agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Arıcılık (http://www.agaclar.net/forum/aricilik/)
-   -   Arıların çiçeklerden öz alması (http://www.agaclar.net/forum/aricilik/39879.htm)

furkin 31-07-2016 20:37

Arıların çiçeklerden öz alması
 
Arılar çiçeklerden nasıl öz alır yani özün alınma şekli nasıldır ve kendimiz de bu özü alabilirmiyiz? Çok araştırdım ama bulamadım. Şimdiden teşekkürler .

kamil35 09-08-2016 16:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi furkin (Mesaj 1474613)
Arılar çiçeklerden nasıl öz alır yani özün alınma şekli nasıldır ve kendimiz de bu özü alabilirmiyiz? Çok araştırdım ama bulamadım. Şimdiden teşekkürler .

Merhaba Sayın furkin, bal arıları çiçeklerdeki nektarı alabilecek donanımda yaratılmıştır. Ağızlarındaki (5-7 mm) uzunluğundaki hortumla çiçeklerde bulunan nektarı toplarlar.

Kendimiz çiçeklerdeki nektarı alabilir miyiz? Bu imkansızla eşdeğer bir şey... Diyelim ki bir şekilde, çok farklı cihazlar ve teknikler kullanarak çiçeklerdeki bal özünü aldık; 1. Elde edilen ürün arının ürettiği kadar hijyenik olmayacaktır. 2. Balın maliyeti 100 binlerce kat artacaktır. Elde edilen ürüne de bal diyebilir miyiz bilmiyorum. Arı topladığı nektarı vücudundaki fabrikada işlemektedir. Arının vücudunda işleme tuttuğu nektarı işleyecek bir fabrika gerekiyor... Bunu binlerce mühendis binlerce akademisyen birleşse yapamaz diye düşünüyorum.

Arısız bal, ineksiz süt, tavuksuz yumurta vs.

Bilim adamları bunlar üzerine çalışıyor.

Allah düzeni ve dengeyi kurmuş, çarklar milyonlarca yıldır hatasız dönüyor. Burada önemli olan; arıyı, ineği,tavuğu vs. nasıl daha verimli çalıştırırız.

Selamlar...


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024