PDA

View Full Version : oz26




oz26
16-07-2014, 23:32
Etkinlikte paylaşacağım tohumları bu sayfada tanıtacağım. Bitkilerimden tohum aldıkça güncelleme yapacağım.


1. Fransız Kadife Çiçeği
2. Siyah Süs Biberi
3. Sivas Koyulhisar Domates
4. Jalapeno Biber
5. Red Robin Domates
6. Pepperoncini Biber
7. Turkish Orange Patlıcan
8. Little Fingers Patlıcan
9. Topak Biber ( Afyon Yöresi )
10. Köy Domatesi (Ufak Boy)
11. Üçüz Çiçeği
12. Yeşil Tatlı Sivri Biber
13. Cosmos
14. Kandil Biber
15. Mehmet'in Tatlı Türk Biberi



Dikkat, çok önemli: Bu mesajın (ilk mesajın) altındaki "Taleplerime Ekle" linkine tıklamayın...

Yeni sistemin özelliklerinden birisi de tohum talep etme işleminin artık sadece "Taleplerime Ekle" butonuna basılarak yapılacak olmasıdır.

ilk mesajda dağıtılacak tüm tohumlar yer almaktadır.

Herkes tüm tohumlardan istemeyeceğine göre, tek tek tohumların tanıtıldığı mesajların altında yer alan "Taleplerime Ekle" butonuna tıklayarak istekte bulunmalısınız...

Tohum adını yazarak yapılan talepler geçersizdir.




oz26
16-07-2014, 23:57
509433

509434

509435

509436

509437


Bitki türü: Çiçek
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Kadife Çiçeği
Tohum çeşit adı: Fransız Kadife Çiçeği (Tagetes patula)
Tohum kaç yıldır sidedirz: 1
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Eskişehir
Size nereden geldi: Tohum takas etkinliği
Tohumun kökeni : Sn. Loveforlife
Kullanılan gübreler : Yanmış keçi gübresi
Kullanılan ilaçlar: -
Hasat yıl ve ayı: 2014 Temmuz - Eylül
Bitki tipi ve gelişim durumu: Kolayca çimlenen, toprak ayırmayan hoş kokulu bir çiçektir. Köklerini derine saldıkça daha verimli hale geliyor.

Yaklaşık 30 cm kadar boylanıyor. İlkbahardan sonbahara dek sürekli çiçekli görebileceğiniz bu bitki, etkileyici kokusuyla özellikle beyaz sinekler için caydırıcı etkiye sahip. Kadife çiçeği kökleriyle salgıladığı bazı kimyasallarla nematodları yok eder. Beyaz sinek ve fasulye böceklerini uzaklaştırır. Kadife çiçeği; patlıcan, patates, balkabağı, kabak, domates ve fasulye için iyi arkadaş çiçekleri üretir. (Loveforlife)

Yetiştirme özellikleri:


Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mart ile mayıs ayları arası ekilmelidir. Torfa serpiştirilip üzeri tekrar ince bir tabaka torfla örtülüp nemli kalması sağlanır. Ben yoğurt kabında çimlendirdim. Neredeyse firesiz çimlendiler ve bir yoğurt kabından resimde görünenden daha fazla kök bitki gelişti.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler : (soğuk katlama vb.) Herhangi bir özel uygulamaya gerek yoktur, kolay çimlenir.
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Toprak seçiciliği yok fakat bahçe toprağında çok iyi sonuç aldım. İki günde bir bahçe sulanıyor. Güneşi çok seviyor. Güneşi fazla gören bitkilerin çiçekleri daha erken çıkmaya başladı ve daha iyi gelişti.
İklim gereksinimleri: Yaz bitkisidir. İlkbaharda sonbahara kadar çiçek açar. Don riski ortadan kalktıktan sonra asıl yerlerine alınır.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Bitki üzerindeki çiçekler kurudukça gözüme kestirdiklerimi tohuma ayıracağım.

oz26
19-07-2014, 23:17
509916

509917


Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Biber
Tohum çeşit adı: Siyah Süs Biberi
Tohum kaç yıldır sidedirz: 1
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Eskişehir
Size nereden geldi: 2012 Tohum takas etkinliği, Sn. Almira
Tohumun kökeni : -
Kullanılan gübreler : Yanmış keçi gübresi, Hümik asit
Kullanılan ilaçlar: -
Hasat yıl ve ayı: 2013 Sonbahar
Bitki tipi ve gelişim durumu: Küçük ve büyük olmak üzere iki tip aynı saksıda yetişti. Küçük olan 20-25 cm, büyük olan 30-35 cm. kadar boylandı. Saksıda yetiştirmeye uygun, yetiştirilmesi kolay ve verimli bir tip.
Küçük olan 2-3 cm, büyük 5-6 cm boylarında biberler elde ettim. Yeşilden siyaha daha sonra kırmızı renge dönen bana göre oldukça acı meyveler veren bir biberdir.



Yetiştirme özellikleri:


Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mart ile mayıs ayları arası ekilmelidir. Torfa serpiştirilip üzeri tekrar ince bir tabaka torfla örtülüp nemli kalması sağlanır. Bir hafta on gün içinde çimlenir.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler : Tohumlar geçen senenin sonbaharından. Ekmeden önce bir iki gün ılık suda bekletirseniz daha kolay çimlenecektir.
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Saksıda yetiştirmeye uygun, nazsız bir bitkidir. Bol güneş alan bir yerde iyi sonuç alırsınız.
İklim gereksinimleri: Denemedim fakat kışın ev içinde verime devam edebilir.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Bitki üzerindeki biberler yeşilden siyaha daha sonra kırmızıya dönüyor. Kızaran biberleri kurumaya yüz tuttuğunda koparıp başka bir yerde ya da bitki üzerinde kurutarak tohum alabilirsiniz.

oz26
30-07-2014, 16:06
511236

511237

511238

511239



Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Domates
Tohum çeşit adı: Sivas Koyulhisar Domatesi
Tohum kaç yıldır sidedirz: 1
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Eskişehir
Size nereden geldi: Sn. bahcedenn
Tohumun kökeni : Sivas Koyulhisar
Kullanılan gübreler : Yanmış keçi gübresi, hümik asit, 15.15.18. ME
Kullanılan ilaçlar: Neemazal
Hasat yıl ve ayı: 2014 Temmuz - Ağustos
Bitki tipi ve gelişim durumu: Yarı sırık bir çeşit. 120 – 150 cm kadar boylandı. Hızlı bir gelişim gösterdi. Diğer fideler gerçek yapraklarını çıkarmaya başladıklarında, neredeyse yerine dikme vakti gelmişti. Çok da erken hasada geldi. 20+ litrelik saksılarda yetiştirebilirsiniz.
Orta irilikte meyveler elde ettim. Sap kısmında uca doğdu; koyu yeşilden, bordo ve kırmızıya dönen rengi var. Pembe domates tadında, etli ve lezzetli meyveleri var.

Verimli bir çeşittir. Ortalama 150 -250 gr arasında meyveler elde ettim. Pembe domates lezzetinde, daha diri, daha dayanıklı meyveleri var. Yeşil hallerindeyken üzerinde bulunan dikey çizgilerin meyve olgunlaştıkça daha az belirgin bir hal aldığını görebilirsiniz. Hasat edilmeyen kimi meyvelerin sap kısmının etrafındaki halkalar da bu çeşidimizin bir diğer karakteristik özelliğidir. Taze tüketim için süper, 10 numara lezzetli bir domates çeşidi repertuarıma girmiş oldu.
Seneye bahçede yerini garantileyen bir çeşit. (Sn. bahcedenn (http://www.agaclar.net/forum/1205251-post28.htm))

Benimde en az bir saksımı garantiledi.

Bu çeşit için tohum yeter talep sayısı 38 dir.

oz26
26-08-2014, 22:55
514966

514967

514968

514969

514970



Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Biber
Tohum çeşit adı: Jalapeno Biber - Capsicum Annuum
Tohum kaç yıldır sidedir: 2
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Eskişehir
Size nereden geldi: Tohum takas etkinliği, Sn. bahcedenn
Tohumun kökeni: Meksika
Kullanılan gübreler: Yanmış keçi gübresi, Humas Hümik Asit, 15+15+18ME, Biovin Plus.
Kullanılan ilaçlar: -
Hasat yıl ve ayı: 2014 Eylül
Bitki tipi ve gelişim durumu: 50 - 60 cm kadar boylanan bitkinin acı, etli ve lezzetli meyveleri var. Verimli bir çeşit. 10+ litrelik saksılarda yetiştirebilirsiniz. Saksı hacmi büyüdükçe verimin arttığını gözlemledim.

Bitkisi çok fazla boylanmayan ister bahçede ister balkonda kolay yetiştirebileceğiniz verimli bir çeşittir. Meksika menşeli bir bitkidir. Yaygın olarak yeşil, nadiren olgunlaşmış kırmızı olarak tüketilen Jalapeno adını Meksika, Veracruz'daki geleneksel olarak yetiştirildiği Jalapa'dan alır.

Orta acılıktaki Jalapeno Scoville ölçeğine göre 2500 - 8000 SHU (Scoville heat units) değer aralığındadır. Acı olmasına karşın ağzı yakmayan lezzetiyle bilinen ve diğer biberlere göre daha yoğun bir tada sahip olan "Jalapeno", et yemeği, salata, dip sos, bulgur, pilav ve makarnanın yanı sıra; diğer mezeler ve çerezlerle de tüketilmektedir. (Sn. bacedenn)

Besin değerleri bilgisi için Sayın limon_sever’in mesajını (http://www.agaclar.net/forum/1307068-post3.htm), daha fazla bilgi edinmek için Jalapeno Biberi başlığını (http://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/17214.htm) okuyabilirsiniz.


Yetiştirme özellikleri:



Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mart nisan aylarında ekilmelidir. Torfa serpiştirilip üzeri tekrar ince bir tabaka torfla örtülüp nemli kalması sağlanır. Bir - üç hafta içinde çimlenir.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler : Herhangi bir uygulamaya gerek yoktur. Kolay çimlenir.
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Saksıda yetiştirmeye uygun, nazsız bir bitkidir. Bol güneş alan yerde iyi sonuç alırsınız. Çiçeklenme döneminde suyu dikkatli vermelisiniz. Fazla su çiçek dökümüne neden olur. Meyveye döndükten sonra düzenli su ister.
İklim gereksinimleri: Sıcağı ve güneşi sever.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Bitki üzerinde kızaran biberler buruşup kurumaya yüz tuttuğunda koparıp başka bir yerde ya da bitki üzerinde kurutarak tohum alabilirsiniz.

oz26
27-08-2014, 22:37
515247

515248

515249

515250



Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık (!)
Tohum Türü: Domates - Solanum lycopersicum
Tohum çeşit adı: Red Robin Domates
Tohum kaç yıldır sidedirz: 1
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Eskişehir
Size nereden geldi: Tohum Takas Etkinliği, Sayın Kiraz.
Tohumun kökeni: -
Kullanılan gübreler: Yanmış keçi gübresi, Humas hümik asit, 15.15.18. ME. Biovin Plus
Kullanılan ilaçlar: Neemazal
Hasat yıl ve ayı: 2014 Eylül

Bitki tipi ve gelişim durumu: Bodur ve kuvvetli bir çeşit. 30 – 35 cm kadar boylandı. Hemen hemen bütün çiçekleri meyveye dönen çok verimli bir çeşit. Bir kökte üzüm salkımı gibi otuz kadar meyve üretti, hala çiçeklenmeye devam ediyor. Ana dal kuvvetli gelişim götersede meyveleri taşıyamayacağı için sırığa/desteğe bağlanmalıdır. 15+ litrelik saksılarda yetiştirebilirsiniz.

Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Elli kuruş ile bir liradan biraz daha büyükçe değişen çaplarda meyveler elde ettim. Meyveleri küçük, çok çekirdekli, sulu ve oldukça lezzetlidir. Taze tüketim için ideal olup, çerez gibi yiyebilirsiniz. Fazla güneş isteği olmayan, balkon bahçeciliği için ideal bir türdür.


Kolaylıkla ev-oda içinde yetiştirilir.
Diğer çeri domatesler gibi balkona veya pencere önüne yani ev dışına çıkarma zorunluluğu yoktur. Tamamen oda içinde yetiştirebilirsiniz.
Ocak, şubat ayında bile oda içinde domates alabilirsiniz.
Tüm domatesler içinde -en düşük ışık- isteği olan bir domatestir. Balkonu-penceresi-bahçesi zayıf ışık alanlar bile rahatlıkla yetiştirebilir.
Oda içinde florosan lamba ile yetiştirenler var.(nette görebilirsiniz)
Bu domatesin diğer çerilere göre çok lezzetli olduğu belirtiliyor.
Bu domates hibrit yani melezleme tür değil, yani tohumlarından tekrar aynı tür domates alabilirsiniz.
Heirloom denilen geleneksel-evladiyelik bir çeşit.

Bu domates aynı zamanda; All-America Winner ödüllü, tüm zamanların en iyi çerisi olarak nitelendiriliyor.

Ayrıntılı bilgi için Red Robin Domates (http://www.agaclar.net/forum/domates/8853.htm) başlığına göz atabilirsiniz.

oz26
30-08-2014, 23:29
515582

515583

515584

515585

515586



Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Biber, Capsicum annuum
Tohum çeşit adı: Pepperoncini
Tohum kaç yıldır sidedir: 1
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Eskişehir
Size nereden geldi: Tohum takas etkinliği, Sn. birnefestoprak.
Tohumun kökeni: Güney İtalya.
Kullanılan gübreler: Yanmış keçi gübresi, Humas Hümik Asit, 15+15+18ME, Biovin Plus.
Kullanılan ilaçlar: -
Hasat yıl ve ayı: 2014 Eylül
Bitki tipi ve gelişim durumu: Tohumları kolayca çimlenen, herhangi özel bir isteği olmayan nazsız bir çeşit. 40 – 50 cm boylanan fidelerin kökten itibaren birçok yan dalı gelişti. Oldukça verimli olan bitkinin meyvelerinde, dipten gelen belli belirsiz bir acılığı var. Taze ve kızartma olarak kullandığımız biberlerin ince etli bir yapısı bulunuyor. Turşusunun çok beğenildiğini birkaç kaynakta okumuştum. Saksıda yetiştirmeye uygun, balkon bahçeciliği için ideal bir çeşittir.

Meyveleri ince, gevrek ve buruşuk kabuklu, genelde turşuluk olarak kullanılan ama tazeyken de çok lezzetli, küçük meyveli (7-8 cm) ve ağızda çok hafif bir acı aroma bırakan bir çeşittir. Meyve uçları, Üç Burun'unkilere benzer. Çok verimlidir. 70-75 günde hasada gelir. (Sn. birnefestoprak (http://www.agaclar.net/forum/1191357-post10.htm))

oz26
05-09-2014, 00:16
516181

516182

516184



Bitki türü: Sebze.
Bitki ömrü: Tek yıllık.
Tohum Türü: Patlıcan - Solanum melongena.
Tohum çeşit adı: Turkish Orange Patlıcan.
Tohum kaç yıldır sidedirz: 1. Yıl
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Eskişehir.
Size nereden geldi: Tohum Takas Etkinliği, Sn. loveforlife.
Tohumun kökeni: -
Kullanılan gübreler: Yanmış keçi gübresi, Humas hümik asit, 15.15.18. ME. Biovin Plus.
Kullanılan ilaçlar: Neemazal.
Hasat yıl ve ayı: 2014 Ağustos – Eylül.

Bitki tipi ve gelişim durumu: Yarım metreye yakın boylanan, geniş yapraklı ve verimli bir çeşit. 30+ litrelik saksıda dört kök yetiştirdim. Fidelerin zararlılar tarafında çok yıpratılmasına rağmen, güneşi görünce, kendisini toparlayabildi. Yetiştirmesi kolay, hastalık ve zararlılara dayanıklı, güçlü bir çeşit.

Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Olgunlaştıkça yeşilden turuncu, daha sonrasında kırmızı renge dönen, tenis topundan irice meyveleri var. Meyveler yeşilden turuncu renge dönerken hasat edilmeli. Yoksa hemen tohuma kalkıp, lezzetini kaybediyor.

Kızartma olarak tükettiğimiz bitkinin meyveleri; etli, patlıcan tadında ve lezzetli.

Tenis topundan irice turuncu meyveleri, özellikle dolma olarak güzel bir tada sahip. Kızartma da iyi sonuç aldık. Aslında anavatanı Türkiye olan bu sebze özellikle İtalyanlar'ın çok rağbet gösterdiği bir türmüş. (Sayın loveforlife (http://www.agaclar.net/forum/1195315-post6.htm))

oz26
05-09-2014, 00:32
516185

516186

516187

516188


Bitki türü: Sebze.
Bitki ömrü: Tek yıllık.
Tohum Türü: Patlıcan - Solanum melongena.
Tohum çeşit adı: Little Fingers Patlıcan.
Tohum kaç yıldır sidedirz: 1. Yıl
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Eskişehir.
Size nereden geldi: Tohum Takas Etkinliği, Sn. bahcedenn (http://www.agaclar.net/forum/1206848-post30.htm).
Tohumun kökeni: -
Kullanılan gübreler: Yanmış keçi gübresi, Humas hümik asit, 15.15.18. ME, Biovin Plus.
Kullanılan ilaçlar: Neemazal.
Hasat yıl ve ayı: 2014 Eylül.

Bitki tipi ve gelişim durumu: 15 Litrelik saksıda tek kök yetiştirdiğim fide 90 cm kadar boylandı. Çokça çiçek açmasına rağmen, yağmur ve fırtınanın etkisiyle, on tanesi meyveye döndü. Daha büyük saksıda ya da bahçede ekili olsaydı muhtemelen daha verimli olurdu.

Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Salkım şeklinde, 8 – 12 cm boylarında meyveler elde ettim. Meyveler 7 – 8 cm büyüklüğe ulaştığı zaman hasat edilebilir. Büyüdükçe de lezzetinde bir şey kaybetmiyor.

Kızartmada kullandığımız patlıcanlar; patlıcan tadının çokça baskın olmadığı, ağızda eriyiveren çok lezzetli bir tada sahip.

Eşimin yorumu: Biz patlıcanları kızartma olarak tükettik. Küçücük görüntüsüne rağmen tadı gayet yerinde idi. Biraz daha büyük patlıcanı kestiğinizde tohumları görüyorsunuz. Ancak tohumların varlığı rahatsız etmiyor. Meyvenin tadından patlıcan olduğunu anlayabiliyorsunuz; fakat tadı - tazeliğinden olsa gerek- klasik patlıcan kadar baskın değil.
Tekrar ekilebilecek bir sebze diye düşünüyorum.

Saksıda yetiştirmeye uygun, balkon bahçeciliği için ideal bir çeşit. Seneye daha büyük bir saksıda yerini garantiledi.

oz26
11-09-2014, 00:29
516992

516993

516994

516995



Bitki türü: Sebze.
Bitki ömrü: Tek yıllık.
Tohum Türü: Biber - Capsicum annuum
Tohum çeşit adı: Topak Biber ( Afyon Yöresi )
Tohum kaç yıldır sidedirz: 1.
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Eskişehir.
Size nereden geldi: 2012 – 2013 Tohum Takas Etkinliği, Sn. tuya.
Tohumun kökeni: Afyon.
Kullanılan gübreler: Yanmış keçi gübresi, Humas hümik asit, 15.15.18. ME, Biovin Plus.
Kullanılan ilaçlar: -
Hasat yıl ve ayı: 2014 Eylül - Ekim.

Bitki tipi ve gelişim durumu: 35- 40 cm kadar boylandı. Verimli bir çeşit, hasat edildikçe yeni meyveler veriyor.

Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Elli kuruştan biraz daha büyükçe çaplarda, yuvarlak, orta acılıkta meyveleri var. Meyvelerin rengi; koyu yeşilden vişneye, sonra da kırmızıya dönüyor. Bol çekirdekli, etli ve oldukça lezzetli bir çeşit.

Meyvelerini yeşilken taze olarak tüketebilir ya da turşusunu yapabilirsiniz. Domates sosuyla yapılan turşusunun lezzeti ayrıca güzeldir. Sabah akşam ekmeği banıp banıp yiyoruz biz.

oz26
14-09-2014, 16:34
517395

517396

517397

517398

517399


Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık.
Tohum Türü: Domates - Solanum lycopersicum.
Tohum çeşit adı: Köy Domatesi (Ufak Boy)
Tohum kaç yıldır sidedirz: 2. yıl.
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Eskişehir
Size nereden geldi: Tohum Takas Etkinliği, Sayın heyyamola.
Tohumun kökeni: -
Kullanılan gübreler: Yanmış keçi gübresi, Humas hümik asit, 15.15.18. ME, Biovin Plus.
Kullanılan ilaçlar: Neemazal.
Hasat yıl ve ayı: 2014 Eylül – Ekim.

Bitki tipi ve gelişim durumu: 120 – 140 cm kadar boylanan yarı sırık bir çeşittir. İkili dörtlü salkım halinde meyveler veriyor. Hastalıklara dayanıklı, yetiştirmesi kolay bir çeşit.
Balkonda domates yetiştirmek isteyenler için ideal olup, 15+ litrelik saksılarda yetiştirebilirsiniz. Geçen yıl tanıştığımız küçük köy domatesi, vazgeçemediğim bir çeşittir.

Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Şekli, tadı ve kokusu bildiğimiz köy domatesi. Tek farkı köy domatesine göre yarı büyüklükte olması (orta iri). Çekirdekli, sulu, tatlımsı ve oldukça lezzetli meyveleri var.
Salatada ya da fırın yemeklerinde kullanabilirsiniz fakat, dalından koparıp yemenin zevki bir başka güzel. Bana göre en güzel bu şekilde değerlendirilir.

oz26
21-10-2014, 01:07
522151

522152

522153


Bitki türü: Çiçek.
Bitki ömrü: Tek yıllık.
Tohum Türü: Sukulent.
Tohum çeşit adı: Üçüz Çiçeği, Alacalı Sütleğen.
Tohum kaç yıldır sidedirz: İlk Yıl.
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Eskişehir.
Size nereden geldi: Tohum takas etkinliği Sayın Pria.
Tohumun kökeni :
Kullanılan gübreler : Yanmış keçi gübresi.
Kullanılan ilaçlar: -
Hasat yıl ve ayı: 2014 Ekim.
Bitki tipi ve gelişim durumu: Toprak ayırmayan, kolayca yetiştirilebilen bir çeşit. 50 -60 cm kadar boylanan bitkini çok hoş bir görüntüsü var. Bahçenizde peyzaj bitkisi olarak kullanabilirsiniz. Güneşli ya da yarı gölgeli bir alanda yetiştirebilirsiniz. Su ve gübre isteği az olan bitkiye fazla su ve gübre verildiği takdirde, ki benimki öyle oldu, gövde cılız kalıyor.

Neden üçüz çiçeği denilmiş?
Tanısı Ankara Gazi üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Tuna Ekim ve aynı yerde görevli Prof. Dr. Mecit Vural tarafından yapılmış olup, uçlarında çiçek kümelerinin bulunduğu ikili sürgünleri taşıyan ve gövdedeki (eksendeki) son düğümde çıkan dalların bazı istisnalarla daima üçlü (üç adet) oluşunu ve tohum kapsüllerinin her zaman üç odalı olarak oluşmasına dayanarak bu bitkiye üçüz çiçeği adı verilmiş. (Sayın smn.shn) (http://www.agaclar.net/forum/1029012-post38.htm)

Ayrıntılı bilgi için Euphorbia marginata (Üçüz çiçeği, Alacalı sütleğen) (http://www.agaclar.net/forum/sukulent/9840.htm) başlığını inceleyebilirsiniz.

oz26
21-10-2014, 01:47
522154

522155

522156


Bitki türü: Sebze.
Bitki ömrü: Tek yıllık.
Tohum Türü: Biber - Capsicum annuum
Tohum çeşit adı: Yeşil Tatlı Sivri Biber
Tohum kaç yıldır sidedirz: İlk Yıl.
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Eskişehir.
Size nereden geldi: 2012 – 2013 Tohum Takas Etkinliği, Sn. amatör hobici.
Tohumun kökeni:
Kullanılan gübreler: Yanmış keçi gübresi, Humas hümik asit, 15.15.18. ME, Biovin Plus.
Kullanılan ilaçlar: -
Hasat yıl ve ayı: 2014 Ekim - Kasım.

Bitki tipi ve gelişim durumu: 60- 70 cm kadar boylandı. Verimli bir çeşit, hasat edildikçe yeni meyveler veriyor.

Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Meyveleri oldukça lezzetli olan bu çeşit taze tüketim için idealdir. Yaz başından itibaren meyve vermeye başlayıp, hasat edildikçe yeniden meyve veriyor. Koyu yeşil renkli biberler büyüdükçe daha da lezzetleniyor.
Kahvaltılarda vazgeçemediğimiz çeşidin etli ve sulu meyveleri bulunuyor.

oz26
25-10-2014, 01:06
522739

522740

522741

522821


Bitki türü: Çiçek.
Bitki ömrü: Tek yıllık.
Tohum Türü:
Tohum çeşit adı: Cosmos, Kozmos.
Tohum kaç yıldır sidedirz: İlk Yıl.
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Eskişehir.
Size nereden geldi: Tohum takas etkinliği, Sayın olcim.
Tohumun kökeni: Meksika.
Kullanılan gübreler : Yanmış keçi gübresi.
Kullanılan ilaçlar: -
Hasat yıl ve ayı: 2014 Ekim - Kasım
Bitki tipi ve gelişim durumu: Toprak ayırmayan, kolayca yetiştirilebilen bir çeşit. 1.5 metreyi geçen boyuyla yaz başından ilk donlara kadar çiçekli kalıyor. Güneşi çok seven bitki kuraklığa dayanıklıdır. Çiçeklenme başladıktan sonra su isteği artar.
Torf toprağında çimlendirip yerine şaşırtabileceğiniz gibi, direk yerine ekerek de yetiştirebilirsiniz. Ekim/dikim aralığı 40 cm'den az olmamalıdır.

oz26
27-10-2014, 22:16
523113

523114

523115


Bitki türü: Sebze.
Bitki ömrü: Tek yıllık.
Tohum Türü: Biber - Capsicum annuum
Tohum çeşit adı: Kandil Biber.
Tohum kaç yıldır sidedirz: İlk Yıl.
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Eskişehir.
Size nereden geldi: 2012 – 2013 Tohum Takas Etkinliği, Sn. birnefestoprak.
Tohumun kökeni: Geleneksel Türk biberi.
Kullanılan gübreler: Yanmış keçi gübresi, Humas hümik asit, 15.15.18. ME, Biovin Plus.
Kullanılan ilaçlar: -
Hasat yıl ve ayı: 2014 Kasım.
Bitki tipi ve gelişim durumu: 30- 40 cm kadar boylandı. Verimli bir çeşit, hasat edildikçe yeni meyveler veriyor.
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Meyveleri ince kabuklu, orta boyda ve lezzetlidir. Meyve etrafi genelde 15-20 cm civarindadir. Geleneksel olarak içi doldurularak zeytinyağli veya etli yemeği yapilir. Çok verimlidir. 80-90 gunde hasada gelir. (Sn. birnefestoprak (http://www.agaclar.net/forum/1191609-post11.htm))

oz26
28-10-2014, 00:15
523127

523128

523129
Görüntü yönetmeni Sn. bahcedenn. :p

Bitki türü: Sebze.
Bitki ömrü: Tek yıllık.
Tohum Türü: Biber - Capsicum annuum
Tohum çeşit adı: Mehmet'in Tatlı Türk Biberi
Tohum kaç yıldır sidedirz: İlk Yıl.
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Eskişehir.
Size nereden geldi: 2013 – 2014 Tohum Takas Etkinliği, Sn. birnefestoprak.
Tohumun kökeni:
Kullanılan gübreler: Yanmış keçi gübresi, Humas hümik asit, 15.15.18. ME, Biovin Plus.
Kullanılan ilaçlar: -
Hasat yıl ve ayı: 2014 Eylül - Ekim.
Bitki tipi ve gelişim durumu: Çok verimli bir çeşit. 60 - 65 günde hasada geliyor.
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: İnce kabuklu, etli, sulu ve oldukça lezzetli bir çeşit.
Közlemelik, salatalarda ve taze yemelik olarak kullanılabilecek bir çesit. Kesinlikle tavsiye ederim.

Yöresi ve geçmişi bilinmeyen bir çeşittir. Veriminden ve tadından çok memnun kaldığı için Sn. birnefestoprak tarafından isim verilmiştir.