agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Arıcılık
(https)




Beğeni Düzeni19Beğeniler
  • 2 Gönderen ligustrum
  • 1 Gönderen ligustrum
  • 2 Gönderen ligustrum
  • 4 Gönderen ligustrum
  • 2 Gönderen ligustrum
  • 2 Gönderen ligustrum
  • 2 Gönderen ligustrum
  • 2 Gönderen ligustrum
  • 2 Gönderen ligustrum

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-04-2013, 23:31   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 757
Arı ekmeği nedir?

Arı Ekmeği; Arıların kendi yavrularını beslemek için doğadan topladıkları polenin,
petek gözlerine depolanırken, arının kendi bünyesinden kattığı salgılarla zenginleşmiş,
belirli bir süre sonunda arının istediği kıvamda olgunlaşmış halidir.

İnsan beslenmesinde de arı ekmeği polene göre daha kıymetlidir.

Polen; çiçekler üzerinden arı bacağına yapıştırıldığı sırada
arı bünyesinden salgı ilavesi alıyor..

Arı ekmeğinde ise; koloniye gelen polen arı bacağından alınırken ve
petek gözlerine aktarılırken, istiflenirken de salgılar ilavesi aldığı için,
daha kıymetli oluyor.

Arının kendi bünyesinden kattığı salgılarla bir müddet beklemiş, olgunlaşmış polen ancak;
arı ekmeğine dönüşümü sonrası arı yavrularının beslenmesinde kullanılıyor.

Arı ekmeği ile polen arasındaki bir başka fark, aşağıda belirtilmekte:

Arı ekmeği (Perga)

ligustrum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2013, 23:54   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Nasıl toplanacak?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2013, 00:14   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 757
Petek gözlerindeki" arı ekmeği"

Eklenen Resimler
 
ligustrum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2013, 00:23   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 757
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Nasıl toplanacak?
Sayın denizakvaryumu; İğne ile kuyu kazma yöntemi gibi de olsa;

Arı ekmeğinin kıymetini kavrayınca, arayışlara giriyoruz.
Arı ekmeğine ulaşıyoruz.

Bu hale getirilen petekten, kürdan yardımı ile başarmak kolaylaşıyor.

Eklenen Resimler
 
Muda beğendi.
ligustrum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2013, 01:37   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 757
Petek gözlerinden "arı ekmeği"nin alınışı,

Eklenen Resimler
 
ligustrum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2013, 01:40   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 757
Bir aileye bir hafta yetecek "arı ekmeği"

Eklenen Resimler
 
ligustrum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2013, 01:46   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 757
Arı ekmeğinin paketlenmesi...
Küçük ambalajlar bir kullanım için ve ikramlık için avantajlı.
Cam kavanozlar daha iyi de olur.

Eklenen Resimler
 
ligustrum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2013, 01:52   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 757
Arı ekmeği, taze ve yaş konumda olduğu için buzdolabında birkaç gün saklanabilir.
En iyisi ise; derin dondurucuda saklamak..

Eklenen Resimler
 
ligustrum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2013, 22:33   #9
Ağaçsever
 
kilicaslan3561's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-04-2013
Şehir: Bayburt
Mesajlar: 61
Güzel çalışma olmuş. Emeğinize sağlık.

kilicaslan3561 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2013, 10:58   #10
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 757
Derin dondurucuya girecek "Arı ekmekleri"

Eklenen Resimler
 
gürcan_keskin ve Muda beğendi.
ligustrum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2013, 11:00   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 757
Derin dondurucuda muhafaza edilen arı ürünleri:

Eklenen Resimler
 
ligustrum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2013, 11:31   #12
Ağaçsever
 
kilicaslan3561's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-04-2013
Şehir: Bayburt
Mesajlar: 61
Ben de polen üretimi yapıyorum. Ama arı ekmeğini ilk defa bu şekilde alındığını gördüm. Arı ekmeği polene göre daha mı besleyici acaba? Teşekkürler iyi çalışmalar.

kilicaslan3561 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2013, 12:04   #13
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 757
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kilicaslan3561 Mesajı Göster
Ben de polen üretimi yapıyorum. Ama arı ekmeğini ilk defa bu şekilde alındığını gördüm. Arı ekmeği polene göre daha mı besleyici acaba? Teşekkürler iyi çalışmalar.
İlk sayfada belirtilen hususlar ve ek link dikkate alınırsa; Arı ekmeğinin değeri anlaşılacaktır.
Benim gözümde" Polen çeyrek altın ise, arı ekmeği tam altın" gibidir.


Arı ekmeği (Perga)

Bu belirtilenlerden sonra polen almakla uğraşmayıp,
çok çok emek istese de "arı ekmeği" almayı yeğliyorum.

Arı doğadan aldığı besin maddelerini ne işlem yaptıktan sonra,
ne için kullandığını çözdüğümüzde ve

biz de o yöntemi izlediğimizde;

Arı ürünlerinden daha fazla fayda göreceğiz, düşüncesindeyim.

hilalll ve chelik26 beğendi.
ligustrum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2013, 11:02   #14
Ağaçsever
 
kilicaslan3561's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-04-2013
Şehir: Bayburt
Mesajlar: 61
Bilgi için teşekkürler. İyi çalışmalar.

kilicaslan3561 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2021, 22:59   #15
Ağaç Dostu
 
chelik26's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-11-2018
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 448
Hortlatalım.

chelik26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024