15-09-2008, 05:58 | #121 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 11-09-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,631
|
Alıntı:
|
|
18-09-2008, 09:51 | #124 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-10-2007
Şehir: sivas
Mesajlar: 38
|
merhaba arkadaşlar. SİVAS VE CEVRESİNDEKİ YANİ İCANADOLU BÖLGESİNDEKİ ARICI ARKADAŞLAR İÇİN::::::::: Bu ayın 15-20 si arasında arılarınıza muhakkak teşvik şurubu vermelisiniz 1/1yapılmış şurubun içine nösema ve antibiyotik karıştırıp 3gün arayla 3 defa vermelisiniz.Geciktirmeyin pek bir faydası olmaz. |
18-09-2008, 21:27 | #125 |
Ağaç Dostu
|
Ağacın gövdesinden şeritler yaptık.. nasıl desem 5 santim boy en fazla 1-1,5 santim em ve 2mm kalınlıkta.. kovanın içine yerleştiriliyormuş.. Ve zararlı bu şeritlere üşüşünce alıp temizleyip yeniden konuyormuş kovanın içerisine.. Dedeme verdiğim Taxus baccata herhangi bir varyete değil.. |
14-10-2008, 23:03 | #126 |
Ağaç Dostu
|
Sarıca ve eşşek arılarından kurtulmak
Sarıca arı ve eşşek arılarından kurtulmak http://mahmudiyearicilik.blogspot.co...icaarilar.html Biranın faydaları http://teknikaricilik.blogspot.com/2...-silahlar.html Düzenleyen denizakvaryumu : 03-11-2008 saat 14:57 |
16-10-2008, 22:12 | #128 |
Ağaç Dostu
|
http://bp3.blogger.com/_oaqbd4wfhnY/.../s1600-h/6.JPG Pipo körük tecrübesi olan var mı? İçinde ne yakılıyor? |
19-10-2008, 16:53 | #130 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2006
Şehir: Nazilli
Mesajlar: 592
|
Etrafınızda nektar veren çiçek varsa mümkün olabilir. Nektar akımı olmazsa arılar hırçınlaşır. Etrafa saldırırlar. Özellikle mutfak pencerelerinden; hele bi de açık kapta bal varsa mutfak ırak gibi işgal edilir. |
27-10-2008, 08:36 | #131 |
Ağaç Dostu
|
4’e kadar sayıyormuş Avustralyalı araştırmacılar, bal arılarının dörde kadar sayabildiğini keşfetti. Queensland Üniversitesi’nden Mandyam Srinivasan, bal arılarının sayı sayabildiğini kanıtlayan deneyini, Avustralya radyosu ABC’ye anlattı. Srinivasan, bir tünele beş işaret koydu ve bunlardan birine nektar yerleştirdi. Bal arılarının kısa sürede bulduğu nektarın yeri değiştirildi ve bir başka noktaya kondu. Araştırmacı, arıların önce nektarı ilk buldukları boş noktaya, sonra ikincisine gittiğini gördü. Fakat arılar, bu sıralamayı ancak dörde kadar akıllarında tutabildiler. İsveçli araştırmacı Marie Dacke ile birlikte deneyi tamamlayan Srinivasan, "Susam tanesi büyüklüğünde bir beyinleri olan bu yaratıkları inceledikçe daha çok şaşırıyoruz. Sözde daha yüce varlıklar olan biz insanlarla kıyaslandığında, aslında kapasiteleri oldukça yüksek" dedi. http://www.hurriyet.com.tr/dunya/102...d=229&sz=33035 |
27-10-2008, 12:39 | #132 |
Ağaç Dostu
|
İnternet kullanıcılarına ücretsiz web sayfası imkanı sunan, Blogspot ve Blogger mahkeme kararı ile kapatıldı. Youtube'dan sonra dünyada binlerce kullanıcısı bulunan Blogspot ve Blogger'da kapatıldı. www.blogger.com ve www.blogspot.com sitesine girenler "Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir. T.C. Diyarbakır 1. Sulh Ceza Mahkemesi 20.10.2008 tarih ve 2008/2761 sayılı kararı gereği bu siteye erişim engellenmiştir." yazısı ile karşılaşıyorlar. Blogspot ve Blogger binlerce kişinin kendi sayfasını oluşturmak için kullandığı ücretsiz web adresleri. ------------------------- Arıcıların nerdeyse tüm blogları bu webdeydi.Kapatılması çok kötü oldu.Arıcılıkla ilgili yazılı-görsel çok değerli bilgiler sıfırlandı. Youtube gibi hiç açılmayabilir. |
27-10-2008, 16:47 | #133 |
Ağaç Dostu
|
Arıcılıkla ilgili bir link veriyorum istediğiniz her konu hakkın da bilgi var. http://ariciliksektoru.com/aris/index.php |
13-11-2008, 08:47 | #134 |
Ağaç Dostu
|
Arının Tarımsal Üretimdeki Önemi ve Genelde Arıcılık: Bal arıları nektar ve polen toplamak için ziyaret ettikleri çiçeklerin döllenmesine neden olur ve ürünün oluşmasını sağlarlar. Özellikle zararlı böcek mücadelesi yapılan ayçiçeği, kolza, soya, anason, pamuk, susam gibi tarla bitkileri; narenciye, elma, şeftali, erik, çilek,yenidünya gibi meyveler; kabak ,domates, salatalık, biber, patates, soğan fasulye gibi sebzeler ile üçgül, korunga ve yonca gibi yem bitkilerinde yegane dölleyici olarak bal arıları görev yapmaktadır. Ayçiçeğinde hiç döllenmeyen tarlalardaki verime göre arılarla yeterli döllenenlerde verimin beş kat arttığı araştırmalarla belirlenmiştir. İdeal döllenme için her üç dekar ayçiçeği tarlasında bir arı kolonisinin bulundurulması gerekmektedir. Bu koloni üç dekarlık alandan 20-30 kg. arasında bal toplayabilmektedir. Bir koloninin 3 dekar ayçiçeği tarlasında sağladığı ürün artışının değeri ürettiği balın değerinin en az 10 katıdır. Yenidünya meyvesinde arılarla döllenmeyen ağaçlarda çiçeklerin meyve tutma oranının % 4, her bir çiçek salkımındaki meyve sayısının 2 adet, salkımdaki meyve ağırlığının 21 gram; arılarla döllenen ağaçlarda ise meyve tutma oranının % 83, salkımdaki meyve adedinin 59,salkımdaki meyve ağırlığının 708 gram olduğu tespit edilmiştir. Elma bahçelerinde arılar olmadığında çiçeklerin meyve tutumunun % 5, arılarla döllendiğinde meyve tutumunun % 22 olduğu tespit edilmiştir. Elma bahçelerinde dölleme için her 5 dekara bir koloninin gerektiği belirlenmiştir. Çilek seralarında arılarla döllenen çileklerin % 99 oranında düzgün ve orijinal çilek form ve renklerinde; döllenmeyen seralarda ise çileklerin % 90 oranında deforme şekillerde, ürünün de miktar olarak % 50 daha az olduğu belirlenmiştir. Yoncada arılarla döllenmeyen tarlada tohum bağlama % 1-2 oranında iken, arılarla döllenen tarlada bu oran % 53 olmuştur. Yine aynı biçimde tohum bağlama, korunga bitkisinde arılarla döllenmeyen tarlalarda % 0-9 iken, arılarla döllenen tarlada % 16-52 olmuştur. Böceklere karşı kafes içinde korunan 1 m2 korunga alanından 9 gram tohum alınmasına karşın, arılarla tam olarak döllenen 1 m2 alandan 179 gram korunga tohumu elde edilmiştir. Yukarıdakilere benzer yüzlerce araştırma göstermektedir ki, bitkisel üretimde bal arıları verime gübre, tohum ve su kadar etkilidirler. Bal arılarının bu dölleme fonksiyonları nedeni ile tarım ekonomisine katkıları bal ve diğer arı ürünleri değerinin yüzlerce katıdır. Gelişmiş tarım tekniklerini uygulayan ülkelerde bu önem anlaşılmış ve bal arıları arı ürünleri üretiminden çok, döllemede (polinasyon) kullanılmaktadır. Diğer yandan, dünyada bulunan 50 milyon civarındaki koloniden yaklaşık 1.2 milyon ton bal üretilmektedir. Dünyada uluslararası ticareti yapılan bal miktarı ise yıllık 300.000 ton civarındadır. Bal doğal bir ürün olduğundan organik tarımın giderek yaygınlaştığı son yıllarda önemi daha da artmaktadır. Gelişen arıcılık teknikleri sayesinde geleneksel bal ve balmumuna ek olarak arı sütü, polen , propolis, ve arı zehiri gibi tıpta ve beslenmede fevkalade önemli diğer ürünler de üretilebilmektedir. Görülüyor ki bal arısız bitkisel üretim ve çayır-mera düşünülemeyeceği gibi, sağlıklı beslenmede de arıcılık önemini korumaktadır. http://www.macahelas.com/Proje/Aricilik.htm |
13-11-2008, 09:05 | #135 |
Ağaç Dostu
|
Sayın denizakvaryumu Yazmış olduğunuz bilgiler çok yararlı bilgiler öncelikle teşekkür ederim. Yazınıza şunları da eklersek bence daha iyi olur diye düşünüyorum Meyve ağaçlarının ve sebzelerin ( Tarımsal ürünlerin ) Tamamına yakınının ilaçlandığını ve bu ilaçların çok az miktarda da olaslar polenler vasıtasıyla arılar tarafından kovanlara taşındığını dolaysıyla ballarla birlikte insanlara da geçtiğini ve bu kimyasal maddeleri taşıyan arıların belli bir zaman için de öldüklerini dolayısıyla türlerinin tehlikeye girdiğiniz de yazarsak uygun olur diye düşünüyorum **** başka bir başlık altında da değerlendirebiliriz. |
13-11-2008, 09:09 | #136 |
Ağaç Dostu
|
Evet, haklısınız. Bu nedenle hiç olmazsa çiçek döneminde hiç bir bitkiye veya ağaca ilaçlama yapılmamalı. (Eğer yanlış bilmiyorsam çiçek döneminde zaten hiç bir bitki ve ağaca ilaç atılmıyor çünkü ilaç çiçeği öldürüyor veya döllenmeyi engelliyor.) |
13-11-2008, 09:21 | #137 |
Ağaç Dostu
|
Çiçek dönemin de ilaçlama yapılıyormu bilmiyorum ancak arıların kullanılmakta olan kimyasal ilaçlar yüzünden telef olduklarını biliyorum. İlaçlar bir şekilde arılara ulaşıyor o da arılara yetiyor diyebilirim. |
13-11-2008, 09:22 | #138 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2007
Şehir: ist
Mesajlar: 452
|
Arıcılığın organik olması için şartı vardır herhalde. Yerleşim yerine ne kadar uzak olmalı? Üretici şeker vermez ama mesela şekerli yiyecekler var. Karpuz gibi şekerli yiyecekler verirse o da organik sayılır mı? |
13-11-2008, 10:04 | #140 |
Ağaç Dostu
|
Mn.erhaba, Sn. denizakvaryumu, Kış aylarında, diyelim ki 15 günde bir bakımla, kovanlardaki arılar kapalı bir evin içinde durabilirlermi? Yoksa kışın devamlı başlarında bulunmak mı lazım? Eğer durum müsait olabilecekse, Çanakkale, Bayramiçte uygun bir yerim var. Denemek istiyorum. Teşekkür ederim. |
13-11-2008, 11:11 | #141 |
Ağaç Dostu
|
Kış aylarında, diyelim ki 15 günde bir bakımla, kovanlardaki arılar kapalı bir evin içinde durabilirlermi? Yoksa kışın devamlı başlarında bulunmak mı lazım? Kış ayları boyunca sürekli bir bakımlar yok denecek kadar az. Kışın arıların giriş deliğinin sürekli açık olması gerekli çünkü hava sirkülasyonu yapabilsin havasızlıktan ölmesinler. Benim daha önce ki okuduğum yazılarda arıların kışın susuz ve yiyeceksiz kalma durumları oluyormuş ancak yazıyı bir türlü bulamadım. Nasıl anlaşılıyor derseniz kovan tahtasına vurularak anlaşılıyormuş. Kışın sürekli olarak içeride olması durumun da Arıların çıkcak seslerden etkilenerek uyanacakları ve daha çok bal tüketerek açlıktan ölme seviyelerine gelebileceği, sıcak olması durumunda ise yine aynı şekil de havaların ısındığını algılayarak dışarı çıkma durum olacağını okumuştum. Yazıyı bulursam buraya eklerim. Diğer arkadaşların size yardımcı olabileceklerine inanıyorum, başarılar dilerim. |
13-11-2008, 13:04 | #142 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kapalı bir evden kastınız nedir? |
|
13-11-2008, 13:09 | #143 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şimdiye kadar kimsenin karpuz verdiğini duymadım-görmedim çünkü yükte hafif verilecek yiyecekler varken kilolarca karpuzu kimse taşıyıp vermez. Ola ki karpuzu getirip verdi , karpuz organik olarak yetişmişse balın organikliğine zarar gelmez. |
|
13-11-2008, 13:48 | #144 |
Ağaç Dostu
|
Organik arı yetiştiriciliği Madde 21 — Organik arı yetiştiriciliği kuralları aşağıda belirtilmiştir. a) Organik arı yetiştiriciliği yapılacak alan, kovanlardan itibaren uçuş yarıçapı 3 km. olmak zorundadır. Bu alanda ve aynı zamanda organik ve konvansiyonel arıcılık birlikte yapılamaz. b) Arıcılık ürünleri, bu Yönetmelik hükümlerinin asgari bir yıl uygulanması kaydıyla organik ürün olarak pazarlanabilir. c) Irk seçiminde, arıların yerel koşullara adapte olabilme kapasitesi, dayanıklıkları ve hastalıklara karşı dirençleri göz önüne alınmalıdır. Apis mellifera türünün ırkları ve yerel ekotipleri tercih edilmelidir. d) Kapasite artırımı, kolonilerin bölünmesi veya organik arıcılık yapan diğer işletmelerden oğul veya kovan alınabilir. e) Yetkilendirilmiş kuruluşdan önceden izin alınması kaydıyla, işletmenin sahip olduğu konvansiyonel arı kolonileri, organik arıcılığa geçiş amacı ile kullanılabilir. f) Bu Yönetmelik hükümlerine göre üretim yapmayan arıcılardan sağlanan arı oğulları, bir yıllık geçiş süreci içerisinde kullanılabilir. g) Sağlık veya felaket nedenleriyle yüksek hayvan ölümlerinin olması durumunda ve bu Yönetmelik hükümlerine uygun kovanların mevcut olmaması halinde, geçiş sürecine tabi olmaları kaydıyla, yetkilendirilmiş kuruluş tarafından kovanların yeniden oluşturulmasına izin verilebilir. h) Kolonilerin yenilenmesi amacıyla, bu Yönetmelik hükümlerine uygun olmayan, yılda % 10 oranında ana arı ve erkek arı, organik üretim yapılan kovanlara yerleştirilmeleri kaydıyla, organik üretim yapılan birimlere alınabilir. Bu durumda geçiş süreci uygulanmaz. ı) Kovanların yerleşimi aşağıdaki hususlara uygun olmalıdır; 1) Arılar için yeterli miktarda doğal nektar, balözü ve polen kaynağı bulunmalı ve suya erişim imkanı olmalıdır. 2) Üretim bölgesinin 3 km yarıçapı içerisinde bulunan nektar ve polen kaynakları, organik olarak üretilen ürünlerden veya doğal bitki örtüsünden oluşmalıdır. j) Üretim sezonu sonunda arıların kışı geçirebilmesi için kovanlarda yeterli miktarda bal ve polen bırakılmalıdır. k) İlkbahar döneminde arı kolonilerinin beslenmesinde organik bal kullanılır. İklim koşullarının balın kristalleşmesini hızlandırdığı durumlarda, beslemede organik metotla üretilen bal yerine organik metodlarla üretilen şeker şurubu veya organik şeker melası kullanılmasına yetkili kuruluş tarafından izin verilebilir. Besleme ile ilgili olarak kayıtlara, ürünün tipi, uygulama tarihi, miktarı ve kullanıldığı kovanlara dair bilgiler yazılır. Besleme işlemi son bal hasadı ile müteakip nektar veya balözü döneminden önceki 15 gün arasında yapılır. l) Arıcılıkta hastalıkların önlenmesi için; 1) Dayanıklı uygun ırklar seçilmelidir. 2) Ana arıların düzenli olarak yenilenmesi, her hangi bir anomali tespiti için kovanların sistematik olarak kontrolü, kovanlardaki erkek yavru arıların kontrolü, düzenli aralıklarla malzeme ve teçhizatın dezenfekte edilmesi, kirlenmiş maddeler veya kaynaklarının imha edilmesi, balmumunun düzenli olarak yenilenmesi ve kovanlarda yeterli miktarda polen ve bal bırakılması gibi hastalıklara karşı direnç artırıcı ve enfeksiyon önleyici pratiklerin yapılması gerekir. m) Koruyucu önlemlere rağmen, koloniler hastalanır veya zarar görürse, derhal tedaviye alınmalı ve gerekirse koloniler ayrı kovanlarda izole edilmelidir. Bu Yönetmeliğe uygun arıcılıkta kullanılacak veteriner ilaçları aşağıdaki prensiplere uygun olmalıdır; 1) İlaçlar Türk İlaç Kodeksine uygun olmalıdır. 2) Tedavi edici etkilerinin öngörülen tedaviye uygun olması kaydıyla kimyasal bileşimli ilaçlar yerine fitoterapik ve homeopatik tedavi yöntemleri kullanılmalıdır. 3) Yukarıda bahsedilen ürünlerin kullanımı, kolonileri tehdit eden hastalık veya istilacıların yok edilmesinde etkili olmaması durumunda, yetkilendirilmiş kuruluşun sorumluluğunda, kimyasal bileşimli ilaçlar kullanılabilir. Ancak koruyucu amaçlı kimyasal bileşimli ilaçların kullanımı yasaktır. 4) Arı zararlısı Varroa için; formik asit, laktik asit, asetik asit, oksalik asit ve mentol, timol, okaliptol veya kafur kullanılabilir. n) Tedavi, kimyasal bileşimli ilaçlar ile yapılırsa, bu dönem içerisinde tedavi altındaki koloniler izole edilmiş bir bölgeye alınır, tedavi sonrası kovanlardaki balmumları alınır ve yerine organik balmumu veya boş çerçeve konulur. Bu kolonilere bir yıllık geçiş süreci uygulanır. o) Veteriner ilaçlarının uygulandığı zamanlar; aktif farmakolojik madde de dahil ürünün tipi, konulan teşhis, dozu, uygulama şekli, tedavi süresi ve ilacın yarılanma süresi açıkca kaydedilmeli ve ürünler organik ürün olarak pazarlanmadan önce yetkilendirilmiş kuruluşa bilgi verilmelidir. p) Organik arıcılıkta bakım, idare pratikleri ve kayıtları aşağıdaki gibidir; 1) Arıcılık ürünlerinin hasat edilmesi esnasında petekler içerisindeki arıların yok edilmesi yasaktır. 2) Ana arının kanatlarını kesmek gibi işlemler yasaktır. Ana arıların değiştirilmesi esnasında eski ana arının öldürülmesine izin verilir. Yalnızca Varroa bulaşan erkek yavru arıların yok edilmesine izin verilir. 3) Bal hasadında kimyasal sentetik sinek kovucu maddelerin kullanılması yasaktır. 4) Kovanların yerleştirildikleri alanlar kovan bilgileri ile birlikte kaydedilmelidir. Kovanlar bulundukları yerden başka yere yetkilendirilmiş kuruluş bilgisi dahilinde taşınabilir. 5) Arıcılık ürünlerinin üretimi, hasadı, işlenmesi ve depolanması esnasında kolonilere uygulanan koruyucu önlemler ve tedaviler kayıt edilmelidir. r) Arıcılıkta kullanılacak materyallerin ve kovanların özellikleri; 1) Kovanlar çevreye ve arıcılık ürünlerine risk getirmeyen doğal malzemelerden yapılmalıdır. 2) Kovanlar kimyasal boyalarla boyanamaz. 3) Yeni çerçeve için balmumu organik üretim yapan birimlerden sağlanmalıdır. Arıcılığa yeni başlandığında veya geçiş sürecinde organik olarak üretilen balmumunun pazarda mevcut olmaması durumunda, organik üretim biriminden alınmayan balmumunun kullanılmasına, analizlere dayanarak yetkilendirilmiş kuruluş tarafından izin verilir. 4) Üzerinde yavrulu gözler bulunan çerçevelerden bal sağımı yapılamaz. 5) Çerçeve, kovan, petek gibi malzemeleri zararlılardan korumak amacıyla yalnızca bu Yönetmeliğin Ek-8’indeki ürünlerin kullanılmasına izin verilir. Buhar veya doğrudan alev gibi fiziki uygulamalara da izin verilir. 6) Arıcılıkta kullanılan malzemelerin, binaların, teçhizatın ve kapların veya ürünlerin temizlenmesinde ve taşınmasında yalnızca bu Yönetmeliğin Ek-8’indeki maddeler kullanılabilir. Arıların taşınması sırasında hayvanlara stres yaratmaktan kaçınılır. 7) Karantina tedbirleri uygulanan ve uçakla ilaçlama yapılan alanlarda organik arıcılık yapılamaz. 8) Kovanların taşınması, depolanması, pazarlanmasında ve organik arı ürünlerinin, üretilmesi, işlenmesi, taşınması, ambalajlanması, etiketlenmesi, depolanması ve pazarlanmasında bu Yönetmeliğin İkinci Kısım, Dördüncü Bölüm hükümleri uygulanır. http://www.imo.ch/portal/pics/docume...onetmeligi.doc http://www.naturey.com/organik-ekolo...cerik/rehber/8 |
13-11-2008, 13:56 | #145 |
Ağaç Dostu
|
17 Ekim 2006 Tarihli Resmi Gazete Sayı: 26322 ORGANİK TARIMIN ESASLARI VE UYGULANMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 21 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi yürürlükten kaldırılmış ve diğer bentler buna göre teselsül ettirilmiş, (ı) bendinin (2) numaralı alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve (m) bendine aşağıdaki (5) numaralı alt bent eklenmiştir. "2) Üretim bölgesinin 3 km yarıçapı içerisinde bulunan nektar ve polen kaynakları, organik olarak üretilen ürünlerden, doğal veya arıcılık ürünlerinin organik olma niteliğini etkilemeyecek bitki örtüsünden oluşmalıdır. Bu alanda yeteri miktarda polen ve nektar bulunamaması halinde, üreticinin arılarını yukarıdaki şartlara uygun olmayan bir alana nakletmesi durumunda, üretimini organik tarım usul ve esaslarına uygun yapmak kaydıyla ürün elde eder ve bu ürün organik olarak değerlendirilemez. Söz konusu kovanların belirtilen bölgeye tekrar nakledilmesi halinde geçiş süreci uygulanmaz. Yukarıda belirtilen yarıçap içerisinde, aynı üretici tarafından, organik ve konvansiyonel arıcılık birlikte yapılamaz." "5) Kovanlarda zararlı mücadelesinde bu Yönetmeliğin Ek-1’de yer alan B. Bitki Koruma Maddeleri başlıklı bölümdeki ürünler kullanılır." http://www.alomaliye.com/ekim_06/organik_tarim.htm |
21-11-2008, 22:08 | #146 |
Ağaç Dostu
|
Kapalı bir evden kastınız nedir?[/QUOTE] Sn. denizakvaryumu, Kapalı bir ev ile arada bir uğradığım evi kastettim. Kimsenin yaşamadığı ama istenirse içinde yaşamak için herşeyin olduğu bir ev. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. |
25-11-2008, 18:12 | #147 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-11-2008
Şehir: şırnak
Mesajlar: 3
|
tüm doğa dostlarına selam
bizim 30dönümlük bir bahçemiz var. içinde bir sürü meyve ağaçaları var.tabi komşu bahçelerde var yani epey büyük yeşil bir alan. ben burda arıcılık yapabilirmiyim. sizce uygunmu ve hiç bilgim yok arıcılık hakında lütfen beni bilgilendirirmisiniz.. teşekkür ederim... |
29-12-2008, 09:59 | #148 |
Ağaç Dostu
|
Bence arıcılık yapabilirsiniz, ancak arı cinsinin uygun olanını seçmelisiniz. Öncelikle biraz bilgi edinin derim, uben yardım etmek isterdim ancak benim de fazla bir bilgir yok. İstanbul' da Şırnak balı diye bal satılıyor ben biliyorum. Yakınlarınız da bu işle uğraşan yokmu **** size yardımcı olabilecek birileri yokmu ? çünkü kulaktan dolma bilgilerle olmuyor ben kendimden biliyorum okuduklarınızla uygulma tamamen farklı oluyor. Şırnak'ta bulunan orman işletmesinden **** terım kredi kooperatiflerinden bilgi alabilirsiniz diyebilirim. Ben mesajınızı okuyalı çok oldu ancak fazla bilgim olmadığı için yazmak istemedim. İsterseniz arcılıkla ilgili kitaplar var bunlardan temin edip bilgi alabilirsiniz **** net'ten takip edebilirsiniz. Bu başlık altın da arıcılkla ilgili kaynaklar adı altın da mesajlar var oradan takip edebilirsiniz. Şimdiden size başarılar dilerim. Bol ballı seneler. |
03-04-2009, 22:05 | #149 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-04-2009
Şehir: aydın
Mesajlar: 26
|
arıcılığa ilgili arkadaşları görmek nede güzel bir şey biraz geç bulduğum bir site odu ağaçlar.net güzel ve ilginç sorular ve yine güzel olduğukadar ilginç cevaplar var arkadaşlar sorular olursa elimden geldiği kadar yanıtlamaya çalışırım |
03-04-2009, 22:20 | #150 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-04-2009
Şehir: aydın
Mesajlar: 26
|
Alıntı:
http://cinemyoaricilik.blogspot.com/ blog adresim bloğumda arıcılık ile ilgili uygulama bilgileri aktarmıyorum sebebine gelince arıcılık geniş bir konu ülkemizde arı ırkı,iklim,flora her şey değişken benim için dogru olan herkes için doğru diyemezsiniz bu durumda ancak sorununuzu ve sizin şartlarınızı bilebilirsem bunları doğru aktarmanız durumunda yardımcı olmaya calışırım selamlarımla |
|
|
|