PDA

View Full Version : Su altı işleri

melevcan
22-03-2007, 13:51
Benim mesleğimin öyle belirgin bir ismi yok arkadaşlar. Eniştem dalgıç ve su altı inşaatları, iskele yapımı, gemi altı temizliği, su altına künk döşeme, video çekimleri gibi bir iş ile iştigal ediyoruz. Ben de eniştemle birlikte çalışıyorum ve ofis içindeki evrak işlerini, ödemeleri, ihaleleri v.s. takip ediyorum. Asıl mesleğim muhasebecilik ama bugüne dek kendi mesleğimi hiç icra etmedim.

Halit Togay
22-03-2007, 22:18
Ne güzel fırsat, dalgıçlara takılıp onlarla dalsanıza.

AYDINDH
22-03-2007, 22:34
Benim mesleğimin öyle belirgin bir ismi yok arkadaşlar. Eniştem dalgıç ve su altı inşaatları, iskele yapımı, gemi altı temizliği, su altına künk döşeme, video çekimleri gibi bir iş ile iştigal ediyoruz. Ben de eniştemle birlikte çalışıyorum ve ofis içindeki evrak işlerini, ödemeleri, ihaleleri v.s. takip ediyorum. Asıl mesleğim muhasebecilik ama bugüne dek kendi mesleğimi hiç icra etmedim.

Sennur Hanım benim de ilk mesleğim muhasebecilikti. Daha sonra işletmeyi de bitirmeme rağmen bu mesleğe devam edemedim.
Bu mesleğin de güzel. Su altının gizemli dünyasını video da bol bol izliyorsundur. :D

melevcan
24-03-2007, 11:47
Ne güzel fırsat, dalgıçlara takılıp onlarla dalsanıza.

Keşke yapabilsem ama hiç göründüğü gibi değil. Bazıları işi hiç bilmeden dalgıçlığa soyunuyorlar ama çok tehlikeli ve hakkında çok şey bilinmesi gerekiyor bana sorarsanız. Eniştem çok uzun süredir bu işi yaptığından, çok fazla ölüm haberi aldık ve nedeni sadece bilgisizlik. Dalgıç olmak için, herşeyden önce ciddi bir sağlık kontrolü ve dayanıklılık testleri yapılması gerekiyor. Serbest dalanlar için uygulama nasıl bilemiyorum ama profesyoneller için basınç odalarında ciddi testler yapılıyor. Ya da ne bileyim, dalmadan önce gaz yapıcı yiyecekler yememeniz gibi yazılı olmayan fakat bilinmesi gereken ayrıntılar var. Benim için çok zor bir uğraş olur ;)

Sennur Hanım benim de ilk mesleğim muhasebecilikti. Daha sonra işletmeyi de bitirmeme rağmen bu mesleğe devam edemedim.
Bu mesleğin de güzel. Su altının gizemli dünyasını video da bol bol izliyorsundur. :D

Video izlemez olur muyum, elimde yığınla su altı videosu var. Sadece Türkiye'de değil, yurt dışındaki işleri de yaptığımız için, Okyanus ya da Kızıldeniz gibi yerler ve pek çok kıyıdaki su altı güzelliklerini izleme fırsatı bulabiliyorum. Gerçekten çok keyifli olduğunu söyleyebilirim.

AYDINDH
24-03-2007, 14:04
Video izlemez olur muyum, elimde yığınla su altı videosu var. Sadece Türkiye'de değil, yurt dışındaki işleri de yaptığımız için, Okyanus ya da Kızıldeniz gibi yerler ve pek çok kıyıdaki su altı güzelliklerini izleme fırsatı bulabiliyorum. Gerçekten çok keyifli olduğunu söyleyebilirim.

Su altını izlemeye Alanya'da bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine gözlük ve palet alarak başlamıştım. Bu gizemli dünyayı canlı olarak izlemeye başladığımda önce ürktüğümü hatırlıyorum. Mağaralar, çeşitli deniz hayvanları, rengarenk hiç görmediğim bitkiler, derin vadiler gibi şeyler önce ürkütücü geldi ama sonradan müdavimi oldum ve çok keyif almaya başladım.

deniz62
23-11-2007, 12:49
Benim meslegim ise "akiskanlar mekanigi,yer alti fizigi su kaynaklari ve cevre" uzerine arastirma yapmak.

Anlasilir dilde, akiskan maddelerin (su basta olmak uzere) degisik zeminlerdeki (toprak basta olmak uzere) yayilisi, ve su kaynaklari ile iliskileri vs. gibi konular uzerinde arastirma yapmak.

Su anda Bir arastirma enstitusunde Doktora tezimi hazirliyorum.

Dalgiclar ile fazla alakasi olmamasina ragmen, konu adi bana en yakin oldugun icin burda yazmayi tercih ettim

Deniz