02-08-2009, 23:05 | #61 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 11-09-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,631
|
Rakı hiç içmedim. Ama rakının uzaktan duyulan kokusu, ya da anason tohumunun kokusu balda yok. Anason tarlası çiçekte iken, anason çiçeğinin hoş olmayan bir kokusu var. Balı yuttuktan sonra derin bir nefes aldığınızda anoson çiçeğinde duyduğunuz o kokuyu alıyorsunuz. Yine de anason balının çok lezzetli ve zevkle yenebilecek bir bal olduğunu söyleyebilirim. |
02-08-2009, 23:16 | #63 |
Ağaç Dostu
|
Anzer balının kilosu 500 lira Muhammet KAÇAR/İKİZDERE(Rize), (DHA) RİZE’nin İkizdere lçesinin Anzer yaylasında üretilen dünyaca ünlü Anzer balının geçen yıl 480 TL olan kilo fiyatı yüzde 4.5 artışla 500 TL olarak belirlendi Yaylada açık artırma usulü ile 10 bin liraya alıcı bulan 4 kilo Anzer balı Cmhurbaşkanı, TBMM Başkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı’na gönderilmek üzere Rize Valisi Zekeriya Şarbak’a teslim edildi. İkizdere İlçesi’nin Anzer Yaylası'nda 6’ıncısı düzenlenen Anzer Bal ve Turizm Şenliği’ne Rize Valisi Zekeriya Şarbak, İkizdere Kaymakamı Emre Çınar, Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş ile yaklaşık bin 500 kişi katıldı. Yöre sanatçılarının sahne aldığı şenlikte Anzer balının bu yılki satış fiyatı da açıklandı. Anzer Ballıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Şükrü Çatır, geçen yıl kilosu 480 TL olan Anzer balının bu yılki satış fiyatını yüzde 4.5 artışla 500 TL olarak açıkladı. Çatır, “Bu yıl ekonomik kriz nedeniyle artışı düşük tuttuk. 15 Ağustos tarihinden itibaren yaylada bal sağımı başlayacak. Hacettepe Üniversitesi’nden onaylı olan hakiki Anzer balını almak isteyen vatandaşlarımız kooperatifimize başvursun” dedi. DEVLETİN ZİRVESİNE BAL Şenlikte 10- 14 yaş arası kız çocuklarının katıldığı Bal Güzeli yarışması düzenlendi. Dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi. Şenlikte ayrıca açık Anzer balı açık artırma usulü ile satışa sunuldu. Kıyasıya süren açık artırma sonunda 4 kilo Anzer balını 10 bin liraya Anzer Su firması satın aldı. Anzer Su Yönetim Kurulu Başkanı Hızır Murtezaoğlu, 10 bin liraya satın alınan 4 kilo Anzer balının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’a birer kilo gönderileceğini açıkladı. Murtezaoğlu, balları devletin zirvesine göndermek üzere Rize Valisi Zekeriya Şarbak’a teslim etti. Anzer yaylasındaki vadiye asılan yaklaşık 200 metrekarelik Türk bayrağı da dikkat çekti http://www.milliyet.com.tr/Yasam/Son...u%20500%20lira |
02-08-2009, 23:31 | #64 |
Ağaç Dostu
|
Bu da bizden bir reklam www.kafkasaricilik.com Hopa Balı da pek bilinmez ama 1 sene önce bir yarışmada 2. olmuştu Bilginize. Saygılarımla www.artvinari.org 1.Fotoğraf , arıların Uçtuğu özgürlük alanlarından bir pencere 2.Fotoğraf, Kafkas arısı,Ana arı üretim çiftliğimiz. |
03-08-2009, 00:14 | #65 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-01-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 59
|
gerçek balda şekerlenir. bal şekerlenmez diye birşey yoktur arkadaşlar. yanlız kestane balına bir şekilde ulaşmış arkadaşlar.. hayatınızın en mükemmel balını yiyorsunuz şuanda |
12-09-2009, 12:08 | #67 | |
agaclar.net
|
kamil35 böyle yazmış: Alıntı:
Bu yapılmıyor, satışla ve ücretsiz dağıtımla ilgisi olmayan bir konunun içine yazılıyor. siz eski üyeler de bu konuda uyarı yapacağınıza, adres göndermeye başlıyor, kahveye bile koşun buraya gidin diye duyuru yazıyorsunuz. kamil35 bu arada kuralları öğrenir umarım. Bundan sonra bu tür yazışmalara eşlik edenlerin de kuralları öğrenmesi gerekeceğini hatırlatayım. Unutmayın, birine izin verilse, sonunda sizden de feryatlar yükselecek kadar satış ilanı ile dolar bu forum! Ücretsiz numune göndermenin, satış öncesi promosyon çalışması olduğunu biliyorsunuzdur umarım. |
|
13-09-2009, 06:10 | #68 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 11-09-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,631
|
Yanlış yaparak doğruları öğreniyorum. Kuralları öğrendim. Artık oyunu kuralına göre oynuyorum. |
18-09-2009, 04:14 | #69 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-09-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3
|
İyi günler ben birşey sormak istiyorum oğlum için sinoptan kestane balı buldum baldan eminim, arkadaşımın balı sorum şu, internette baktığımda; a- tema kestane balı için "mevsim geçişlerinde bolca tüketilmelidir" yazıyor b- başka birkaç sitede de kestane balının çok kuvvetli olduğu, günde 2 tatlı kaşığından fazla tüketilmesinin bulantı ve başdönmesi yaptığı yazıyor kafam iyice karıştı, oğlum beş yaşında, ben bu balı oğluma ne kadar yedireceğim/biz ne kadar yiyeceğiz? değerli arıcı dostlar bana yardımcı olabilirler mi? yardımlarınız niçin şimdiden teşekkür ederim saygılarımla, |
29-09-2009, 23:28 | #70 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Uzman olmamam karşın kestane balı deyince dikkatimi çekti.Çocuk beş yaşında olduğu için bence sabah kahvaltıda yedirmenizde ve de 2 kaşığı geçmemesinde fayda var... bu iki kaşığıda bence sabah ve akşam yedirin.Doktor gibi oldu ama kestane balı tansiyonu düşürdüğü için bence çok fazla kullanılmamamlıdır.Zaten çok yedirirseniz çocuk ta baldan nefret eder...Aslıda Balın özelliğine göre de değişebilir.Bal iyidir muhakkak ama sadece kestane de değildir.Muhakkak karışmıştır. |
|
30-09-2009, 15:17 | #71 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-09-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3
|
Sn Yale, Cevabınız ve öneriniz için sonsuz teşekkürler uygulayacağım Saygılarımla, |
06-10-2009, 20:41 | #72 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-10-2009
Şehir: BURSA
Mesajlar: 6
|
merak ettiğim bişeydi *** içinde yararlı oldu tşkkler |
18-10-2009, 21:43 | #73 |
Yeni Üye
|
Çıta bal olarak petekli balı veya karakovan balını kast ediyorsan,süzme baldan daha çok hileye açık oluyor. |
29-04-2010, 04:05 | #74 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-04-2010
Şehir: artvin
Mesajlar: 2
|
çiçek balları derlendikleri çiçeklere göre er ya da geç kristalleşirler. Buna kestane balı da dahildir. |
11-01-2011, 14:29 | #75 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-12-2008
Şehir: Ankara - Batman
Mesajlar: 24
|
Arkadaşlar doğal balda şekerlenir. Bazı ballar bitki türlerine göre daha geç şekerlenir. Bazıları çok düşük ısılarda şekerlenir. Bu arının balı ürettiği bitkinin türüne göre değişir. Ballarının şekerlenmediğini söyleyen arkadaşlara ballarını buzdolabının buzluğuna koyup 1 ay beklemelerini öneririm. Şekerlenen balın kavanozunu içi 45 derecelik su dolu bir kapta bekletin. Bal eski haline gelecektir. Tekrar tüketebilirsiniz. Sahte bala önlem almak için petekli bal alalım diyen arkadaşa da derim ki; Ben bal akım döneminde şerbetle besleme yaparsam ve bu balı petekli satarsam sen yine şekerli sahte bal yersin. Güvendiğiniz üreticilerden bal alın. Arıcılığı zevk için yapan, kovan sayısı az olan üreticilerden bal almaya dikkat edin. Marketlerdeki o ünlü markalara da güvenmeyin. Neler yaptıklarını bir bilseniz dudaklarınız uçuklar. Her kestane balı da deli bal değildir. Her acı bal da deli bal değildir. Ayrıntılı soru sormak isteyen arkadaşlar mesaj atabilir. Kolay gelsin. Düzenleyen elbrujo : 12-01-2011 saat 17:53 |
16-01-2011, 23:11 | #76 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-01-2011
Şehir: Tokat
Mesajlar: 2
|
Markette satılan markalı süzme ballar fabrikalarda ısıtma işleminden geçtiği için donma gecikiyor ama içerisinde bulunan arı enzimleri, protein ve vitaminlerde ölüyor. Isıtma işleminin vitaminleri öldürdüğünü kursta öğrenmiştim. Birde süzme ballara esans katılarak birinci sınıf bal tadı verilebiliyormuş. Ne yiyeceğimi şaşırdım. Artık kendi balımı kendim üretmeye karar verdim. |
12-03-2011, 23:09 | #77 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-03-2011
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 19
|
Bal Oramnına katılıyorum . Bazen marketlerdeki balların altlarında kristallenme değil şekerlerin çökelmesi başlıyor. Bunlar toplama bal olduğu için yüksek sıcaklıkta ıstma yapılıyor ve donması geciktiriliyor. |
12-03-2011, 23:39 | #78 |
Ağaç Dostu
|
Bir sorum olacak. Geçen yıl 1 kavanoz polen almıştım. Yarısını yedim. Hep buz dolabı kapağında sakladım. Bu gün baktım, kalanı böceklenmiş. Küçük siyah böcekler var kavanozda. Bakliyatlardaki böceklerden. Bu nasıl olur. Polen böceklenir mi? Üstelik buz dolabında kalmasına rağmen. Polenin kullanma süresi var mı? Bal antiseptiktir. Doğru koşullarda saklandığı zaman, asla bozulmaz, diye biliyorum. Polen farklı mı? |
10-04-2011, 00:35 | #79 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 757
|
Sayın agozce; Polen ve petek balın ağ yapan kurtlarca kurtlana bileceğini ve de küçük krem kelebekler olacağını mümkün. Ancak; Bakliyatlardaki küçük siyah böcekle böceklendiğini hiç duymadım. Kavanozda bir iki dane de olsa bakliyat olabilir mi? Aldığınız poleni bir gün derin dondurucuda tutarsanız; var olan kurtçuk yumurtaları bertaraf edilir sanıyorum. Polenin kullanma süresi var. Ama bu böceklenmesine karşı değil de; Besin değerindeki azalma ile ilgili tarafından bakmalıyız. Polenin tazesi ne 100 değer biçersek, her geçen gün, hafta, ay besin değerinden azalır. İki seneden sonra pek bir önemi yoktur bence. Arılar bile bahar başlarında dışarıdan polen gelmeye başladığında, bir sene önce alınmış olan polenle yapılmış beslemelere rağbet etmiyormuş. Bu da gösteriyor ki; Her şeyin tazesi makbül. Mevsiminde tükettiğiniz ürünler tazedir güvenilmeye yatkındır. Bal gerçek bal antiseptiktir. Polen için bu durum tam tersi bence. |
09-09-2011, 15:35 | #80 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Petekli ballarla ilgili birşey sormak istiyorum. Bir tanıdığımızdan karakovan balı alacağız, bize balı buzdolabında tutmamız gerektiğini; aksi takdirde peteklerde polen olduğu için balın kurtlanacağını söylediler. Bu polen ve kurtlanma meselesi karakovan balında doğal birşey midir? Yoksa bir kusur mudur? Saf polenin kurtlanabildiğini bu sayfalardan okudum ve derin dondurucuda şoklanması gerektiğini öğrendim ama bala bu yapılamaz sanırım. Kendileri buzdolabında tutuyorlarmış ve kurtlanma olmuyormuş, donmuyormuş da aynı zamanda. |
09-09-2011, 21:04 | #81 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2010
Şehir: Kırklareli
Mesajlar: 627
|
Alıntı:
bir cita karakovan bali asagi yukari 2,5-3 kg gelir... simdi bir hesap ari 10 kg bal yedi petegi yapti+3 kg da bal koydu icine=karakovan bali bugun en degersiz bal kabul edilen endustriyel ballardan olan aycicek balinin kg fiyati 10 tl olduguna gore 1 cita yani bir petek karakovan bali 130 tl olmasi gerekir ... biliyorum sorunuza cevap degil fakat saklamasindan once ne bali aldigimizi bir bilelim... ondan sonra ister buzdolabinda ister disarida kisa sure icinde tukeneceginden fark edecegini zannetmiyorum... ben aricilik yaptim satamadigim icin hic karakovan bali uretmedim... saygilarimla |
|
09-09-2011, 21:19 | #82 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-01-2011
Şehir: antalya - ankara
Mesajlar: 93
|
Alıntı:
|
|
09-09-2011, 22:23 | #83 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 757
|
Alıntı:
Tahminen bir ay gibi sonra ufak kurtçuklar gözükür. Ağ örerler. Petek balı alırsınız çok güzel gözükür, sonra kurtçuk oluşabilir. Normaldir. Derin dondurucuda kısa süre ve ya buzdolabında bir süre bekletmede fayda var. |
|
10-09-2011, 00:56 | #84 |
Ağaç Dostu
|
Sayın seyyah53, odogal ve ligustrum; değerli bilgi ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Ancak özür dileyerek bilgilendirmeyi yanlış yaptığımı belirtmek istiyorum. Yanlış anlamamdan dolayı alacağımız balın karakovan olduğunu zannetmişim ancak değilmiş; konuyu netleştirmiş bulunuyorum. Satışı zor olduğu için üretimi bırakmışlar. Yemeden önce derin dondurucuda bir gün bekletip öyle tüketeceğim. Saygılar. |
10-09-2011, 18:34 | #85 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-09-2009
Şehir: ist
Mesajlar: 67
|
arıcılık için en iyi kitap hangisidir hangisini önerebilirsiniz |
10-09-2011, 18:46 | #86 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 757
|
İnternet bedava |
12-09-2011, 14:03 | #88 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2010
Şehir: Kırklareli
Mesajlar: 627
|
Alıntı:
Sn.Denizakvaryumu Bu bahsettiginiz kitabi ben almayacagim...nedeni tamamiyle on yargim..bu yuzden size zahmet bal in yasaklanmasinin gerekcesi neymis acaba kisaca yazabilirmisiniz... |
|
12-09-2011, 16:21 | #89 |
Ağaç Dostu
|
Valla ben bu kitabı okuduktan sonra bala olan ilgim tamamen bitti.Doğal-karakovan ballar da dahil (halen bir kovanım da mevcut) Ancak polen-arı sütü-propolis ürünü için arıcılığa devam ediyorum. Kitapta genel olarak fruktozun insan sağlığına zararı ele alınmış, bal da bu kategoride... Kitabı mutlaka alın okuyun derim.Ön yargılarınız değişecek Benzer konuda http://www.kenandemirkol.net/meyveni...r_zararli.html Kenan Demirkol'un yazısını bir okuyun. Prof.Canan Karakaya yılların kalp Profu ...Kesinlikle yazdıklarına uyulması gerekn biri... |
12-09-2011, 18:20 | #90 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2010
Şehir: Kırklareli
Mesajlar: 627
|
Alıntı:
su bir gercek bu yazi biraz buyuk sehirlerde ofis ortaminda calisan yogun stress altindaki insanlara tam olarak hitap edebilir... fakat enerji ihtiyaci bizim gibi tam gun bedenen calisan insanlar icin o '15' gram i biraz gecebilirz sanki tesekkurler saygilarimla |
|
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|