PDA

View Full Version : Jakin / Tohum Paylaşım Sonrası (Mersin - Balkon)




Jakin
28-02-2016, 13:52
Tohumları ekip, yetiştirip, hazırlayıp, paylaşımda bulunan, tohumları bizlere ulaştıran tüm arkadaşlara teşekkürler.. :)

2015 - 2016 Tohum paylaşım etkinliğinden talep ettiğim ve elime ulaşan 24 tohum:

(25. Selluka idi, sonradan iptal edildi sanırım.)

Heybetli Domates / TCM
Kırmızı Armut Domates / hcorak

Boşnak Biberi / Muda
Gül Biber / Seabert74
Mor İnci Biber / hcorak

İstanbul Ispanağı / bezginkuh
Maydanoz / İsmail Kuzucu
Mizuna / Lonicera

Cucamelon - Meksika Salatalığı / kader
Kornişon / kader

Adana Yer Fıstığı / selim87
Chia / bezginkuh

Anisodontea Capensis / Loveforlive
Aşk Mercanı Sarmaşığı / Mücevher Çalısı
Çörekotu Çiçeği / hcorak
Ekinezya / SDurul
Haseki Küpesi / İsmail Kuzucu
Kına Çiçeği / Mücevher Çalısı
Kırmızı Ada Çayı - Salvia Coccinea / akçabardak
Küçük Yapraklı Top Fesleğen / Mücevher Çalısı
Latin Çiçeği / Selçuk Boz
Mahonya / Sakagun
Şebboy / evdeçiçek
Yabani Telgraf Çiçeği / Mücevher Çalısı




Jakin
28-02-2016, 15:06
Bugün tohum çimlendirme çalışmalarına başladım. Hayırlı olmasını dilerim. ;)
İlk olarak Sn. dongyul'den öğrendiğim gibi domates tohumlarını (tedbir için yarısını) ısırganlı su ile ıslanmış pamukların arasına ektim.




Bunlar Sn. hcorak'tan gelen Kırmızı Armut Domates tohumları

597603




Bunlar da Sn. TCM'den gelen Heybetli Domates tohumları.

597604




İkinci olarak yine Sn. dongyul'den öğrendiğim şekilde aspirinli su ile ıslatılmış pamukların arasına biber tohumlarımı ektim.



Sn. Muda'dan gelen Boşnak Biberi tohumları.


597606


Sn. Seabert'ten gelen Gül Biber tohumları.


597605



Sn. hcorak'ın gönderdiği Mor İnci Biber tohumları.


597607


Burada gördüğünüz küçük bir sonuç ama aslında çalışmaya dün gece 22.30'da başladım. :)
Pazardan almış olduğum koca bir demet ısırgan otunu eldivenleri takıp iyice yıkadım.
Büyük bir tencerede kaynamış suya ısırgan otlarını attım, sabaha kadar beklediler.

Pamukları ıslatmak için kullandığım su yaklaşık bir çay fincanı kadar. :D
Kalan ısırganlı suyu bitkilerimi sulamakta mı kullanayım, yoksa çimlenen fideleri dikerken de kullanılabilir mi bilemedim.

Bilgili arkadaşlara, özellikle de Sn. dongyul'e sormak gerek. :)


Kısa zamanda çimlendirip torfa alabilirim umarım.
Şimdilik bu kadar.. Darısı diğer tohumlarıma..

Jakin
04-03-2016, 10:40
Tohum Ekim Tarihi: 28. 02. 2016
Çimlenme: 04.03.2016



598426


Sn. TCM'den gelen Heybetli Domates tohumlarından üç tanesi firesiz çimlendi.
Sn. dongyul'ün yöntemiyle ısırganlı pamukta, serada bekliyorlardı, şu an plastik bardağa aldım.
Sn. TCM'ye ve sn. dongyul'e teşekkürlerimle..

Jakin
04-03-2016, 11:01
Bugün ekilen tohumlar:

Adana Yer Fıstığı / selim87
Chia / bezginkuh
İstanbul Ispanağı / bezginkuh
Kornişon / kader_bpkp
Meksika Salatalığı / kader_bpkp
Mizuna / Lonicera




598428



Bu tohumlar için özel bir işlem yapmadım.
Torfu hafifçe ıslattım, tohumları attım, biraz daha fısfısla ıslatıp, pasta kabının şeffaf kapağını hafif aralık olacak şekilde üzerine kapattım.

cengizildas
04-03-2016, 11:08
Sn. Jakin, eşimle beraber cuma pazarından alış veriş yapardık. Ama bundan sonra sanırım sizin tarladan daha taze olarak alacağız.

Jakin
04-03-2016, 11:12
Sn. Jakin, eşimle beraber cuma pazarından alış veriş yapardık. Ama bundan sonra sanırım sizin tarladan daha taze olarak alacağız.

:D Saksısıyla getiririm, siz koparırsınız.. ;)

TCM
04-03-2016, 13:28
Tohum Ekim Tarihi: 28. 02. 2016
Çimlenme: 04.03.2016
Sn. TCM'den gelen Heybetli Domates tohumlarından üç tanesi firesiz çimlendi.
Sn. TCM'ye ve sn. dongyul'e teşekkürlerimle..

Üç tek mi göndermişim sadece heybetliden. Heybetlinin tohumu az diye belirtmiştim ama üç az olmuş, yanlış mı saydım acaba. Top top ayırmadan göndermiştim. Seneye kılavuz olması açısından soruyorum; az olan tohumlardan az da olsa herkese göndermeli mi yoksa seçici davranarak biraz fazla tohum mu göndermek mantıklı?

Jakin
04-03-2016, 13:44
Üç tek mi göndermişim sadece heybetliden. Heybetlinin tohumu az diye belirtmiştim ama üç az olmuş, yanlış mı saydım acaba. Top top ayırmadan göndermiştim. Seneye kılavuz olması açısından soruyorum; az olan tohumlardan az da olsa herkese göndermeli mi yoksa seçici davranarak biraz fazla tohum mu göndermek mantıklı?

Sn. TCM ben tedbir olarak yarısını ektim. İkisi yapışmış, birlikte çimlenmişler. Doğrusu dört tohum ekmişim. İki tohum daha var. Benim için isabetli olmuş, balkonda yetiştireceğim için çok fazlasına da ihtiyaç yok sanki.. :) Bana yetti inşallah!.. :)

TCM
04-03-2016, 14:00
@Jakin, gönül ferahlığıyla yetiştirmenizi ve ağız tadıyla yemenizi dilerim, ayrıca heybetliyi saksısıyla servis yapabilirseniz ( :D Saksısıyla getiririm, siz koparırsınız.. ;) ) alnınızdan öperim.

pares
04-03-2016, 14:41
Aspirinli suyu nasıl hazırlıyorsunuz? bende yarın tohumları ekmeye başlayacağım, bu yöntemleri denemek isterim

eurosat55
04-03-2016, 14:51
Sayın Jakin,hepsinin firesiz çıkmasını dilerim bereketli olsun..

Jakin
04-03-2016, 17:21
@Jakin, gönül ferahlığıyla yetiştirmenizi ve ağız tadıyla yemenizi dilerim, ayrıca heybetliyi saksısıyla servis yapabilirseniz ( :D Saksısıyla getiririm, siz koparırsınız.. ;) ) alnınızdan öperim.

Ben onu şöyle dikdörtgen çamaşır sepeti gibi bir büyük plastikte yetiştirmeyi planlamıştım, kısmet olursa.. :D Sırık tür ama büyük meyveli bir domates.. ;) Yoksa o da mı küçük gelir? :D

Sn. TCM aslında sadece çiçek tohumları istemeyi düşünmüştüm başlangıçta etkinlikten...
Ama sizin sayfanızda Heybetli'nin hikayesini okuyunca çok hoşuma gitti. Onu yetiştirme isteği duydum.. Bakalım hayırlısı.. ;)

dongyul
04-03-2016, 17:35
Sayın Jakin; benim gibi yapıp olumlu sonuçlar aldığınız için mutluyum umarım bol bereketli ürünleriniz olur ^^

Jakin
04-03-2016, 17:37
Aspirinli suyu nasıl hazırlıyorsunuz? bende yarın tohumları ekmeye başlayacağım, bu yöntemleri denemek isterim

Sn. dongyul'den öğrendiğime göre aspirinli yöntem biber tohumları için kullanılıyor.

Doğru yaptım mı bilmiyorum: Bir bardak suda bir aspirini erittim ve pamuğu iki katmana ayırıp,
küçük sera kabının içine alttaki katmanı serip çay kaşığıyla aspirinli sudan serpiştirdim.
Tohumları da üzerine serpiştirdim. Pamuğun üst katmanını da üstlerine örttüm ve serayı kapattım.

Biber tohumlarına şimdi baktım, biraz irileşmişler ama henüz çimlenme yok tabii.

Domates tohumları içinse ısırgan otlu su kullanılıyor. Su kaynatılıp, ısırganlar içine atılarak sabaha kadar bekletiliyor. Sonra aynı uygulama yapılıyor. Domatesler beş günde çimlenmiş oldular. Darısı biberlere diyelim.. :)

Az sayıda tohumla deneme yapabilirsiniz önce.

Jakin
04-03-2016, 17:39
Sayın Jakin,hepsinin firesiz çıkmasını dilerim bereketli olsun..

Sağ olun sn. eurosat55, hepimizinki bol, bereketli olsun, sağlıklı beslenelim. :)

Jakin
04-03-2016, 17:42
Sayın Jakin; benim gibi yapıp olumlu sonuçlar aldığınız için mutluyum umarım bol bereketli ürünleriniz olur ^^

Çok teşekkür ederim sn. dongyul.. Tüm önerilerinizi uygulamaya çalışacağım.
Sayfanızı dikkatle takip ediyorum. Kolay gelsin.. :)

Jakin
07-03-2016, 10:05
Dün tüm tohum çeşitlerimi ekmeyi bitirdim.
04.03.2016'da ektiğim Mizuna'lardan bazıları 06.03.2016'da çimlenmişlerdi.
Şimdiye kadar en hızlı çimlenen tohum oldular.. :)
Sn. Lonicera'ya teşekkürlerimle.. :)

28.02.2016'da ektiğim Kırmızı Armut Domates tohumlarının yarısı 06.03.2016'da çimlendi, plastik bardağa aktardım.. :)
Sn. hcorak'a teşekkürlerimle.. :)

Bilgisayar ve telefonumdaki problemlerden dolayı fotoğraf yükleyemiyorum, sonra ekleyeceğim.

Jakin
07-03-2016, 16:54
Ben onu şöyle dikdörtgen çamaşır sepeti gibi bir büyük plastikte yetiştirmeyi planlamıştım, kısmet olursa.. :D Oturak tür olduğu için.. ;) Yoksa o da mı küçük gelir? :D

Sn. TCM aslında sadece çiçek tohumları istemeyi düşünmüştüm başlangıçta etkinlikten...
Ama sizin sayfanızda Heybetli'nin hikayesini okuyunca çok hoşuma gitti. Onu yetiştirme isteği duydum.. Bakalım hayırlısı.. ;)

Sn. TCM'nin sayfasına bakmıştım biraz önce, Heybetli'nin patates yapraklı oluşuyla ilgili olarak.
Bu arada oturak tür değil de sırık türmüş.. Düzeltme amacıyla yazdım..

(İlgili mesajı da düzelteceğim.)

Jakin
29-03-2016, 11:33
23.03.2016 daki durumumuz:


602321


Latin Çiçeği, Heybetliler, Kırmızı Ampul Domatesler epeyce büyüdüler.

Yeni yerlerine alınmayı bekliyorlardı.

Uzun zamandır fotoğraf yükleme probleminden (benden kaynaklı) paylaşım yapamadım, kusura bakmazsınız umarım.. :) Bilgisayarcıya gidecekken kendiliğinden düzeldi.. Tam anlayamadım ama şükrettim.. :)

Jakin
29-03-2016, 11:41
Latin Çiçeği sonunda saksısına kavuştu:


602326


Gelişimi:
06.03.2016 Enzimli pamuğa ıslatıldı.
13.03.2016 Bardağa alındı.
26.03.2016 Saksıya alındı.

Tohumları gibi yaprakları da iri ve çabuk gelişiyor.
Islattığım 3 tohumdan ilk çimleneni bu. Diğer tohumları bir saksıya aktardım.

Jakin
29-03-2016, 11:46
Birisi minicik olmak üzere 10 yaprağı var şu an..


602330

Jakin
29-03-2016, 11:51
Heybetli domatesler de saksıya alındılar:


602332


Gelişimi:
28.02.2016 Isırganlı pamuğa ıslandı.
04.03.2016 Bardağa alındı.
26.03.2016 Saksıya alındı.

Jakin
29-03-2016, 11:53
602334

Jakin
29-03-2016, 12:04
Kırmızı Armut Domatesler de bugün saksıya alındılar:


602335


Gelişimi:
Büyük saksıdaki 5 fide:
28.02.2016 Isırganlı pamuğa ıslandı.
06.03.2016 Bardağa alındı.
29.03.2016 Saksıya alındı.

3 Küçük saksıdaki fideler:
28.02.2016 Isırganlı pamuğa ıslandı.
08.03.2016 Bardağa alındı.
29.03.2016 Saksıya alındı.


Kocaman bir aile oldular.. :)

Dikim sıklığı konusunda eleştiri bekliyorum, sakıncası var mıdır?
İleride gelişimlerine göre saksılarını büyütmeyi düşündüm.
Şimdiden büyütmem gerekiyorsa uyarınız lütfen.. :)

eurosat55
29-03-2016, 14:00
Sayın Jakin,Domates bitkisi aşırı köklenen bir bitki,toplu ektikleriniz kaç Lt lik saksı ?,

celalim01
29-03-2016, 14:33
Kolay gelsin sayın Jakin. Ben bir kısmını ekmiştim sonrası malum mevsim şartları dolayısıyla devam edemedik. Arada sizin çalışmalara bakıyoruz şimdilik. Görüşmek dileğiyle.

Jakin
29-03-2016, 14:57
Sayın Jakin,Domates bitkisi aşırı köklenen bir bitki,toplu ektikleriniz kaç Lt lik saksı ?,


Teşekkür ederim ilginize Sn. eurosat55.
17.5 cm. çap, 17 cm. derinlikte. Küçük mü sizce?

eurosat55
29-03-2016, 17:30
Sayın Jakin,şöyle örnek verim,Tiny Tim yarı oturak bir türdür,bunun için 10 lt lik tek saksı gerekiyor,yani gelişimi çok daha iyi olmakta,gerçektende ilk deneme amaçlı ektiğim Tiny Tim i söktüğümde 6-7 lt saksının neredeyse 5 te 3 ü köktü.Sayın Sernur Hanımdan gelen Tiny Timler 30-50 cm boylanmasına ragmen, şuan 10 ar litrelik saksılar aldım ,ve her birine 1 er adet ekecem. Sizin tohumlara aktığımda içinde heybetli oldugunu gördüm ki heybetli oturak değil ve boylanan bir tür.Bu yüzden sorma gereği duymuştum.Bundan dolayı bence çok küçük gelir.

Jakin
30-03-2016, 16:15
Sayın Jakin,şöyle örnek verim,Tiny Tim yarı oturak bir türdür,bunun için 10 lt lik tek saksı gerekiyor,yani gelişimi çok daha iyi olmakta,gerçektende ilk deneme amaçlı ektiğim Tiny Tim i söktüğümde 6-7 lt saksının neredeyse 5 te 3 ü köktü.Sayın Sernur Hanımdan gelen Tiny Timler 30-50 cm boylanmasına ragmen, şuan 10 ar litrelik saksılar aldım ,ve her birine 1 er adet ekecem. Sizin tohumlara aktığımda içinde heybetli oldugunu gördüm ki heybetli oturak değil ve boylanan bir tür.Bu yüzden sorma gereği duymuştum.Bundan dolayı bence çok küçük gelir.

Teşekkür ederim, en kısa zamanda büyük saksılara alırım. :)
Büyük saksıları hazır zaten..

eurosat55
30-03-2016, 17:18
Kolay gelsin,hepsi bereketli olsun Sayın Jakin..

SambaMustafa
30-03-2016, 18:16
Takipteyiz hemso

Jakin
30-03-2016, 18:56
Takipteyiz hemso

Teşekkür ederim.. :)

Jakin
31-03-2016, 10:53
Gecikmiş paylaşımlardan biri..
Sevgili Mücevher Çalısı'na teşekkürler..



602600


Gelişimi:
06.03.2016 Enzimli pamuğa ıslandı.
17.03.2016 Saksıya alındı.
29.03.2016 Fotoğraf tarihi.

Jakin
31-03-2016, 10:56
Yine gecikmiş bir paylaşım.. Teşekkürlerimle, sevgili Mücevher Çalısı..



602602



Gelişimi:
06.03.2016 Enzimli pamuğa ıslandı.
15.03.2016 Saksıya alındı.
29.03.2016 Fotoğraf tarihi.

Jakin
11-04-2016, 09:24
604846


Gelişimi:
06.03.2016 Enzimli pamuğa ıslandı.
17.03.2016 Saksıya alındı.
09.04.2016 Fotoğraf tarihi.

Jakin
11-04-2016, 09:26
604847


Gelişimi:
06.03.2016 Enzimli pamuğa ıslandı.
15.03.2016 Saksıya alındı.
09.04.2016 Fotoğraf tarihi.

Jakin
11-04-2016, 09:31
604848


Gelişimi:
28.02.2016 Isırganlı pamuğa ıslandı.
04.03.2016 Bardağa alındı.
26.03.2016 Saksıya alındı.
09.04.2016 Büyük saksıya alındı.

Jakin
11-04-2016, 09:34
604849

09.04.2016 daki durumları.

Jakin
11-04-2016, 09:40
604850


Gelişimi:
04.03.2016 Bardağa ekildi.
09.04.2016 Saksıya alındı.

Jakin
11-04-2016, 09:46
604851


Gelişimi:
04.03.2016 Bardağa ekildi.
09.04.2016 Büyük saksıya alındı.

Jakin
11-04-2016, 09:49
604852


Gelişimi:
04.03.2016 Bardağa ekildi.
09.04.2016 Fotoğraf tarihi.

Jakin
11-04-2016, 09:57
604853


Gelişimi:
06.03.2016 Enzimli pamuğa ıslatıldı.
13.03.2016 Bardağa alındı.
26.03.2016 Saksıya alındı.
09.04.2016 Fotoğraf tarihi.

Gardenias
11-04-2016, 10:23
Fideleriniz çok güzel olmuş sevgili Jakin...Güle güle büyütün...
Enzimli pamuk derken aspirini mi kastediyorsunuz? ( antienflamatuar,muhtemelen antiseptik etki de yapması ile mikropsuz bir ortam sağlayarak çimlenmeyi kolaylaştırıyor olabilir..) Yoksa başka bir madde mi kullanıyorsunuz ?

Jakin
11-04-2016, 10:31
Fideleriniz çok güzel olmuş sevgili Jakin...Güle güle büyütün...
Enzimli pamuk derken aspirini mi kastediyorsunuz? ( antienflamatuar,muhtemelen antiseptik etki de yapması ile mikropsuz bir ortam sağlayarak çimlenmeyi kolaylaştırıyor olabilir..) Yoksa başka bir madde mi kullanıyorsunuz ?


Teşekkürler sn. Gardenias.. :)
Kastettiğim, ev yapımı enzim karıştırılmış su ile ıslatılmış pamuk.

http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/18541.htm

Bu başlıkta bulabilirsiniz.

Jakin
14-04-2016, 15:52
Maydanoz tohumlarımdan ikisinin bugün çimlendiklerini gördüm..
Fotoğrafta zor görünse de bilgiyi kaydetmek için..




605444




Gelişimi:
05.03.2016 Saksıya ekildi.
14.04.2016 İlk çimlenmeler başladı.
14.04.2016 Fotoğraf tarihi.

Jakin
14-04-2016, 16:12
Daha önce aspirinli pamuğa ısladığım biber tohumlarıyla yeterince ilgilenememiştim.



605451



Gelişimi:
02.04.2016 Tohumlar ekildi.
12.04.2016 İlk çimlenmeler başladı.
14.04.2016 Fotoğraf tarihi.

Jakin
14-04-2016, 16:20
605452



Gelişimi:
01.04.2016 Saksıya ekildi.
12.04.2016 İlk çimlenmeler başladı.
14.04.2016 Fotoğraf tarihi.

Jakin
14-04-2016, 16:38
605460



Gelişimi:
01.04.2016 Saksıya ekildi.
12.04.2016 Çimlenmeler başladı.
14.04.2016 Fotoğraf tarihi.

Jakin
16-04-2016, 09:49
Kırmızı Adaçayı tohumları firesiz çimlendi diyebilirim.
Sevgili akçabardak'a teşekkürlerimle.. :)




605731




Gelişimi:
31.03.2016 Bardağa ekildi.
08.04.2016 Çimlenmeler başladı.
14.04.2016 Fotoğraf tarihi.

Jakin
16-04-2016, 10:08
Kornişon fidesi büyük saksıya alındı.
Sn. kader_bpkp'ye teşekkürler.. :)




605733




Glişimi:
04.03.2016 Bardağa ekildi.
14.04.2016 Saksıya alındı.
14.04.2016 Fotoğraf tarihi.

Jakin
16-04-2016, 11:22
Heybetli Domates'in toprağına fırınlanmış, dövülmüş, sirke ile köpürtülüp kalsiyumu açığa çıkarılmış yumurta kabuğu uyguladım 10 gün kadar önce.
Az miktarda (1 çorba kaşığı kadar saksının orta derinliğinde, dış halkasına yerleştirdim. (Bu uygulamayı bir site üyemiz videolu bir paylaşımla aktarmıştı.)
Yararlı olmasını umuyorum.

Uygulamayı deneme için yaptım, en heybetli fide olduğundan onda denedim.
Yaprakların bazılarında hafif buruşma var, sebebini bilmiyorum, inşallah bu işlemden zarar görmemiştir.

(Yandaki küçük fide misafir, cosmos fidelerinin arasındaydı, uygun bir yere taşınacak.)





605757

Jakin
16-04-2016, 11:28
Kırmızı Armut Domateslerden, beş tanesi bir saksıda olan fideler ayrıldı, beş ayrı saksıdalar şimdi..





605758

Jakin
16-04-2016, 11:35
Latin Çiçeği daha büyük bir saksıya alındı.
Yavaş yavaş dışarıya alıştırmam gerek sanırım.
Günün büyük bir bölümünde açık pencere ve perde arkasından güneş alıyor.





605760




Gelişimi:
06.03.2016 Enzimli pamuğa ıslatıldı.
13.03.2016 Bardağa alındı.
26.03.2016 Saksıya alındı.
14.04.2016 Daha büyük saksıya alındı.
14.04.2016 Fotoğraf tarihi.

Resulgur
16-04-2016, 12:23
Kırmızı Ampul Domateslerden, beş tanesi bir saksıda olan fideler ayrıldı, beş ayrı saksıdalar şimdi..





605758
Sn. Jakin domates saksılarınız kaç litrelik domates için bana biraz küçük gibi geldi ..

Jakin
16-04-2016, 16:17
Sn. Jakin domates saksılarınız kaç litrelik domates için bana biraz küçük gibi geldi ..

Sn. Resulgur saksılar 20 cm. çap ve 20 cm. yükseklikteler..
Çeri tipinde olduğundan uygun olur diye düşünmüştüm ama küçük denilirse saksıları büyütmem gerekir. Ne dersiniz?

Resulgur
16-04-2016, 16:29
Sn. Jakin yanlış bilgi vermek istemem ama en az 10 lt lik bir saksıda yetiştiriyorum ben domatesleri .. küçük saksı verimi etkileyecektir. Bu konuda uzmanlara danışmak lazım bende bir araştırayım. ☺

Jakin
16-04-2016, 16:36
Sn. Jakin yanlış bilgi vermek istemem ama en az 10 lt lik bir saksıda yetiştiriyorum ben domatesleri .. küçük saksı verimi etkileyecektir. Bu konuda uzmanlara danışmak lazım bende bir araştırayım. ☺

Sn. Resulgur sizin 10 lt. saksılarda yetiştirdiğiniz domatesler bu armut tipte olanlar gibi midir çeşit olarak?

Galiba ben yanlış anladım domatesin tipini, çeri domates denince küçük saksıda aldığımız domatesler gibi sandım.
Oysa meyveler küçük ama bitki epeyce uzun boylu mudur? Öyle ise haklısınız, hemen büyütmem gerekir. ;)
Ben de biraz önce epey büyükçe saksılar alıp geldim. Yarın değiştiririm artık bu durumda.. :)

Çok teşekkür ederim uyarınıza.. :)

Resulgur
16-04-2016, 19:19
Sn. Resulgur sizin 10 lt. saksılarda yetiştirdiğiniz domatesler bu armut tipte olanlar gibi midir çeşit olarak?

Galiba ben yanlış anladım domatesin tipini, çeri domates denince küçük saksıda aldığımız domatesler gibi sandım.
Oysa meyveler küçük ama bitki epeyce uzun boylu mudur? Öyle ise haklısınız, hemen büyütmem gerekir. ;)
Ben de biraz önce epey büyükçe saksılar alıp geldim. Yarın değiştiririm artık bu durumda.. :)

Çok teşekkür ederim uyarınıza.. :)
Sn. Jakin bizim çeri domatesler sırık tip ortalama 2 metre boylanıyor. Geniş alanda daha rahat kök yapar daha çok besin alır kökler daha çok hava almış olur ve daha iyi gelişim gösterir. Ve daha fazla ürün alırsınız. Siz bir kaç tanesini büyük saksıda yetiştirin isterseniz. Küçük saksıda kalsın bir kaç tane Zamanla anlarız takip edelim bakalım neler olacak [emoji4]

Jakin
17-04-2016, 07:39
Sn. Jakin bizim çeri domatesler sırık tip ortalama 2 metre boylanıyor. Geniş alanda daha rahat kök yapar daha çok besin alır kökler daha çok hava almış olur ve daha iyi gelişim gösterir. Ve daha fazla ürün alırsınız. Siz bir kaç tanesini büyük saksıda yetiştirin isterseniz. Küçük saksıda kalsın bir kaç tane Zamanla anlarız takip edelim bakalım neler olacak [emoji4]

Sn. Resulgur çok teşekkür ederim.. Bugün saksı değişimini yapacağım.
Toprağım kalmamış, biraz sonra çıkıp alacağım.. [emoji4]

Jakin
18-04-2016, 10:25
Allah kısmet ederse demek lazımmış..
Dün komşum elinde ölmek üzere bir ortancayla geldi, sana emanet dedi gitti..
Hayatımda hiç bakmadım dediysem de dinletemedim..
Ortancayı araştırmaya başladım.. İnşallah kurtarırız.. ;)

Armut Domates'lerin saksı değişimi başka bir uygun zamana kaldı..
Belki bunda da bir hayır vardır.
Biraz gövdeler güçlenip kalınlaşır, sonra alırım..

Jakin
18-04-2016, 10:35
Geçen gün Mizuna'nın bir yaprağının tadına baktım..
Harika çıtır çıtır, hafif ekşi, çok beğendim.. Daha büyük saksılara ekmem lazım.. :)
Sn. Lonicera'ya teşekkürler..

Jakin
19-04-2016, 14:31
Nihayet domateslerimin hepsini büyük saksılara alabildim..

Sn. eurosat55 ve Sn. Resulgur'e saksıları büyütmem için uyardıklarından ötürü çok teşekkür ediyorum..


606604


Humus katkılı organik torf, süper toprak, çok az perlit ve orkide harcı, bir çay fincanı kadar yanmış çiftlik gübresi karışımına dikildiler..




606605





606606


Önceki saksılarla şimdiki saksıların karşılaştırması..






606607




606608


Şu an toplam 9 saksı Kırmızı Armut Domates oldular..



Gelişimi:

Büyük saksıdaki 5 fide:
28.02.2016 Isırganlı pamuğa ıslandı.
06.03.2016 Bardağa alındı.
29.03.2016 Saksıya alındı.
16.04.2016 Bir büyük saksıya alındı.

3 Küçük saksıdaki fideler:
28.02.2016 Isırganlı pamuğa ıslandı.
08.03.2016 Bardağa alındı.
29.03.2016 Saksıya alındı.

19.04.2016 Tamamı büyük boy saksıya alındılar.

Jakin
19-04-2016, 14:37
Heybetli Domates'in yanına geçici olarak dikilen türü belli olmayan domates fidesi ayrı saksıya alındı.


606615



Gelişimi:
28.02.2016 Isırganlı pamuğa ıslandı.
04.03.2016 Bardağa alındı.
26.03.2016 Saksıya alındı.
09.04.2016 Büyük saksıya alındı.



606616



Tüm domates fideleri şimdilik salonun en güneşli yerine yerleştiler.. :)

Jakin
20-04-2016, 11:33
Domateslerde türlerin tecrit edilmesi gerekli mi?
Heybetli'yi diğerlerinden ayırmalı mıyım?
Bir yerde 0 mesafe olabilir diye okuduğumu hatırlıyorum forumda, şimdi bulamadım. Kimi yerlerde de tecrit edilmeli diyor, şaştım kaldım, ne yapılmalı sizce?



606800


(Bugün güneşleniyorlar..)

A_NOMAD
20-04-2016, 12:55
http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/31527.htm

http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/33090.htm

Bu başlıkların yardımı olacağını düşündüm, ben olsaydım riske girmez ve izole ederdim...

Jakin
20-04-2016, 14:12
http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/31527.htm

http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/33090.htm

Bu başlıkların yardımı olacağını düşündüm, ben olsaydım riske girmez ve izole ederdim...


Teşekkürler sevgili A_NOMAD.. :)


Ben Güler Abla'dan öğrendiğim şekilde tohumluk ayırdığım ilk meyveleri minik tül keseciklerde tutuyorum. Varsın deli desinler. Bahçe de balkon da üst üste dolu olduğundan ancak bu kadar koruyabiliyorum...

Domateslerde izolasyon mesafesi 0 m dir. Yani iki ayrı domates çeşidi arasındaki mesafe sıfır metredir. Kendine döllenen bir bitki olduğu için yabancı tozlaşma oranı çok düşük rakamlardadır.

Eskiden bu mesafe 50 m idi ancak ıslah tecrübeleri bu mesafeyi sıfırlamıştır. Kısaca tarlanın bir ucunda bir çeşit domates diğer ucunda başka bir domates yetiştirmenin hiç bir mahsuru yoktur.

Bu durumda Heybetli'yi mutfağa alacağım şimdilik, ne olur ne olmaz diyerek..
Çünkü salon balkonunda minik domateslerim var..
Oda balkonunda da geçen yıl pazardan aldığım tohumlardan çıkan domateslerim bulunmakta..
Böylece her tür farklı bir yerde olmuş olacak..

Kese uygulamasını yapabilir miyim bilmiyorum.. :)

Jakin
24-04-2016, 14:00
Yeniden ektiğim tohumlar..



607709



23.04.2016 tarihinde ekilenler:
Anisodontea Capensis / Loveforlive
Küçük Yapraklı Top Fesleğen / Mücevher Çalısı
Şebboy / evdeçiçek





607710



24.04.2016 tarihinde ekilenler:
Çörekotu Çiçeği / hcorak
Ekinezya / SDurul
Haseki Küpesi / İsmail Kuzucu
Mahonya / sakagun
Yabani Telgraf Çiçeği / Mücevher Çalısı

Jakin
24-04-2016, 14:43
Daha önce ektiğim tohumlardan çimlenenler..



607713

06.03.2016 da ekilmişti..





607714

31.03.2016 da ekilmişti..

Jakin
24-04-2016, 14:49
Gül Biber'ler ayrı saksılara alındılar..



607722



Gelişimi:
01.04.2016 Saksıya ekildi.
12.04.2016 İlk çimlenmeler başladı.
23.04.2016 Ayrı saksılara alındı.

Jakin
24-04-2016, 14:50
Mor İnci Biber'ler ayrı saksılara alındı..



607723



Gelişimi:
01.04.2016 Saksıya ekildi.
12.04.2016 Çimlenmeler başladı.
24.04.2016 Ayrı saksılara alındı.

Jakin
24-04-2016, 14:59
Mizunalar daha geniş saksıya alındı..


607724



Daha önce hepsi bu saksıdaydılar.
Ortadaki çok gelişip büyüdü, diğerleri küçük kaldı.






607725



Kenardakiler bu saksıya alındı..

Gelişimi:
04.03.2016 Bardağa ekildi.
09.04.2016 Saksıya alındı.
24.04.2016 Daha büyük saksıya alındılar.

Jakin
24-04-2016, 15:02
Kına Çiçeği'nin bugünkü durumu..



607726



Gelişimi:
06.03.2016 Enzimli pamuğa ıslandı.
17.03.2016 Saksıya alındı.
24.04.2016 Fotoğraf tarihi.

Jakin
24-04-2016, 15:05
Aşk Mercanı Sarmaşığı'nın bugünkü durumu..



607727



Gelişimi:
06.03.2016 Enzimli pamuğa ıslandı.
15.03.2016 Saksıya alındı.
24.04.2016 Fotoğraf tarihi.

Jakin
24-04-2016, 15:17
Daha önce ektiğim tohumlardan çimlenenler..



607729



Gelişimi:
06.03.2016 Enzimli pamuğa ıslandı.
31.03.2016 Bardağa alındı.
24.04.2016 Fotoğraf tarihi.

Jakin
24-04-2016, 15:36
Kırmızı Ada Çayı - Salvia Coccinea saksıya alındı.



607733



Şimdilik hepsini tek saksıya aldım.

Gelişimi:
06.03.2016 Enzimli pamuğa ıslandı.
15.03.2016 Bardağa alındı.
24.04.2016 Saksıya alındı.

Jakin
25-04-2016, 11:33
Boşnak Biberi fideleri şimdilik ikişerli olarak saksılara alındı.



607926



Gelişimi:
02.04.2016 Tohumlar ekildi.
12.04.2016 İlk çimlenmeler başladı.
24.04.2016 Saksılara alındı.

Jakin
25-04-2016, 11:44
Heybetli Domates yapraklarında sararmalar var.



607927



Sararan yapraklı bitkiler için sıvı bitki besini almıştım, kullanmalı mıyım?
Tavsiyenize ihtiyacım var.



607928



İÇERİK
Toplam Azot (N) %1.65
Nitrat Azot %1.65
Demir (Fe) %1.00
Magnezyum (Mg) %2.25

abk
25-04-2016, 17:58
Heybetli Domates yapraklarında sararmalar var.

607927

Sararan yapraklı bitkiler için sıvı bitki besini almıştım, kullanmalı mıyım?
Tavsiyenize ihtiyacım var.

607928

İÇERİK
Toplam Azot (N) %1.65
Nitrat Azot %1.65
Demir (Fe) %1.00
Magnezyum (Mg) %2.25
Bu ürünü yaprakları sararan ortancalarım içinde kullanabilirim sanırım. Saçı-kıbrıs almıştım ama yapraklar hala sarı. Belki sıvı olarak verince daha hızlı etki eder.

Jakin
25-04-2016, 20:56
Bu ürünü yaprakları sararan ortancalarım içinde kullanabilirim sanırım. Saçı-kıbrıs almıştım ama yapraklar hala sarı. Belki sıvı olarak verince daha hızlı etki eder.

Ben de Gardenya için almıştım.. :)
Domateste kullanmanın bir zararı yoksa kullanmak istiyorum, bilenler teyit ederlerse..

Atilgan
25-04-2016, 21:23
Bu bitki besini yaprakları dogal olarak sararan bitkiler içinmi yoksa yaprakları hastalanıp sararan bitkiler içinmi. Yapraklardan birinde güneş yanması olmuş gibi. Bitkiyi daha çok güneş alan bir konumamı getirmiştiniz?Sararan yaprakların olduğu dalları koparıp atmalı.

Heybetli Domates yapraklarında sararmalar var.



607927



Sararan yapraklı bitkiler için sıvı bitki besini almıştım, kullanmalı mıyım?
Tavsiyenize ihtiyacım var.



607928



İÇERİK
Toplam Azot (N) %1.65
Nitrat Azot %1.65
Demir (Fe) %1.00
Magnezyum (Mg) %2.25

Jakin
27-04-2016, 08:28
Bu bitki besini yaprakları dogal olarak sararan bitkiler içinmi yoksa yaprakları hastalanıp sararan bitkiler içinmi. Yapraklardan birinde güneş yanması olmuş gibi. Bitkiyi daha çok güneş alan bir konumamı getirmiştiniz?Sararan yaprakların olduğu dalları koparıp atmalı.

Sn. Atilgan kutu arkasında "Bu ürün iç e dış mekan bitkilerinizde oluşabilecek yaprak sararmalarına karşı özel olarak hazırlanmıştır." yazıyor.

Evet güneşten sararmış, haklısınız. Halen iç mekanda duruyor, bir ara fazla güneş gelmiş. O yaprağı kopardım. Teşekkür ederim ilginize..

Benim öğrenmek istediğim, bu tür besinler bitkinin doğallığını bozar mı?
Çünkü ben bugüne kadar sadece evde yapılmış enzim karıştırılmış su ile suladım. Yeterli bilgi edinmeden de kullanmayacağım.

Jakin
27-04-2016, 08:38
Çok sevinçliyim, Şebboy tohumlarım çimlenmeye başladı.. :)



608426



Gelişimi:
23.04.2016 Tohum ekildi.
27.04.2016 Çimlenmeler başladı.

Jakin
27-04-2016, 11:42
Daha önce çimlendirmeyi başaramadığım İstanbul Ispanağı ve Chia tohumlarından bugün yeniden ektim.



608453


İstanbul Ispanağı / bezginkuh





608454


Chia / bezginkuh

Jakin
29-04-2016, 09:59
Top Fesleğenler çimlenmeye başladılar.. :)
Teşekkürler sevgili Mücevher Çalısı.. :)



608829




Gelişimi:
23.04.2016 Tohum ekildi.
29.04.2016 Çimlenmeler başladı.

Jakin
30-04-2016, 09:51
Anisodontea Capensis çimlenmeye başladı.. :)
Sevgili Loveforlife'a teşekkürler.. :)





609038




Gelişimi:
23.04.2016 Tohum ekildi.
30.04.2016 Çimlenmeler başladı.

Jakin
30-04-2016, 10:02
Latin çiçeği bir zamandır tomurcuklanmıştı..
İlk çiçeğini yakında açacak.. :)
Sn. Selçuk Boz'a teşekkürler.. :)

Artık balkonda duruyor..




609039





Gelişimi:
06.03.2016 Enzimli pamuğa ıslatıldı.
13.03.2016 Bardağa alındı.
26.03.2016 Saksıya alındı.
14.04.2016 Daha büyük saksıya alındı.
30.04.2016 İlk çiçeğe doğru..

Mücevher Çalısı
30-04-2016, 12:37
Anisodontea Capensis çimlenmeye başladı.
...
Gelişimi:
23.04.2016 Tohum ekildi.
30.04.2016 Çimlenmeler başladı.

Ben 1 kere toprakta 1 kere de ıslak peçete arasında olmak üzere 2 kere denedim başarılı olamadım. 3. kez deneyeceğim. İnşallah bu sefer çimlenirler:(

Çimlendirme için özel bir uygulama yapmadınız mı Sevgili Jakin?

Jakin
30-04-2016, 15:32
Ben 1 kere toprakta 1 kere de ıslak peçete arasında olmak üzere 2 kere denedim başarılı olamadım. 3. kez deneyeceğim. İnşallah bu sefer çimlenirler:(

Çimlendirme için özel bir uygulama yapmadınız mı Sevgili Jakin?

Sevgili Mücevher Çalısı, toprak karışımına saksıya ektim.
Enzim karıştırılmış su ile suladım. Sera yaptım.
Ara ara havalandırdım. Dilerim sizinki de çabucak çimlenir bu kez.. :)

Mücevher Çalısı
30-04-2016, 15:41
Cevabın için teşekkür ederim. Allah'ın hakkı 3'tür, birkaç tane tohum kaldı onları da bugün-yarın ekeceğim:) Enzim vermiyordum ben çimlenme aşamasında, deneyeyim bakalım...

Kolay gelsin, Sevgilerimle...

WindWild
01-05-2016, 00:52
Merhaba, iyi çalışmalar :) Demir eksikliği, üstte bulunan "yeni yapraklarda" kendini gösterir. Heybetlideki durumun demirle ilgisi yok. Magnezyum eksikliğinde de tam tersi yaşlı yapraklarda yaprağın kenarlarından başlayarak zamanla içe doğru gelen sararma olur. Elinizdeki sıvı gübrede hem demir hem magnezyum var. İlerde spesifik olarak sadece yeni yapraklarda veya sadece eski yapraklarda başlayan bir sararma görürseniz talimata uygun olarak kullanmanızda çok fayda olur. Fotoğraftan çok anlaşılmıyor ama azot eksikliğinden kaynaklandığını da düşünmüyorum ama elinizdeki sıvı gübreyi kullanabilirsiniz herhangi bir zararı olmaz, organikliği bozmaz, çünkü zaten toprakta da aynı demir aynı azot aynı magnezyum var ve bunların birbirinden farkı yok. Domates toprakta yeterli suya sahip olması kaydıyla yüksek sıcağı ve bol güneşi seven bir bitkidir. Güneş yanıklığı konusunda da, siz bitkilerinizi ya da heybetli üzerinden konuşursak heybetliyi bu boya gelene kadar ilk defa mı güneşe çıkardınız?

Jakin
01-05-2016, 07:20
Merhaba, iyi çalışmalar :) Demir eksikliği, üstte bulunan "yeni yapraklarda" kendini gösterir. Heybetlideki durumun demirle ilgisi yok. Magnezyum eksikliğinde de tam tersi yaşlı yapraklarda yaprağın kenarlarından başlayarak zamanla içe doğru gelen sararma olur. Elinizdeki sıvı gübrede hem demir hem magnezyum var. İlerde spesifik olarak sadece yeni yapraklarda veya sadece eski yapraklarda başlayan bir sararma görürseniz talimata uygun olarak kullanmanızda çok fayda olur. Fotoğraftan çok anlaşılmıyor ama azot eksikliğinden kaynaklandığını da düşünmüyorum ama elinizdeki sıvı gübreyi kullanabilirsiniz herhangi bir zararı olmaz, organikliği bozmaz, çünkü zaten toprakta da aynı demir aynı azot aynı magnezyum var ve bunların birbirinden farkı yok. Domates toprakta yeterli suya sahip olması kaydıyla yüksek sıcağı ve bol güneşi seven bir bitkidir. Güneş yanıklığı konusunda da, siz bitkilerinizi ya da heybetli üzerinden konuşursak heybetliyi bu boya gelene kadar ilk defa mı güneşe çıkardınız?

Mutfakta pencere önündeki saksıda, iri delikli perde arkasından güneş alıyor. Genelde sabah 6 - 9 arası perdesiz güneş görüyor.
Öğle saatlerinde perde açık kalmış, güneşten yanma olmuş olabilir. Artık yavaş yavaş tam güneşe alıştırmalı mıyım?
Bilgiler için çok teşekkür ederim. Uygulayacağım. :)

Jakin
01-05-2016, 08:21
Yabani Telgraf Çiçeği çimlenmeye başladı.. :)
Sevgili Mücevher Çalısı'na teşekkürler.. :)





609192





Gelişimi:
24.04.2016 Tohum saksıya ekildi.
01.05.2016 İlk çimlenme başladı.

Jakin
01-05-2016, 08:24
İlk çiçeğimiz açtı.. :)





609198

Jakin
01-05-2016, 14:12
İstanbul Ispanağı tohumlarım çimlenmeye başladı.. :)
Sn. bezginkuh'a teşekkürler.. :)






609253





Gelişimi:
27.04.2016 Saksıya ekildi.
01.05.2016 Çimlenmeler başladı.

WindWild
02-05-2016, 01:32
Bende de var heybetli dahil bir sürü domates fidesi ve son 2 haftadır tüm gün güneşte durmasına karşın herhangi bir sararma yanma yapmadı, sizdekinde de olmaması lazım aynı bitki aynı güneş :) Domates bitkisinin bu havalardaki güneşte yanma yapması, olacak bir şey gibi gelmiyor bana zaten. Acaba perdedeki delikler veya başka bir durum güneş ışığını kırıp büyüteç gibi bir görev görüyor olabilir mi? Bir de bitkinin ufak bir tarafı yoğun güneş alıp geniş olan diğer tarafı almazsa bitki güneşsiz ortam moduna geçerek yapraklarının üzerindeki güneşin etkisini azaltan tüyleri pasif konuma getirir ışıktan daha fazla yararlanmak için, bu durumda çok güneş gelen yapraklarda yanma olabilir. Bir diğer sebep de çok nadir olarak görülen bir şey ki, bitki güneşleniyorken yaprak üzerinde kalmayı başarmış ve büyüteç görevi gören su birikintisi olması ama bunula ilgisi yoktur sizdeki durumun. Bitki güneşi hep iç mekanda goruyorsa yani esinti ortamı yoksa bitkiyi soğutacak birşey olmayınca bu da bitkiyi strese sokar sıcaktan kavrulur. Ben dışarda esintide bırakıyorum tam gün güneşe ve hiçbir durum olmadı şu ana kadar. Tüm gün güneş konusunda tereddütte kalmayın zaten tüm gün güneş almaları lazım, mümkünse dışarıda tutun çok esinti yoksa.

Jakin
02-05-2016, 07:14
Ben dışarda esintide bırakıyorum tam gün güneşe ve hiçbir durum olmadı şu ana kadar. Tüm gün güneş konusunda tereddütte kalmayın zaten tüm gün güneş almaları lazım, mümkünse dışarıda tutun çok esinti yoksa.

Teşekkür ederim. Dışarı alacağım.. :)

Jakin
02-05-2016, 11:17
Latin Çiçeği ikinci tomurcuğu da açmaya hazırlanıyor.. :)




609404




609405

Mücevher Çalısı
02-05-2016, 22:06
Bende de var heybetli dahil bir sürü domates fidesi ve son 2 haftadır tüm gün güneşte durmasına karşın herhangi bir sararma yanma yapmadı, sizdekinde de olmaması lazım aynı bitki aynı güneş :) Domates bitkisinin bu havalardaki güneşte yanma yapması, olacak bir şey gibi gelmiyor bana zaten. Acaba perdedeki delikler veya başka bir durum güneş ışığını kırıp büyüteç gibi bir görev görüyor olabilir mi? Bir de bitkinin ufak bir tarafı yoğun güneş alıp geniş olan diğer tarafı almazsa bitki güneşsiz ortam moduna geçerek yapraklarının üzerindeki güneşin etkisini azaltan tüyleri pasif konuma getirir ışıktan daha fazla yararlanmak için, bu durumda çok güneş gelen yapraklarda yanma olabilir. Bir diğer sebep de çok nadir olarak görülen bir şey ki, bitki güneşleniyorken yaprak üzerinde kalmayı başarmış ve büyüteç görevi gören su birikintisi olması ama bunula ilgisi yoktur sizdeki durumun. Bitki güneşi hep iç mekanda goruyorsa yani esinti ortamı yoksa bitkiyi soğutacak birşey olmayınca bu da bitkiyi strese sokar sıcaktan kavrulur. Ben dışarda esintide bırakıyorum tam gün güneşe ve hiçbir durum olmadı şu ana kadar. Tüm gün güneş konusunda tereddütte kalmayın zaten tüm gün güneş almaları lazım, mümkünse dışarıda tutun çok esinti yoksa.

Çooook uzun yazmışsınız ve okudum:p

1. Siz Ankarada'sınız bir de gelin Akdeniz kıyısında tam gün güneşe koyun:D
Bir yandan güneş, bir yandan kuru esinti (daha yaz gelmedi:)). Bırakın tam gün güneşe, sonra bakın bakalım fidecikler, nasıl mutlu mu?

2. Sevgili Jakin "Balkonda Saksı Sebzeciliği" yapıyor. Bahçede olsaydı üstteki 1. şıkkım değişime uğrayabilirdi...

Bu kadarcık yazmadım, devamı geliyor...

Sevgili Jakin, siz Mersin'deyseniz (bitkilerinizi hep içeride görüyorum, Mersin'de olmadığınıza kanaat getireceğim neredeyse:D) tüm bitkilerinizi lütfen alıştıra alıştıra, (mümkünse) açık balkona, yarı gölgeye çıkarınız. Hiçbirine bişecik olmaz, KORKMAYIN:D

Belki Temmuz-Ağustos'da balkonda yanacaklar ama balkon keyfi için daha 2 ayımız var, bırakın keyfini çıkarsınlar...

Jakin
10-05-2016, 15:07
Domates ve biberlerden görüntüler..


611045

Kırmızı Armut Domatesler oldukça büyüdüler..





611046





611052


Heybetli balkonda yer bulabildi..
Armut domatesler kadar büyümedi. Kök geliştiriyor sanırım..

Jakin
11-05-2016, 12:48
İlk çiçeğimizi açtık.. ;)


611270



Gelişimi:
28.02.2016 Isırganlı pamuğa ıslandı.
06.03.2016 Bardağa alındı.
29.03.2016 Saksıya alındı.
16.04.2016 Bir büyük saksıya alındı.
19.04.2016 Tamamı büyük boy saksıya alındılar.
10.05.2016 Çiçek açmaya başladı.

Resulgur
11-05-2016, 14:50
İlk çiçeğimizi açtık.. ;)


611270



Gelişimi:
28.02.2016 Isırganlı pamuğa ıslandı.
06.03.2016 Bardağa alındı.
29.03.2016 Saksıya alındı.
16.04.2016 Bir büyük saksıya alındı.
19.04.2016 Tamamı büyük boy saksıya alındılar.
10.05.2016 Çiçek açmaya başladı.

Sn. Jakin Maşallah domateslerinizin gelişimi çok güzel olmuş ilk çiçekler de gelmiş artık meyveye dönme zamanı demek bu .. Bizim büyük saksılar işe yaramış anlaşılan :D

Mücevher Çalısı
11-05-2016, 15:04
Sn. Jakin Maşallah domateslerinizin gelişimi çok güzel olmuş ilk çiçekler de gelmiş artık meyveye dönme zamanı demek bu .. Bizim büyük saksılar işe yaramış anlaşılan :D

Sadece saksıyla olmuyor Sayın Resulgur. Verilen emeği, gübreyi ve en önemlisi sevgiyi atlamayınız. Saksının büyük olması gerektiği de her domates çeşidinde değişiyor. Hangilerinin kocamaaan saksı istediğini de deneyimleyerek ya da sizin gibi tecrübeli arkadaşlardan öğreniyoruz:)

Jakin
11-05-2016, 16:03
Sn. Jakin Maşallah domateslerinizin gelişimi çok güzel olmuş ilk çiçekler de gelmiş artık meyveye dönme zamanı demek bu .. Bizim büyük saksılar işe yaramış anlaşılan :D

Teşekkür ederim Sn. Resulgur.. :)
Büyük saksılar konusunda sizlerin uyarıları sayesinde.. Bakalım daha büyük saksıya gerek olacak mı? ;)

Jakin
11-05-2016, 16:07
Sadece saksıyla olmuyor Sayın Resulgur. Verilen emeği, gübreyi ve en önemlisi sevgiyi atlamayınız. Saksının büyük olması gerektiği de her domates çeşidinde değişiyor. Hangilerinin kocamaaan saksı istediğini de deneyimleyerek ya da sizin gibi tecrübeli arkadaşlardan öğreniyoruz:)

Sevgili Mücevher Çalısı çok haklısınız.. Öğreniyoruz hep birlikte.. Benim gibi konunun yabancısı olanlar daha çok şey öğrenmek zorunda.. ;)

Jakin
12-05-2016, 10:09
Kornişon son hızla tavana doğru büyümekte.. ;)





611368





Sn. dongyul'den ilham alıp yaptığım pet şişeden kurdelesine sarılıyor.. ;)

Jakin
12-05-2016, 11:08
İlk çorabımızı bugün giydik.. ;)




611371

dongyul
12-05-2016, 12:40
Sayın Jakin; Domateslerinize hayran kalmamak elde değil ne kadar büyük sevgiyle büyütüyorsunuz ^^ her şey çok güzel görünüyor ^^

Jakin
12-05-2016, 14:58
Sayın Jakin; Domateslerinize hayran kalmamak elde değil ne kadar büyük sevgiyle büyütüyorsunuz ^^ her şey çok güzel görünüyor ^^

Sn. dongyul, çok teşekkür ederim.. Sizin gibi bir uzmandan bunları duymak çok sevindirdi beni..
Bir olumsuzluk görürseniz lütfen uyarın, tekrar teşekkürler.. :)

YeşimM
12-05-2016, 18:30
Sayın Jakin domatesleriniz maşaallah çok güzel gelişmişler ve birçok aşamadan geçmişler. Gübre demişsiniz doğal hayvan gübresi mi kullanıyorsunuz farklı bir şey mi? Paylaşırsanız sevinirim.
Bereketli olmalarını dilerim.

Jakin
13-05-2016, 07:00
Sayın Jakin domatesleriniz maşaallah çok güzel gelişmişler ve birçok aşamadan geçmişler. Gübre demişsiniz doğal hayvan gübresi mi kullanıyorsunuz farklı bir şey mi? Paylaşırsanız sevinirim.
Bereketli olmalarını dilerim.

Sn. YeşimM organik hayvan gübresi. Üzerinde "Extantsif şartlarda tarla ve meralarda yetiştiriciliği yapılan, geviş getiren küçük ve büyükbaş hayvanların dışkılarının biyolojik fermantasyonu ile üretilmiştir." yazıyor.


611580



611581



611582



611583

Jakin
13-05-2016, 09:35
İstanbul Ispanağı fidelerini tek tek büyük saksılara diktim..





611663




Gelişimi:
27.04.2016 Saksıya ekildi.
01.05.2016 Çimlenmeler başladı.
13.05.2016 Ayrı saksılara alındılar.

Jakin
13-05-2016, 09:47
Kırmızı Ada Çayı fideleri oldukça büyümüşlerdi.
Uzun bir saksıya aktardım.




611664




Fotoğraf çekinceye kadar geçen sürede soluvermişler.. :(
Hemen tekrar içeri aldım..
Biraz canlandıklarında yine dışarı alırım.. :)


Gelişimi:
06.03.2016 Enzimli pamuğa ıslandı.
15.03.2016 Bardağa alındı.
24.04.2016 Saksıya alındı.
13.05.2015 Uzun saksıya alındı.

Jakin
13-05-2016, 11:59
Kına Çiçeği iki fide halindeydi ve çok büyümüştü..
İki ayrı saksıya aldım..





611683





Gelişimi:
06.03.2016 Enzimli pamuğa ıslandı.
17.03.2016 Saksıya alındı.
13.05.2016 İki ayrı saksıya alındı.

YeşimM
13-05-2016, 12:21
Teşekkür ederim Sayın Jakin. Çok güzel beslemiş bitkilerinizi.

ahmeter
13-05-2016, 15:25
iyi günler
Merakımi hoş görün
Her mesajımı ve çiçeklerimi ilk defa siz beğeniyorsunuz fakat hiç ses yok
Jakın enteresan geldi değişik bir isim tekrar hoş görün Başarılar

TCM
13-05-2016, 18:26
iyi günler
Merakımi hoş görün
Her mesajımı ve çiçeklerimi ilk defa siz beğeniyorsunuz fakat hiç ses yok
Jakın enteresan geldi değişik bir isim tekrar hoş görün Başarılar

2015 yılının forumda 'en beğeneni' seçildi @ Jakin... Sağolsun ve forumda her daim varolsun, forumdaşların moral kaynağı, gaz vereni ve turbosu... :)

ahmeter
13-05-2016, 21:22
2015 yılının forumda 'en beğeneni' seçildi @ Jakin... Sağolsun ve forumda her daim varolsun, forumdaşların moral kaynağı, gaz vereni ve turbosu... :)

Tanımış oldum teşekkür ederim Sayın tmc

dongyul
14-05-2016, 15:41
Kına Çiçeği iki fide halindeydi ve çok büyümüştü..
İki ayrı saksıya aldım..





611683





Gelişimi:
06.03.2016 Enzimli pamuğa ıslandı.
17.03.2016 Saksıya alındı.
13.05.2016 İki ayrı saksıya alındı.


Sayın Jakin; Kına çiçeklerinin arkasındaki dikdörtgen saksıda japon yeşilliği mizuna mıdır? Şimdi dikkatimi çekti de...

Mücevher Çalısı
14-05-2016, 15:52
Sayın Jakin; Kına çiçeklerinin arkasındaki dikdörtgen saksıda japon yeşilliği mizuna mıdır? Şimdi dikkatimi çekti de...

Bence mizuna:)

Sevgili Jakin mizuna yapraklarını salataya kattığını yazmıştı yanılmıyorsam. İşte bu poz "mizuna'nın" salatadan sonraki hali:p

dongyul
14-05-2016, 16:02
Bence mizuna:)

Sevgili Jakin mizuna yapraklarını salataya kattığını yazmıştı yanılmıyorsam. İşte bu poz "mizuna'nın" salatadan sonraki hali:p



Sayın Mücevher Çalısı; güldürdünüz beni :D:D:D:D

Bende şimdi araştırma yaptım. Tohumu Sayın Lonicera paylaşmıştı; talep edenlerde Sayın Jakin'de var. Kesin mizunadır.

Sayın Jakin; tadı nasıl? roka gibi mi? baharat tadı varmıydı?

Mücevher Çalısı
14-05-2016, 16:02
Kına Çiçeği iki fide halindeydi ve çok büyümüştü..
İki ayrı saksıya aldım..

611683

Gelişimi:
06.03.2016 Enzimli pamuğa ıslandı.
17.03.2016 Saksıya alındı.
13.05.2016 İki ayrı saksıya alındı.

Sevgili Jakin, bitkilerinin hepsi gibi "Kına Çiçeği" de iyi bakıldığını anlatıyor bize;) Çiçeklenmesi yakındır. Ufacık saksıda da çiçek açmasına rağmen, ne kadar büyük saksıda bulunursa (tabii bir yere kadar) o kadar dallanıp coşuyor kendileri:p...

Kolay gelsin, Sevgilerimle...

Jakin
15-05-2016, 15:40
Sevgili Jakin, bitkilerinin hepsi gibi "Kına Çiçeği" de iyi bakıldığını anlatıyor bize;) Çiçeklenmesi yakındır. Ufacık saksıda da çiçek açmasına rağmen, ne kadar büyük saksıda bulunursa (tabii bir yere kadar) o kadar dallanıp coşuyor kendileri:p...

Kolay gelsin, Sevgilerimle...

Sevgili Mücevher Çalısı yeniden teşekkür ediyorum, bu güzellik için size..
Hiç üzmeden büyüyen bitkilerden biri.. Umarım çiçeğini de görürüz birlikte.. ;)
Saksıları bitkilerin durumuna göre yavaş yavaş büyütüyorum.
Her gün saksı değişimi işim oluyor hemen hemen, artık alıştım da zaten..
O gün tohum, fide dikimi veya saksı değişimi yapmamışsam içim rahat etmiyor.. :D

Jakin
15-05-2016, 16:01
Sayın Jakin; Kına çiçeklerinin arkasındaki dikdörtgen saksıda japon yeşilliği mizuna mıdır? Şimdi dikkatimi çekti de...
Sn. dongyul evet Mizuna onlar, çok dikkatlisiniz.. ;)

Bence mizuna:)

Sevgili Jakin mizuna yapraklarını salataya kattığını yazmıştı yanılmıyorsam. İşte bu poz "mizuna'nın" salatadan sonraki hali:p

Sevgili Mücevher Çalısı, tadına baktığım yuvarlak saksıya tek olarak diktiğimdi.
Buncağızların dokunulmazlıkları var.. :D İki yaprağını tek başına yedim, salataya karıştırsaydım lezzetini alamazdım.. ;)



Bende şimdi araştırma yaptım. Tohumu Sayın Lonicera paylaşmıştı; talep edenlerde Sayın Jakin'de var. Kesin mizunadır.

Sayın Jakin; tadı nasıl? roka gibi mi? baharat tadı varmıydı?

Sn. dongyul tadı hafif ekşimsi, ağızda çıtır çıtır bir his veriyor, pek baharatlı gelmedi bana, ekşiliği çok hoş geldi.. ;)

Bu kadar Mizuna'dan bahsetmişken, tek başına saksıya diktiğim kök çok büyüdü.


612214





Uzun saksıdakiler ise diğerinin 1/4 büyüklüğündeler..



612215


Bunları da tek tek büyük saksılara almam gerekecek.. ;)

Jakin
15-05-2016, 16:14
iyi günler
Merakımi hoş görün
Her mesajımı ve çiçeklerimi ilk defa siz beğeniyorsunuz fakat hiç ses yok
Jakın enteresan geldi değişik bir isim tekrar hoş görün Başarılar

Sn. ahmeter, ziyaretiniz için teşekkürler..
Sayfanız o kadar güzel ki, bir şey paylaşmaya çekiniyor insan, hem belki hoşlanmayabilirsiniz diye düşündüm, bilemedim açıkçası.
Sonra dünkü mesajınızı gördüm:

Bu gün yaptığım çalışmalardan bir tanesini koyuyorum
Sizin çalışmalarınızı göremediğimden burada olmak bana haz vermiyor

Yorum yapmayanlara hafif kırgınlık duyduğunuzu hissedince
sayfanıza mesaj yazdım.

Jakin ise ismimin baş harfi ve soyadımın ilk dört harfinden oluşuyor.

Benim denemelerimin fotoğrafını ancak çekebildim, hava çok kapalı bugün, belki açar diye bekledim, boşuna beklemişim. Kavanoz bahçe sayfanızda paylaşacağım.

Balkon sayfama da beklerim, eleştirilerinizi de almak isterim. Saygılar..

Jakin
15-05-2016, 16:17
2015 yılının forumda 'en beğeneni' seçildi @ Jakin... Sağolsun ve forumda her daim varolsun, forumdaşların moral kaynağı, gaz vereni ve turbosu... :)

Sn. TCM bu ünvanı bana siz layık görmüştünüz.. :D
Siz de sağ olun, sayenizde hep gülelim böyle.. :)

Jakin
15-05-2016, 16:39
Şebboy fideleri çok sık ve uzamışlardı.
Bugün uzun saksıya şaşırtıldılar.
Daha önce tamamı resimdeki yuvarlak saksıdaydılar.



612219




Gelişimi:
23.04.2016 Tohum ekildi.
27.04.2016 Çimlenmeler başladı.
15.05.2016 Bir kısmı uzun saksıya, bir kısmı da ekildiği saksıda şaşırtıldı.

Jakin
15-05-2016, 16:47
Küçük Yapraklı Top Fesleğen fideleri üç ayrı saksıya şaşırtıldılar.




612221




Gelişimi:
23.04.2016 Tohum ekildi.
29.04.2016 Çimlenmeler başladı.
15.05.2016 Üç ayrı saksıya şaşırtıldılar.

Jakin
15-05-2016, 16:56
İstanbul Ispanağı fidelerimi üç ayrı saksıya şaşırtmıştım.
Bu sabah iki saksıdakini baygın vaziyette yana yatmış halde buldum. :(



612223



Biraz önce fazla sulamadan kaynaklı olabileceğini düşünerek fideleri yerlerinden çıkardım kurusunlar diye. Toprağın altında kalan gövdesi yarı yarıya incelmiş.

Jakin
22-05-2016, 05:27
Kornişonum örümcek ağlarıyla kaplanıyor.




613726



Biraz araştırdım, toz kükürt serpmenin faydalı olacağını düşünerek paketi açtım..
Bir de ne göreyim!.. Geçen sonbahar toz halinde olan kükürt alçı gibi kalıplaşmış..


613727


Rendelesem, ufalasam toz haline gelebilir mi acaba? Toz kükürt serpmek iyi bir fikir mi? (Bugün Pazar, her yer kapalı) Kafamda deli sorular!..

dongyul
22-05-2016, 11:03
Sayın Jakin; Kırmızı örümcek gelmiş salatalığınıza kükürt işe yarar ama sıvı kükürt kullanmalısınız, elinizdeki toz kükürt. Bende geçen sene uygulama yaptım toz kükürt ancak düzelir gibi oldu tekrar başladı. Sızı kükürt uygulaması yapılırsa düzelir diye düşünüyorum. Benimde geçen sene başıma geldi bir türlü önüne geçemedim en sonunda sökmüştüm ^^

Jakin
22-05-2016, 11:18
Sayın Jakin; Kırmızı örümcek gelmiş salatalığınıza kükürt işe yarar ama sıvı kükürt kullanmalısınız, elinizdeki toz kükürt. Bende geçen sene uygulama yaptım toz kükürt ancak düzelir gibi oldu tekrar başladı. Sızı kükürt uygulaması yapılırsa düzelir diye düşünüyorum. Benimde geçen sene başıma geldi bir türlü önüne geçemedim en sonunda sökmüştüm ^^

Teşekkür ederim Sn. dongyul. Yarın sıvı kükürt uygulaması için harekete geçeceğim.

cengizildas
23-05-2016, 20:47
Sn. Jakin, hem balkon sayfanızı hem de bu sayfanızı devamlı takip ediyorum. Dikkatimi ne çekti, biliyor musunuz? Sayfanızda, devamlı bir arşiv çalışması var. Yani, başkaları okusun, beğensin mantığı ile değil de, ''çiçeklerimi nasıl köklendirdim, gelişimleri nasıl'' gibi bir mantık çerçevesinde notlar gördüm. Bu arada, yaptığınız çalışmaları detaylı anlatışınız, sayfanızı takip edenlere ışık niteliğinde oluyor ki, bu sitenin de amacı bu sanıyorum. Çok teşekkür ediyorum.

_ömer_
25-05-2016, 00:38
Uzman değilim ama bende böcek sorunu yaşarken, internette örümceklere karşı sarımsaklı su püskürtülmesi gerektiğini okumuştum.

Jakin
26-05-2016, 06:57
Sn. Jakin, hem balkon sayfanızı hem de bu sayfanızı devamlı takip ediyorum. Dikkatimi ne çekti, biliyor musunuz? Sayfanızda, devamlı bir arşiv çalışması var. Yani, başkaları okusun, beğensin mantığı ile değil de, ''çiçeklerimi nasıl köklendirdim, gelişimleri nasıl'' gibi bir mantık çerçevesinde notlar gördüm. Bu arada, yaptığınız çalışmaları detaylı anlatışınız, sayfanızı takip edenlere ışık niteliğinde oluyor ki, bu sitenin de amacı bu sanıyorum. Çok teşekkür ediyorum.

Sn. cengizildas teşekkür ederim.. :) Ben de bu paylaşımların en çok bana yararı olduğuna inanıyorum..
Dediğiniz gibi bitkilerin gelişimi belgelenmiş oluyor, unuttuğum şeyler için sayfama girip bakıyorum..
Sitenin tamamı bir okul niteliğinde.. Özellikle de tohum paylaşım etkinliği harika düşünülmüş..
Benim gibi bitki yetiştirme konusunda bilgisiz olanların bile pek çok şey öğrenmesini sağlıyor..
Siz bu konuda çok bilgilisiniz.. Dilerim önümüzdeki yıl siz de katılırsınız, bizler de faydalanmış oluruz.. :)

Jakin
26-05-2016, 11:51
Kornişonumdaki bozulma için yapraklarından ikisini kopararak Tarım İl Md. ne götürdüm. Sıvı kükürt önerdiler.
Elimdeki katılaşmış haldeki kükürü kullanabileceğimi, 1 çay kaşığı kadar 500 ml. suda eritip kullanmamı söylediler.
Bir parça koparıp suya attım, erimedi, ısıttım, biraz bekleyince kaşıkla ezebildim, tülbentten süzüp kornişona ve yakınında duran mizunalara fısfısladım.
Kornişonun yaprakları pırıl pırıl, jelatinle kaplanmış gibi bir görünüm aldı. Kurtulur mu bilmiyorum.

Tüm bitkilerime ara ara koruma ilaçlaması yapmaya karar verdim, doğal içerikli olarak.
Toz karanfili suda bekleterek tülbentten süzüp çoğu bitkime fısfısladım.
Arap sabunlu karışım, acı biberli, sarımsaklı olanları da dönüşümlü olarak uygulamayı düşünüyorum.

Bu arada site sayfalarında gezerken etkin ve doğal içerikli olduğu için tavsiye edilen Neem Azal'ın tespih ağacı tohumları ile hazırlanabileceğini öğrendim.

Katmerli japon gülümü bitler istila etti. Daha önce yaprak bitleri için kullandığım preparatlar bütün çiçeğimi yok edince Mine Hanım2ın tariflerinden birini uygulamaya karar verdim. Hazırlama aşamalarını da sizlerle paylaşmak istedim.
Tesbih Ağacı tohumları ile hazırladığım ilaç:

Tek tek kopardığım tohumları bir el havanında iyice dövdüm.

Yaklaşık 750-1000 g. dövülmüş tesbih ağacı tohumuna 2-2,5 lt. su ekleyerek ağzını kapattım ve 48 saatlik beklemeye aldım.

Sizi kutlarım, üşenmeyip bu terkibi yaptınız evde azadiraktin etkili maddeli bir insektisit elde ettiniz. Bu etkili madde neemazal veya neemoil ticari preparatı olarak satılmakta.

Elinize sağlık.

Sn. Mine Pakkaner'in de onayladığını gördüm..
Şimdi bunu yapmak veya almak şart diye düşünüyorum..
Hepimize sağlıklı bitkiler yetiştirebilmeyi diliyorum!...

Jakin
26-05-2016, 12:21
Önceki fidelerim ölünce yeniden tohum ektim.
Etiketlemeyi unutmuşum.
Ekildiği tarih 22. 05. 2016 Pazar günü muhtemelen..




614533




614534


Fotoğraflar bugünden..
Bakalım bu sefer başarabilecek miyim?

Jakin
26-05-2016, 12:28
Mor İnci Biberler tomurcuklanıyor..




614535




614536




614537

Jakin
26-05-2016, 12:32
Kırmızı Armut Domatesin ilk meyveleri..




614538





614539


Domates bostanımın genel görünümü..
Bu arada çorapları çıkarıp attık, malum sıcak burası.. ;)
Çiçekler dökülüyordu, balkonla aramızda da tül perde var, bu kadar izolasyon yetsin artık!.. :)

Lonicera
26-05-2016, 12:58
Sn. dongyul evet Mizuna onlar, çok dikkatlisiniz.. ;)



Sevgili Mücevher Çalısı, tadına baktığım yuvarlak saksıya tek olarak diktiğimdi.
Buncağızların dokunulmazlıkları var.. :D İki yaprağını tek başına yedim, salataya karıştırsaydım lezzetini alamazdım.. ;)



Sn. dongyul tadı hafif ekşimsi, ağızda çıtır çıtır bir his veriyor, pek baharatlı gelmedi bana, ekşiliği çok hoş geldi.. ;)

Bu kadar Mizuna'dan bahsetmişken, tek başına saksıya diktiğim kök çok büyüdü.


612214





Uzun saksıdakiler ise diğerinin 1/4 büyüklüğündeler..



612215


Bunları da tek tek büyük saksılara almam gerekecek.. ;)

Sn Jakin, tek saksıya aktarıp çok büyütmüş olduğunuz bitki mizuna değil ege turp otu:))Nasıl karışmış araya bilemedim. Uzun saksıdakiler mizuna, yaprak kenarları tıtıklı olanlar.

Turp otunu çiğden hiç denemiştim, hemen tadına bakmam lazım:)))

Jakin
26-05-2016, 13:18
Sn Jakin, tek saksıya aktarıp çok büyütmüş olduğunuz bitki mizuna değil ege turp otu:))Nasıl karışmış araya bilemedim. Uzun saksıdakiler mizuna, yaprak kenarları tıtıklı olanlar.

Turp otunu çiğden hiç denemiştim, hemen tadına bakmam lazım:)))

Hah hah hayy..
Ben de bakıp bakıp, bunların bazıları farklı diyordum..
Turp otunun çok lezzetli olduğunu söyleyebilirim.. :)

Dün Tarım İl Md. ne giderken, bir yaprak da Mizuna sandığım Turp Otundan kopardım, onlara da bu Japon Yeşilliği Mizuna dedim.. :) Bir şey demediler, kibarlıklarından herhalde.. :)

Olsun ne iyi olmuş, böylece yeni bir türüm daha oldu, teşekkürler Sn. Lonicera.. :)

Lonicera
26-05-2016, 13:47
Beğenmenize sevindim, güle güle büyütün. Tohum elde edebilirseniz seneye toprağa ekin ve bir de az haşlayıp zeytinyağı limonla deneyin. O zaman müptelası olacaksınız:))

Jakin
10-10-2016, 14:57
Nihayet ilk çiçeklerimizi açtık..
Sevinçten uçtum.. :)))))))
Sevgili Mücevher Çalısı çok çok teşekkür ederim.. :)))))))))


629794

Jakin
10-10-2016, 15:01
Kına çiçekleri çok nazsız, güzel gelişen bir bitki..


629795



Bir çok saksıda düşen tohumlardan fideler var.. :))))
Mücevher Çalısı'na teşekkürlerimle.. :))))))


629796

Jakin
10-10-2016, 15:23
Kırmızı ada çayları devasa büyüdüler..
Çiçekleri harika bir kırmızı.. (Fotoğrafta pek anlaşılmasa da.)
Sevgili akçabardak'a çok çok teşekkürlerimle..

629798



629799

Jakin
12-10-2016, 13:18
Mor İnci Biberler iki küçük saksıdalar..
Yeni meyveler açık mor (lila) renkli..
Bekledikçe kırmızı oluyorlar..
Sn. hcorak'a teşekkürlerimle.. :))))


630079



630080



630081

Jakin
13-10-2016, 09:04
Boşnak Biberleri üç saksıdalar ve güzel ürün veriyorlar..
İlk iki meyvesi kızarıncaya kadar üzerinde kaldı..
Tohumlarını alıp tadına baktım.. Oldukça acı.. Güzel bir acısı var..
Toplamak için kızarmalarını ve iyice olgunlaşmalarını bekliyorum, tohumlar için..


630147

Sn. Muda'ya teşekkürlerimle.. ;)

Jakin
15-10-2016, 09:07
Yabani Telgraf Çiçeği biraz bitlenmişti. Devamlı yapraklarını silip gözetim altında tutmak için masaya aldım.



630318


Bu sabah maviş çiçeğini gördüm, çok şaşırdım ve sevindim..
Beklemiyordum.. :D

Sevgili Mücevher Çalısı'na teşekkürlerimle.. ;)