08-04-2013, 23:31 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 757
|
Arı ekmeği nedir?
Arı Ekmeği; Arıların kendi yavrularını beslemek için doğadan topladıkları polenin, petek gözlerine depolanırken, arının kendi bünyesinden kattığı salgılarla zenginleşmiş, belirli bir süre sonunda arının istediği kıvamda olgunlaşmış halidir. İnsan beslenmesinde de arı ekmeği polene göre daha kıymetlidir. Polen; çiçekler üzerinden arı bacağına yapıştırıldığı sırada arı bünyesinden salgı ilavesi alıyor.. Arı ekmeğinde ise; koloniye gelen polen arı bacağından alınırken ve petek gözlerine aktarılırken, istiflenirken de salgılar ilavesi aldığı için, daha kıymetli oluyor. Arının kendi bünyesinden kattığı salgılarla bir müddet beklemiş, olgunlaşmış polen ancak; arı ekmeğine dönüşümü sonrası arı yavrularının beslenmesinde kullanılıyor. Arı ekmeği ile polen arasındaki bir başka fark, aşağıda belirtilmekte: Arı ekmeği (Perga) |
09-04-2013, 00:14 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 757
|
Petek gözlerindeki" arı ekmeği" |
09-04-2013, 00:23 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 757
|
Sayın denizakvaryumu; İğne ile kuyu kazma yöntemi gibi de olsa; Arı ekmeğinin kıymetini kavrayınca, arayışlara giriyoruz. Arı ekmeğine ulaşıyoruz. Bu hale getirilen petekten, kürdan yardımı ile başarmak kolaylaşıyor. |
09-04-2013, 01:37 | #5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 757
|
Petek gözlerinden "arı ekmeği"nin alınışı, |
09-04-2013, 01:40 | #6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 757
|
Bir aileye bir hafta yetecek "arı ekmeği" |
09-04-2013, 01:46 | #7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 757
|
Arı ekmeğinin paketlenmesi... Küçük ambalajlar bir kullanım için ve ikramlık için avantajlı. Cam kavanozlar daha iyi de olur. |
09-04-2013, 01:52 | #8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 757
|
Arı ekmeği, taze ve yaş konumda olduğu için buzdolabında birkaç gün saklanabilir. En iyisi ise; derin dondurucuda saklamak.. |
09-04-2013, 22:33 | #9 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-04-2013
Şehir: Bayburt
Mesajlar: 61
|
Güzel çalışma olmuş. Emeğinize sağlık. |
15-04-2013, 10:58 | #10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 757
|
Derin dondurucuya girecek "Arı ekmekleri" |
15-04-2013, 11:00 | #11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 757
|
Derin dondurucuda muhafaza edilen arı ürünleri: |
15-04-2013, 11:31 | #12 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-04-2013
Şehir: Bayburt
Mesajlar: 61
|
Ben de polen üretimi yapıyorum. Ama arı ekmeğini ilk defa bu şekilde alındığını gördüm. Arı ekmeği polene göre daha mı besleyici acaba? Teşekkürler iyi çalışmalar. |
15-04-2013, 12:04 | #13 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 757
|
Alıntı:
Benim gözümde" Polen çeyrek altın ise, arı ekmeği tam altın" gibidir. Arı ekmeği (Perga) Bu belirtilenlerden sonra polen almakla uğraşmayıp, çok çok emek istese de "arı ekmeği" almayı yeğliyorum. Arı doğadan aldığı besin maddelerini ne işlem yaptıktan sonra, ne için kullandığını çözdüğümüzde ve biz de o yöntemi izlediğimizde; Arı ürünlerinden daha fazla fayda göreceğiz, düşüncesindeyim. |
|
16-04-2013, 11:02 | #14 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-04-2013
Şehir: Bayburt
Mesajlar: 61
|
Bilgi için teşekkürler. İyi çalışmalar. |
12-07-2021, 22:59 | #15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-11-2018
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 448
|
Hortlatalım. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|