PDA

View Full Version : siyah gül

bitkiseli
14-04-2007, 12:27
Şanlıurfa'nın halfeti ilçesine özgü siyah bir gül varmış ve sadece o yörede yetişirmiş bitki veya tohumu başka yerde renk özelliğini yitirirmiş, miş diyorum çünki ben de geçenlerde yaptığım Antep gezisi sırasında duydum ama görmek nasip olmadı acaba bilgisi olan arkadaşlar var mı?

ramazan çeken
02-05-2007, 09:36
evet benim vardı bu gülden.bakamadım heralde kurudu.bildiğimiz siyah renk değil tabi.koyu bordo gibi.ama bu yöreye has bir gül olduğu kesin.iğneleri daha ince yaprakları dallarıda ince gülleride çok büyük değil.farklı bir gül yani.

calcium
04-05-2007, 01:22
siyah gül elde etmek için koyu bordo gülü ceviz ağacına aşılamak gerektiğini duymuştum.bu sayede siyah gül elde edilebiliyormuş...
denemekte fayda var

Güler
08-05-2007, 18:31
Sayın bitkiseli

siyah gül ve siyah lale olmazmış diye bir ingiliz kitabında okumuştum.Çok koyu kadife kırmızısı siyaha yakın renkte oluyor, ben de öyle bir gül var tomurcukken hakikaten siyah gibi ama gül açınca koyu bordo kadife gibi oluyor selamlar

Wallnut
08-05-2007, 23:44
Sn.Calcium
Ben Sakarya Sapanca da yaşamaktayım.Ararsan memnun olurum.Siyah gül öneriniz hemen deneyeceğim.(Haziranda)nevzataydemir@gmail.com

tasdelenmurat
14-05-2007, 18:08
siyah ve mavi rengi bitki dünyasında elde etmeniz çok zor. bilimsel olarak.

bende siyahın imkansızlığını biliyorum. en fazla yukarıda arkadasın yazdığı gibi

çok ama çok koyu mor ( patlıcanda oldugu gibi ) yada çok ama çok bordo'nun ötesine geçilemez.

japonlar yeşil gül'ü üretmisler ( gerçi bir halta benzemiyor . dal ve yaprakla aynı renkte olunca ) yesil gülle yetin derim :)

sukranayalp
14-05-2007, 19:26
Sn Bitkiseli siyah gül hakkında bilgim var.
Tescili için bazı yerlere başvurum olmuştu. Tema-Hayrettein Karaca'nın ilgileneceğini düşünerek ona bir mektup yazmıştım. Ama tahminimde yanılmışım. Halfeti'de Sait Sümer yaklaşık 20-25 yıldan beri bu gülü yetiştiriyor. Osmangazi üniversitesinden doçent arkadaşım bu gülü getirdi ve araştırmaya başladı .Üretimi, yetiştirilme şartları gibi konularda... ''Tescillenmesi ve korunması gereken bitkilerimiz'' başlığındaki forumda da yazmıştım, hatta Sn Malina bana yol göstermeye çalıştı, Hayrettin Karaca yerine farklı bir yere göndermem gerektiği konusunda...Sait Sümer'in telefon numarası bende var. Dilerseniz verebilirim. Osmangazi üniversitesi'ndeki siyah gülün fotoğrafları bana ulaşmıştı. Ancak haya kırıklığına uğradım. Çünkü basbayağı alıştığımız kırmızı güle benziyordu. Çeşitli belgelerde bu kadar övülen bir çiçeğin ulaşıldığında hayal kırıklığı yaratması nedeniyle bu konudaki tüm heyecanım gitti. Tek dileğim Osmangazi'ye giden çiçeğin gerçek Halfeti gülü olmadığı ihtimalidir.Çünkü bilgiler çelişiyor. Yerinde de görme imkanım olmadı.

ilknur aşık
14-05-2007, 19:58
Sn Guler
Seneler önce bende İzmir'de öyle bir gül görmüştüm. tomurcukta da açtığında da çok koyu bordo bir gül. Tırmanıcı bir gül değildi. sanıyorum bahçenin sahibi İzmir Tenis Klübünün yurtdışından ithal ettiği güllerden alarak sahip olmuştu. Bana da aşılamak istemişti.Ancak o zaman cahillikten olsa gerek(şu anda kendime başka hiç bir açıklama yapamıyorum) nasıl olsa onda vari benim bahçem yok diye istememiştim. Maalesef daha sonra bahçenin sahibi öldü. Ve güzelim kocaman güllerin hepsi kurudu ve öldü. Şimdide bu evi yıkıp yerine apartman yapmışlar. Şimdi oradan geçemiyorum. Senelerdir bu gülü arıyorum. Ama siyah diye aldığım tüm güller açtığında o koyu bordo rengi kaybediyor. Acaba sizin gülünüzün bir resmi varmıdır? ve seneye bir çelik istesem sizden çok şeymi isterim?

sessizavukat
21-05-2007, 18:45
evet siyah gül var üstelik başka renge yakın değil bildiğimiz siyah gül ama ne yazık ki bu gül yer değiştirdiğinde renk değiştiriyor. Bu gülün anayurdu Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesidir. başka yere götürüldüğünde ne yazık ki gül renk değiştiriyor anlatılanlara göre ankaraya götürülen gül kırmızı olarak açılacak kadar değişmiş.
Halfetiye olan mesafemiz 80 km olmasına rağmen yetişmediği iddia ediliyor ama haftasonu Halfetiye giden kuzenim deneme amaçlı getirdi.
Burda siyah gül açtığı taktirde yada Şanlıurfa merkezde sizinle pylaşırım inşallah...
kesin hatırlamıyorum ama siyah gül birde yabancı bir ülkede yine çok dar bir alanda yetişiyor diye okumuştum...

kuyucu
21-05-2007, 21:48
sessizavukat merakla bekliyoruz sonucu.

hashacip
25-05-2007, 21:43
Bir kaç sene evvel eşim Gaziantep'ten iki teneke içinde iki siyah gül fidanı getirmişti. Ankara'da oturuyoruz; apartmanın bahçesine onları diktik. Geç geliştiler, şimdi bol bol açıyorlar. Renkleri çok koyu, siyahî kırmızıdır. Hiç bir renk değişikliği de olmadı. Akşamüstü baktığınızda onları simsiyah görüyorsunuz. Geceleri görünmüyorlar bile.
Gülleri çok sevmeme rağmen ne üretmeyi, ne aşılamayı, ne de bakımını biliyorum. Sağdan soldan öğrendiklerimle geçiniyorum. Cahilliğime bakmadan, bahçemize doksan tane gül dikmişim... Bu site ve yazarları sayesinde öğrenmeye başladım. Hepinize çok teşekkür ederim...

mahmut007
25-05-2007, 23:49
Sn.hashacip
Acaba imkanınız varsa siyah gülün resmini koyabilirmisiniz.

ilknur aşık
29-05-2007, 13:56
Sn Hashacip
Öncelikle çok şanslı olduğunuzu söylemeden geçemeyeceğim.
Yıllardır siyah gül arayan biri olarak sizi çok kıskandım doğrusu.
Gülerde budama başlıklı mesajı okursanız eminim ki pek çok şey öğreneceksiniz. Belki de size bu konuda yardım edebilecek Ankara'da yaşayan üye de çıkabilir.
Bizlerinde tek umudu güllerinizden elde edeceğiniz çelikleri bizlerle paylaşmak olacaktır. (Özellikle siyah gülü) Lütfen ona iyi bakın. O kadar nadir bulunuyor ki. Ben kendi adıma hemen çeliklerinize allahın izni peygamberin kavliye talibim efendim.

ilknur aşık
29-05-2007, 13:58
Sn.hashacip
Acaba imkanınız varsa siyah gülün resmini koyabilirmisiniz.

Ben de İmkanınız varsa eğer resim koymanızı rica etsem.

Sümeyye Polat
04-07-2007, 10:53
Aylar önce ben de merak edip araştırmıştım siyah gülü.Sessiz avukat'ın da dediği gibi sadece Halfeti'de siyah açıyor bu gül.Aslında koyu kırmızı rengi.Aşağıdaki resimler internetten.

denizakvaryumu
20-09-2007, 15:42
Konu siyah gülden açılmışken,

Türkiye'nin rengi olan, kırmızı-beyaz renklere sahip osiria gülünden söz etmemek olmaz...

http://plants.thompson-morgan.com/product/8637/1

Lotus_1071
29-09-2007, 03:13
Bir kaç sene evvel eşim Gaziantep'ten iki teneke içinde iki siyah gül fidanı getirmişti. Ankara'da oturuyoruz; apartmanın bahçesine onları diktik. Geç geliştiler, şimdi bol bol açıyorlar. Renkleri çok koyu, siyahî kırmızıdır. Hiç bir renk değişikliği de olmadı. Akşamüstü baktığınızda onları simsiyah görüyorsunuz. Geceleri görünmüyorlar bile.
Gülleri çok sevmeme rağmen ne üretmeyi, ne aşılamayı, ne de bakımını biliyorum. Sağdan soldan öğrendiklerimle geçiniyorum. Cahilliğime bakmadan, bahçemize doksan tane gül dikmişim... Bu site ve yazarları sayesinde öğrenmeye başladım. Hepinize çok teşekkür ederim...
sn Hashacip bende Ankara Kızılcahamamda oturuyorum ve güllere çok merak lıyım.Gülleriniz çok ilgimi çekti. Acaba üretmek için bir iki tane küçük çelik alabilirmiyim.

Ayrıca ilgilenen arkadaşlar olursa gül çoğaltmak çok kolaydır. Çelikten gül yetiştirme bölümüne açıkça anlattım. İhtiyacı olan oradan bakabilir.

telefonum ; M.kemal - 0532 236 01 35 msn lotus1071@hotmail.com

saygılarımla

Lotus_1071
29-09-2007, 03:21
Sayın Sessiz Avukat

Güller çelikten üretildiğindede bazen farklı tonlarda renk ortaya çıkıyor..

Genelde bunun sebebi :toprak, nem ,iklim ve yaş olabiliyor. Ama güller çok cefakar çalı familyasından bir çiçek.Mutlaka kısa sürede uyum sağlar. Benim karşılaştığım bu farklı renk olayı; genelde fidanın çok genç olması ve iyi beslenemesinden.Sıkı bir gübrelemeden sonra yaşını aldıkça öz rengine dönüyor. Ama coğrafyaya özel bir bitkiyse zaten yaşamaz direk ölür. Üç beş ayda evrim geçirip renk değiştireceğini sanmam. Mutlaka halfetide farklı bi mineral filan vardır toprağında. Sn hashacipte siyah açıyor dedi ama eşim tenekede getirdi kelimesine dikkat.. Bence sır o toprağın içinde:))
o zaman halfeti ilçe tarım müdürlüğünü arayıp, toprak analiz raporlarına bakmak veya bölgenin toprak özelliklerini öğrenmek lazım. sonraki iş ne eksikse toprağa ilave etmeye kalıyo. sonuç ne olur._? Valla çok meraklandım.
Bu iş beni gül biti gibi çok sardı. sonumu hayretsin
Bakıyım hashacipten temin edebilirsem sonucu sizlerle paylaşırım.

Lotus_1071
29-09-2007, 03:26
SN denizakvaryumu
Bu tip güller krizantem denilen aslında genektik bozukluktan kaynaklanan eşit renk dağılımı olmayan güller. Görüntüleri çok hoş. Sizde varmı._?

ytellioglu
30-09-2007, 02:49
bu gülden çelik alabilirmiyiz elinde olanlar kargoyla gönderebilir mi?

fetih1453
20-11-2007, 22:59
ben belcikada yasiyorum siyah gul duydum ama hic gormedim ama siyah lale gordum ALLAHIM izin vermis o renge burunmus buyuleyici bir guzellik ve cok pahali

çimen7
24-02-2008, 12:57
Sümeyya hanımın gönderdigi resimler harika.. Keşke hepimiz çelik bulabilsek ne güzel olurdu. :)

kutay48
03-03-2008, 23:32
İyi akşamlar...Elinde siyah gülden olan varmı.Ya da bulabileceğimiz bir yer.

ilker_eroglu
04-03-2008, 00:10
Selam kutay48

Nisan ayı gibi siyah gül ve Rosa osiria çeligi yada tohumu gelecek yurtdışından sizle paylaşabilirim.

Saygılarımla

İlker

denizakvaryumu
04-03-2008, 00:23
Halfeti'de siyah gül yetiştiğine göre Urfa'lı arkadaşlar bu konuda yardımcı olabilir, yani yurt dışına gerek yok derim.

ilker_eroglu
04-03-2008, 00:28
Halfeti'de siyah gül yetiştiğine göre Urfa'lı arkadaşlar bu konuda yardımcı olabilir, yani yurt dışına gerek yok derim.

Selamlar;

Haklsınız Halfeti gülleri gercekten cok güzeller ben daha degişik bir siyah gül çeşidi istemiştim arkdaşımdan onuda arkdaşlarımla paylaşmak istiyorum.

Saygılarımla

İlker

ilknur aşık
06-03-2008, 17:28
İlker bey eğer sizin için sakıncası yoksa bir adet siyah gül çeliği de benim için sipariş verirmisiniz ? (Eğer böyle bir iyilik yaparsanız dileyin benden ne dilerseniz)

Bir de sipariş verdiğiniz siyah gül cinsi hangisi acaba?

dedil
11-03-2008, 19:03
Arkadaşlar,güllerde pas hastalığını tedavi etmek için ne yapabilirim.Şu anda tek yaptığım hasta yaprakları koparmak.Mevsim ilaçlama için uygun mudur?Bilginiz varsa bu konuda ve beni aydınlatırsanız çok sevineceğim.

Mine Pakkaner
11-03-2008, 20:52
Konu dışı yazışmalar ve ikili konuşmalar belli aralıklarla silinmektedir.

Mine Pakkaner
11-03-2008, 20:54
Dedil, bu başlıkta sorunuza cevap alamazsınız. Sorunuzun cevabı ise forumda hazır var. Gül Hastalık ve Zararlıları (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5983) başlığını okuyunuz.

BENBEN1967
12-03-2008, 10:29
Konuyu okudum hemen telefona sarıldım .Rabbim bana akıl ihsan eyle amin.Urfalı eski komşularımı aradım ,ne yapıp edin bana siyah gülden bulup tenekede yollayın dedim.Bakalım bulabilecekler mi?;)

dedil
12-03-2008, 15:00
Mine Hanım,teşekkür ederim.Hala siteyi doğru kullanmayı öğrenemedim sanırım.

Oğuzhan
12-03-2008, 18:19
Resimdekiler gibi siyah gül var mı?Çok çekici gerçekten.

seretan
04-04-2008, 01:37
siyah gül elde etmek için koyu bordo gülü ceviz ağacına aşılamak gerektiğini duymuştum.bu sayede siyah gül elde edilebiliyormuş...
denemekte fayda var
Sn.Calcium
Ben Sakarya Sapanca da yaşamaktayım.Ararsan memnun olurum.Siyah gül öneriniz hemen deneyeceğim.(Haziranda)nevzataydemir@gmail.com
Siyah gülü araştırırken bu foruma ulaştım.İyiki de ulaşmışım.Bendeniz Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi 3. sınıf öğrencisiyim.Arkadaşımın annesinden, siyah gülle ilgili sizin söylediklerinizi duyduktan sonra ben de siyah güle merak saldım.Yalnız benim duyduğum kırmızı kadife gülü ceviz ağacına "T" aşı yöntemiyle aşılamak ama sadece tomurcuğunu.Şu anda güller henüz açmadığı için kırmızı kadife gül alamıyorum.Ceviz fidanları da ilkbahar geç donları sona erdikten sonra gelecekmiş.Mayıs ayı gibi Halfeti'ye gidip analiz için toprak örneği almayı planlıyorum.İnşaallah ben de herkesin arzu ettiği gibi siyah gül yetiştirebilmeyi ve sizlerle paylaşabilmeyi başarabilirim.Saygılarımla.

ceviz ağacı
08-05-2008, 11:49
Benim Halfeti Kara' m
Gerçektende simsiyah değil çok çok koyu bordo

denizakvaryumu
08-05-2008, 12:12
Gerçekten güzelmiş , ben bu renge siyah derim.

BENBEN1967
08-05-2008, 15:02
Eşimin 4 sene önce yurtdışından gelirken aldığı bakara güllerine benziyor rengi.Ben süper zeka güller kuruduğunda onları sakladım ama en önemlisi dallarını aşı yapmak aklıma bile gelmedi .Tamda aşı yapılacak tarzdaydı dallar . ;)

ilknur aşık
08-05-2008, 21:33
Sn ceviz ağacı nereden aldı iseniz bir organizasyon yapsanızda bizleride siyah gül sahibi yapsanız. Eminim hiç bir arkadaş parasına falan aldırmadan hemen isteyecektir. Ben kendi adıma kaç olursa olsun isterim. Bu arada kokulu olup olmadığını da yazarmısınız?

ilknur aşık
09-05-2008, 10:22
Sn seretan madem hazır Halfetiye gidiyorsunuz. Bir iyilik yapsanızda bizlere de siyah gül alsanız. Ordan kargoya verirsiniz. Size yük olmaz. Yada siyah gül satan (toprağıyla) bir fidanlık adresi bulup bizimle paylaşsanız nasıl olur?:D

BENBEN1967
09-05-2008, 10:28
Halfeti'ye giden mi var ? Siyah gül de getirecek mi? Of ya bende istesem . ;)

Sûz-i Dilârâ
09-05-2008, 10:36
Siyah gülü ilk defa duyuyorum. Resimdeki güller de çok güzel, çok koyu kırmızı olanı da siyah olanları da, ne yapıp edip yolumu Urfa'ya düşürmeli:p

denizakvaryumu
09-05-2008, 10:53
Halfeti de mutlaka siyah gül çelikleyen bir fidancı vardır, Halfeti'ye giden arkadaşlar bu telefon nosunu buraya yazarsa, telefonla da bağlantı kurulabilir .

Özellikle bu ay çiçek açmış olmaları lazım, çiçek açanlar gönderileceğinden siya gül mü değil mi kuşkusu da olmaz.

ceviz ağacı
09-05-2008, 11:01
Sevgili Arkadaşlar ,
Ben bunu geçen yıl almıştım şu anda varmı bilmiyorum . Bugün iş çıkışı fidancıya uğrayıp sorarım elinde varmı ve fiyatı nedir .İsteyenlere kargoyla yollarım.

ceviz ağacı
09-05-2008, 11:03
Sevgili İlknur Aşık ,
Siyah gül kokusuz .

ilknur aşık
09-05-2008, 12:27
Birden aklıma ilk sayfada şükran ayalp'in mesajı geldi. Orda Sait Sümer adlı bir fidancıdan bahsetmişti. İnternette Halfeti siyah gülü yazınca zaten bu beyin adı çıkıyor. Nedense bunu unutmuşum. Şimdi beyefendiyi arayıp bilgi aldım. TEl:0 535 324 98 68
Değişik yaşlarda gülleri var.
1 yaşında 50 ytl.
2 yaşında 75 ytl,
5 yaşında 125 ytl, 5 adetten fazlasında fiyat indirimi oluyormuş. (aynı yere gitmek kaydıyla)
Türkiye'nin her yerine (Kastamonu hariç) otobüsle gönderiyorlarmış. Gönderme ücreti onlara ait.

flyingimam
18-05-2008, 14:14
siyah gülle ilgili herhangi bir gelişme varmı? güllerin açma zamanı geldi sayılır, fotoğraflar, yurtdışından haberler, herhangi bir haber varmı?
yurtdışı siayh gülleri daha çok koyu kadife veya mor, resimdekiler kadar siyahı yok. resimlerin kaynağı nedir bu arada?

bu arada cevize aşılama olayı ne derece doğru? deneyen oldumu aramızda? toprak analizinden haber varmı?

GunesOkan
20-05-2008, 12:07
Gerçekten Çok Sağolun. Siyah Gülü Bulmama Çok Yardımcı Oldunuz. Yakında Bende Sait Sümer Beyfendiden Alıcam Siyah Gülü :) Dürüst Olmak Gerekirse Ben Siyah Gülü Kendim İçin Aramıyorum. Bi Kız Arkadaşımın Siyah Gül Takıntısı Var. Siyah Gül Olmadan Evlenmem Dior :) Yaklaşık 1 Yıldır Siyah Gül Arıyorum. Sonunda Çokkk Yaklaştım. Bu Topic te Emeği Geçen Bütün Arkadaşların Eline Sağlık. (:

eddy_2686
18-06-2008, 14:35
arkadaşlar elinde olan ve paylaşmayı düşünen varsa bana mesaj atabilirmi mutlaka bulmam gerekiyor.

nazlı06
18-06-2008, 14:52
siyah gül bu telefon numarasında da varmış. Ararsanız size yardımcı olurlar. halfeti kadar da uzak değil.

0 532 712 68 97 selçuk

çicekci41
24-07-2008, 22:08
selam arkadaşlar ben bu siyah gülü yetiştiren adamla konuştum ve adam ben yetiştiriyorum diyor fakat 10 cu ayakadar bordo olarak acıyor ve ondan sonra ki ay ve aylarda siyah oluyor diye söylediyetiştiren kişi adamın adı sait sümer tel 05353249868 isteyen arayıp kafasına takılanlar varsa sorabilir saygı sevgi tüm forumdaki arkadaşlara selam

extiremum
07-08-2008, 12:10
Bu gün Sait Sümer'e havale yaptım. Hafta sonu geliyo güllerim. Yalnız olayın ince bi ayrıntısı varmış. Güller sadece 10. ay ve 6. ay arasında yani ekim-haziran arasında siyah açarmış. Artık ekimde fotoğraflarını yollarım güllerin.

Edit: Sait beyin numarasını bu siteden buldum. Yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim.

enigma_6643
31-10-2008, 23:07
3 yıl önce 10 tane ceviz fidanı heba ettim tutmadı. Belki benim beceriksizliğimdendir onun için kimse yanılmasın.

nariçi
31-10-2008, 23:26
Bizim bahçede koyurenk bordo siyah arası gül var. sapı uzun asaletli bir gül ama dikenleri çok fena, bazan renk koyulaşıyor bazan değişiyor. Ama yukarıdaki mesajlardan birinde gördüğüm linklerdeki kadar da siyah değil. Fakat gül sapları hediyelik gibi uzun oluyor onların sap ve yapraklarına benzemiyor. Urfa'ya bazan gidiyorum orada bu konuda araştırma yaparım.

by_kiki
01-11-2008, 00:04
Resimler gerçekten çok ilginç, süpermiş siyah gül.

ULKER
29-11-2008, 00:16
Evet Siyah gül var...yıllardır çevremdeki insanları inandıramıyordum bir türlü.
Lise dönemlerimde Konya-Akşehir de bir apartmanın bahçesinde görüyordum...yıllarca aklımdan çıkmadı...şahaneydi. Sarılıcı değildi.ve Sn.Sümeyye Polat ın resimlerine benziyordu.
Birkaç kere gördüm sadece,belki de açmış olarak getirilip dikildi sonraki çiçeklenmelerinde renkleri değişti ya da meraklıları tarafından koparıldı veya söküldü ...bu konuda net bir fikrim yok...
Eğer söylendiği gibi Ş.Urfa Halfeti topraklarında oluşan bir mucize ise araştırılıp tescil edilmeli diye düşünüyorum.

katmer
03-12-2008, 20:21
Arkadaşlar şimdi bu gülden çelik bulamayacakmıyız? Tam da zamanı....

cevreizcisi
03-12-2008, 20:48
Merhaba arkadaşlar ,ben bugün iki adet gül aldım.Bordo güllerden bahsetti satıcı ama henüz renkleri açmamış olduğu için görmeden almak istemedim.BUradakigüllere benziyor galiba ama sonrasında siyahlaşıyor mu bilamiyeceğim.Ama tam siyah gül olacağınıda sanmam.Ben çiçekleri açıpta görünce sizlere bilgi veririm.Hatta resminide eklemeye çalışırım.

Başbahcivan
03-12-2008, 22:12
Merhaba arkadaşlar ,ben bugün iki adet gül aldım.Bordo güllerden bahsetti satıcı ama henüz renkleri açmamış olduğu için görmeden almak istemedim.BUradakigüllere benziyor galiba ama sonrasında siyahlaşıyor mu bilamiyeceğim.Ama tam siyah gül olacağınıda sanmam.Ben çiçekleri açıpta görünce sizlere bilgi veririm.Hatta resminide eklemeye çalışırım.

sayıgı değer arkadaşım ben hiç siyah gül görmedim ama çok koyu kadife kırmızı gül var hemide baygın kokusu var onlar siyaha çok yakın acaba o güllerdenmi diye düşündüm bilmiyorum

cevreizcisi
03-12-2008, 22:31
Bende o şekilde düşündüm.Koyu bordo olduğunu söyledi.Siyaha yakındır rengi.Bir kaç güne kadar açar sanırım ben tekrar uğrarım oraya.Açmışsa bakarım rengine.

katmer
03-12-2008, 22:32
Benim Halfeti Kara' m
Gerçektende simsiyah değil çok çok koyu bordo

Sayın Başbahçıvan, bizim bahsettiğimiz işte bu gül.

Başbahcivan
04-12-2008, 22:18
Sayın Başbahçıvan, bizim bahsettiğimiz işte bu gül.

isteyen varsa arkadaşlar ben 1 aynsonra budama yaparım çelik verebilirim

cevreizcisi
04-12-2008, 22:23
siyah gül mü Sayın Başbahçıvan.

günebakan
04-12-2008, 22:38
Evet siyah gül ise bende çelik almak isterim Sayın Başbahçıvan:)

Adalet Yağcı
04-12-2008, 23:30
Ben de siyah gül çeliği sırasına girebilirmiyim sayın Başbahçıvan

katmer
05-12-2008, 15:30
Sayın Başbahçıvan bende istiyorum lütfen...

Sebahattin Sargın
05-12-2008, 18:11
Arkadaşlar çelik dağıtımlarınız için "Ücretsiz Tohum, Çelik ve Fidan Dağıtanlar" (http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=128) konu başlığını kullanmanızı rica ediyoruz. Bu başlık siyah gül hakkında bilgiler için açılmıştır...

Sevgiler ;)

bursevi
05-12-2008, 21:12
Siyah Gül Hakkında rahmetli Sayın Prof.Dr. Turhan BAYTOP hocamzın "Türkiye' de Eski Bahçe Gülleri" isimli kitabında ayrıntılı bilgi mevcut.Kendisi gül hakkında araştırma yaptırmış,gülün çeşidinin " Louis XIV" olduğunu belirtmiştir.Ayrıca bu gülün 1859 yılında Lyon-Fransa da ünlü bir bir gül yetiştiricisi tarafından elde edildiğini de yazmıştır.

Kitapta bunun yanında kaybolmaya başlamış eski gül türleri de belirtilmiştir.Ahmediye gülü, Anadolu gülü, Fındık gülü, Hoşab gülü, Kırk Kandil gülü, Okka gülü, Layemut gül vb.

Selamlar, Saygılar...

Başbahcivan
05-12-2008, 21:53
burada bulunan arkadaşlarım tam siyah değil olmazda ama çok koyu kadife kırmızı karşıdan görünümü siyaha yakın isteyen arkadaşlara verebilirim ayrıca istanbul,da olanlara elden teslim ederim
saygılarımla candoslarım
not:ücret alınmaz dostlarım içindir

semeni
06-12-2008, 00:29
ankarada çelik veren var mı?

hyanik
13-12-2008, 23:45
Evet.Siyah derken kapkaradan bahsedilmiyor.Ama koyu bordo bunlar.Yada benim gördüklerim böyle.Ama gene de güzel.

pembegül
27-12-2008, 22:40
Sayın başbahçıvan elinizde banada gönderebilecek kadar çelik varsa bende talibim şimdiden teşekkürler ... Adresi özelinize bırakıyorum..