agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Genel bitki koruma
(https)




Beğeni Düzeni3Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-09-2011, 12:13   #31
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 757
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi teksavasci Mesajı Göster
Aynı konudan benimde başımda var, Bağ evimizin çatı boşluğunda arı hemde eşşek arıları kovan yapmışlar, yarı serçe parmağı büyüklügünde kovanları ise cok büyük bunlardan nasıl kurtulacagımızı düşünüyoruz. 5 tanesi adamı soksa öldürür. okadar büyükler.İşin kötüsü çatıdakı bal kovanından aşağı akan ballar benim yatak oda mın içine düşüyor vede pis bir koku yapıyor.
Sayın teksavascı; Çatıdaki eşekarısının yavru yetiştirmede kullandığı peteğinde yavru kalmayınca, havalar soğuduğunda yeni yavru üretmeden vazgeçtiğinde ve mevcut yuvayı terk ettiklerinde, bir çıta sopa yardımıyla yuvayı kopartalım.
Yuva üzerinde arı varken yuva rahatsız edilirse; yanıt verirler.

Çatıdaki bal kovanının içinde petekli bal kaldığından, yaz sıcakları nedeniyle bal erimiş olmalı. Kötü kokması; peteklerin güvelenmesi ya da balın nem alması sonucu ekçimesi sirkelenmesi nedeni ile olsa gerek. İndirilip temizlik yapılacak. Bu kovanın uçma deliği açıksa; içersinde de eşekarısı olabilir! dikkatle bakmalı, izlemeli.

ligustrum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2011, 13:58   #32
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 15-07-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 23
kapalı mekanlarınızı arı,hamam böceği, örümcek vs. lerden korumak için devekuşu yumurtası kullanmak da etkiliymiş.krutulmuş ve dekoratif amaçlıları var.

orhan001 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-09-2014, 14:00   #33
Ağaçsever
 
mico's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-12-2009
Şehir: Malatya
Mesajlar: 48
Galeri: 1
Benim de sizinkisinden biraz farklı olsa da benzer bir problemim var. Bahçemde beslediğim çok sayıda ördeğim var, aynı zamanda eve 150-200 metre mesafede çok sayıda bal arısı kovanımız var. Arılar su içmek için sulama amaçlı kullandığımız gölete geliyorlar ve geldikleri zaman benim ördeklere yem olma tehlikeleri var. Ördeklerin özgürce yüzebilmeleri için arılara zarar vermeden onları göletten uzak tutacak bir arı kovucu kullanmak istiyorum. Arıların bahsettiğim göletten başka çok sayıda su kaynağı seçenekleri var ancak çoğunlukla bu gölete geliyorlar. Kullanacağım yöntemin arıları sürekli olarak uzak tutması gerekiyor o nedenle elektrikle çalışan ultrasonik kovucular daha uygun olur diye düşünüyorum ama bu aletlerin ne kadar işe yarar oldukları konusunda bilgim yok. Bu aletleri kullanıp bal arıları üzerindeki etkisini tecrübe eden biri var mı acaba?

mico Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-09-2014, 14:42   #34
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Kovanların hemen yakınına arılar için su içebilecekleri bir şey yapsanız belki göleti tercih etmekten vaz geçerler.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-09-2014, 15:54   #35
Ağaç Dostu
 
İsmail Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
Galeri: 7
Kovanların arka kısmına ıkıye bolunmus mavı bıdonlar koyabılırsınız. Bıdonlara egımde verırsenız dustuklerı zaman su ıcınden kolayca cıkarlar. Bırde su bıraz kırlı olursa (dal parcası, toprak, yaprak vb.) arılar artık hep buraya alısacaktır.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2014, 22:54   #36
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Galeri: 8
Sayın Miço; Arılar ilk anda keşfettikleri su kaynağını tercih ediyorlar. Arkadaşımın babasının 55 kovan arısından başka bir yere nakli gerçekleştikten iki gün sonra tam ortalarına koyduğu büyük bir bidon, musluktan damlayan su ile oluklu tahta üzerindeki suya hiç bir arının geldiğini görmedim. Arılar çok daha uzaktaki çeşmeden akan sudan ihtiyaçlarını gideriyorlardı. Göletin üzerini bir süre kapatıp su içmelerini önleyebilirseniz arılar yeni su kaynağına gideceklerini düşünüyorum. Su kaynağını kovanlara en yakın yere koyabilirseniz en az enerji ile su ihtiyaçlarını gidermesini sağlarsınız. Arılar yeni yere taşınacaksa önce su düzeneğini kurup daha sonra arıları nakletmek en güzeli.

Ultrasonik kovuculardan yurt dışından getirtip kullanan bir çiftliğe gitmiştim. Farenin çimi çok sevdiğini onu önlemek için kullanıyorlardı. İlk kullandıklarında işe yarayan sistemin belirli bir süre sonra işe yaramaz hale geldiğini, farelerin sese alıştığını söylemişlerdi. Sistem sadece fareleri değil, başka hayvanların da dengesini bozduğunu, tavuk, kaz, ördek gibi kümes hayvanlarının yavru çıkarmaya bile teşebbüs etmediğini anlatmışlardı. Tabi bu en az 20 yıl önceki durum.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-11-2020, 08:31   #37
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-11-2020
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akca86 Mesajı Göster
Merhabalar;

Bizim yakında bir bağ evimiz olacak inşallah, şuan yapım aşamasında. Toprakla uğraşmayı, çiçek ve doğal şeyler yetiştirmeyi çok seviyorum ancak arı fobim var. Yerimde duramıyorum yaklaştımı o derecede.. Mangal yaptığımız zamanlarda daha çok zor anlar yaşıyorum. Forumu aradım ama birşey bulamadım henüz, acaba var mıdır böyle birşey?

Hani mesela kara sinek ve sivrisinek kovucu mumlar falan vardır biliyorum masanın altına yakıp koyarlardı gelmezdi.. Hatta onu da sorcaktım o tam nedir bileniniz var mı diye.. Ama en çok arı konusunda fikirlerinizi bekliyorum. Dilerim birşey vardır çünkü rahat rahat istediğim şeyleri yapmak, bahçeyle ilgilenmek istiyorum..
Merhaba
Aynı durum bende mevcut, bahcemin tam karşısında 200 kovanli arıcılık yapan abimiz var, söyle çözdük inek gübresi ama kesinlikle kuru olacak, inek gübresi yaktık ama harıl harıl değil ağır bir şekilde tutsuledik sadece dumanı için, bahçenin muhtelif yerlerine küçük tenekelerle 5 noktaya koyduk ve ise yaradı, tavsiye ederim

ebd beğendi.
Kenan_Oz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024