View Full Version : Hukukçular
sessizavukat
10-04-2007, 11:38
sanırım bir tek eksik biz kalmışız avukat, hakim yada savcı olarak değil bir bütün olarak hukukçular demenin daha mantıklı olduğunu düşündüm hem böylece hukuk camiasında yer alan herkes bu başlık altında toplanabilir diye düşündüm...
Hukuki konularda bilgilenme gerekiyor, bu eksiği kapatacağınızı umuyorum :)
sessizavukat
10-04-2007, 13:06
neden olmasın... her zaman beklerim yardımcı olacağımız bir konu olursa memnuniyetle... sanırım internette danışma ücrette tabi değil bizde:)
Valla benim istediğim bu konuya sahip çıkman, ya da birinin sahip çıkması... Yoksa peşinde koşup soru soracak olduktan sonra, cevap verecek epey avukat arkadaşımız var...
sessizavukat
13-04-2007, 16:11
elimizden geldiği kadar çıkmaya çalışacağız... ayrıca sadece şaka yapmıştım danışma konusunda...
her konuda yardım etmeye hazırım ister organizasyon ister hukuki bir konuda danışmak olsun...
internetteki zamanımın yarısın ağaçlar net sayfasında geçiyor onun için her türlü emeği vermeye çalışırım...
kendinize ve yüreğinize iyi bakın bu sırada itiraf edeyim isminizi uzun bir süre melinda diye okuyordum:)
sessizavukat
23-04-2007, 15:48
kimbilir belki o kulubün üyesi yada kurucusu olduğunuz için aklınıza gelmiştir:)
her ne kadar çevreye pek zararı olmayan bir meslek gurubu gözüküyor olsakta aslında biraz daha dikkatli davranmamız gerektiğini iki hafta önce dosyaları gözden geçirirken farkettim...
yanlış yazdığımız yada değiştirmek zorunda kaldığımız dilekçelere biraz daha dikkat ederek kağıt olmak için kesilen ağaç sayısını azaltabiliriz sanırım...
bu sırada üstad hoş geldin demişmiydim::))
ilknur aşık
15-05-2007, 17:38
Bende bir hukukçu olarak burdayım.
sessizavukat
21-05-2007, 18:33
hel şükür biri geldi:)
umudumu yitirmeye başlamıştım artık kimse uğramıyor diye ama demek umutlar bitmeden bir çok şey değişebiliyor.
hoşgeldiniz üstad..
Bir de beni ekleyin 3 kişi olduk bile. Avukatım. Merak ettiğim bir konuyu araştırırken dolaşa dolaşa bu siteye kadar geldim. O kadar hoşuma gitti ki hemen üye oldum. Asıl merak ettiğim konular prefabrik yapılar ve bambuydu. Ne alakası var diyeceksiniz. Alakaları yok tabi ama her iki konu hakkında da ayrıntılı bilgiyi bu sitede bulabildim. Yani sadece teknik bilgiden bahsetmiyorum. İnsanların bizzat yaşadığı deneyimlerden ve tavsiyelerden bahsediyorum. Siteyi kurandan Allah razı olsun.
Eminim ki burada herkes doğa dostudur. Yeşili çok sever ve korur. Herkese selamlar sevgiler.
aslihanalaca
26-06-2007, 14:08
Merhaba
Dört hatta beş avukat olduk diyebiliriz çünkü bu konuya yazan her ne kadar kabul etmek istemese de nartsawa arkadaşımız da avukat :). Bende her konuda elimden geldiğince yardımcı olmak isterim. Çevre ve doğanın korunması konusunda yasal olarak en geri kalmış ülkelerden biriyiz. Türkiyedeki hukuk fakülteleri arasında Çevre Hukukunu ana ders olarak Ankara Üniversitesinde iki yıl üst üste :) almış biri olarak hem mevzuat hem de pratik açıdan oldukça geride kaldığımızı söyleyebilirim. Bırakalım ülkemizde mevcut bitkileri geliştirmeyi korumaya yönelik her hangi bir düzenleme ya da bu düzenlemelerde ciddi yaptırımlar mevcut değil. Neyse bu konu uzunve düşünülmesi gereken bir konu. Umarım hukukçular olarak daha etkin bir biçimde sitede yer alabiliriz.
sessizavukat
10-07-2007, 17:19
selamlar gelen tüm yeni arkadaşlara sanırım gittikçe sayı artıyor..
uzun bir zaman oldu siteye uğramayalı umarım artık daha sık uğrarım ve paylaşımlar artar hepimizin arasında..
sevgilerle
Merhabalar...
Aranıza bir avukat daha katıldı.
Meslektaşlarımla burada karşılaşmak ne hoş.:D
Ortak bir yanımız daha var sanırım.Mesajı görünce pek mutlu oldum. Bu tatlar ve isimler pek bilinmez.(En azından benim çevremde)Mesajı yazarken bile hala yüzümdaki gülümseme duruyor.Hem şaşırdım hem de sevindim:eek:
erkanakca84
20-08-2007, 16:16
merhaba sayın ironun bilgilendirmesiyle buldum başlığı bende mezun olmak üzereyim:)
sessizavukat
10-09-2007, 11:29
selam tüm arkdaşlara sayı nitelik ve nicelik bakımından artmışız epey..
uzun bir zaman oldu siteye uğrmayalı ama inşallah bundan sonra daha düzenli uğramaya başlarım.
kendinize ve yüreğinize iyi bakmayı ihmal etmeyin:)
Selam,
Bugün üye oldum ve ben de avukatım. Herkese tekrar tekrar merhabalar...
sessizavukat
12-03-2008, 17:11
hoş gelmişsiniz arkdaşlar...
sanırım sessizliğe bürünmüş mesleklerden biriyiz benim adıma bakmayın ben eskiden de sessiz biriydim:)
herkes bahçede birşeylerle mi uğraşıyor yoksa
Forumda hukukçuların cevaplayacağı sorular oluyor, biz internetten bulup cevaplamaya çalışıyoruz. Apartman bahçesindeki ağaçları kesmek (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=580)
"Danışma ücrete tabidir" cümlesi en çok avukatlara mı uyuyor nedir? :)
Ayrıca size sorulmasını bekliyorsunuz? Öyle yapmayın lütfen. Henüz sorulmamış bile olsa, olası bilgileri siz yazın...
Bugün buraya yazıldığını görünce, derdimi dökeyim dedim :)
Kaktüs-Çiçeği
13-03-2008, 00:21
Alıntı : malina -Forumda hukukçuların cevaplayacağı sorular oluyor, biz internetten bulup cevaplamaya çalışıyoruz. Apartman bahçesindeki ağaçları kesmek
"Danışma ücrete tabidir" cümlesi en çok avukatlara mı uyuyor nedir?
Ayrıca size sorulmasını bekliyorsunuz? Öyle yapmayın lütfen. Henüz sorulmamış bile olsa, olası bilgileri siz yazın...
Bugün buraya yazıldığını görünce, derdimi dökeyim dedim
Alıntı:sessizavukat
........herkes bahçede birşeylerle mi uğraşıyor yoksa
İzmir'den selamlar.. Aranıza katılan yeni üyelerden biriyim. İzmir'e yeni taşındım, İzmir Barosunda nakil işlemlerim bile henüz tamamlanmadı.. Taşınma telaşıyla işleri rayına oturtana kadar düzenli olmasa da aranızda olmaktan keyif alacağıma inanıyorum..
Saygılar,
S/K
beni de hukukçu olarak gruba ekleyebilirsiniz:)
sessizavukat
23-06-2008, 18:28
biraz bize sitem var gibi hukuksal sorunlara cevap vermekte sanırım yetersiz kalıyoruz ama bu danışma ücreti ile ilgili değil tahminice çünkü biz siteden aldığımız bilginin ücrettini keşke bilgilerimizle karşılayabilsek:)
ama onca hukuksal sorun arasından kaçıp sığındığımız küçük bahçelerimizle yada çiçeklerimizle ilgli bilgi paylaşımında bulunduğumuz yerde yine hukukçu olarak mevzuat arasından kaybolmak istemediğimizden sanırım bir çok soruyu görmemezlikten geliyoruz umarım sorun olmaz bu durum:)
bu sırada yeni katılan arkadaşlar hepiniz hoş gelmişsini..
Bu kadar hukukçunun olduğu yerden kaç görüş çıkacak merak ediyorum.Ama şayet bir gün tasdike ihtiyacınız olursa bir Noter olarak bende aranızdayım arkadaşlar.:-)
Hekese selam ve saygılar.
sessizavukat
15-07-2008, 12:06
yeni gelen arkdaşlar hoş gelmişsiniz.
üstadım noter olmuşsanız sizin olduğunuz yerde birşey söylemek haddimiz değildir demek:)
ilker_eroglu
31-10-2008, 10:50
Merhabalar,
Hukukçu dostlar işyerimle ilgili sorunlarım var sonucu mahkemeye gidecek boyutlara ulaşabilir.
Sorunlarımın mahkemeye intikal etmeden önceki zaman dilimi içinde elimi güçlü tutmaya çalışıyorum.
Bana yardımcı olmanızı rica edecektim.Çok kötü bir durumdayım lütfen yardımlarınızı esirgemeyin.
Saygılarımla
İlker
sessizavukat
03-11-2008, 11:02
hayırdır umarım önemli bir sorun yoktur. yardımcı olabileceğimiz birşey varsa neden olmasın...
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.