PDA

View Full Version : Yemlik yetiştirme (yabani ot)




Lonicera
17-12-2015, 13:23
Yabani ot yemekleri:
http://www.agaclar.net/forum/yabani-ot-yemekleri/6449.htm


Bir ay önce bir tüpe, tohum tazeliğini test için ekmiş olduğum tohumlar bu boya ulaştı. Havalar oldukça soğuduğu için içeriye alınacaklar. Başlarına bir şey gelmezse tohuma kaldırıp paylaşma niyetindeyim. Tabii bitki ikinci yılında çiçekleniyormuş, nasıl sabredeceksek artık:))




Lonicera
23-02-2016, 14:01
Üstteki bitkinin bugünkü hali. Kışı çok rahatlıkla atlattı. 2.yılında çiçekleniyormuş. Ben de hem tohum tazeliğini test etmek hem de''2.yılındasın ona göre'' diyebilmek için geçen yıl ekmiştim:)))Bir sürpriz yapar da aldanıp tohuma kalkarsa harika olacak.

Lonicera
30-04-2016, 14:01
Üstteki bitkinin bugünkü hali. Kışı çok rahatlıkla atlattı. 2.yılında çiçekleniyormuş. Ben de hem tohum tazeliğini test etmek hem de''2.yılındasın ona göre'' diyebilmek için geçen yıl ekmiştim:)))Bir sürpriz yapar da aldanıp tohuma kalkarsa harika olacak.

Bitkiyi kandırıp çiçeğe zorladığım için utanç duyuyor muyum? Hem de nasıl:D

Lonicera
05-05-2016, 13:24
Nihayet...

mclog
05-05-2016, 16:03
Tadı kadar çiçeği de güzelmiş. Tebrik ederim. Umarım tohum da alırsınız.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Muda
05-05-2016, 16:53
Sizdekinin çiçeği çok güzel ve büyük olmuş. Bizimkilerin çiçek açmalarına daha zaman var.

Lonicera
07-05-2016, 19:33
Sevgili Muda, yanlış hatırlamıyorsam sizde hem mor hem de sarı çiçekli olan vardı değil mi?
Bugün çiçeksiz olanlardan bir iki tanesini kökledim. Köklerinin istiridyeyi andırdığından bahsediyordu yabancı bir site. Ben pek benzetemedim, belki pişince o tadı yakalıyordur. Çiğden köklerin tadı fena sayılmaz hani:))

Lonicera
23-05-2016, 13:55
Nihayet...Uçmaya hazır tohumlara emellerine ulaşamadan el konuldu:)))

Lonicera
02-06-2016, 13:02
Bitkinin kökleri de sökülüp bu sezon için salsify yetiştiriciliğine noktayı koymuş olduk. Seneye kaldığı yerden devam edeceğiz nasipse. Paylaşıma açacak kadar tohum alabildik mi? Anca onar adet olmak üzere 10 kişiye kadar.

mclog
03-06-2016, 08:16
Sayın Lonicera,
Kökleri sökmenizdeki sebep bir sonraki sezona saklamak mı yoksa kontrolsüz yayılımı engellemek mi? Eğer saklıyorsanız hangi şartlarda saklayacaksınız?

Lonicera
03-06-2016, 12:23
Tek sebebi oburluğumdan kaynaklanıyor, hemen yedik zaten başka da bir nedeni yok:))) Kökten ziyade yeşil aksamı daha lezzetli geldi bize.

remus2
03-06-2016, 19:08
kökü nasıl kullanılıyor çok merak ettim :D çiğ mi yeniyor :D

Lonicera
03-06-2016, 19:34
Biz miktar fazla olmadığı için (desem de hikaye, tamamen üşengeçlikten) havuç gibi olan kökün orta kısmını atıp yanlarını salataya doğradık. Bazıları küçük olmasına rağmen oldukça sertleşmiş bile. Seneye nasip olursa daha fazla ekip çok söylenen şu '' istiridye tadı'' nı alabilme gayretinde olacağız gibi:)))

remus2
03-06-2016, 21:02
benim bahçedede var yapraklarını yiyoruz ama kökünü ilk defa duydum :D