tabi çiçekleri bittiği için hangisi nedir bilmem mümkün değil.

http://www.agaclar.net/forum/1391144-post3.htm

Aradığınız bu olduğunu düşünüyorum. İsterseniz tohumlarından toplarım.

Işgın otu bulabilirseniz ben de yetiştirmek isterim.

Lonicera 21-07-2015 14:32

Sayın Muda, evet aradığım bitki budur, hem de iki türüde mevcutmuş sizde. Her iki türden de toplayabilirseniz çok memnun olurum. Birbirine karışsa da çok önemli değil. Bildiğim kadarıyla her ikisi de yenebiliyor değil mi?

Işgın için çok uğraştım ama nafile. Zengarden firmasından 2 sefer alıp denedim ama çimlendirmek mümkün olmadı. Tohumların taze olması çok önemli. Işgını bulabilirsem size de mutlaka ulaştırırım.

Zaten her iki bitkiyi de bir kere bahçeye sağlıklı şekilde tutturabilsek yeter. Her ikisi de çok yıllıkmış yazılanlara göre.

Muda 22-07-2015 08:08

Sayın Lonicera;

En kısa zamanda olgunlaşan tohumlardan toplamaya çalışacağım. Bugün arkadaşın yerinde bir tanesine rastladım. Beş altı tane kadar dağılan tohumlardan topladım. Daha sonra nasıl olsa bende var diye attım. Hemen olgunlaşanlarını bulamasam bile zaman içinde toplarım. Ancak her iki cinsin çiçek renkleri farklı. Yeşil kısımlarında ise değişiklik yok. Belki bariz farklılıklar olabilir. Ben özellikle ne farklılığı var diye bakmadığım için ayırmam mümkün değil. Sarı olanlar sanki daha büyük gibi aklımda kalmış durumda. Ben üçüncü yıldır çoğalmaları için toplamadım. Kendi tohumları dökülüp kendisi çıkıyor. Çok yıllık olduğu konusunda bilgim yok. Buna da dikkat ederim. Belirli bir yere dikmek iyi bir düşünce.

Lonicera 22-07-2015 13:50

Sn Muda, yabancı ülkelerde makbul olan mavimsi-mor renkte olan türü imiş. Sizin de eklemiş olduğunuz ilk resimdeki yani. Yine internette araştırma sonuçlarına göre sarı çiçekli olanı da yeniyor ve siyah köklü salsify (Scorzonera) olarak adlandırılıyor. Mavi renk olanı ise beyaz köklü salsify (Scorzobianca) olarak adlandırılıp tüketiliyormuş. Sizde her ikisinin de olması çok büyük bir şans.

Üstlerinde çiçek yoksa kök bölgesini açıp renginden de ayırt edebileceğiz yani. Tohum iriliğinin de ayırt edici bir özellik olması çok iyi. Bu bilgileri salsify başlığına da ekleyeyim. Burada kaynayıp gider yoksa.

Yalovahobibahce 18-12-2017 21:39

Merhaba ,ben şeker hastasıyım yemlik otu hastaligima iyi geliyormuş tohumlarını nasıl elde ederim. ayrıca yalovada küçük bir hobi bahçem var,daha çok çiçek tohumlarim var . Doğal nane tohumlarim . Lahana ,bamya, tohumlarim var . Eğer elinde olan ücreti **** takas yoluyla verebileceklere minnettar kalırım . teşekkürler saygılar.

zoobe 01-04-2018 11:33

Bitlis'te ışgın nisan mayıs gibi dağlardan toplanıp satılıyor ama tohumu ya da ekimi nasıl olur bilmiyorum. bilginize.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024