PDA

View Full Version : Karpuz gibi görünen ekmek




malina
23-09-2014, 15:13
518495

518496

Ekmeğin yapımı aşamasında fotoğraflamayı unuttum. Ancak tepsiye koyunca aklıma geldi :)

518494

Sonuçta 3 renk hamur gerekiyor. Yarısından fazlası kırmızı olacak. Kalanın yarısı yeşil, yarısı renksiz... Renkleri gıda boyası ile de yapabilirsiniz, doğal yoldan da... Kırmızı için pancar, yeşil için ıspanak kullanılabilir. (Suyu ve püresi)
Karpuzun çekirdekleri için bir avuç kuru üzüme gerek var.

Kırmızı hamuru kuru üzüm ile yoğurup bir kenarda bekletirken, önce renksiz hamuru oklava ile açıp kırmızı hamurun üstüne saracaksanız, sonra da yeşil hamur sarılacak. Kabarması için bekleyip fırına atın.




Müjgan
15-10-2014, 12:14
Özel ulakla gelen ekmeği yiyeli bir hayli oldu ama yorumu ancak yazacağım :)
Bir kere yemeye kıyılamayacak kadar güzel görünüyordu. Kıyıp yediğimde tadı da bir o kadar güzeldi. Ekmek yapma konusunda aşmışsın diyeyim, başka bişey demeyeyim. :))

malina
15-10-2014, 12:51
Kimseden ses çıkmayınca, konuyu boşuna açtım demeye başlamıştım. :)







("Beğen"mek ses çıkarmak anlamına gelmiyor yani)

Müjgan
15-10-2014, 13:08
Demek tadına bakmayınca yorum yapamıyolar benim gibi... :p

Müjgan
15-10-2014, 13:10
Şimdi artık senden kabak, kavun görünümlü ekmekler de bekliyoruz. Meyve sepeti şeklinde de olabilir :))

Ozlem A
15-10-2014, 14:02
malina'dan beklenti yüksek :) Biz bir de çikolatalı kek bekliyoruz :)

Şaka bir yana ben bu tarifi deneme listeme aldım, ailenin çocuklarını süper şaşırtmayı planlıyorum!

Güler
15-10-2014, 15:51
Ben de şimdi farkettim , ne güzel bir görüntüsü varmış. Müjgan'ın dediği gibi tadı da güzelmiş, ellerinize sağlık.

Şimdi bu karpuzlu ekmekten olsaydı, güzel tam yağlı, beyaz koyun peyniri ve bir dilim karpuzla ne güzel yenirdi.

Ozlem A
07-04-2017, 14:26
Aradan 2,5 yıl geçmiş ama bu ekmeği deneme fırsatı yeni çıktı. Ekşi mayalı yapıyorum ;) Üç tür hamurum da hazır buzdolabında soğuk mayalanıyor. Becerebilirsem fotoğrafları eklerim buraya da..

Bu arada sevgili malina'nın yaratıcılığına da şapka çıkarmak lazım. Üstelik te benim gibi tarifle gram usulü değil, emprovize yapması da cabası.. Ellerinize sağlık sevgili malina :)

Ozlem A
08-04-2017, 11:55
Hamurlar ekşi maya ile mayalandı, yorgunluktan yapamayınca buzdolabında iki gece oturmak durumunda kaldılar :(

Ozlem A
08-04-2017, 12:01
Pancarlı hamura çekirdeklerini aletle çıkardığım bütün zeytinleri karıştırıp şekil verdim.

Ozlem A
08-04-2017, 12:03
Beyaz hamuru açıp pancarlı hamuru onunla güzelce sardım.

Ozlem A
08-04-2017, 12:08
Sonra da ıspanaklı hamura aynısını yaptım.

Ozlem A
08-04-2017, 12:09
Yayılmaması için kalıba alıp 2 saat mayaladım.

Ozlem A
08-04-2017, 12:16
Sonra 220 C önden ısıttığım fırını ekmeği koyar koymaz 200 C düşürdüm. İlk 15 dakika su püskürterek, sonraki 15 dakika kalıbın içinde, son 10 dakikada ise kalıptan çıkarıp fırın taşı üzerinde pişirdim. Fırından çıkarıp 1,5 saat soğuttum.

Ve sürpriz, karpuz düşüp patladı :mad:

Fotoğrafını birazdan ekleyeceğim, kesilir hale gelmesini bekliyorum :D

A_NOMAD
08-04-2017, 12:21
...Ve sürpriz, karpuz düşüp patladı :mad:...

Ama bu olmadı işte! Nasıl yani? Heyecanla aşamaları okurken bu sürpriz... Hiç beğenmedim, hiç. :mad: :rolleyes:

Ozlem A
08-04-2017, 13:57
İşte böyle oldu ekmeğimiz..

O yan taraf patlak değil, benim karpuz sürrealist ekolde :dilli::p

Ozlem A
08-04-2017, 14:02
Hamur, benim ekşi mayalı tost ekmeği tarifimin su yerine pancar ve ıspanak suyu kullanarak uygulanması ile yapıldı.

Tamamen doğal ve organik malzemeler kullandım. Mayalanması buzdolabında 2 gün sürdüğünden, tadı iyice oturmuş muhteşem ötesi. Çıtır çıtır bir ekmek oldu.

Görüntüyü düzeltmek için birkaç deneme daha yapmam lazım..

blnturkek
08-04-2017, 14:14
olsada yesek. ellerinize sağlık

A_NOMAD
08-04-2017, 14:25
...O yan taraf patlak değil, benim karpuz sürrealist ekolde :dilli::p

Sürreal iyidir iyi... :D

Ben de karpuzu cidden düşüp patladı sanıp gerilmiştim ama gayet iyi görünüyor, çekirdekleri için zeytinler biraz büyük gelmiş sadece ama hiç sorun değil.

Ellerine sağlık ;)

malina
09-04-2017, 11:57
Zeytin değil üzüm kullan demiştim ama yapmamakta direnmişsin :)

karpuzun kesilmişine benzer çizikler atmak (fikir var ama nasıl olacağını gözümde canlandırmış değilim) gelişigüzel yerden patlamasını önleyecektir.

Ellerine sağlık :)

Ozlem A
09-04-2017, 16:18
Zeytin orantılı olmadı ama tat olarak çok yakıştı :) çizik atmayı da düşündüm ama o zaman kesin çizikten patlayacaktı, belki hiç patlamaz diye çizmedim şansımı denedim, ama patladı:(

Siz nasıl patlatmadınız acaba :confused:

Güler
10-04-2017, 11:53
Sevgili Ozlem A, senin bu karpuz ekmek serüvenin de aynen benin meyveli kekim gibi olmuş; bir meyveli kek yapıyorum bütün meyveler kekin dibine çöküyor, ne denediysem olmadı, ama kekin tadı da güzel oluyor hele hele dip kısmı harika. Bütün meyveler orada biriktiği için herkez bana dibini ver diyor.
Eminim ki sen bu işi kolaylıkla başarırsın, yeni denediğinde paylaş bizimle.