PDA

View Full Version : Biber çeşitleri




idris şenol
26-09-2016, 18:17
forum üyesi sayın sedailden alınan tohumları bu sene çimledirdim
baştan beri çimlenen biberler ve son aşamasına kadar çekim yapmıştım
fakat fotoğraf mak kaybettim eski makine işim düştü




idris şenol
26-09-2016, 18:19
fotorafların devamı

idris şenol
26-09-2016, 18:22
devamı

huso93
26-09-2016, 23:31
devamı
en sağdaki biber çeşidinin ismi nedir acaba?

Kumdereli
27-09-2016, 10:10
en sağdaki biber çeşidinin ismi nedir acaba?

Fotoğraftan kıyasla Scotch bonnet e daha çok benzettim.
Bu tipler zaten bir birinin melezi olsa gerek.
Solda Red sevina Habenero olanlarda var galiba.

sedail
27-09-2016, 13:45
en sağdakiler jamaican scotch bonnet
ortadaki uzun olanlar serrano
soldakiler red savina habanero
ortadaki siyaha benzeyenleri çıkartamadım.

idris şenol
27-09-2016, 17:43
jamaican scotch bonnet

idris şenol
27-09-2016, 17:45
serrano

idris şenol
27-09-2016, 17:48
red savina habanero

idris şenol
27-09-2016, 17:51
ortadaki bilen varmı

Kumdereli
27-09-2016, 20:16
serrano

Serranonun acısı ve aromasını , habeneroya kıyasla nasıl?

sedail
28-09-2016, 13:35
serrano çok daha hafiftir acılıkta serrano 30.000, habanero 500.000 gibi red savinayı yemekte 1 tane yiyebiliyorsan serranodan 3-5 tane yiyebilirsin.
habaneronun kokusu ve aroması serranoda bulunmaz serrano annuum habanero chinense bir çeşit.

idris şenol
28-09-2016, 14:33
red savina habanero cidii acılık var ,aramosı bildik aramoları unutun
antırmanlarla bir yemekte 3 adt yiyebiliyorum

serrano:bu biberi çok tuttum hem yediriyor hem sevdiriyor

jamaican scotch bonnet:deyşik bir tat yemeğe kıyamıyorum ,hem kütür kütür sulu çekirdekleri boşta asılı onları yememek için evire çevire yedinizmi karşınızdakinin bir yeri şişebilir:))

ismini bilemediğimiz malum biber çukulata renkli leblebi gibi yenebilcek tatlı acılıkta
yeşil ve kahverengi ile tropikal bir hava estiriyor bu biberide koparmaya kıyamıyorum:))

Kumdereli
28-09-2016, 16:04
serrano çok daha hafiftir acılıkta serrano 30.000, habanero 500.000 gibi red savinayı yemekte 1 tane yiyebiliyorsan serranodan 3-5 tane yiyebilirsin.
habaneronun kokusu ve aroması serranoda bulunmaz serrano annuum habanero chinense bir çeşit.


Trinidad Mogurayı Öğlen, (kokusu daha keskindi Acısı Burnuma kadar geldi)

Caroline Reaper Melezi Akşam (En Sağlam bu vurdu, Resmen Kulaklar yandı.)

Tadı Aromatik Gelen Turuncu habeneroyuda ancak 1 gün sonra yiyebildim,
(Nisbeten Sakindim)

Önceleri denediğim Bhut Jolakiada çok acı geldi. (Resmen Gögüs kafesim ısıttı)

Sanırım benim üst limitim 1 adet Habenero olmalı, Belki denemediğim Kardeşi Red Sevinada olabilir.

Serranoları çok merak ediyorum, bizim manavda satılan en acı biberlerden Şöyle 3-5 kat üstünmü ? aile boyu yiyecegimiz acı bir çeşit arıyorum

idris şenol
28-09-2016, 16:47
red savina habanero YEMEKLE BERAĞBER DOMETES SALATASI ile yoğurt ve yanında ayranla ,,,,4 adt denicem ama korkuyorum açıkçası:(
Ben genelde potpori yapıyorum:)
Serrano etli ve orta acı sevdiriyor

Kumdereli
28-09-2016, 17:30
red savina habanero YEMEKLE BERAĞBER DOMETES SALATASI ile yoğurt ve yanında ayranla ,,,,4 adt denicem ama korkuyorum açıkçası:(
Ben genelde potpori yapıyorum:)
Serrano etli ve orta acı sevdiriyor

Altın vuruş yapmayı düşünüyon yani !
Migdeme kramp girmeseydi benimde çok güzel düşüncelerim vardı. Artık Sos ve Baharat için planlar yaparım.

Erkan beyin gönderdiği Caroline melezleri rüyama girdi desem inanırmısınız.
Aynı gün Trinidad Moguralarla beraber tüketmem migdemi 2 saat boyunca mengeneye aldı resmen.
Ne geceydi öyle ya, kaç kere uyandım.

idris şenol
28-09-2016, 17:42
yapamadım yine 3 te kaldım

Kumdereli
28-09-2016, 20:47
Üzerinde çalıştığım ŞOK ACI hissi uygulamalarından biri.
Yemekten önce;
20.000 lik bir orta acıyı 40.000 hissetmek istiyorsanız. ( Serranoda denenmeli)
yarım limonu yalayın- yutun, ağzınızın iç duyarlılığı artacaktır, bir nevi temizlik,
arkasına bir yudum su için
Üzerine biberi sakız gibi çiğneip yutun.
:D

Erdal Hoca
28-09-2016, 22:07
Üzerinde çalıştığım ŞOK ACI hissi uygulamalarından biri.
Yemekten önce;
20.000 lik bir orta acıyı 40.000 hissetmek istiyorsanız. ( Serranoda denenmeli)
yarım limonu yalayın- yutun, ağzınızın iç duyarlılığı artacaktır, bir nevi temizlik,
arkasına bir yudum su için
Üzerine biberi sakız gibi çiğneip yutun.
:D

Altın vuruş tam da bu olsa gerek :D:cool::cool:

beşiktaşlı
28-09-2016, 23:34
benim acım bana yeter.))

Kumdereli
29-09-2016, 08:26
Altın vuruş tam da bu olsa gerek :D:cool::cool:

Şok acı benim hayalim, Kafamdakini hala bulamadım;
Migdeme zarar vermiyecek lezzetli türü bulmak için daha çok çeşit denemeliyim.
Bu yukardakiler den önce bir arkadaşımın verdiği Vasabiyi denemiştim,
Bir turp türevi.
Suratıma Bir elin Tersi ve Düzü ile (şap-şip) 2 tokat Yeme zamanı kadar hızlı bir acı :D

İçerisindeki etken madde-3 saniye-göz,burun ıslak.
Zamanlaması süper,
Fakat aroması damak tadıma uymadı.
Arkadaşım suşi de çok beğendim demişti.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Vasabi

sedail
29-09-2016, 23:31
hiç kasmayın bir adet bhut jolokia yı aç karna çiğ olarak tüketin 5-6 dakika sonra yerdeki mermerleri yalamaya göbeği mermere sürtmeye başlarsınız.

sedail
29-09-2016, 23:33
idris bey yanlış yapıyorsunuz yemeğe başlayıp mideyi biraz doldurunca habaneroyu çiğ olarak yiyin bir 5 dakika bekleyip yemeğe devam edin aromasını en güzel bu şekilde alırsınız biberin.

Kumdereli
30-09-2016, 08:40
hiç kasmayın bir adet bhut jolokia yı aç karna çiğ olarak tüketin 5-6 dakika sonra yerdeki mermerleri yalamaya göbeği mermere sürtmeye başlarsınız.

Şahsen 1 adet Bhut jolakia yı yemekte sıkıntım yokki, Sorun Migde krampı, çözüm bulan varsa söylerse sevinirim, Limondanda kurtulurum.

sedail
30-09-2016, 17:51
kramplar başlayınca sırtüstü uzanın midenize masaj yapın çözüm bu anında keser krampları.

A_NOMAD
30-09-2016, 18:38
Şahsen 1 adet Bhut jolakia yı yemekte sıkıntım yokki, Sorun Migde krampı, çözüm bulan varsa söylerse sevinirim, Limondanda kurtulurum.

Bazı yarışmalarda çok miktarda acı biber yeme ihaleleri de oluyor hani, işte onlarda yarışmacılara acı biberleri yedikten hemen sonra kocaman birer bardak süt içiriliyor.

Eğer laktoz intoleransı gibi bir sorununuz yoksa bence deneyin ;)

Erdal Hoca
30-09-2016, 18:44
Bizim kanallardan birinde yayınlanan Ben Bilmem Eşim Bilir yarışmasında acı biber yiyenlere hemen ayran ikram ediliyordu... Hiç denemedim... Zaten anında o acıdan kurtulacaksak, neden yiyoruz ki :cool:

sedail
30-09-2016, 21:00
bence birşeyler içmek yapacağınız en kötü şey. eğerki ağzınızın yanmasına dayanamayacaksanız neden bu acılıktaki biberle dans edersinizki önce daha az acı biberler yiyip acı toleransınızı artırın ağzınızdaki capsaisinin birşeyler içerek mideye inmesine izin vermeyin zaten midenizde yeterince capsaicin var ve mide krampları yaşayacaksınız. ağzınızın yanması mide kramplarının yanında komik kalır bu yüzden buna alışın ve yedikten sonra birşey içmeyin. hatta ilk başta çeyrek yiyin sonraki günlerde yarım ve sonra bir bütün yiyin inanın mide krampları dayanılır gibi değildir ilk kez yiyecekseniz.

Kumdereli
30-09-2016, 23:48
Katılıyorum.
Ağzımız bu sıcaklığa katlanıyor olabilir, miğdeyi bu tip biberlere alıştırmamıştık.
Sayın sedail bu işi biliyor. Favoriniz hangi çeşit, nasıl tüketiyorsunuz.

sedail
01-10-2016, 10:39
favori yok ne bulursak yiyoruz serrano-scotch bonnet habanero bhut jolokia farketmez ancak pazarda satılan biberlerden yiyemiyorum toprak yiyormuş gibi hissediyorum biber yerken aroması olması oldukça önemli yoksa acı biberden soğur insan. yurtdışından tohum siparişi verecek arkadaşlar dolma biber tohumu olarak Bull’s Heart isminde bir biber var bundanda mutlka alın ancak kızardığını göremeyeceksiniz henüz yeşilken bahçeye her indiğimde elma gibi kütür kütür yemiştim tohum ayırmak aklıma bile gelmedi hepsini bitirdim.

Kumdereli
01-10-2016, 14:25
favori yok ne bulursak yiyoruz serrano-scotch bonnet habanero bhut jolokia farketmez ancak pazarda satılan biberlerden yiyemiyorum toprak yiyormuş gibi hissediyorum biber yerken aroması olması oldukça önemli yoksa acı biberden soğur insan.

Afiyet olsun, Bu hususta baya bir gurme ve zevk sahibi oldugunuz belli.
hydroponic sisteminizide yeni gördüm dogrusu. Bilginiz bizden ilerdeymiş.
Seranızın içindeki bitkilerde bayagı mutlu görünüyor.
Vallahi Helal olsun.

Üstadım yakın olsaydık istifade etmek isterdim şahsen.

sedail
01-10-2016, 18:36
teşekkürler, bendeki eksiklikte zamandan yana işler yoğun fırsat bulamıyoruz ilgilenmeye

remus2
13-10-2016, 19:24
başlıkta biber çeşitleri olunca benim biberlerin arasında çıkan farklı bir tür biber var buraya eklemek istedim adını bilen var mı?

idris şenol
29-10-2016, 11:15
Biberlerin son hali

idris şenol
29-10-2016, 11:17
Devamı:)

Erdal Hoca
30-10-2016, 18:51
Biberlerin görüntüsü çok güzel İdris Bey. Tadı, acılığı nasıl acaba :confused: Bir de saksıların çapı ve derinliğini merak ettim ?

idris şenol
30-10-2016, 21:04
saksılar küçük kare saksı
kare 5 litrelik
acılığı max seviyede

idris şenol
31-10-2016, 23:30
SEBZE KASALARIN İÇERSİNDE HERBİR SAKSIDA 1 ADT BİBER red savina habanero
DİKİLİ 6 *4=24 ADT *

güla
05-11-2016, 06:53
İdris bey merhabalar bende hastalık derecesinde acı biber severim,öyleki sabah kahvaltısın bile an acı biber yiyorum,tabi sizin resimlerinizi eklediklerinizin tohumlarını Yozgat gibi bir yerde bulmak **** ulaşmak çok zor,en acı bula bildigim cin biberi,ileri zamanlarda Carolina Reaper **** buna yakın acılıkta biberlerin tohumunu bulabilirsem yetiştirmek.

idris şenol
05-11-2016, 19:02
acılık skala

idris şenol
06-11-2016, 17:01
jamaican scotch bonnet...SARIŞIN GÜZEL
Tatlı son:)

idris şenol
06-11-2016, 17:04
red savina habanero

idris şenol
06-11-2016, 17:06
jamaican scotch bonnet

Kumdereli
06-11-2016, 19:01
MaşaAllah. Onları ne yapmayı düşünüyorsunuz, süper sos ve baharat olabilirler.

idris şenol
06-11-2016, 20:33
MaşaAllah. Onları ne yapmayı düşünüyorsunuz, süper sos ve baharat olabilirler.
sos düşünüyorum hocam:confused:
tarif varmı:)

Kamber1295
07-11-2016, 09:29
sos düşünüyorum hocam:confused:
tarif varmı:)

Günübirlik çabucak yaptıgım ve aynı hızda tükettiğm basit Sos tarifi:

Ev halkı mutfagı terk ettikten sonra manavda, pazarda satılan en acı taze kırmızı biberler cabucak temizlenir.
Har ateşte, zeytin yagında az sogan, az sarımsak, az elma sirkesi, azıcık şeker ve tuzla kıvama getirilir.
Sonra devreye robot girer.
çorba kıvamındaki malzeme tekrardan istenen yogunluk elde edilene kadar pişirilir. bu kadar.

Bana gelince!
Formülde feslegen olmaz ise asla yemem.
içindeki süprizim ise, fantastik aromasıyla kurutulmuş habenerodur.

Not: Makarnada deneyenlerde bağımlılık yaptığı ve istemeyen kilo artışları bizzat gözlemlenmiştir, Afiyet olsun :D

güla
07-11-2016, 09:42
idris şenol bey çok iştah açıcı duruyorlar :) maşallah.

Kumdereli
07-11-2016, 10:02
sos düşünüyorum hocam:confused:
tarif varmı:)

Sayın Capsaicinin sos tarifilerine bir göz atmanızı tavsiye ederim. Tam bu çeşitlet için.

http://www.agaclar.net/forum/aperitifler-corbalar-salatalar-soslar/38132.htm

Kumdereli
07-11-2016, 11:22
jamaican scotch bonnet
İdris abi geldiler. Ortadakini bildim. küçük bir ısırık aldımda :)
Çeşitler isimlerini soldan, saga teyit edermisin. veya serrano hangisi. Habeneroyla karıştırıyormuyum.

idris şenol
07-11-2016, 14:51
jamaican scotch bonne...sarı olan
red savina habanero ...kırmızı olan her ikisi

Kumdereli
07-11-2016, 16:13
Aslında Dileğim Serrano idi zahmet verdim sagolun.

sarı scotch bonnette benim için süpriz oldu. meyvemsi tadı güzelmiş, acılıgı benim için ideal. Bundan pul biber olmaz sanırım, ama yemeklerin yanında taze tüketecegim yeni favorim.

red sevina habenero... Çılgınlık bu türde başlıyor zaten ve daha üst türevlere kadar gidiyor. tadı,kokusu çok farklı bunlar. daha acı Üst seviyelerden tattım. hepsi kabus.
ya sos yapmalı, **** baharat.

sedail
08-11-2016, 09:19
kışlık kahvaltılık habanerolu sos tarifi bende akşam yazarım

beşiktaşlı
08-11-2016, 09:29
acı biber soslarını bende severim makarnanın üzerinde hımmmmıh
yeni tarifi bende isterim

Muda
10-11-2016, 20:26
Arkadaşlar bu biberler kardeşime dünyanın en acı biberi olarak gelmişti. Ben de onlardan tohum aldım. Ancak çok acı yiyemediğim için ekemedim. Diğer biber tohumlarından ayırt edebilirsem ekmeyi düşünüyorum. Ben cins olarak isminin Kırmızı jamaika acı biber tohumu red scotch bonnet jamaican olduğunu düşünüyorum. Bilen arkadaşlar yorum yaparlarsa sevinirim.

632748

heyyamola
01-02-2017, 18:05
Bahçede yetiştirdiğim biber çeşitlerinden

Acı Süs Biber
638039

Toplu halde meyve veren
638040

İncecik
638041

Parlak renkli
638042

Oldukça acı
638043

heyyamola
01-02-2017, 18:34
Bahçede yetiştirdiğim biber çeşitlerinden


Acı Çikolata dolma
638044

Georgescu Chocolate
638046

Chocolate Habareno
638047

Bohça Süs Biber
638048

Acı Süs Biberiye
638049

heyyamola
01-02-2017, 18:49
Bahçede yetiştirdiğim biber çeşitlerinden


Antep Biberi
638050

Arnavut Biberi
638051

Samandağı Biberi
638052

Maraş Biberi
638053

Cirgalan Biberi
638054

heyyamola
01-02-2017, 19:03
Bahçede yetiştirdiğim biber çeşitlerinden

Aji Brazilian Starfish, sera içinde bir metre boylanan
638055

Yan dallanan bitki yapısı
638056

Yıldız şekilli
638057

Dip kısmındaki hafif çukur
638058

Orta acılıkta
638059

heyyamola
03-02-2017, 15:04
Bahçede yetiştirdiğim biber çeşitlerinden


Pul Biberlik Maraş 1
638141

Pul Biberlik Maraş 2
638142

Urfa Kirazı 1
638143

Urfa Kirazı 2
638144

Afyon Topak
638145

idris şenol
03-02-2017, 15:10
Sezonu iple çekiyoruZ

heyyamola
03-02-2017, 15:48
Bahçede yetiştirdiğim biber çeşitlerinden


Balık Biber 1
638146

Balık Biber 2
638147

Jalapeno 1
638148

Jalapeno 2
638149

Pepperoncini
638150

heyyamola
03-02-2017, 15:55
Bahçede yetiştirdiğim biber çeşitlerinden


Chinese Ornamental
638151

Meyveleri 1-2 cm boyunda
638152

Sapların boyu da meyve kadar
638153

Mor İnci 1
638154

Mor İnci 2
638155

heyyamola
03-02-2017, 16:01
Bahçede yetiştirdiğim biber çeşitlerinden


Gül Biber
638156

Uç kısmı çıkntılı
638157

Çan şeklinde
638158

Domates Biberi
638159

Kamber Biberi
638160

heyyamola
03-02-2017, 16:06
Bahçede yetiştirdiğim biber çeşitlerinden


Çorbacı
638161

Nam-ı diğer Sarı Sivri
638162

Yeşil Sivri Biber
638163

Közlemelik Pat Biber
638164

Üçburun
638165

heyyamola
03-02-2017, 19:32
Bahçede yetiştirdiğim biber çeşitlerinden


Tohumunu Kayseri - Güneşli kasabasından almıştım.
638170

Çok yönlü değerlendirilebilen bir çeşit (özellikle kurutulmuşu)
638171

Küçük Acı Biber
638172

Tombul Süs Biber
638173

Turşuluk Sarı Biber
638174

heyyamola
03-02-2017, 19:48
Bahçede yetiştirdiğim biber çeşitlerinden


Siyah Dolma Biber
638175

İri Dolmalık Biber
638176

Köy Biberi
638177

Kapya-Üçburun-Cirgalan karışık dikilmişti. Onlardan alınan tohumların ertesi seneki melezleri
638178

Siyah Macar
638179

heyyamola
03-02-2017, 20:00
Bahçede yetiştirdiğim biber çeşitlerinden


Pimento L. Biber
638180

Kalın kabuklu, oldukça sert yapıda
638181

Turuncu Kaliforniya
638182

Turuncu Jalapeno
638183

Üçgen Acı Biber
638184

heyyamola
03-02-2017, 20:35
Bahçede yetiştirdiğim biber çeşitlerinden


Siyah Süs Biberi
638185

Çıtır, keskin kokulu, hoş acısı saman alevine benzer.
638186

Siyah renkte oluşan meyveler, önce soluk yeşile döner, sonrasında kızarır.
638187

Mor Meksika Biberi de aynı özellikte
638188

Trinidad Scorpion
638189

heyyamola
03-02-2017, 20:53
Bahçede yetiştirdiğim biber çeşitlerinden


Siyah Cin Biber
638192

İnce kabuklu, sulu, değişik bir lezzete sahip
638193

Bohça Biberle, Topak Biberin melezi
638194

Yemeklik kokteyl
638195

Tohumluk kokteyl
638196

heyyamola
03-02-2017, 21:23
Bahçede yetiştirdiğim biber çeşitlerinden


Marbles Biber
638199

Meyveler nohut büyüklüğünde
638200

Sedef beyazı renkte oluşan meyveler
638203

Sırasıyla; krem, sarı, turuncu, kırmızı renge bürünüyor.
638205

Renk değişim şöleni
638206

heyyamola
03-02-2017, 21:35
Bahçede yetiştirdiğim biber çeşitlerinden


Bolivian Rainbow Biber
638207

Adındaki gökkuşağı sıfatını hakkediyor mu acaba?
638208

Renk değiştirme de
638209

O da uzman..
638210

oz26
03-02-2017, 21:46
Sn. heyyamola, ellerinize sağlık muhteşem görünüyorlar.

Deneyimlediniz mi bilmiyorum ama sormak istiyorum; Yuvarlak biberlerden turşuluk olarak hangisi(leri)ni önerirsiniz. Acısı jalapenoyu geçmesin yalnız :)

Ayrıca taze tüketim için de tavsiyenizi almak isterim.

heyyamola
03-02-2017, 22:22
Sn. heyyamola, ellerinize sağlık muhteşem görünüyorlar.

Deneyimlediniz mi bilmiyorum ama sormak istiyorum; Yuvarlak biberlerden turşuluk olarak hangisi(leri)ni önerirsiniz. Acısı jalapenoyu geçmesin yalnız :)

Ayrıca taze tüketim için de tavsiyenizi almak isterim.

Yuvarlak biberlerin hepsinin de turşusu güzel oluyor. Ancak benim yetiştirdiklerim hepsi de acılıkta Jalapeno'yu geçer.

Taze tüketim için Siyah Dolma, Siyah Cin, Siyah Süs biberleri henüz siyahken, Bolivian Rainbow henüz mor renkliyken, Yeşil Sivri Biber orta olgunluktayken ideal...

TCM
04-02-2017, 11:49
Yuvarlaklar güzel oluyor da kavanozda çok yer kaplıyor. Bu sene adı 'tai' olsa da terbiye edilmiş tai biberler bana pek ideal geldi turşu için. 8-10 cm. arasında boyları, düz sivri kıvrımsız hatları ile kavanoza olabildiğince tıkıştırabiliyorsun. Oldukça acı olduğu için bir yemekte iki tek yetiyor. Turşu için kullanılacak kavanozlar ne kadar küçük olursa o kadar tüketimi de zevkli oluyor çünkü nasıl yaparsanız yapın havayla temas ettiğinde fazla dayanmıyor, kıvamı-tadı azalıyor turşuların. Benim top süs biberlerin turşusu da güzel oldu, özellikle içine aldığı turşu suyunun ilk ısırışta ağza dolması bonus oluyor :) ama düz biberler gibi çokça doldurulamıyor kavanozlara.

aslama1994
04-02-2017, 12:04
Yuvarlaklar güzel oluyor da kavanozda çok yer kaplıyor. Bu sene adı 'tai' olsa da terbiye edilmiş tai biberler bana pek ideal geldi turşu için. 8-10 cm. arasında boyları, düz sivri kıvrımsız hatları ile kavanoza olabildiğince tıkıştırabiliyorsun. Oldukça acı olduğu için bir yemekte iki tek yetiyor. Turşu için kullanılacak kavanozlar ne kadar küçük olursa o kadar tüketimi de zevkli oluyor çünkü nasıl yaparsanız yapın havayla temas ettiğinde fazla dayanmıyor, kıvamı-tadı azalıyor turşuların. Benim top süs biberlerin turşusu da güzel oldu, özellikle içine aldığı turşu suyunun ilk ısırışta ağza dolması bonus oluyor :) ama düz biberler gibi çokça doldurulamıyor kavanozlara.

Sizinkilerin resmi yok mu ?

TCM
04-02-2017, 22:09
http://www.agaclar.net/forum/1323152-post31.htm

http://www.agaclar.net/forum/1322297-post23.htm

http://www.agaclar.net/forum/1323154-post33.htm

http://www.agaclar.net/forum/1323153-post32.htm

http://www.agaclar.net/forum/1323151-post30.htm

http://www.agaclar.net/forum/1323150-post29.htm

aslama1994
04-02-2017, 22:20
http://www.agaclar.net/forum/1323152-post31.htm

http://www.agaclar.net/forum/1322297-post23.htm

http://www.agaclar.net/forum/1323154-post33.htm

http://www.agaclar.net/forum/1323153-post32.htm

http://www.agaclar.net/forum/1323151-post30.htm

http://www.agaclar.net/forum/1323150-post29.htm

En sonda ki annemin aradığı biberden.Ben acı sevmiyorum. Hepsi birbirinden güzel.

umbasi
21-02-2017, 00:58
Ev ortamında biber tohumlarını toprakla buluşturduk bakalım. Elimizde ne kalacak bekleyip göreceğiz.

denizayda
02-02-2019, 19:12
Merhabalar, pazarlarda Meksika biberi diye satılan, kırmızı ve iri, ince uzun biberin beynelmilel bir adı var mı (örneğin cayenne gibi)? Meksika biberi diye satıyorlar ama Meksika'da tek bir biber yetişmiyor haliyle. Muhtemelen ülkemizde pazarlarda ve marketlerde en çok satılan tür bu söylediğim.

Yeşil Tohum
03-03-2019, 11:17
Merhabalar, pazarlarda Meksika biberi diye satılan, kırmızı ve iri, ince uzun biberin beynelmilel bir adı var mı (örneğin cayenne gibi)? Meksika biberi diye satıyorlar ama Meksika'da tek bir biber yetişmiyor haliyle. Muhtemelen ülkemizde pazarlarda ve marketlerde en çok satılan tür bu söylediğim.

Merhaba.
Meksika Biberi diyorlarsa muhtemelen acı biberdir. Acı olarak Acı Sivri, Acı Çarli, Jelapone, Şili ve Kampari biberdir.

denizayda
28-03-2019, 18:51
Merhaba, yeni gördüm yanıtınızı kusura bakmayın. Ama acı sivri biberi ya da jalapeno'yu meksika biberi diye satmıyorlar. Chili zaten genel anlamıyla acı biber demek İspanyol'ca ve İngilizce'de. Dolayısıyla bu bahsettiğim türün bütün dünyada bilinen bir adı yok anladığım kadarıyla. Acı charliston nasıl oluyor bilmiyorum.

oguzsolmaz
02-04-2019, 17:04
Olsada yesek çıtır çıtır ne güzel.

mehmetpolat
08-07-2019, 20:21
Carolina Reaper arıyorum arkadaşlar. İnternetten aldım çimlenmediler . Var mı yardım edebilecek

drosophila
09-07-2019, 12:49
Günübirlik çabucak yaptıgım ve aynı hızda tükettiğm basit Sos tarifi:

Ev halkı mutfagı terk ettikten sonra manavda, pazarda satılan en acı taze kırmızı biberler cabucak temizlenir.
Har ateşte, zeytin yagında az sogan, az sarımsak, az elma sirkesi, azıcık şeker ve tuzla kıvama getirilir.
Sonra devreye robot girer.
çorba kıvamındaki malzeme tekrardan istenen yogunluk elde edilene kadar pişirilir. bu kadar.

Bana gelince!
Formülde feslegen olmaz ise asla yemem.
içindeki süprizim ise, fantastik aromasıyla kurutulmuş habenerodur.

Not: Makarnada deneyenlerde bağımlılık yaptığı ve istemeyen kilo artışları bizzat gözlemlenmiştir, Afiyet olsun :D


bu sosun raf ömrü nedir? dolapta veya oda sıcaklığında uzun süre dayanır mı? malum çok acı olunca azar azar tüketiliyor. çabuk bitmiyor. büyümekte olan trinidatlarım var. muhtemelen çiğneyerek yiyemeyeceğiz:) bari sos yapalım.

musa_ekrem
22-07-2019, 14:35
merhaba,
yaşadığım yerde nisanda diktiğimiz biberlerden aralık ayına kadar biber alabiliyoruz. Şuan yeni elime geçen biber tohumları var. Bu mevsimde bunlardan diksem fidelendirsem ve daha sonra tarlaya diksem olur mu ?

Yeşil Tohum
16-11-2019, 08:04
merhaba,
yaşadığım yerde nisanda diktiğimiz biberlerden aralık ayına kadar biber alabiliyoruz. Şuan yeni elime geçen biber tohumları var. Bu mevsimde bunlardan diksem fidelendirsem ve daha sonra tarlaya diksem olur mu ?

Yetiştirdiğiniz ürün standart tohum mu yoksa hibrit tohum mu ? Ticari amaç güdülen çeşitler sıcak ve soğuk hassasiyetine sahiptir. Mesela soğuk çeşitleri kılın mükemmel olurken, aynı çeşidi yazın diktiğiniz de meyve büyümez, raf ömrü düşük olur, kırmızı olarak tüketilen çeşitler çıtırdar. Bu yüzden sıcakta güzel olan çeşit genel itibariyle soğukta olmaz. Kendiniz tüketmek için dikiyorsanız sizi besleyecek kadar çıkar.

musa_ekrem
16-11-2019, 08:15
Yetiştirdiğiniz ürün standart tohum mu yoksa hibrit tohum mu ? Ticari amaç güdülen çeşitler sıcak ve soğuk hassasiyetine sahiptir. Mesela soğuk çeşitleri kılın mükemmel olurken, aynı çeşidi yazın diktiğiniz de meyve büyümez, raf ömrü düşük olur, kırmızı olarak tüketilen çeşitler çıtırdar. Bu yüzden sıcakta güzel olan çeşit genel itibariyle soğukta olmaz. Kendiniz tüketmek için dikiyorsanız sizi besleyecek kadar çıkar.Merhaba, tohumlar standart tohum. Gece en düşük hava sıcaklığı henüz 10 derecenin altına düşmedi o yüzden çiçeklenme devam ediyor. Bugün haftasonu, birazdan bahçeye gidip biber hasadı yapacağız. İklim nedeniyle bu şekilde.

TA-1012 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

CocosNucifera
22-03-2020, 19:42
Tohumdan acı veya tatlı olup olmadığı anlaşılır mı?

bahcedenn
22-03-2020, 20:20
Tohumdan acı veya tatlı olup olmadığı anlaşılır mı?

Evet.

idris şenol
07-09-2020, 21:08
Çok acı biber yetiştirmekten ziyade yenilebilcek tatlı acı hem keyif verir hem sağlıklı olan budur