View Full Version : Aşk merdiveni
çiçeksever
11-04-2007, 13:41
benim geçen sene aldığım aşk merdiveni bu vaziyete geldi.Daha önce aldığımı da kaybetmiştirm.Dua çiçeği de bunun gibi olmuştu.Bunu kurtarabilirmiyiz
Dua çiçeğini bilmiyorum ama, aşk merdiveni eğrelti otu ile akraba. Rutubeti çok sever. aklınıza geldikçe sprey ile su sıkın.:)
Benim çok severek aldığım fujerimde bu hale ,hatta dahada kötü bir hale gelip neredeyse hiç yaprağı kalmamıştı.Bıkmadan usanmadan suladım sonra bir yaprak verdi ardından bir daha derken çok güzel bir bitki haline geldi,çok da severim görüntüsünü.Geçenlerde bu forumda olduğunu sandığım(gende emin değilim) bir yazı yüzünden önce balkona aldım sonrada tamamen yok ettim.Yapraklarının yanından spor kesecikleri verdiği ve bu sporlarında kanserojen olduğu yazıyordu.Çok sevdiğim bu çiçeği artık ne yazıkki evime sokmayacağım.
Benim aşk merdivenimde gelişmiyor.Geçen seneden itibaren sadece 1 yavrusu oldu.Asitli toprak sever diye duymuştum;hümik asit kullandım,bütün çiçeklerim iyi durumda sadece aşk merdivenim gelişmiyor.
Hiç alakası varmı bilmiyorum ama ben ne yapacağımı bilmediğimden ,kızımın japon balığı ölünce ondaki beyaz çakıltaşlarını fujerin saksısına koymuştum.Bütün saksı yüzeyini kaplamıştı bu taşlar.Sonra hızla gelişmeye başladı ama tesadüfmüdür yoksa bir etkisi oldumu taşların bilmiyorum.
Benim aşk merdivenimin yaprakları kurudu. Eşim 2 gün güneş alması için balkona koydu.
Kurtarabilir miyim? Ne yapmam gerekir? Teşekkürler.
papatyam
22-05-2008, 13:15
Evimde büyük ve çok sağlıklı bir saksı akş merdiveni vardı oğlum o dönem yeni yürümeye başlamıştı zehirli olduğu söylendi ve hemen attım bir daha da almadım.
(Nem i çok seviyor)
Benim çok severek aldığım fujerimde bu hale ,hatta dahada kötü bir hale gelip neredeyse hiç yaprağı kalmamıştı.Bıkmadan usanmadan suladım sonra bir yaprak verdi ardından bir daha derken çok güzel bir bitki haline geldi,çok da severim görüntüsünü.Geçenlerde bu forumda olduğunu sandığım(gende emin değilim) bir yazı yüzünden önce balkona aldım sonrada tamamen yok ettim.Yapraklarının yanından spor kesecikleri verdiği ve bu sporlarında kanserojen olduğu yazıyordu.Çok sevdiğim bu çiçeği artık ne yazıkki evime sokmayacağım.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.