View Full Version : Bilin bakalım Köşesi
http://www.agaclar.net/gallery/agac.php?id=1383
cedrus libani
11-07-2005, 16:10
Tırmanıcı bitki olan su kabağı değil mi? Yanına dikildiği ağaca sarılarak tırmanır. Mersin taraflarında kesilir kurutulur ve su taşımada kullanılır. Köylerde kova içinde tas olarak kullanılır. Halk dilinde " kevki" derler. Hatta büyüklerini testi gibi kullanırlar. Latince adı araştırmalarıma göre Lagenaria (Su Kabağı)' (............, Bottle Gourd, Flaschenfruch) - vulgaris, var. olması lazım
cedrus libani
13-07-2005, 09:13
Bu doğru mu ki yahu??
Cihangir
13-07-2005, 10:32
Tırmanıcı bitki olan su kabağı değil mi? Yanına dikildiği ağaca sarılarak tırmanır. Mersin taraflarında kesilir kurutulur ve su taşımada kullanılır. Köylerde kova içinde tas olarak kullanılır. Halk dilinde " kevki" derler. Hatta büyüklerini testi gibi kullanırlar. Latince adı araştırmalarıma göre Lagenaria (Su Kabağı)' (............, Bottle Gourd, Flaschenfruch) - vulgaris, var. olması lazım
Bir adı da susak'tır.. Cümle içinde "a be susak, ne bakarsın be ?" şeklinde kullanılsa da, genellikle cenaze yıkamada kullanıldığı için pek çok kişiye itici gelir.. Kuruduktan sonra kesilip çeşitli şekiller verilerek abajur gibi süs eşyaları da yapılır.. Yani son cümleye kadar doğru ama sonrasını araştırmadım.. :rolleyes:
Evet haklısın daha önce bende duymuştum.Halk dilinde susak diye geçiyor köyde dedemin bahçesinde vardı bende oradan hatırlıyorum.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.