birnefestoprak
21-10-2013, 18:22
ANATOHUM Projesi kapsaminda ANATOHUM Mutbak isimli bir alt icerik icin veritabani olusturulacaktir (bu bolum, veritabaninin bu yaz sonu/sonbahar basi acacagim yeni internet adresinde yayinlanacak). Icerigin amaci, proje kapsaminda dagitilan tohumlarin mutfaktaki kullanimini/degerini on plana cikarmak.
Anatohum 2013 (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/32945.htm)
Anatohum 2014 (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/35177.htm)
Anatohum 2015 (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/36273.htm)
Yukarıdaki adreslerde verilen tohumlardan yetistirip yemegini yaptiysaniz ve ANATOHUM Mutfak icin yayinlanmasini istiyorsaniz, tariflerinizi yemek resimleriyle birlikte iletisim@anatohum.org adresine gonderebilirsiniz.
Aşağıda ürünleri görebilirsiniz...
Tarifler, kabul etmeniz halinde isminizle birlikte isminizin kullanilmasini istemiyorsaniz, tarifin geldigi sehir/yerlesim adi verilerek yayinlanacaktir (ornegin kunyede "Istanbul'dan Falanca Filanca'nin tarifi" olarak gececek). Tarifleri ayni zamanda bu forumun Mutfak bolumunde de yayinlarsaniz cok sevinirim. Cerceveyi belirlemek icin birkac not duseyim:
- Tarifler icin mahsulun bir sekilde donusum gecirmesi gerekiyor (or. farkli tatlari iceren diger sebze/meyve/etle birlikte kullanilmasi ve/veya soslanmasi, kozlenmesi, kizartilmasi, firinlanmasi veya bu islemlerin hep birlikte gerceklestirilmesi vs). Ornegin patlicani sadece mangalda kozleyip, "kozlemesi cok guzel oluyor" demeniz yetmiyor. Kozlenmis halinden salata yapacaksaniz, onu tariflemeniz gerek.
- Tarifler geleneksel anlayisinizla/yoresel mutfak kulturunuzle uyumlu olabilecegi gibi deneysel de olabilir. "Acaba bunu soyle pisirsem/hazirlasam nasil olur?" sorusunu kendinize sorup, alisilmisin disinda bir tarifle de gelebilirsiniz. Kavunu bile kullanip salata hazirlayabilirsiniz. Tursu tarifleriniz de icerige uygun.
- Yemek icin bu mesajin en altinda yer alan cesitlerden en az birini kullanmaniz gerekli ve yeterli. Ornegin proje kapsaminda tohumu dagitilan ve sizin o tohumdan yetistirdiginiz bir patlicana ek olarak henuz proje kapsaminda tohumu dagitilmamis bir sebze/meyve cesidini de tarife ekleyebilirsiniz.
- Tarifler etli/etsiz olabilir ya da soguk/sicak servis edilebilecek nitelikte olabilir.
- Yemegi pisirdikten sonra fotografini cekebilirseniz, cok iyi olur. Fotograflarin en az 640x480, en fazla 1024x768 cozunurlukte olmasini rica ederim.
- Bahsettigim konuya en guzel orneklerden birisi, Sn Lonicera tarafindan Kars Yumurtasi (http://www.agaclar.net/forum/1389495-post51.htm)icin verilmis. Buna ek olarak tarif ve yemegin son halinin resmi gerekiyor.
Anatohum 2013 (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/32945.htm)
Anatohum 2014 (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/35177.htm)
Anatohum 2015 (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/36273.htm)
12-07-2015
Anatohum 2013 (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/32945.htm)
Anatohum 2014 (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/35177.htm)
Anatohum 2015 (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/36273.htm)
Yukarıdaki adreslerde verilen tohumlardan yetistirip yemegini yaptiysaniz ve ANATOHUM Mutfak icin yayinlanmasini istiyorsaniz, tariflerinizi yemek resimleriyle birlikte iletisim@anatohum.org adresine gonderebilirsiniz.
Aşağıda ürünleri görebilirsiniz...
Tarifler, kabul etmeniz halinde isminizle birlikte isminizin kullanilmasini istemiyorsaniz, tarifin geldigi sehir/yerlesim adi verilerek yayinlanacaktir (ornegin kunyede "Istanbul'dan Falanca Filanca'nin tarifi" olarak gececek). Tarifleri ayni zamanda bu forumun Mutfak bolumunde de yayinlarsaniz cok sevinirim. Cerceveyi belirlemek icin birkac not duseyim:
- Tarifler icin mahsulun bir sekilde donusum gecirmesi gerekiyor (or. farkli tatlari iceren diger sebze/meyve/etle birlikte kullanilmasi ve/veya soslanmasi, kozlenmesi, kizartilmasi, firinlanmasi veya bu islemlerin hep birlikte gerceklestirilmesi vs). Ornegin patlicani sadece mangalda kozleyip, "kozlemesi cok guzel oluyor" demeniz yetmiyor. Kozlenmis halinden salata yapacaksaniz, onu tariflemeniz gerek.
- Tarifler geleneksel anlayisinizla/yoresel mutfak kulturunuzle uyumlu olabilecegi gibi deneysel de olabilir. "Acaba bunu soyle pisirsem/hazirlasam nasil olur?" sorusunu kendinize sorup, alisilmisin disinda bir tarifle de gelebilirsiniz. Kavunu bile kullanip salata hazirlayabilirsiniz. Tursu tarifleriniz de icerige uygun.
- Yemek icin bu mesajin en altinda yer alan cesitlerden en az birini kullanmaniz gerekli ve yeterli. Ornegin proje kapsaminda tohumu dagitilan ve sizin o tohumdan yetistirdiginiz bir patlicana ek olarak henuz proje kapsaminda tohumu dagitilmamis bir sebze/meyve cesidini de tarife ekleyebilirsiniz.
- Tarifler etli/etsiz olabilir ya da soguk/sicak servis edilebilecek nitelikte olabilir.
- Yemegi pisirdikten sonra fotografini cekebilirseniz, cok iyi olur. Fotograflarin en az 640x480, en fazla 1024x768 cozunurlukte olmasini rica ederim.
- Bahsettigim konuya en guzel orneklerden birisi, Sn Lonicera tarafindan Kars Yumurtasi (http://www.agaclar.net/forum/1389495-post51.htm)icin verilmis. Buna ek olarak tarif ve yemegin son halinin resmi gerekiyor.
Anatohum 2013 (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/32945.htm)
Anatohum 2014 (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/35177.htm)
Anatohum 2015 (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi/36273.htm)
12-07-2015