PDA

View Full Version : Cereus, Epiphyllum oxpetalum (Night Blooming Cereus)-(Bir Gecelik Gelin)

Sayfalar : [1] 2 3 4

bottistar
11-01-2007, 13:30
Cereus, Epiphyllum oxpetalum (Night Blooming Cereus)-(Bir Gecelik Gelin)

Herkese merhaba. Apartmanımızda bir komşuda bir çiçek vardı. Adının "Misk-i Amber" olduğunu söylemişti. Kocaman, beyaz ve çok yoğun kokulu çiçek açıyor. Yılbaşı çiçeği resimlerine baktığım zaman yapraklarının çok benzediğini farkettim. Bana farklı bitkiler gibi geldi fakat emin değilim. Farklı ise bir akrabalığı var mıdır ? İki de resim çekmiştim ekliyorum.

uyar11
11-01-2007, 16:46
Sevgili bottistar,
Resmini gonderdigin kaktus bir Epiphyllum cinsi. Dogada orkideler gibi agaclar uzerinde yasayan bir sarilici kaktus. O kadar cok melezlemesi yapildiki cinsinin saf mi yoksa melez mi oldugunu anlamak zor ama yine de Epiphyllum oxypetalum oldugunu tahmin ediyorum.
Saygilarimla,
uyar11.

bitkiseli
13-01-2007, 16:09
bu bitkinin bakımı hakkında bilgisi olan yokmu:confused:
yazın balkonda direk güneş alıyordu ve hergün suluyordum yerinden memnun gözüküyordu. havaların soğumasıyla içeri aldım ve 15-20 günde bir su veriyordum ama yaprakları dal gibi incecik ve anormal uzadı (az önce ölçtüm 90 cm) bunun nedeni içeri almam veya suyunu seyrek vermem olabilirmi:confused:
bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlermi:confused:
yaprakları eski formunu bulduktan sonra isteyen arkadaşlara çelikte verebilirim

uyar11
13-01-2007, 19:54
Sevgili bitkiseli,

Epiphyllum cinsi kaktusler, tropikal bir bitki olup normalde baska agaclarin uzerinde sarilarak yasarlar ama asalak degildirler, kuru ortami sevmezler.
Humusca zengin ve kirecsiz topragi severler ve topragin kurumamasina ozen gosterilmelidir. Gubre istemezler ama dilerseniz azotsuz gubre kullanabilirsiniz.
Gunes isigi da istemezler hatta direk gunes isigi, yapraklari uzerinde kalici yaniklar olusturur.

Puskurterek yapilacak sulama da, suya katilacak cok az bir kaktus gubresi, govdenin gelismesini daha saglikli yapacaktir. Sulama suyu ne kadar kirecsiz olursa bitkiniz o kadar saglikli olacaktir.

Kasim'dan Mart'a kadar bir dinlenme donemleri vardir, bu arada sulama minimale indirilerek topragin tamamen kurumamasi, ayrica 10 dereceden asagi olmayan yerde kis'i gecirmesi saglanmalidir. Bu donem bir dahaki sezon ciceklenmesi icin cok onemlidir. Cogu kisilerin kaktuslerine cicek actiramamalarinin nedeni bu donemden kaynaklaniyor. Ayrica gelisme ve cicek tomurcuklarinin olusum zamanlarinda, bazi ani degisikliklerden kacinin, yerinin degismesi, saksi degisimi, sulamanin unutulmasi gibi.

bitkiseli
14-01-2007, 13:31
uyar11
bilgileriniz için teşekkürler

yazın içerde hiçbir gelişme göstermediği için balkona aldım,balkonum çok güneş alıyor ve çok güzel etli yapraklar verdi ama sık sık yapraklarına su fısfıslardım kışın içeri aldığım için anormal uzadığını düşünüyordum ama sanırım susuz kaldığı için bu kadar boya verdi ben 20 günde bir suluyordum.

bilgilerinizi dikkate alacağım tekrar teşekkürler

uyar11
14-01-2007, 23:37
Epiphyllum'larda gelisme aninda ince uzun yuvarlak surgunler vermesi cok normal, hatta bunlarin 90cm uzamasi da normal. Ama bu donemde gelismesi normal degil, sanirim iceriye aldiginiz ortam sicak ve gelismesine devam ediyor. Uzayan dallari kesmenizi ve kaktusunuzu daha serin bir ortama mesela yatak odasina koyup suyunu iyice azaltmanizi oneririm. Ciceklenme olabilmesi icin dinlenme suresi cok onemli ve ciceklenme sadece iki senelik genis yapraklarda olusmaktadir. Cicekler solduktan sonrada bu dallarin budanmasi, iki sene sonra cicek acacak olan yeni surgunlerin cikmasini saglayacak ve gecen sene surmus olan yapraklarin da bir dahaki seneye daha da cok cicek acmasini saglayacaktir. Bu sekilde bir bakim kaktusunuzu hem forumda tutar hemde size her sene bol bol cicek vermesini saglar. Birde gelisme aninda yapacaginiz fosforca zengin bir gubreleme cicek sayisini ikiye katlayacaktir.
Simdilik aklima gelenler bunlar.
Size bol cicekli bir sezon diliyorum.

bitkiseli
15-01-2007, 10:39
Sizin ilk mesajınızı okuduktan sonra daha serin bir yere almam gerektiğini anladım ve balkona aldım (ev merkezi sistem olduğu için serin bir odam yok ve gerçekten aşırı sıcak oluyor) taşırken uzayan dalları zarar gördü, ben de diplerinden kesip tekrar toprağa diktim,farkında olmadan iyi birşey yapmışım:)
ilginiz ve değerli bilgileriniz için teşekkürler.

fevziye
23-11-2007, 14:42
Atlasların kokulu olanlarını hiç görmedim. Fakat dediğim gibi bir gecelik gelin nefis kokuyor. Çiçekleri genelde gece 21 den sonra teker teker açmaya başlıyor. Her bir yaprak tek tek açılıyor. Çocukluğumun bir bölümü İskenderun'da geçti. Rahmetlik annem ve babam sabaha kadar oturup açılışını izlerlerdi. İnanın bana sokağın hemen hemen tamamı bizim bahçeye dolar ve gelinin çiçek açışını izlerlerdi. Kokusunu tahmin edin artık, herkesin haberi olduğuna göre.

celalsungur
23-11-2007, 14:49
Buyurun Sayın Balıkçı

fevziye
23-11-2007, 17:44
Yetişmesi kolay fakat açması zor bir çiçektir. İnternette bu kadar çok resmine rastlayınca şaşırdım. Geçen yaz Akçay'a gitmiştik. Orada bir evin bahçesinde neredeyse 2.5 metreye ulaşmış boyda bir gecelik gelin çiçeği görünce şaşırmıştım. Çünkü biz saksıda yetiştirirken bu kadar uzayabileceğini düşünmemiştim.

çekirdek
24-11-2007, 01:39
Cereusla ilgili ilk canlı yayın, özür, ilk canlı foto benden olsun..:)
İlginç oldu bu başlığın açılması. Birkaç gündür kaktüsler ve atlaslar bölümünü araştırıp duruyordum, elimdeki bu kaktüsün bilgisine rastlarmıyım diye. Göremeyince, fotoğrafını çekip yükleyip sorayım diyordum.

Üç-dört yaşlarında.
İkinci resimdeki uçlar uzayınca çiçeklenecek sanırım. Nasıl bir çiçek verecek, hatta verecek mi diye merak ediyordum. Demekki harikaymış.

Koyu yeşil
24-11-2007, 09:17
Arkadaşlar ben konunun uzmanı değilim:o Sizinle beraber keşfedip öğrenmeye çalışıyorum ben de. Yalnız verdiğim linkte '' Epiphyllum/Orchid Cactus başlığı altında yer alan çeşitler arasında ''gelin çiçeği'' dediğiniz tür de yer alıyor.

Ben bilgiyi ordan almıştım. Çiçeğin genel yapısına bakınca ve internette de bu başlık altında yer aldığından Atlas'ın bir türü olduğunu düşünüyorum. Belki biz gelin kadar güzel olduğundan bu ismi takmışızdır halk arasında.

Uzmanlarımızdan yardım istesek de bize Atlas çeşitleri hakkında bilgi verseler. Mine Hanım yardıma ihtiyacımız var sanırım :rolleyes:

fevziye
24-11-2007, 10:16
Sevgili çekirdek merhaba. İkinci resimdeki sürgünler uzayıp dal olacak. Çiçekler yaprakların boğum yerlerinden çıkıyor.

fevziye
24-11-2007, 10:17
Çekirdek, çok güzel, çok canlı bir çiçek. Harika, güle güle büyütün.

stipe
24-11-2007, 10:47
Buna benzer bir bitki de bende var. Fotoğraflarını koymayı çok istiyorum ama henüz makina edinemedim. Eğerki aynı bitkiyse verdiği çiçeğe inanamayacaksın.

Oğuzhan
24-11-2007, 11:10
Ne cevherler varmışta elinizde haberiniz yok.İnşallah açarlar:)

Dilek Erbil
24-11-2007, 12:46
Bu muhteşem güzellikten komşumda var, yaklaşık 1,5 m !! Bir görsel şölen desem yeridir,akşam otururken nasıl açtığını takip edebiliyorsunuz.Ve bir koku...ismini boşuna koymamışlar;sırayla her gece bir çiçek açıp sabaha soluyor...Maalesef "çaldığım" çelikler tam gelişemedi,komşum kendi saksıya dikiti nazlanarak büyüyor.Bir şeyleri yanlış yapıyorum ama neyi?? Onun için sayın balıkçı size bu konuyu açtığınız için çok teşekkürler,en azından neden gelişmediğini öğrenirim.

Oğuzhan
24-11-2007, 14:19
Çalmaya mı gelsek .:)

İlkin
24-11-2007, 14:40
Gerçekten biz geliyoruz size? :D

Balıkcı
24-11-2007, 17:24
Çekirdek hanım, sıkı dur, adres belli oldu, müşteriler başına üşüşecek.:p

Maşallah, seninki gelişmiş, inşallah çiçeklerini görür, kokusunu duyarsın.

Balıkcı
24-11-2007, 17:25
Konuya ilgi gösteren bütün arkadaşlara teşekkür ederim.
Hep birlikte öğreneceğiz.

Kokulu olduğunu bilmiyordum, şimdi değeri kat kat arttı gözümde.

çekirdek
24-11-2007, 22:14
Fevziye Hanım, Koyuyeşil'in Atlas bölümündeki 82. mesajında gönderme yaptığı site fotoğraflarında, sap uçlarından çiçek çıkartan cins ile yapraklardan çiçek çıkartan iki ayrı cins varmış gibi görünüyor. Bu nedenle sanki bendeki saplardan çıkartacak gibi geldi. Diğer atlas ve yılbaşılardan farklı olarak.

Kıskanma sevgili Elfogi, bitkinin uygun bir zamanında 'komşuda pişer.. düşer' yaparız. Ben de bilmiyordum bitkimin bu kadar güzel, çiçeklerininse bu kadar harika olduğunu, bu topiğe düşmeden önce:D

Dilek Erbil
26-11-2007, 15:17
Buyrun bekliyorum hepinizi :) gece operasyonu düzenliyelim komşuya,bahara doğru en azından değsin :)) Başka ilgi çekici çiçekleride var....Melek/şeytan borazanları hala mis gibi

fevziye
26-11-2007, 17:31
Sevgili çekirdek, koyu yeşilin atlas bölümü 82 nolu mesajında vermiş olduğu site adresinde ilk 4 - 5 galeriye dikkatlice bakarsanız bütün çiçeklerin yapraklardaki tırtıklı kısımlardan çıktığını fark edebilirsiniz. İnşallah sizin isteğiniz gerçekleşir aşağıdaki sürgünden çıkan yaprakta bol bol çiçek elde edebilirsiniz.

fevziye
24-12-2007, 07:25
Arkadaşlar merhaba! Foruma üye olalı epey oldu ama bir türlü tüm bölümleri dolaşamadım. Bugün tesadüfen diğer sayfalara da bakayım derken epiphyllum oxpetalum kelimeleri bana bir şeyi anımsattığı için birde buraya bakayım dedim. İşte, benim ne zamandır bir gecelik gelin çiçeğini bilen var mı diye sorduğum çiçek karşıma çıktı. Bottistar bu çiçek Türkçe olarak bir gecelik gelin diye adlandırılıyor. Özellikle güney bölgelerimizde bolca görebilirsiniz. 90 cm.lik boy birşey mi? Akçay'da 2.5 metreliğini gördüm. Fakat evde bakım esnasında çiçeklenmesi biraz zor sağlanıyor. Belki de ben bakımını beceremediğim içindir.

fevziye
24-12-2007, 07:26
Sevgili uyar11'in vermiş olduğu bilgiler çok güzel. Teşekkürler. Fakat şu dinlenme meselesini nasıl sağlayacağım, hala onu düşünüyorum.

günsu
25-12-2007, 13:08
Gerçekten harika bir çiçek, sn fevziye benim o ismini bilmediğim çiçeğimin açmadığı gibi sizinde demek bu çiçeğiniz açmadı,kılıç çiçeğininde açtığını okudum burda ne kadar güzelmiş ;)anneannemde var hemen edineceğim bitane :p Bu arada bir gecelik gelin çiçeğini bende çok merak ediyorum,henüz fotosunu ekleyen olmadı:confused:

Buarada istediğiniz zaman o kaktüsten gönderebilirim bayram geçti nasılsa;)

İlkin
25-12-2007, 13:48
Bu gelin çiçeğinden bir evin balkonunda keşfettim zannedersem, buradaki resimlerin yapraklarına bakınca ona benzettim. Uzun uzun yaprakları var, yaprakların kenarları hafif dalgalı. Biraz bakımsız gibiydi. Birşekilde ev sahibine ulaşmam icap edecek ;) Karşısındaki evde de koca bir saksı içinde kucak dolusu sağlıklı yılbaşı çiçeği vardı. Hiç böyle büyüğünü görmemiştim.

fevziye
29-12-2007, 17:03
Sevgili Günsu, bir gecelik gelinim ilk resimdeki.

fevziye
29-12-2007, 17:06
İkinci resimdeki kaktüslerimi bir tanıdığımdan aldım. Yalnız kaktüsleri bir naylon poşete koyup ağzını da bağlamıştı. Hepsi sulanmışlardı. Toprağa koydum, inşallah kurtulurlar.

günsu
29-12-2007, 18:42
Merak etme çabucak tutarlarda inşallah çiçeklerini görürsün;)Gelin çiçeğide nekadar uzun formu nekadar farklı,çiçeği ne renk acaba:confused:Sn bottistarın mesajındaki bi harika yaa :cool:

fevziye
30-12-2007, 18:27
Gelin çiçeğim aynı Bottissarın resmindeki gibi. Beyaz açıyordu, fakat dediğim gibi 10 yılı aşkın süredir çiçeğini göremedim. İnşallah bu yılki bakımla çiçek açtırabilirim.

lilyum
04-04-2008, 22:14
'Bir gecelik gelin' uzun süredir aradığım bir çiçektir. Çocukluğumdan anıları var. Mis kokusu ve çiçeği harikadır. Eğer yardımcı olacaksa güneşi sevdiğini hatırlıyorum. Dediğiniz gibi çiçeklerini yaprakların tırtıklı kısımlardan veriyor ve dokunulmayı sevmiyor, yoksa onları döküyor.Yeni çıkan yapraklarda değil eski yapraklarda çiçek açıyor.

Cohn
16-09-2008, 18:52
merhabalar,
acaba sizin kaktusun latinca ismi nedir acaba lutfen?
cok guzel bir cactus
tessekurler
John

Balıkcı
18-10-2008, 15:39
merhabalar,
acaba sizin kaktusun latinca ismi nedir acaba lutfen?
cok guzel bir cactus
tessekurler
John

İngilizce adı, Night blooming cereus.

berduray
18-10-2008, 16:20
İyi de nereden, kimden bulacağız bunu şimdi, satılıyor mu ? daha önce hiç görmedim.

Balıkcı
18-10-2008, 16:37
Bekleyeceğiz, benimki büyüyecek, sonra çelik alıp köklendirilecek, sonra satışa çıkarılacak, sonra... :p

Minem
03-11-2008, 18:53
Sevgili Çekirdek kaktüsünüzün şu an ki durumu nasıl acaba? Hala yaşıyor mu?

myndos
10-11-2008, 20:48
Herkese merhaba.
'Cereus' ile ilgili bu güzel sohbette -onunla yaşadıklarımdan edindiğim izlenimleri sizlerle paylaşmak isterim.

Tayland'lı bir arkadaşımın, Bodrum'daki evinin bahçesinde ilk gördüğümde hayran olduğum bir kaktüs Cereus. Neredeyse ağaca dönüşmüş o bitkiden aldığım, ölmeye yüz tutmuş bir kaç yaprak 5-6 yıl sonra torunlar veren, her seferinde olağanüstü güzel çiçekler açan, olgun bir kaktüs'e dönüştü ve evimin baş köşesinde sevgiyle yer tutuyor.

52475

Güney Ege ikliminde üretmesi çok kolay. Ölü sandığınız bir yaprak bile baharlarda filizlenebiliyor. Bendeki şimdi sonbahar sürgününü veriyor. Bu sürgün ilkbahara kadar yapraklarla donanacak. Sonra herbir yaprağın yanlarından yeni daha küçük yapraklar çıkacak. Ve ilkbahara yakın eski yaprakların yanlarında çiçek tomurcukları oluşacak.

52480

1-1.5 aylık süre içinde tomurcuk; yumurta biçiminde, gittikçe güzelleşen beyaz bir çiçeğe dönüşecek ve bir gece yarısı -zarif bir gelin edasıyla- kendini ortama açarak hayranlık uyandıran zerafetini gözler önüne serecek.

52481

52482

52483

Açtığı ilk çiçeği gördüğümde gözlerime inanamamıştım. Kapalı gibi duran yumurta açılıp saçıldıkça içinden bir dünya fışkırmıştı adeta...

"](Forum'un resim ekleme alanı 5 adet ile sınırlı olduğundan mesajıma daha sonrakilerle devam edeceğim.) [/COLOR]

günebakan
10-11-2008, 20:55
Çok güzel anlatmışsınız sayın Myndos gerçekten harika bir çiçek güle güle büyütün çiçeğinizi :)

myndos
10-11-2008, 21:12
52488

Kokusu son derece hafif olmasına rağmen insanı mest eden cinstendi.
Sabaha kadar başında hayranlıkla bakakalmıştık.

Ve gece yarısı açan çiçek sabaha tekrar kapanacak.

52489

Bir gecelik gelin yani...
Çok kısa bir yaşamı olduğu için hüzünlü olsada adı kendisine çok yakışmış.
Bu isme ilk defa bu forum'da rastladım, yazan arkadaşa müteşekkirim.

Aynı bitkiye ait bahçedeki köşede açmakta olan başka bir çiçeğin görüntüleri...

52490

52491

52492

günebakan
10-11-2008, 21:15
Bu kadar güzel bir çiçekten iki yaprakta bana düşermi acaba sayın Myndos eğer düşerse çok mutlu olurum:)

vayvayvay
10-11-2008, 21:27
Harika...Zevkle seyrettim. Güle güle büyütün. Tek kelime harika.Ne kadar zarif...

myndos
10-11-2008, 21:28
Güzel sözleriniz için teşekkürler Günebakan.

52494

Mesajımın sonunda şunları da eklemek isterim...

Ressam olan eşime de ilham kaynağı oldu Cereus.

52495

Çiçek kapandıktan sonra yaprağın üzerinde başaşağı kuruyor, bitkiden (kendiliğinden) düşünce kuru bir çiçek olarak dekoratif amaçla da kullanılabiliyor.

52496

Sevgi ve güzellikler ile kalmanız dileği ile.

myndos
10-11-2008, 21:48
Takdiri paylaştığınız için teşekkürler Vayvayvay.

Ulaştırma imkanı olur ise yapraklardan tabi ki size de düşer Günebakan.

günebakan
10-11-2008, 21:51
valla ödemeli kargoyla olabilir bence sayın Myndos:)

myndos
10-11-2008, 22:21
Kargo teslim adresinizi bildirirseniz uygun zamanda birkaç yaprak gönderebilirim Günebakan.

günebakan
10-11-2008, 22:24
Sayın Myndos özel mesaj bölümünüz olmadığı için adresimi burdan yazıyorum şimdiden teşekkürler:)

hypnoposion
11-11-2008, 00:40
Yorumları ve fotoğrafları zevkle inceledim ve bir ek de ben yapmak istedim.Yabancı bir sitede bir gecelik gelin çiçeğini kapanmadan önce koparıp çiçek muhafaza sıvısı ile birlikte cam vazoya koymuşlar.Amerika'da 49.95$ a satılan çiçek muhafaza seti ile tüm çiçekler yıllarca göz önünde dekoratif olarak duruyor.Düşünce olarak güzel geliyor kulağa.İşte bir gecelik gelin çiçeğinin muhafaza sıvısı içindeki görüntüsü,ben bayıldım doğrusu.
http://i13.photobucket.com/albums/a273/Czar024/NightBlommingCereus-15.jpg

myndos
11-11-2008, 17:46
Sayın Myndos özel mesaj bölümünüz olmadığı için adresimi burdan yazıyorum şimdiden teşekkürler:)

Yaprakları belirttiğiniz adrese bugün akşamüstü kargo ile gönderdim.
Takip ederseniz kargo'ya ulaşabilirsiniz.

Kaktüsünüzün sevgi ve güzellikler ile büyümesi dileği ile, not olarak şu bilgileri de ileteyim. Güneşi sever (direkt değil), rüzgardan hoşlanmaz, sevilmeyi sever ama çiçek tomurcuklarına pek dokunmamaya gayret gösterin.

Kolay gelsin

cevreizcisi
11-11-2008, 17:49
merhaba bende de sadece bir gece açan çiçeğim var ama soğanlı ben onu tesadüf icabı dışarda çiçek gezdirip satan bir kişiden almıştım ve hiç bir çiçekcide rastlamadım.Satıcının bana söylediği kadarıyla zambak dedi adına ,yaz zambağı,beyaz renkli,her dalda 5-7 çiçek açıyor ama hepsi birden değil.akşam saatlerinde açıyor diğer gün o ölürken yenisi açıyor ,ama muhteşem kokusu var,evin tamamı nefis bir kokuyla doluyor,bu arad resim eklemyi bulamadım **** yanlış yerler mi baktım acaba yoksa resimleri eklerdim

günebakan
11-11-2008, 17:50
Çok teşekkür ederim sayın Myndos :)

myndos
12-11-2008, 08:54
Çok teşekkür ederim sayın Myndos :)

Güle güle büyütün sayın Günebakan.

fevziye
14-11-2008, 17:24
Merhabalar sevgili myndos, gerçekten bir gecelik gelini çok güzel anlatmışsınız. İnanın eklediğiniz fotoğrafları görünce sanki çiçek yanımdaymış gibi kokusunu duydum. Harika bir şekilde açmış.

myndos
15-11-2008, 08:47
Anlatım konusunda cesaret verici sözleriniz için teşekkürler sevgili Fevziye. Cereus'un güzelliğini sizlerle paylaşabilmek mutluluk verici.:)

Oğuzhan
15-11-2008, 09:07
Sevgili Myndos ,
Çok güzelmiş.:)

myndos
15-11-2008, 10:07
Sevgili Myndos ,
Çok güzelmiş.:)

Gerçekten çok güzel sevgili Oğuzhan. Açmasını görmek çok heyecan verici. Göremeyip kaçırmak kahredici.
Cereus'la üzücü birkaç anım da var, onları da aktarmak isterim. Bir seferinde bitkide oluşan tomurcukları seveyim dedim elimde kaldılar. :(
Bir başka sefer çiçek olgunlaştı, olgunlaştı, ha açtı ha açacak. Bu gece mi açar, yarın akşam mı? diye heyecan içinde beklerken o gece biraz erken yatasım tuttu. Sabah bir uyandım bizimki başaşağı değil mi! Gece yarısı açmış ve ben kaçırmışım. Çiçeğin başında neredeyse yas tutarken, eşim 'Bir görmeliydin, yine müthişti' demezmi... Yorgun olduğum için beni uyandırmaya kıyamamış :mad: Ne kadar hüsrana uğradığımı tahmin edersiniz herhalde.

Oğuzhan
15-11-2008, 13:08
Benim de yetişkin bulmam lazım .:)

fevziye
15-11-2008, 13:46
Sevgili myndos, rahmetlik babamın görevi nedeniyle İskenderun'daydık. Bu çiçeği orada tanıdık. O zamanlar çok küçüktüm, ama anne ve babamın bitki sevgisi hepimizi sarmıştı. Bir gecelik gelin çiçeği açacağı zaman mahalledeki komşular bizde toplanırlardı ve hep beraber çiçeğin açışını izlerdik. Biz çocuklara da büyük değişiklik olurdu. İskenderun'dan İstanbul'a gelişimizde çiçeklerimizde bizimle geldi. Buraya geldikten sonra bir gecelik gelin ancak iki sefer çiçek açtı, o zamandan beri bir türlü çiçek açtıramadık. Babam rahmetlik olduktan ve annem hastalandıktan sonra kaybolmaması için çiçeği ben aldım, özenle bakmama rağmen bir türlü çiçek açmıyor. Acaba kullanmamı tavsiye edeceğiniz bir vitamin var mı?

myndos
16-11-2008, 10:03
Sevgili myndos, rahmetlik babamın görevi nedeniyle İskenderun'daydık. Bu çiçeği orada tanıdık... , İskenderun'dan İstanbul'a gelişimizde çiçeklerimizde bizimle geldi... , o zamandan beri bir türlü çiçek açtıramadık..., Acaba kullanmamı tavsiye edeceğiniz bir vitamin var mı?

Sevgili Fevziye,
Çiçekler ve meyve ağaçlarımız için, yılda 1 kere biraz doğal hayvan gübresinin dışında herhangi bir vitamin kullanmıyorum.
Cereus İstanbul'da yetiştirilemiyor galiba. Birkaç sene önce kardeşim de yetiştirmeye çalıştı. Balkonuna koydu olmadı, içeri aldı olmadı. Bırakın çiçek açmayı yapraklar bile sağlıklı bir şekilde gelişemedi. Biraz genişçe olması gereken ana yapraklar daracık uzun kollar halinde uzadı durdu, üzerinde yan yapraklar açmadı. Biraz kötü haber ama İstanbul havası yaramıyor galiba. Belki sera'da yetiştirilebilir.

kaktüs
03-04-2009, 10:49
Cereus ta burada sadece iki üyede var göründüğüne göre, belki de kaybolmaya yüz tutan türler arasında sayılabilir..

Kaktüs türlerinin çiçek açmaları beni hep cezbetmiştir. Çiçeğiniz muhteşem sn mydnos.. Mutlu günlerde açışını izlemenizi dilerim.

fevziye
03-04-2009, 18:38
Merhaba. Sevgili Myndos cereus'unuz ne alemde? Yeni çiçekleri var mı? Bendeki hala çiçeklenmedi. Gözünün içine bakıyorum ama yok. Anlamıyor bir türlü. :o

kemut_kemut
03-04-2009, 19:34
Arkadaslar bende cereus celik arıyorum verebilecek var mı acaba?

myndos
05-04-2009, 13:06
Arkadaşlar merhaba,
Bendeki cereuslar iyi durumda. (Yaz sonu 2 ayrı saksı yapmıştım). Kışı, rüzgar ve soğuğa maruz kalmadan içeride geçirdiler. Mart sonu budayıp yaprakları talep eden arkadaşlara gönderdim. Dilerim onlarınki de tutar, cereuslar çoğaldıkça çoğalır.

Geçen seneki sürgün epey boy attı (fotoğrafta elektrik düğmesinin yanındaki), üzerinde dal olacak kılcallar çoğaldı, eski yaprakların da sağlığı yerinde. Yeni açan yaprak veya çiçek yok ama bitkiler dibinden yeni sürgünler verdi. Çiçeklerini Ekim ayı içinde göreceğiz inşallah.

kaktüs
05-04-2009, 23:37
:) Bu seneki budamanızı kaçırmışız sanırım...
Büyüme hızı nedir bu bitkinin?

myndos
06-04-2009, 11:56
:) Bu seneki budamanızı kaçırmışız sanırım...
Büyüme hızı nedir bu bitkinin?

Bitkinin dibinden sürgün (boynuz) verip, yaklaşık 1m uzunlukta tepe noktasına ulaşıp, üzerinde dalların oluşacağı kılcalları vermesi süresi yaklaşık 6 ay.
Dallar üzerinde yaprakların oluşması yaklaşık 3-4 ay. Eski yaprakların yanında çiçek tomurcukları oluşmasından sonra çiçeğin açması yaklaşık 3 ay sürüyor.
Bitki dışarıda ise süreler hemen hemen aynı fakat boynuz uzunluğu ve yaprakların büyüklüğü yaklaşık 2 katı oluyor.

Güngör Salman
28-04-2009, 22:03
Merhaba bu da benim bir Gecelik gelin'im yeni geldi.

Koyu yeşil
30-04-2009, 14:57
Sayın Myndos, çiçeğe hayranlığımız bir yana, eşinizin yaptığı resim ne kadar güzel. Dikkatle bakılmazsa resim olduğu anlaşılmıyor nerdeyse. Çiçeğin gerçek görüntüsünden ayırmak çok zor. Çok beğendim, ellerine sağlık eşinizin.

myndos
01-05-2009, 22:06
Sayın Myndos, çiçeğe hayranlığımız bir yana, eşinizin yaptığı resim ne kadar güzel. Dikkatle bakılmazsa resim olduğu anlaşılmıyor nerdeyse. Çiçeğin gerçek görüntüsünden ayırmak çok zor. Çok beğendim, ellerine sağlık eşinizin.

Hepimiz adına çok teşekkürler... ;)

myndos
05-05-2009, 12:39
[QUOTE=Koyu yeşil;414068]Sayın Lemis, Myndos bitkim için yapmayı planladıklarımı paylaşmak isterim. Yanlışım varsa düzeltir misiniz:
QUOTE]

Sayın Koyu yeşil, orman toprağı ve inek gübresi yeterli sanırım. Kum ve sıvı gübrenin gerekli olduğunu sanmıyorum. Bilgim eksik olabilir, faydalı olduğunu söyleyecek arkadaslar varsa bilgilerini ben de paylaşmak isterim.
Bütün gün doğrudan almamak kaydı ile güneşten çok hoşlanıyor. Soğuk ve rüzgarla arası hiç iyi değil.
Kışın camekanlı bol güneş alan oda fikri harika.
Bitkinizi sevgi ve güzellikle büyütmeniz dileği ile, kolay gelsin.

Koyu yeşil
05-05-2009, 12:46
Teşekkürler Myndos.

myndos
05-05-2009, 15:42
Myndos, Dün gece forumunuzu okumuştum. Cereus u ilk defa tanıma fırsatım oldu .........yaprağını nasıl koparacağımı bilemediğim icin size sorma gereğini hissettim.
Yaklasık 30-40 cm uzun yaprakları var, her bir yaprakta kucuk 3-4 cm lik yaprakcıklar da var.
Şimdi hangisini koparayım ben ?? :(:(:(

Bu arada google da arastırma yaparken bir resimde o uzun yaprakları 8-10 cm uzunlugunda dilimlemişler ??!!! çok şaşırdım,
sizce mümkün mü ?
Konu ile ilgili beni biraz olsun aydınlatırsanız, yarın gidip bir yaprak alacağım.
:D

Sevgi ve saygılarımla
Zeliş

Merhaba,
Cereus'u uzaklarda ararken yanınızda bulmuşsunuz, demek ki o da size gelmek istemiş.;)
Uzun olan yaprakların birini, yan yaprakları ile birlikte kesip (kalın olan sap kısmını da biraz alarak - eklediğim fotoğrafta kırmızı çizgi ile gösterildiği gibi), torf nevi yumuşak bir toprak bulunan orta boy bir saksıya ekebilirsiniz. Yan yapraklar çok küçük ise kestiğinizde köklenmesi zor olabilir. Eski ve bozuk bir yaprağı da köklendirebilirsiniz. Yalnız yaprağın dibinde biraz da olsa sap olmazsa yaprak çürüyor. Yani yapraktan ziyade saptan köklenerek boynuz veriyor. Toprak nemlice ve saksı güneş gören bir yerde olmalı.
Dilimlenmiş yaprak uygulaması hiç duymadım, ne işe yaradığını söyleyemiyeceğim.
Sevgiyle

Güngör Salman
05-05-2009, 15:54
Merhaba myndos bende 1-2 yaprak tam ortasından kırılmıştı onlarıda toprağa batırdım bu gün baktımki onlarda köklenmiş bu normalmi? ama ana gövdede hala hareket yok.

zelish
05-05-2009, 15:55
Teşekkür ederm Sn. myndos,

fotoğrafa tekrar bakacağım, bulursam ekleyeyim hemen. :)

myndos
05-05-2009, 16:23
Merhaba myndos bende 1-2 yaprak tam ortasından kırılmıştı onlarıda toprağa batırdım bu gün baktımki onlarda köklenmiş bu normalmi? ama ana gövdede hala hareket yok.
Merhaba,
Yaprağın kırık olması önemli değil.Çürümeden (yani kevgir gibi tel tel olup kurumadan) köklendi ise sürgün verebilir. Gövdeyi ne zaman ekmiştiniz? Geçen yıl yaz sonu falan ise bu aylarda boynuz vermesi gerekirdi sanırım. Birçok arkadaş İstanbul'da pek iyi netice alamadı. Fotoğraf eklerseniz memnun oluruz.

Güngör Salman
05-05-2009, 21:35
Sayın Myndos 58 no lu mesajda var fotoğrafı ben bunları dikeli 3 ay kadar oldu teşekkürler.

myndos
05-05-2009, 22:29
Sayın Myndos 58 no lu mesajda var fotoğrafı ben bunları dikeli 3 ay kadar oldu teşekkürler.
58 nolu mesajınızdaki fotoğraflara yeniden baktım. Görünürde gelişme belirtisi henüz yok gibi. Sabırla beklerseniz belki sürpriz yapabilir...:confused:

Güngör Salman
05-05-2009, 22:39
Teşekkür ederim Sayın myndos inşallah:)

myndos
05-05-2009, 22:47
... Gece açan cereus'tan sadece iki yaprak tırtıklamıştım, yeğenimin saksısından, onları da ben köklendirip büyütmeye çalışıyorum.
Bu arada bir not: O da açtığını görmemiş.:(
Sayın Balıkçı, forum konusunu siz açmışsınız.., süregiden mesajlara fazla katılmıyorsunuz.., sizin yapraklar nasıl gidiyor?

zelish
05-05-2009, 23:54
Sn Myndos,

bahsettiğim fotoğraf işte bu,
1 yapraktan tam 4 tane cereus yavrusu :))

Güngör Salman
06-05-2009, 00:01
Sevgili Zelish bendeki yapraklarda böyleydi hepside köklenmiş:)

phal
06-05-2009, 02:12
Succulent forumuna bir göz atayım derken isminden etkilenerek bu başlığı açtım ve resmini görünce şaşırdım.İzmir'de kayınvalidemde bu bitkinin boyu 2 metreden uzun.Çeliklerini suda köklendirerek 2 saksı bitki elde etmiş ve hala bir bardak suyun içinde köklenmiş bir çelik vardı.Bu bitkiye bu kadar ilgi olduğunu ve böyle güzel bir çiçeği olduğunu bilseydim bir çelik de ben alır büyütüp sizlerle paylaşırdım.Kayınvalidem bu bitkiyi çiçek açtığını bilmeden yetiştiriyor,yarın arayıp müjdeyi vereyim.Ama nasıl açtırırız orasını bilmiyorum:rolleyes:

zelish
06-05-2009, 09:49
Sn. Güngür Salman,

sizde yapraklarınızı phal'in kayınvalidesi gibi suda mı köklendirdiniz yoksa direkt toprağa mı gömdünüz ???

lemis
13-05-2009, 20:52
Koyu Yeşil,
Yaprakları aldığınıza sevindim. İnşallah köklenirler. İzmir ikliminde yaz kış dışarda bile olabiliyor, korunaklı bir yerde. Ben Ankara da saksıyı yazın bahçeye koyuyorum.

callypso
14-05-2009, 08:44
Merhaba, arkadaşlar, forumda bu konuyu görünce çok şaşırdım, çünkü ben bu bitkiyi "EPIPHYLLUM" olarak biliyorum, ve zaten de oyledir , hatta bu forumda ilan verdim "aranıyor" diye , sonunda biri ( çok teşekkür ederim,sağolsun) bana çelik yolladı ve ben bir senedir bitkiyi yetiştiriyorum, çok hızlı gelişiyor , bol ışık sever, fazla su sevmez
Ben 3-4 haftada bir serin bir duş yaptırıyorum, yağmur gibi geliyor ona, ondan sonra hemen yeni bir sürgün veriyor
Bu bitkiyi yetiştirmek isteyenlere önemli bir tavsiye : çelikleri kumlu bir toprak karışıma diktikten sonra en az iki hafta boyunca hiç sulamayın, çok çabuk kökleniyor ve yaprakların kenarlarından yeni sürgünler veriyor (Kaktus familyasından olan bitkilerin hepsi için geçerlidir : dikildikten sonra en az 2 hafta sulanmamalı )
benim bitkim henüz çiçek açmadı, yaprak (dal mı yoksa) büyütüyor
Buna benzer yapraklı bir bitki daha var, ama çiçekleri kırmızı renklidir ve komşumuzun balkonunda gece değil, bütün gün boyunca çiçekleri açmış duruyordu....
herkese hayırlı günler !

callypso
14-05-2009, 08:51
Succulent forumuna bir göz atayım derken isminden etkilenerek bu başlığı açtım ve resmini görünce şaşırdım.İzmir'de kayınvalidemde bu bitkinin boyu 2 metreden uzun.Çeliklerini suda köklendirerek 2 saksı bitki elde etmiş ve hala bir bardak suyun içinde köklenmiş bir çelik vardı.Bu bitkiye bu kadar ilgi olduğunu ve böyle güzel bir çiçeği olduğunu bilseydim bir çelik de ben alır büyütüp sizlerle paylaşırdım.Kayınvalidem bu bitkiyi çiçek açtığını bilmeden yetiştiriyor,yarın arayıp müjdeyi vereyim.Ama nasıl açtırırız orasını bilmiyorum:rolleyes:

Sayın Phal, sanırım kayınvalidenizde olan bitkiye çiçek açtırmak için,yılbaşı çiçeğin bakımına benzer bir bakım uygulamak lazım, yani bir süre ( 1-2 ay boyunca) susuz,karanlık ve çok serin bir yerde bekletmek lazım.
Kaktuslere çiçek açtıran arkadaşlar çok var forumda, bu konuda uzman olmuşlar artık,belki öneride bulunurlar
Bizim evde kaktüslerin hepsi çiçek açıyor, kış ayları boyunca balkonda susuz ve soğukta duruyorlar (uyku), baharda yavaş-yavaş sulamaya başlıyoruz, havalar ısınınca da kendileri çiçek açıyor
çiçekleri solduktan sonra sıvı besinle destekliyoruz
saygılar

sehersongur
16-05-2009, 10:04
Arkadaşlar bu resimdeki bitki bir gecelik gelin diye verildi bana cok kucuk bir yaprak acaba yetistirebilirmiyim?

callypso
18-05-2009, 09:57
Sayın sehersongur, tabii ki yetiştirirsiniz, hem de çok hızlı buyuyor , hiç merak etmeyin, bol güneş alsın, az miktarda su ( sulamalar arasında toprağı iyice kurusun)
başarılar

Balıkcı
18-05-2009, 10:05
Buna benzer yapraklı bir bitki daha var, ama çiçekleri kırmızı renklidir ve komşumuzun balkonunda gece değil, bütün gün boyunca çiçekleri açmış duruyordu....
herkese hayırlı günler !

O, atlas çiçeğidir.

eminetirsi
22-05-2009, 21:30
çok muhteşem bişey.

Güngör Salman
22-05-2009, 21:33
Sn. Güngür Salman,

sizde yapraklarınızı phal'in kayınvalidesi gibi suda mı köklendirdiniz yoksa direkt toprağa mı gömdünüz ???

Sevgili Zelish ben direk toprağa gömdüm ve hepside köklendi.

zelish
29-05-2009, 23:00
Teşekkür ederim Sn Güngör Salman.

berduray
06-06-2009, 14:38
Topraktan yeni bir oluşum göründü, kökleri eşeleyip tadını kaçırmak istemedim, kaybetme korkusu...

Alttan kök verip yandan yeni bir gövde oluşturmaya çalışıyor olabilir mi?

Kamışın hemen sağında minik bir çıkıntı.

Bizimkisi 1-2 aylık birliktelik, henüz huyunu, suyunu öğrenemedim.

myndos
06-06-2009, 15:03
sevgili berduray merhaba,
Topraktan görünen oluşum sevindirici. Sürgün başı olduğunu düşünüyorum. O zamanla uzayıp ana gövdeyi oluşturacak, üzerinde de yapraklar gelişmeye başlayacak. Kökleri eşeleme lütfen, biraz sabır 1 ay içinde uzamaya başlar.
Kamışı da ortadan çıkarıp, saksı kenarına doğru alırsan daha rahat gelişebilir. Kamış daha sonra, sürgün iyice uzadığında, yana doğru uzama eğilimi gösterirse, hafifçe dikip bağlamak için gerekli olabilir.
Bence bitkin tutmuş ve herhalde yerini de sevmiş. Yazın rüzgar olmadığı için, güneş alacak biçimde (direkt ve bütün gün değil) açık havada olursa daha memnun olur.

Güngör Salman
06-06-2009, 15:11
Benimkilerdede aynı sürgünler var hatta minik minik yapraklarda verdi.

myndos
06-06-2009, 15:14
Benimkilerdede aynı sürgünler var hatta minik minik yapraklarda verdi.

Ne hoş. Yaz başı bu bitkinin gelişme zamanı. Benim sürgünler de hızla uzuyor.

berduray
06-06-2009, 15:43
Çok sevindim, en uygun yerin orası olduğunu düşünmüştüm yanılmamışım,(güneş ışığı, direkt değil , rüzgarsız ortam ) bu vesile ile Sayın Myndos'a tekrar teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.

myndos
06-06-2009, 15:52
Sayın berduray, rica ederim. Güzellikleri paylaşmanın çok keyifli olduğunu yazışmıştık. Tutmasına ben de çok sevindim. :):)

günebakan
06-06-2009, 19:13
Sevgili Myndos sanırım benimki tutmadı ne öldü, ne dirildi. Sizce nasıl görünüyor.

84407

Arzu Kasapoğlu
06-06-2009, 20:03
Sevgili günebakan, fazla zaman kaybetmeden, büyük dalı ek yerinden koparık öyle dik.

myndos
06-06-2009, 20:12
Sevgili günebakan, fazla zaman kaybetmeden, büyük dalı ek yerinden koparık öyle dik.

Sevgili günebakan, bence de Arzu Kasapoğlu haklı. Ama diger yaprakda yerinde kalsın o da canlanabilir.
Oda içinde mi duruyor? Temiz hava ve güneş ihtiyacı olabilir. Bir de köklenme aşamasında çok fazla sulamamak lazım.

berduray
06-06-2009, 21:06
Sevgili Günebakan, fotodan mı öyle görünüyor bilmiyorum ama toprak fazlaca sıkı, fazlaca kumlu gibi, ne dersiniz?

Belki biraz torfla , bahçe toprağıyla ya da coco ile gevşetebilirsiniz.

günebakan
06-06-2009, 21:11
Sağolun arkadaşlar teşekkür ederim. Şimdi söylediklerinizin hepsini yapacağım kapalı balkonda duruyor ama hava ve sabah güneşi alıyor sevgili Myndos. Sevgili Berduray toprağı foto'dan öyle gözüküyor suyunu'da havalar ısınmaya başladığından beri veriyorum o da çok fazla olmamak şartı ile şimdi büyük dalı kestim tekrar diktim bakalım ne olacak:)

Koyu yeşil
10-06-2009, 16:07
Sayın Lemis, yapraklar biraz sararmıştı ama şimdi minik yeni bir yaprak veriyor. Çok mutlu oldum. Tekrar teşekkürler. Resmi ikinci kez ekleyemediğim için;

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=442314&posted=1#post442314

myndos
10-06-2009, 20:58
Merhaba sevgili myndos. Nasılsınız?
Biraz önce galeride bir gecelik gelin çiçeğinizi gördüm, çiçeğini de görünce içim hop etti. Açması için ne yapıyorsunuz. Bende ki hemen hemen 20 senedir çiçek açmıyor. Rahmetlik babam İskenderun'dan getirmişti, buraya geldikten sonra ancak iki defa açtı, o zamandan bu zamana sabırla bakmama rağmen açmamakta inad ediyor. :p
Ne verdiğinizi belirtirseniz beni çok mutlu edersiniz.
Sevgiler.

Merhaba sevgili Fevziye,

(Mesajınıza özeliniz üzerinden yanıt gönderemedim çünki 50 mesajla sınırlı olan kotanız dolmuş, onun için buraya yazıyorum.)

Cereus'u çok sevdiğinizi forumdaki önceki yazışmalardan da hatırlıyorum. Sevilmeyecek gibi değil gerçekten. Açması için sadece sevgi ve heyecanla takip edip, mevsimlere göre özen gösteriyorum. Kışın rüzgar ve soğuktan korumak için içeride tutup, yazın bol bol güneş alması için (direkt değil ama) terasa çıkarıyorum.
Bunun dışında senede 1-2 kere doğal gübre takviyesi yapıyorum.

Yanılmıyorsam siz İstanbuldasınız, oranın iklimini pek sevmiyor galiba. Kardeşimde bir türlü yetiştiremiyor orada. Gene de moralinizi bozmayın. Bakarsınız bu sene Eylül-Ekim civarında size güzel bir sürpriz yapar. Dilerim bu gerçekleşir.
Sevgiyle,

rrumeysaa
10-06-2009, 23:14
Çok ilginç geldi bu çiçek bana. İsmini bile ilk defa duydum, hemde yaprak parçalarından kök oluşturuyor muhteşem birşey bu, maşaallah...

tamaşa
16-06-2009, 13:17
mehaba, bana da bu güzel çicek'den gönderebilecek arkadaş var mı acaba? bende yetiştirmeyi isterim:))selamlar

Güngör Salman
16-06-2009, 13:26
Ben varım Sevgili Tamaşa:))

tamaşa
16-06-2009, 13:32
güngör hanım, gönderirseniz çok sevinirim:))

Güngör Salman
16-06-2009, 14:36
Sevgili Tamaşa adresinizi aldım sevgiler.

berduray
10-07-2009, 12:24
Bir hafta içinde ara ara resimledim, gelişimini görmek çok güzel.

Son durum bu.

berduray
11-08-2009, 12:38
Fotoğraf kalitesi için üzgünüm...

Parmağımla tuttuğum yerde minik bir oluşum var, paylaşmak istedim.

myndos
11-08-2009, 14:11
Bitkinin gelişimini sürdürdüğü görülüyor. :p
Görünen, büyük olasılıkla, yaprakların üzerinden filizlenen yan yaprak. (Aşağıdaki fotoda kırmızı ile gösterdiklerim.) İkinci bir ihtimal çiçek'de olabilir, zira eski bir yapraktan burnunu çıkarmış. (Fotoda sarı ile gösterdim.)
Çiçek ise sakın elleme, çok narin, insanın elinde kalıveriyor. :(

97516

Sevgiyle,

berduray
11-08-2009, 14:21
Hiç hiç dokunmam...Sevindirici gelişmeler. Tekrar müteşekkirim.

lilyum
18-08-2009, 17:25
Bir gecelik gelinin çiçek açma mevsimi tam olarak ne zaman?

myndos
19-08-2009, 11:54
Bir gecelik gelinin çiçek açma mevsimi tam olarak ne zaman?
Bendekiler Ağustos ayı sonuna doğru tomurcuklanıyor, Eylül-Ekim arası çiçeğini açıyor.

begonvil 14
26-08-2009, 13:39
Bu da benim gelinim:))

berduray
26-08-2009, 22:17
Yeni çıkan yaprağın üzerinde bir tane kök oluşumu gibi bir uzantı gördüm, normal bir durum mudur?

Ameliyatla aldırayım mı?

Net bir foto değil ama fikir açısından sağdaki yaprağın , tam ortadan geçen damar yerinde.

berduray
01-09-2009, 21:41
131 no'lu mesajıma cevap verecek tecrübeli arkadaşlar, bu köksü oluşum ne olabilir?

armasis
29-09-2009, 16:21
Bu çiçeği komşum atıyordu bende kıyamadım aldım sonra bir baktımki ne olmuş bakın.Meğer tek gecelik gelinmiş...

Güngör Salman
29-09-2009, 16:28
Sevgili Armasis, bu yıl ilk açan sizinki oldu çok güzel. :)

armasis
29-09-2009, 16:59
Sevgili Armasis, bu yıl ilk açan sizinki oldu çok güzel. :)

Teşekkür ederim Güngör hanım belki Bodrum sıcak olduğu için olabilir.

günebakan
29-09-2009, 17:52
Sevgili Myndoss' un gönderdiği bir gecelik gelin çeliğinin son hali:)

105134

myndos
29-09-2009, 19:52
Bu sürpriz harika olmus armasis... :)
Randevu ile yakalayamasa da, kendisine ilgi ve sevgi duyana bir sekilde ulasiyor bu çiçek. :p

armasis
30-09-2009, 23:20
Randevu ile yakalayamasa da, kendisine ilgi ve sevgi duyana bir sekilde ulasiyor bu çiçek. :p

Sevgili Myndos çok doğru bu çiçeği edinmeyi gerçekten çok istemiştim sonunda gelip beni buldu işin ilginç tarafı 4 yıllık bir çiçek hiç açtığını görmemişler bana geldikten on gün sonra açtı.Sizede paylaşımınız için tekrar teşekkür ederim.

hozat
01-10-2009, 01:55
Sevgili myndos,
Gecenin bu saatinde ne kadar heyecanlandığımı bilemezsiniz.
Neden mi? ağustos ayında bodrum'daydım .Turgutreise indiğim bir gün terkedilmiş bir kebapçı dükkanının bahçesinde bir metre boyunda üzerinde çiçekleri solmuş bir bitki gördüm .etli yaprakları dikkatimi çekti,iki büyük çelik aldım.Dikmekte geç kaldım sürünüp durdu.
Eylül başında istanbul'a geldim birazda evde bekledi. Şu anda Şilede bahçeye dikilmiş durumda.
Resimlerinden gördüğüm kadarı ile bu "bir gecelik gelin" bendekinin yaprakları daha geniş ve etli gibi duruyor.
Şu anda fotoğrafı yok, bir hafta sonra derhal bakıma alıp isted
ği şartları sağlıyarak gerekli özeni göstreceğim,şu an benimle değil.
size teşekkür ederim,resim yollayacağım eğer oysa hazine buldum demektir.
sağlıkla kalın.

armasis
01-10-2009, 15:09
Sayın Hozat çiçeğiniz eğer bir gecelik gelin değilse çelik almayı öğrenirsem ben paylaşabilirim sizinle çiçeğimi.

hozat
01-10-2009, 16:02
sevgili armasis,
yanına gidince daha iyi incelemem gerekiyor. Bendekinin yaprakları daha geniş.
Yakın çekim fotoğraf gönderme imkanınız varsa kıyaslamam daha iyi olur sanıyorum.
özelinizi cevapladım.
sevgiler

armasis
01-10-2009, 23:21
sevgili armasis,
yanına gidince daha iyi incelemem gerekiyor. Bendekinin yaprakları daha geniş.
Yakın çekim fotoğraf gönderme imkanınız varsa kıyaslamam daha iyi olur sanıyorum.
özelinizi cevapladım.
sevgiler

SN Hozat elimde olan genel fotoğraf bu var sadece eğer işinize yaramazsa yarın tekrar çekerim.

huzunperest
23-11-2009, 14:42
2009 mayıs ayında sayın Lemis'in gönderdiği bir gecelik gelin çeliklerim köklenip yaprak çıkardılar. İstanbul'un iklimini sevmiyormuş ama bir ümit deyip gözünün içine bakıyorum belki bir gün bana da çiçek çiçek gülümser...(2015'e kadar sabırla bekleyeceğim :D )

Güngör Salman
07-05-2010, 23:39
Bir gecelik Gelini çiçek açan yokmu?

tamaşa
08-05-2010, 22:36
Sevgili Güngör Salman, benim bir gecelik gelinim henüz çicek acacak seviyeye gelmedi (galiba)ama çok güzel büyüyor,şu an ikinci yapragı 30cm kadar oldu.

Çicek acması için ne kadar daha beklemem lazım:confused:sizin gelin hanım çicek actımı yoksa:)

Güngör Salman
08-05-2010, 22:49
Sevgili Tamaşa, benimki hiç çiçek açmadı maalesef:(

Hhatice
08-05-2010, 23:07

Ne kadar doğru :))
Bana da sevgili Zafer inandılardan gelmişti .Çok sevinmiştim .Çelikler henüz köklendi daha yaprak vermedi ama yakında yapraklanır seneye de çiçeklenir diye düşünüyorum .

Zafer İnandıklı
09-05-2010, 20:41
Epiphlyum, istanbul ikliminde temmuz dan önce çiçek açmaz.

günebakan
10-05-2010, 17:09
Bu Fevziye hanımdan gelen bir gecelik gelin durumu iyi görünüyor:)

143018

Zafer İnandıklı
19-06-2010, 22:43
Açmasına daha zaman var diyordum. Bu gece beni yanılttı.

kırlangıç48
19-06-2010, 22:53
Gözünüz aydın Zafer Bey,
Bodrum gibi sıcak bir yerde bile 15 gün önce açmaya başladılar. Çok iyi bakmışsınız. Bol bol çiçek verir inşallah....

Balıkcı
30-06-2010, 22:48
Konuyu iki buçuk yıl önce açmışım, bir iki yaprağı köklendirmeye aldım diye.

Sabırla koruk helva olurmuş.

İşte sürpriz, biri açmaya hazırlanıyor., inşallah görmek, koklamak da nasip olur.
Hepimize tabii. :p

Faruk
30-06-2010, 23:25
Oy oy maşaalah bu güzelliğe. Açmış halinin de fotoğraflarını bekliyoruz...

Günüm
01-07-2010, 12:30
Benim kızım herdem yeşil olmak yolunda kararlı. Çiçeğinizi koyduğunuz ortam hakkında biraz bilgi verir misiniz Sayın Balıkçı ve Sayın Zafer İnandıklı? Ben birşeyi yanlış yapıyorum ama neyi bilemiyorum. Balkona koydum, güneşten sanırım, yapraklar yandı. İçeri aldım ama çiçek açtıramıyorum. Sizin ortamınızı bilirsem ona uygun birşeyler hazırlayabilirim.

Zafer İnandıklı
01-07-2010, 20:53
Sayın Balıkçı, gözünüz aydın. Maaşallah iri gonca bu gün yarın açacaktır.

Sayın Günüm, kızgın güneş'e maruz bırakmayın. Toprağı kurudukça su verin. Kış'ın sıcak ortam da olmasın.

Taze yaprak tan köklendi ise iki ya da üç yıl sonra, kart yapraktan köklendi ise bir yıl sonra çiçek verir.

Ben yaz'ın bahçede, kış'ın örtü altın da tutarım.

Günüm
01-07-2010, 20:56
Çok teşekkür ederim Sayın Zafer İnandıklı.

Günüm
02-07-2010, 07:54
Bu sabah perdeyi açayım da kızlarım sabah aydınlığından faydalansın derken bir gecelik gelinimin yapraklarına bir öpücük kondurdum. Bir de ne göreyim. Tomurcuk doldurmuş yapraklarının uçlarını. Ben nasıl farketmemişim. Benim kızımın boyu benden uzun üstelik.
İnşallah büyürler de ben de koklayabilenler arasında olabilirim. Bu çiçeğimin bambaşka bir hikayesi var. Benim için evin en kıymetli kızı. Oğluma vasiyet ediyorum. Bana birşey olursa birtek bunu kimselere verme diye.:D
Arkasından bir dolu serzeniş de kucaklıyorum ama olsun. Aklında bulunsun.:D

Balıkcı
02-07-2010, 09:42
Günüm

Benimki kapalı balkonda, yazın haliyle sıcak oluyor(camlar açık olsa da), kışın ise 14 derece civarı.

Balkon kuzeye ve doğuya açık, doğu tarafında doğrudan güneş gelmesin diye jaluzi var.

Küçük bir saksıda bakımsız olarak büyüyüp duruyorlar ve sadece birinde bir gonca var, diğeri yaprak çıkarıyor .
Bu bilgi işe yarar mı bilmem.

Zafer İnandıklı

Çok teşekkür ederim, inşallah açacak, her sabah goncayı biraz daha büyümüş görüyorum.

Darısı diğer dostların başına.

Faruk
02-07-2010, 09:53
Bir gecelik gelin çiçeği olanlardan daha fazla fotoğraf bekliyoruz. Benim gibi bu çiçeği

daha yeni öğrenecek olanlar için fotoğraflarınız ilham oluyor.

Günüm abla senden de fotoğraflarını bekliyoruz en kıymetli hazinenin.;)

Günüm
02-07-2010, 14:40
Gece açıyormuş sevgili Faruk. Korkarım resimleyemeyeceğim.:( Bugün bir fotoğraf makinesi için mağazaya girdim, makinesiz ama kafam karmakarışık çıktım.
Tomurcukları biraz büyüsün paylaşacağım.

Zafer İnandıklı
02-07-2010, 20:29
Sayın Günüm, gözünüz aydın olsun. Tomurcuklar yaklaşık yirmi gün sonra açacak olgunluğa erişirler. Tomurcuklu olmayan kart yapraklar dan çoğaltmanızı, tavsiye ederim.

Elinizde bir, iki yedek bulunsun.

iris41
02-07-2010, 21:01
muhteşem acmış gelinleriniz beyazda cok yakışmış .
işalah benimde olur :(

Günüm
02-07-2010, 21:25
Günüm

Benimki kapalı balkonda, yazın haliyle sıcak oluyor(camlar açık olsa da), kışın ise 14 derece civarı.

Balkon kuzeye ve doğuya açık, doğu tarafında doğrudan güneş gelmesin diye jaluzi var.

Küçük bir saksıda bakımsız olarak büyüyüp duruyorlar ve sadece birinde bir gonca var, diğeri yaprak çıkarıyor .
Bu bilgi işe yarar mı bilmem.

Her türlü bilgi işime yarar. Hepsini not alıyorum.:p
Çok teşekkür ederim sayın Balıkçı.

Günüm
02-07-2010, 21:26
Sayın Günüm, gözünüz aydın olsun. Tomurcuklar yaklaşık yirmi gün sonra açacak olgunluğa erişirler. Tomurcuklu olmayan kart yapraklar dan çoğaltmanızı, tavsiye ederim.

Elinizde bir, iki yedek bulunsun.

Çok teşekkür ederim. Tavsiyenize uyacağım Zafer Bey.

Balıkcı
03-07-2010, 12:26
Hem çok hoş hem de benim için acıklı, hüzün dolu, ibret verici bir serüveni oldu çiçeğimin.

Adını çok güzel yakıştırmışlar.

Bir gecelik gelin

Gerçekten o gelin gibi alımlı, nazlı, görkemli çiçek, yaklaşık 12 saatlik bir sürede açtı, soldu ve beni dşüncelere boğdu.

Rabb'imin işlerinde mutlaka bir ibret, bir hikmet vardır, hikmetinden sual olunmaz derler.

Bazan her şeyin üzerine çıkardığımız güzelliğin, bir gecede solup gidecek bir şey olduğu mu anlatılıyor yoksa başka mesajlar mı var anlayamadım.

Saat 16.30 civarında, gonca gitgide belirgin bir şekilde büyümeye başladı.

Gece 01.00 sıralarında o güzel kokusunu yayarak tamamen açtı .... veee...

Sabah saat 04.30 sıralarında boynu bükük bir güzel olarak kaldı.

Balıkcı
03-07-2010, 12:33
İşte hayattan böyle bir kesite şahit olduk. Darısı başınıza.

günebakan
03-07-2010, 12:33
Bir gecelikte olsa muhteşem görünüyor. Sabaha kadar başında çiçek açmasını beklemeye değer:)

sevim.K
03-07-2010, 12:37
Benim bir gecelik gelinim yok. Fotoğraflardan izlediğim kadarıyla beklemeye değecek bir güzellik. Eh ben de bekliyorum.:) Bir gecelik gelinim olur, büyütürüm, çiçeğini görürsem diye;)

emrezgi
03-07-2010, 13:05
Görüntüsü harika kimbilir kokusu nasıldır? Emeklerinize sağlık.

yigit666
03-07-2010, 15:49
sayın balıkcı ;
çok güzel çekimler yapmışsınız .uykusuz kaldığınıza değmiş. o gercekten gecelerin kraliçesi. adeta büyüleyici... tebrikler...

Faruk
03-07-2010, 16:33
Sayın Balıkcı çok güzel anlatmışsınız ve fotoğraflamışsınız...

Balıkcı
03-07-2010, 20:33
Teşekkürler dostlar, darısı başınıza. :D

Zafer İnandıklı
03-07-2010, 20:53
İkisi aynı gece açarsa, yandı ortalık.

Faruk
04-07-2010, 08:54
Zafer bey fotoğrafların açmış olarak devamını bekliyoruz...

Zafer İnandıklı
08-07-2010, 00:02
Saat 20.40

Zafer İnandıklı
08-07-2010, 00:03
Saat 21.55

Zafer İnandıklı
08-07-2010, 00:08
Saat 23.50

Zafer İnandıklı
08-07-2010, 00:10
Saat 00.45

hozat
08-07-2010, 00:45
Zafer Bey,

Benim saksıdaki tomurcuk İstanbuldan döndüğümde üzerinde yoktu. Belliki bir kazaya uğramış.
Yalnız o arada aşağıdan bir yaprak çıkarmış boyu en az 30 santim vardır.

Başka bir yaprağın ucunda bir tomurcuk belirtisi görünüyor.

Oğluma bir gelin alamadım ,bu çiçekte beni gelinsiz bırakacak galiba.

yigit666
08-07-2010, 13:46
zafer bey .bir gecelik gelin yılda kaç kere çiçek açar .sanırım sizde sabaha kadar bu güzel çiçeği izlemek için beklediniz ama değmiştir diye düşünüyorum .

Faruk
08-07-2010, 14:37
Zafer bey paylaşımınız için çok teşekkürler...

Zafer İnandıklı
08-07-2010, 20:56
Sevgili hozat hocam, üzülmeyin eylül'e kadar yeni bir gonca verir.

Zafer İnandıklı
08-07-2010, 21:04
Sevgili yiğit666, haziran ortasından, eylül sonuna kadar çiçek verir. Yalnız bir goncanın, belirmesi ile açması arasındaki zaman yaklaşık yirmi gündür.

Zafer İnandıklı
08-07-2010, 22:49
Bu gece.

Zafer İnandıklı
22-07-2010, 21:37
Bu gün.

Zafer İnandıklı
22-07-2010, 21:38
Bu gece.

Faruk
22-07-2010, 23:24
Zafer bey ne kadar şanslısınız. Bitkiniz ardarda açıyor. Siz gözünün önünde bizlerde ekrandan bu müthiş manzaranın keyfini çıkarıyoruz...

sevim.K
23-07-2010, 06:55
Sevgili Faruk ben maşallah dedim görünce. Nazar değmesin denecek kadar var değil mi;)

günebakan
23-07-2010, 12:25
Zafer bey maşallah ne kadar çok çiçeklenmişler harika görünüyorlar:)

yigit666
23-07-2010, 12:46
zafer bey tek kelime ile muhteşem . söylenecek söz yok .

Faruk
23-07-2010, 15:43
Evet Sevim ablacım maşaallah denecek kadar mükemmel bir bitki.;)

bıcırık
24-07-2010, 14:18
gerçekten muhteşem...inanılmz bir güzellik...bende bir gecelik gelin edinmek istiyorum ama istanbul denemeleri başarısız olduğu için gözüm korktu....ben başarabilirmiyim acaba...biraz nazlı ama muhteşem...

bıcırık
24-07-2010, 22:26
tebrik ederim zafer bey ...muhteşem bir çiçek..bölümün tamamını okudum ve öyle bir intiba edindim..siz başarmışsınız...tekrar tebrikler...

Zafer İnandıklı
25-07-2010, 21:10
Yaklaşık yirmi beş gün önce daldırdım. Gonca verdi bu kadar da büyüttü, fakat daha fazla besleyemeyecek gibi. Bir arkadaş'a söz verdim, inşaallah yanılırım da yalancı çıkmam.

sevim.K
25-07-2010, 21:47
Benim epiphyllumum yanda iki yaprak veriyor:) Hızlı büyüyen bir bitki galiba.

Zafer İnandıklı
25-07-2010, 22:02
Sayın öğretmenim, haziran, eylül arasında bol çiçek ve yaprak verir.

sevim.K
25-07-2010, 23:15
Zafer bey teşekkürler:) Bu bir ayı iyi değerlendirmek lazım o zaman ihtiyaçlarını doğru karşılayıp.:)

bıcırık
26-07-2010, 09:25
zafer bey beni cesaretlendirdiniz bir çelikte ben rica edebilirmiyim...

Emre Albayrak
28-07-2010, 19:01
Arkadaşalr eğer istanbul anadolu yakasında bulunan bir üyemiz var ise hiç zahjmete sokamdan gelip kapısından bir yaprakçık alabilirim.. Pek çok beğendim kendilerini.. Şu an kıskanmakran öte bir duygu içerisindeyim..

Günüm
28-07-2010, 19:55
Benim kızım da sonunda açtı ama fotoğraf yükleyemiyorum. Sorunu çözmeye çalışıyorum.
4 tane aynı anda açarak ödüllendirdi beni. Bakımı hakkında destek olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim.
Bundan sonra açmaya devam eder mi? Gözüm üzerinde ama tomurcuk göremedim.

Zafer İnandıklı
01-08-2010, 20:55
Sayın Günüm, gözünüz aydın. Bir gece de dört çiçeği görüp, kokusunu duymak muhteşem bir olaydır. Yeterli besin aldıysa eylül'e kadar çiçek verebilir.

pmözlem
01-08-2010, 22:38
Sn.Zafer Bey ben de bu güzel bitkiden edinmek isterim :)

Zafer İnandıklı
03-08-2010, 22:44
Kraliçe, bu gece tek çiçekle gösteri de

Faruk
03-08-2010, 23:07
Zafer abi gene çok güzel görüntüler, maşaallah. Çiçeğinin büyüklüğünü bu fotoğraflarda daha iyi anlayabildim...

sevim.K
03-08-2010, 23:09
Müthiş bir güzellik.:))
İnşallah ben de seneye çiçeğini görürüm

günebakan
03-08-2010, 23:11
Zafer bey maşallah bir gecelik gelin bütün güzelliğini sergiliyor size harika görünüyor gerçekten:)

bıcırık
03-08-2010, 23:38
muhteşem yine zafer bey...inanılmaz bir güzellik...bu gecede başında bekletir sizi artık...bizim içinde bol bol koklayın lütfen...sevgilerimle...

Fatih
04-08-2010, 09:55
Zafer Bey maşallah çok güzel çiçek açmış.Sanırım kokusu Echinopsis subnudum a yakındır.O kadar değişik bir koku birdaha koklama şansım var.Şu anda üzerinde iki tane daha tomurcuk var.İnşallah dökülmeden açarsa belki kokuları aynıdır bir daha koklama şansım olacak.
Maşallah çok güzel bitkileriniz.Allah nazardan saklasın.

sevim4
04-08-2010, 10:31
Muhteşem zafer bey.

Faruk
06-08-2010, 23:25
Zafer abi bir kez daha teşekkür ederim beni de bu güzel bitki ile tanıştırdığın için. Evime gelmesi kısa bir zaman olmasına rağmen ana yaprağın alt kısmından uzun bir kol çıktı. Ne yaprak, ne de tomurcuğa benziyor. Uzun bir çubuk gibi uzamaya meyilli. Sence bu oluşum ne olabilir Zafer abi?

Zafer İnandıklı
07-08-2010, 22:15
Sevgili Faruk, büyümek için gövde uzantısı çıkarıyor.

fevziye
18-08-2010, 15:54
Sevgili günebakan, bir gecelik gelininiz ne durumda acaba?
Zafer Bey, tebrikler. Gelininiz çok güzel açıyor.

Ahmet MiM
18-08-2010, 16:37
Varan-1

Ahmet MiM
18-08-2010, 16:43
Cicek vermesi 7 yasindan sonra
Yarim gölgelik yerleri sever
3 m ortalama yükseklige ulasir
Cubugundan ancak 3 yil sonra cicek acar
Kisin 10 derecenin altinda yasayamaz
Yaprak Kaktüsleri ailesinden
Yarim Gölgeyi sever
Her gece ayni saatte acar (19,30 civari) sabaha kadar. Sabaleyin solar

Adina "Gecelerin Kralicesi" de denilebiliyor.

Süper kokusu varmis.

Beyazi ve bu rengini görebildim..

Vonalı
19-08-2010, 07:58
Bu fotoğrafa nette dolaşırken rastladım.
Ne kadar büyümüş.
Keşke yanında olsaydımda şöyle küçücük yaprağından bir tane koparabilseydim.

a1919
19-08-2010, 11:05
Tek kelimeyle muhteşem fotoğraflar. Ahmet Bey hayran kaldım bu güzelliğe

malina
20-08-2010, 13:25
FORUM KULLANMA KILAVUZU (http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=102)

Önemli: Foruma fotoğraf nasıl yüklenir? (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=6256)

Önemli: Dikkat: Fotoğrafları neden foruma yüklemelisiniz? (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=6257)

barisy
31-08-2010, 21:59
evet *******

Zafer İnandıklı
11-09-2010, 20:58
Ana kraliçe, yeni bir gösteri hazırlığında. Çok yakında...

Doğayla Barış
13-09-2010, 01:23
Ben de bu muhteşem çiçekten edinmek istiyorum,yardımcı olursanız sevinirim.

Emre Albayrak
13-09-2010, 14:05
Zafer bBey saolsun benim de bir gelinim var artık.. Bakalım nasıl bir gelişim sergileyecek.

Hhatice
16-09-2010, 21:17
Ah ne gelinmiş valla sevgili Zafer kardeşim sen koy resimleri biz de keyifle bakalım .Benim gelinim anca büyüyor ,seneye kesin açacak biliyorum .

iris41
17-09-2010, 06:21
zafer bey işalah ufak bir dalda önümüzdeki ğünlerde banada düşermi
cok cok ğüzel bembeyaz hayranım baktıkca icimiz acılıyor resimlere

Fatih
17-09-2010, 08:04
Bu görsel şova kim dayanır:D

Malesef echinopsis subnudum iki tomurcuğunuda açamadan kururttu.Sanırım zaman,ısı,güneşle alakalı.O kokuyu tekrar duyacağım için sevinmiştim.

bıcırık
17-09-2010, 15:53
maşallah hepsi birden açınca seyrine doyum olmaz...

Zafer İnandıklı
17-09-2010, 20:00
Ecinopsis subnudum ile epiphyllum' un kokusu birbirine çok yakın. Fakat epiphyllum'un bir çiçeğinin kokusu 4-5 ecinopsis çiçeğinin kokusuna bedel.

Zafer İnandıklı
18-09-2010, 20:53
Gösteri çok yakında...

Zafer İnandıklı
18-09-2010, 20:55
Prenses, annesini takip ediyor.

iris41
18-09-2010, 21:53
zafer bey cok teşekkür ederim . bunu nasıl başarıyorsunuz böyle büyütmeyi ?
özelden adres bilğilerimi yazarım .heyacandan ne diyecegimi şaşırdım ;)

Zafer İnandıklı
22-09-2010, 10:36
Ana kraliçenin dün gece yine gösterisi vardı. Problemden dolayı siteye giremediğim için, canlı yayın mümkün olmadı.

günebakan
22-09-2010, 12:05
Muhteşem görünüyor:)

aysahay
22-09-2010, 12:06
Harika. Ellerinize sağlık. Çok sağlıklı görünüyor..

bıcırık
22-09-2010, 14:18
muhteşemm...

Zafer İnandıklı
22-09-2010, 22:08
Sevgili ağaçlar net üyeleri.

BEN Sahibimin verdiği isimle, Ana Kraliçe. Bu gece son çiçeklerimi sizler ve sahibim için sergileyerek, sezonu kapatıp dinlenme dönemine giriyorum. İnşaallah 2011 yıl'ı haziranında, yeni çiçeklerimi sergilemek üzere sizlerle birlikte olacağım.

Yeniden buluşacağımız gün'e kadar, sağlık ve mutluluk içinde kalınız.

Ana Kraliçe.

Ayşe Yıldız
22-09-2010, 22:16
Yaratana ve yarattığına hayran olmamak mümkün değil...

iris41
23-09-2010, 21:44
bana göre en güzel renk beyaz saf duru cok seviyorum beyaz renk acan cicekleri bu güzeligin sahibi olmama vesile oldugunuz icin size cok teşekkür ederim zafer bey .

gürkan63
27-09-2010, 21:58
Kelimeler kifayetsiz kalıyor.Ellerinize sağlık.

dlk
28-09-2010, 22:04
şimdiye kadar duyduğum en ilginç çiçek.etrafımdakilere sordum bilen yok.

gürkan63
28-09-2010, 23:19
Zafer bey sizin gelininize bakıp o kadar çok sevdimki,aynı şeyi bende yaşamak istedim.Sanki dilek tutup da dileğin gerçekleşir ya aynen öyle oldu ve bir doğum olayını canlı olarak şu anda yaşamaktayım(yaşıyorumda,nöbetteyim) gerçekten de mutluluktan uçuyorum.Kokusu ayrı güzel kendi ayrı güzel.Allah neler yaratmış.Muhteşem ötesi bir olay.Bu yıl bu kadarla mı geçecek acaba yoksa bir daha verirmi böyle muhteşem bir çiçek bakıp göreceğiz.Bana müsaade gelin bekliyor.Sevip koklayıp geleyim.

Zafer İnandıklı
29-09-2010, 20:24
Sevgili gürkan63, bu güzelliğe tanık olmak, çiçeğin açılırken hafif hafif titreyişini görmek ve kokusunu duymak gerçekten de küçümsenmeyecek bir olaydır. Ne mutlu size.

Yaprak boğumlarını kontrol edin, eğer gonca emaresi yoksa muhtemelen bu son çiçektir, bundan sonra dinlenme dönemine geçecektir.

Dinlenme döneminde mümkünse bol ışıklı ısı kaynağı olmayan fakat don olayına maruz kalmayacağı bir yerde muhafaza eder, ilkbaharda kaliteli torf; bahçe toprağı, az dere kumu, pomza karışımı harçla drene edilmiş bir saksıya ekerseniz, yaz döneminde sizi daha çok mutlu edecektir.

Sevgi ve sağlıkla kalın.

MİRBE
29-09-2010, 20:41
Nasıl bir güzelliktir bu HARİKA....

Bu güzellikten bizi mahrum etmediğiniz için de teşekkür ederim...

cenan
01-10-2010, 11:30
Zafer bey, yaz kış açık balkonda mı duruyor, dondan etkilenirmi? Güzelliğine hayran kalmamak elde değil. Muhteşem birşey bu.

gürkan63
01-10-2010, 12:00
Zafer bey çok teşekkür ederim.Talimatlarınızı aynen uygulamaya başlıyacağım,sağolun.

PlentyPlant
01-10-2010, 12:13
Bu muhteşem güzelliği paylaştığınız için teşekkür ederim.

Oğuzhan
01-10-2010, 13:24
Gerçekten çok güzel.Bende sahip olmak isterim.Bir dahaki sezonda dağıtım olursa düşerse rica ederim.

Zafer İnandıklı
01-10-2010, 20:07
Zafer bey, yaz kış açık balkonda mı duruyor, dondan etkilenirmi? Güzelliğine hayran kalmamak elde değil. Muhteşem birşey bu.

Dondan etkilenir, ısı kaynağı olmayan kapalı alanda muhafaza edilmesi gerekiyor.

Zafer İnandıklı
06-10-2010, 23:15
Prenses, bu gece son çiçeğini sergiliyor. Havanın soğuk ve yağışlı olması onu büyük ölçüde etkiledi, vakit gece yarısı olmasına rağmen tam açmış olması gereken çiçek yeni açılma moduna giriyor.
Artık o da ana kraliçe gibi sezonu kapatıyor.

Ayşe Yıldız
06-10-2010, 23:31
Güzel gelin seneye yine bekleriz :))

bıcırık
02-11-2010, 18:34
sevgili Zafer Bey galiba benim kraliçem gövde sürgünü veriyor.Beni doğrularsanız çok mutlu olacağım...ikinci olarak yaprak yanlarından çıkan yapraklar epeyce uzadı onları ne yapmalıyım...üçüncü sorum artık içeri almalımıyım...galiba biraz fazla oldum ama kusura bakmayın...engin hoşgörünüze sığınıyorum... sevgilerimle...

berduray
02-11-2010, 23:56
Dokunmayın gelişecek ve çiçek oluşturacaklar..

bıcırık
03-11-2010, 12:43
içeri alma konusunda ne dersiniz...

Zafer İnandıklı
03-11-2010, 21:22
Sayın bıcırık, teşhisiniz doğru gövde sürgünü veriyor. Hava iyice soğuduğu zaman ısı kaynağı olmayan kapalı fakat aydınlık bir yere alırsınız, mart sonuna doğru tekrar dışarıya çıkabilir.
Yaprakları ellemeyin iyice gelişsinler, onlar ne kadar kartlaşırsa çiçek görme şansınız o kadar artar. Zaten gövde uzantısından taze yapraklar verecektir.
Çok soğuklarda toprağı ıslak olmasın yeter. Sevgiler...

Hhatice
03-11-2010, 21:56
Güzel gelin seneye yine bekleriz :))

Evet iyi uykular baharda güzel çiçeklerinle bizleri mutlu et .

bıcırık
03-11-2010, 22:09
çok teşekkür ederim...çok mutlu oldum...sevgilerimle...

selis
29-11-2010, 15:07
Atlas sanıp, bulduğum yaprağı diğer atlasın yanına dikmiştim..

Zafer İnandıklı
29-11-2010, 21:27
Onu başka bir saksıya alın özgürce gelişsin.

iris41
30-11-2010, 06:31
Konu kraliceyse nefes almadan takipteyim :p:p

bilge5130
09-12-2010, 20:45
Sevgili Zafer İnandıklı bu çiçeği burada gördüm dikkatimi çekti.Ne kadar masum ve asil bir çiçekmiş.Hayran kaldım. Ayrıca da nazlı bir bebek gibi insan el değmeye kıyamaz. Sizin gelininizde başka güzel görünüyor. Acaba bana bu nazlı asil gelininizden yaprak gönderebilir misiniz? Saygılar...:)))

maysan80
09-12-2010, 21:30
zafer bey
yük olmazsam ben de sizden yaprak talep edebilir miyim?

Zafer İnandıklı
10-12-2010, 19:40
bilge5130
maysan80
Adres bilgilerinizi yazın, müsait bir zamanda göndereyim.

bilge5130
10-12-2010, 22:44
bilge5130
maysan80

Çok çok teşekkürler sayın Zafer Bey...

maysan80
11-12-2010, 01:16
bilge5130
maysan80

çok teşekkürler zafer bey
çok incesiniz

bilge5130
16-12-2010, 18:40
Sevgili Zafer Bey size çok teşekkür ederim. Bugün nazlı gelinim geldi. Ben bir yaprak beklerken siz çiçeğin kendisini yollamışsınız. Yanındaki extra hediyeler de beni çok mutlu etti. Cömertliğiniz için tekrar çok çok teşekkür ederim size:) Sabah güneşi alan pencerenin önüne koydum. Nasıl bakmalıyım bu nazlı geline bilgi de verirseniz sevinirim...