PDA

View Full Version : Ligustrum yaprak kuruması




dihyesezen
20-12-2014, 13:50
Merhaba yaklaşık 4 hafta önce aldığım bu bonsainin bir sıkıntısı yoktu taki şehirdışına çıktım ve bonsaiyi bakması için birilerine verdim.onlarda ilk başta 2-3 gün sulamamışlar sonra yapraklardan sulamışlar daha sonraki gün ise kökten sulamışlar.Yaklaşık 6 gündür yoktum.Geldiğimde bonsainin yapraklarının byük bir bölümünün kurumuş ve büzüşmüş olduğunu gördüm.Normalde kuruyan yaprağa dokunsam düşer ama bu yaprakları almak için çok hafif kuvvet uygulamak gerekiyor.Ne yapmalıyım acaba?




badrobot
20-12-2014, 14:29
Bence hiç bir işlem yapmayın. Bu hassas dönemde sulamasına çok dikkat edin. Toprağı sık sık kontrol edin ve sulamayı o şekilde yapın. Ne kurumasına izin verinde nede aşırı sulamaktan kaçının. Kendini kısa zamanda toplayacaktır.
Ağacın tasarımıda birbirine girmiş durumda. Bahar döneminde iyi düşünülmüş bir şekil budaması ve ayrıntılı bir tellem yapmayıda ihmal etmeyin.

reguler
20-12-2014, 14:31
Hazır bonsai almışsınız ağacın ortamına alışması lazım . Büyük alış veriş merkezlerinden almışsınızdır. Orada marketin içinde bulunan ortamı sağlamanız lazım. Direk güneşe koymayın. Çok sulamayın. Kaloriferin yanına koymayın. Gölge bir yerde direk güneş almayan fakat ışık alan bir yere koymanızı tavsiye ederim.

reguler
20-12-2014, 14:32
sayın badrobot benden hızlı davranmışsınız :D

caglarxx
20-12-2014, 14:38
selam

bendede bu türden (market ligustrumu) 4-5 adet çeşitli boylarda mevcut.
çok sağlam bir tür olduğunu bana hepsi kanıtladılar.

sizin yerinizde olsam kurumuş veya meyilli yaprakların hepsini alırdım.

kalorifer veya ısı kaynağına yakın olmayan ,ışık alabileceği bir pencere kenarına konumlandırıp,sulamasına dikkat ederdim.

hatta altına birde nem tepsisi yaparsanız yüksek ihtimalle tekrar canlanacaktır.

bendekiler
1.foto dışarda duruyor (ankara)
2.foto nem tepsisi örneği
3foto çok ağır işlemden geçmiş örnek

badrobot
20-12-2014, 14:40
Sn.reguler.
Sizde benim unuttuğum önemli noktaları çok güzel dile getirmişsiniz. Tebrik ederim.