PDA

View Full Version : badrobot / Bonsai için bahçe ve stand düzenlemem




badrobot
08-05-2014, 20:18
Bu yaz evimin yan tarafındaki küçük bahçemi düzenlemek amacındayım. Çim ekip 40x40cm'lik karo taşlarla bir kontras yapacağım. Elbette bunu yaparkende koro taşların üzerine denk gelecek şekilde 10-15 sehpa üzerine bir kaç ağacını konumladırmak istiyorum. Sehpaların hem dayanıklı hem de kaba saba şeyler olmaması gerekiyor.
Sonuçta 35x35x90 cm boyutlarında 20x20mm ince profilden yapılmış iskeletler yaptırdım. Üzerlerinede sarı çam tahta gelecek. Tabii önce tarafımca tahtalar pinoteks sürülecek, sonrasında yatvernik sürülecek. Demirler iki kat boyanacak ve son olarak tahtalar vidalanacak.
Henüz montaj yapmadım ama resimdeki gibi bir şey olacak.




Sakaki
08-05-2014, 22:22
Bittiğinde bahçenin havasının bile değişeceğine şüphem yok!
Şimdiden elinize sağlık sn badrobot ama bittiğinde bahçenin yeni görünümünü tek bir kare içinde görmek isteriz doğrusu :)

Kolay gelsin.

nicholai hel
08-05-2014, 22:46
Ben de, bahçe imkanı olan üyelerimiz neden bonsai standları yapmazlar, ya da yapıyorlarsa paylaşmazlar diyordum.:)

Bonsai, ağaç üzerinde verilen emek kadar, sergilemenin de büyük önem taşıdığı bir sanat dalı. Bunun için de, özellikle bahçe ortamında sergileniyorsa, bu tarz bonsai standları (camiadaki ingilizce argo ismiyle "monkey pole":) ) büyük önem taşıyor.

Ben bile, henüz bir bahçem olmadığı halde bu standlar üzerinde kafa yoruyor, kafamda planlar oluşturuyorum.

Üzerine kitaplar yazılmış bu konuda gösterdiğiniz hassasiyet ve emeğiniz için daha şimdiden sizi kutlarım.

İleride her birinin üzerinde eşsiz güzellikte bonsailerinizi de görmek dileğiyle.

Harun Parlak
08-05-2014, 22:59
Benim de aklımdaki sehpa üst kısmı biraz dar alt kısmı ise az geniş düşünüyorum. Sebebi ise sergilere gittiğimde bunlar iç içe sokarak fazla yer kaplamadan taşıyabilmek için. İskeletin kötü görüntüsünü de gizlemek için sergi alanına yerleştirdikten sonra üzerine her hangi bir renkte örtüler ile örtmek. Bir nevi elbise giydirmek gibi.

badrobot
08-05-2014, 23:34
Sn. Sakaki, Sn. nicholai hel,
Basit fakat işgörecek olan sehpalarımı beğendiğinize sevindim. Ağaçlarım güzelleştikçe sehpa sayısını arttıracağım. Şimdilik benim bahçemdeki dağınıklığı biraz olsun toparlayacak. Alt raflar hem sehpanın daha sağlam olmasını sağlayacak hemde daha küçük boy bir ağaç daha konumlandırmamı sağlayarak yer kazanmama neden olacak. (Sanki buna ihtiyacım vardıda.)
Sn.Harun Parlak.
Çiziminizdeki sehpa kağıt üzerinde çok hoş ve amaca uygun gözüküyor. Ama ne varki o sehpaları yapacak demirci bulabilcekmisiniz, bulsanızda sizden nasıl bir işçilik isteyecek. Bunları şu nedenle söylüyorum; ben şu gördüğünüz dümdüz sehpalarımı bile tam gönyede, sallanmadan yapabilecek bir demirciyi güç bela buldum. Kaldıki birde rica ede ede işe biraz daha özen göstermesini sağladım. Sizin tasarladığınız sehpalarda özel kesimler var. Bu kesimleri yapabilcek ve dahada önemlisi doğru kaynatacak demirci olduğuna küçük sanayi sitelerinde olduğuna pek inanmıyorum. Zaten maliyetli bir iş olan bu tip sehparı yaptırırken paranızı tam gönyeye oturmamış ve sallanan sehpalarla boşa gitmesinden endişe duyarım. Ama bildiğiniz, tanıdığınız, işi özenle yapabilcek bir zanaatkar varsa olmaz değil elbette. Yoksa çizim, düşünce ve pratiklik süper.

Harun Parlak
09-05-2014, 00:07
Merhaba Sayın badrobot. Söylediklerinizde haklısınız. Demirciler bu tür ince işlere pek bulaşmak istemezler. Ama bunları yapabilecek zanaatkar da var. Düşündüğüm sehpaları da kendim yapmayı düşünüyorum. Çocukluğumda ilk zanaat eğitimim demir doğrama işleri idi.

Yapmayı düşündüğüm sehpa malzemesi 3 lük köşebent bir tarafından 45 derecelik açı ile kesim yapılıp sonra kolayca gönyede bükülünce tek noktadan kaynak yapılınca yeterli üst kısım bu şekilde yapılınca içine de ölçülerinde ahşap seyyar olabilecek. Geriye ayakları düzgün kaynatmakta kalıyor. ayakların alt tarafı açmasın diye kaynatacağım demir de iki buçukluk silme demiri yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

badrobot
09-05-2014, 15:55
Sn.Harun Parlak.
İşi kendinizin yapması bambaşka bir şey. Madem kaynak yapabiliyorsunuz işiniz kolay ozaman. Diğer kesme, biçme ve kaynak işleri içinde ekipmanda varsa çalışmak, yapıyı ortaya çıkarmak zevkli bile olabilir.
Sizin sehpalarıda en kısa sürede görmek ümidiyle.
İyi çalışmalar dilerim.

ametarasu
09-05-2014, 16:39
Kolay gelsin diyorum, naçizane düşüncem demirin paslanma ihtimaline karşı ahşap yapsanız daha iyi olmaz mı ?

badrobot
09-05-2014, 17:41
Sn.ametarasu.
Eğer bu haliyle bahçeye koyarsam ilk yağmurdan sonra her tarafından paslar akmaya başlar. Korozyona uğrasa bile en az 10 sene dayanır.
Fakat yukarıdada belirttiğim gibi; metal iskelet önce antipas ve ardından siyah yağlı boyayla boyanacak. Tahta bölümlerde önce pinoteks sürülecek. Bu madde tahtanın iç dokusuna kadar nufuz ederken ayrıca çok güzel renklerde verebiliyorsunuz. Ben ceviz rengini seçtim. Pinoteks uyguladıktan sonra iki kat yat verniği süreceğim: Bu tahta üzerinde cam gibi bir yüzey oluşturuyor. Üzerinde su barındırmıyor. Bittiğinde şu an pek bir şeye benzemeyen sehpa çok şık olacak.
Ahşap yapmakta güzel olabilir. Ama benimde demirle ahşap karışımı eşyalara karşı özel bir ilgim var. Belkide demirdeki güç, ahşaptaki sıcaklık beni çekiyordur.

Melih Bakırlıoğlu
10-05-2014, 10:15
Profillerin içini de antipas ile doldurup boşaltarak koruma altına alabilirsiniz.
ahşap için pinoteks kuruduktan sonra zımparalayıp bu işi dahşap doyuncaya kadar yapmanı tavsiye ederim.
Daha sonra yat verniği yapıp zımparalayıp üzerine cam verniği yapmak lazım. Dışarı da kullanacağın için bir düşün istersen. Ahşabın dış köşelerini de kırarsan daha iyi olur gibi geliyor. :)

badrobot
10-05-2014, 17:53
Melih abi.
Ne anlatmak istediğini çok iyi anlıyorum.

badrobot
10-05-2014, 17:59
Önce antipas, ardından siyah yağlı boya yaptım. Yarın bir kat daha siyahla boyayacağım.

sagol
11-05-2014, 11:15
Sayın Badrobot,

Elinize sağlık, bu sehpalardan birine tam kengai gerekir artık..

İyi çalışmalar dilerim....

badrobot
11-05-2014, 20:32
Sabahtan ahşaplarla çalıştım. Pinoteks sürdüm. Ardından iki kat yatvernik sürdüm.

badrobot
11-05-2014, 20:34
Veeeee sonuç...

badrobot
11-05-2014, 20:36
Elbette şu an itibariyle sadece 2 adet sehpa bitti. Esas iş bundan sonra başlıyor. Bahçeyi düzenleyeceğim, çim ekeceğim ve sehpaları konumlandıracağım. Bu aşamalarıda buradan paylaşacağım.

sagol
12-05-2014, 11:54
Sayın Badrobot,

Sehpaları nasıl yerleştirmeyi planlıyorsunuz? Direk olarak çimin üzerine koyarsanız çim sulandıkça sehpaların ayakları çime saplanmaya başlayacaktır, altını sağlama almak gerekecektir. Bir de yüksek tek sehpalarda çarpma ile devrilme riski oluyor.

İyi çalışmalar dilerim...

Elbette şu an itibariyle sadece 2 adet sehpa bitti. Esas iş bundan sonra başlıyor. Bahçeyi düzenleyeceğim, çim ekeceğim ve sehpaları konumlandıracağım. Bu aşamalarıda buradan paylaşacağım.

badrobot
12-05-2014, 14:20
Sayın Badrobot,

Sehpaları nasıl yerleştirmeyi planlıyorsunuz? Direk olarak çimin üzerine koyarsanız çim sulandıkça sehpaların ayakları çime saplanmaya başlayacaktır, altını sağlama almak gerekecektir. Bir de yüksek tek sehpalarda çarpma ile devrilme riski oluyor.

İyi çalışmalar dilerim...

Sn.sagol.
Önce yabani atlar ayıklanacak. Sonrasında toprak tesviye edilip, 40x40 cm boyutlarında karo taşlar toprağın içine doğru 2cm kadar teraziye alınarak gömülecek. (Elbette önce karo taşlarla ilgili bir planlama ve şekle karar vermeliyim. Henüz bir planlama yapmadım. Bugünlerde onu düşünüyorum.) Sonrasında çim ekilecek.
35x35x90cm ebatlarında bu sehpalar bu karo taşların üzerilerine oturacak.
Aşağıdaki resimde karo taşlarla ilgili kabaca bir şey çizdim ama bunu uygulamayacağım, sadece fikir versin diye koyuyorum.

Akhilleus
18-05-2014, 16:01
Sn badrobot;
Karo taşı yerine kayrak taşı koysanız daha doğal görünmezmi sanki kayrak taşları daha bi doğal ve güzel görünür gibi geldi bana.
İyi çalışmalar...

badrobot
18-05-2014, 16:07
Sn.Akhilleus.
Yarama parmak bastınız. Aslında çok doğru söylüyorsunuz kesinlikle daha doğal bir görüntü olur. Ama ne varki kayrak taşlarında düzlem bir yüzey yok. Zaten karo taş seçmemin sebebide bu. Aksi halde sepalarım dengede durmayıp hep sallanacaklar.

Sakaki
20-05-2014, 10:14
Sn badrobot & Akhilleus

Kayrak taşı aslında güzel bir fikir görüntü açısından ve düz olanlarını bulmak da mümkün ama en büyük dezavantajı hava koşullarının etkisiyle veya ufak bir darbeyle bile kolayca kırılabiliyor olması. Bahçe düzenlemesinde kullandığım kayrakların bir kısmı geçtiğimiz kış kendiliğinden çatladı.
Dikkatli olmak lazım :)

badrobot
20-05-2014, 11:01
Sn.Sakaki.
Kayrak taşından biraz daha soğudum şimdi. Bir çok hayati işe bile yetişemez duruma geliyoruz. Her ağaç için bakım ve dikkatin yanısıra diğer bahçe işlerinide bazen ihmal ediyorum. (Çimlerin biçilmesi, çitlerin biçilmesi, aralarda çıkan yabani otların alınması, gübreleme, demir ve ahşap çitlerin boya işleri ve bakımları, diğer bahçeye ekili büyük ağaçların bakımı, çiçeklerin düzenlemesi vb.)
Tüm bunların yanında bir iş yaptığımda artık bana ileride minimum sorun çıkaracak malzemeler olmasına dikkat ediyorum. Kayrak taşı bana sorun çıkaracak. O nedenle hala KARO TAŞ diyorum.

Sakaki
20-05-2014, 14:32
Bilemiyorum sn badrobot, açıkcası Akhilleus'un dediği gibi karo taşı bana da estetikten biraz uzak geliyor ama yerine ne kullanılabilir diye düşününce çok fikir üretebilmek de pek mümkün değil. Aklıma ilk gelen güzel fikri sizinle paylaşacağım :)

Not: İşi geciktirmek yerine şimdilik karo taşını kullanın bence, ileride daha güzel bir malzeme bulunca değiştirmesi nasıl olsa kolay.

sagol
20-05-2014, 16:25
Sayın Badrobot,

Aslında benim endişem daha çok karoların dar olması nedeniyle güvenli olmaması. özellikle aralarında çim biçerken çim makinasının çarpması, dolaşırken çarpılması, köpek çarpması, v.s.

40 cm karo yerine örneğin 60x500 cm uzun bir beton dökseniz. sehpaların ayak profilinden daha geniş profilleri de betona gömseniz, sehpaları o profillerin içine yerleştirip hem devrilmeye karşı önlem almış olursunuz hem de karolar arasından çim makinası dolaştırmaya gerek kalmaz.

İyi çalışmalar dilerim....

badrobot
28-05-2014, 12:51
Her yönüyle nefis bir bahçe. Hayran kaldım.

badrobot
07-07-2014, 15:54
Bende bahçemin inşaasına bugün başladım. Ağaçlarımı taşıdım, yabani otları elle topladım. Ardından toprağı yüzeysel belleyim, tırmıkla geride kalan yabani otları temizleyseceğim. Taşlarımı zemine ölçülü bir şekilde yerleştrip, çim dikeceğim.
Gelişmeleri aşama aşama paylaşacağım.

seccomann01
07-07-2014, 17:18
Hocam bakıyorum da işe başlamışsınız :) Hayırlısı olsun ama daha yolun başındasınız inşallah bizimde yardımımız dokunur.

badrobot
07-07-2014, 20:16
seccomann01.
Aslında yardıma geç kaldın. Şu an itibariyle çok az bir işi kaldı.

seccomann01
07-07-2014, 20:17
Bahcenin bir kismi ya diger isler mutlaka ucundan tutabilecegimiz biz is cikar :)

badrobot
07-07-2014, 21:25
Eh o zaman bir ara seni bayağı bir çalıştırayım. :)

Akhilleus
08-07-2014, 22:04
Sn: badrobot eminim güzel iş çıkaracaksınız şimdi konuya tekrar bakınca aklıma tik ağacından bir zemin yapılabilir mi diye geldi ancak onunda bakımı biraz uğraştırır her sene tik yağıyla yağlamak gerekir ama cok güzel olabilir.
İyi çalışmalar...

badrobot
10-07-2014, 23:41
Sn.Akhilleus.
Beğeniniz için çok teşekkür ederim. Sizinde ifade ettiğiniz gibi Teak (Tik) Ağacı veya başka tip malzemelerde olabilir. Belki ileride zeminde değişikliğe gidebilirim. Fakat bu tip işleri ancak yaz dönemlerinde yapma şansım oluyor. Bu nedenle şu an araştıracak bir fırsatım yok. Bu yıl karo taşlarla işi bitireceğim. Fakat ilerki yıllarda değişiklik yapılmaz değil. Öneri için teşekkür ederim.

badrobot
11-07-2014, 13:17
Yavaş yavaş sergi bahçesinin inşaatının sonuna geliyorum. İş; karo taşların belli ölçülerle düzgün bir şekilde yerleştirip, sehpaları üzerlerine konumlandırmaya kaldı. Elbette tüm işler bitince çim ekimini gerçekletireceğim.
Bu ufak alana irili ufaklı 30-35 ağacımı konumlandırabileceğim.

badrobot
26-07-2014, 15:18
Yaklaşık bir buçuk aydır süren mücadele bugün bitti. Bu süreçte çok düşünüp çok işler yaptım; projeydi, sehpaların cizimiydi, boyaydı, vernikti... Derli toplu ve güzel bir bahçem oldu. En güzel ağaçlarımı buraya getirdim.
Daha önce yabani otların içinde saksılarım yere koyduğum bir kaç kaldırım taşının üzerindeydi. Sanki ortam güzelleşince ağaçlar bile göze daha hoş görünmeye başladılar.
Şimdi çimlerin çıkma zamanı.

badrobot
29-07-2014, 08:38
Bu sabah kameramın panoramik çekim özelliğini kullanarak minik bahçemin bir fotoğrafını çektim.

sagol
29-07-2014, 09:35
Elinize sağlık Sayın Badrobot,

Güzel bir görüntü oluşturdular, zamanla bonsai saksılarına geçtiğinizde muhteşem olur.

İyi bayramlar dilerim....


Bu sabah kameramın ponaromik çekim özelliğini kullanarak minik bahçemin bir fotoğraf çektim.

badrobot
29-07-2014, 12:23
Sn.sagol.
Sizinde ifade ettiğiniz gibi ağaçlar seramik saksılara geçtiğinde çok daha hoş görünecektir. Ama seramik saksıya acele etmemek gerekir. Ağaçlar önce bir ana formunu bulsun, gelişsinler...Fakat yinede bu kış dönemi kazık kökleri kesilmiş olan yamadorilerimi 40x16 cm ölçülerindeki arajman saksılarına alabilirim. Hem bahçe toprağından kurtaracağım hemde sığ ve geniş saksıya alarak saçak köklerin daha hızlı gelişimini sağlamaya çalışacağım.
Herşey yavaş yavaş, aceleye gerek yok. İlk başladığımdan bu güne çok sular geçti köprünün altında, ileride daha da neler olacak?...Her şey aşama aşama...

Sakaki
29-07-2014, 22:01
Elinize sağlık sn badrobot. sagol beyin de dediği gibi zamanla ve eksiklerimiz tamamlandıkça çok daha şık görünecektir düzenlemeniz.
En güzel bonsailere sahip olmanız dileğimle, iyi bayramlar dilerim.

badrobot
29-07-2014, 23:25
Sakaki, Aynı güzel ve iyi dilekleri bende sizin için diliyorum. Sizede iyi ve daha nice bayramlar.

badrobot
12-10-2014, 08:45
Yeni sehpalarımda bitti. 3 adet 150cmx60cm. Yükseklik 80cm olunca altta 150cmx45cm ikinci bir raf daha oldu. Çok güneş istemeyenleri alt raflara koyabilirim veya çeşitli malzemeler...Evimin ön tarafında zeminini çakıl döktüğüm bir alan var. Her bir ayağın altına betondan yapılmış kilit taş koyup teraziye alıp bu çakıl bahçesine konumlandıracağım. Orta boy ve küçük boy 50 civarı ağacı burada konumlandırabilerim. Bu sehpalar en azından benim ufaklıkları toparlar.

sagol
12-10-2014, 08:58
Sayın Badrobot,

Raflar güzel olmuş, elinize sağlık. 2 yıl önce ağaçları raflara aldım, ağaçlarımı yerden kurtardım diye düşünürken, yeni gelen ağaçlarım nedeniyle yerde hala saksılarım var, benim de raflar için biraz daha çalışmam gerekiyor.

Güle güle kullanın.....

badrobot
12-10-2014, 09:05
Güven abi.
Bizlerin derdi bitmiyor. Tel, saksı, ağaç, el aletleri, kimyasal gübre, ilaçlar, vb. her türlü malzeme aşırı gereklilik olunca çok fazla emek ve paradan oluyoruz.
Daha bu sehpaları tam olarak yerine koymadan "acaba burada bir sehp...?" diye düşnmeye başladım bile...Bizlerin ihtiyaçları asla bitmez.

seccomann01
12-10-2014, 12:12
Size misafirliğe gelme zamani Sn. Badrobot

badrobot
12-10-2014, 12:37
seccomann01.
Artık aramızda engel ve mesafe kalmadı, artık Manisa'dasın. İstediğin zaman gelebilirsin.
Bugünlerde çok yoğun bir çalışma beni bekliyor. Yüzlerce ağacın olduğu ön bahçemi biliyorsun. Bu bölümündeki tüm ağaçlar ve çakıl önce kalkacak. Toprak zemin tekrar tesviye edilecek. Sonra güzel bir planlamayla tekrar bahçe düzenlenecek ve sehpalar yerlerine yerleştirecek. En sonunda ağaçlar yine yerleştirilecek. En iyi ihtimalle bir haftada bitirebilirim.

seccomann01
12-10-2014, 12:38
Hocam boş zamanlarda yardima gelebilirim sorun yok sadece haber verin müsait olunca hemen gelirim

badrobot
19-10-2014, 08:05
Dün itibariyle ön bahçeminde düzenlemesini bitirdim. Çok emek var bu küçük alanda.
Bu kış bazı ağaçlarımda saksı değişimide yapacağım. Her şey bir anda olmuyor. Yavaş yavaş...

sagol
19-10-2014, 08:23
Sayın Badrobot, elinize sağlık, güzel olmuş.

Güle güle kullanın,...


Ankara Bonsai Çalışması:
http://www.agaclar.net/forum/ankara-bonsai-atolye-calismalari/35668.htm#post1326042


Dün itibariyle ön bahçeminde düzenlemesini bitirdim. Çok emek var bu küçük alanda.
Bu kış bazı ağaçlarımda saksı değişimide yapacağım. Her şey bir anda olmuyor. Yavaş yavaş...

badrobot
19-10-2014, 08:34
Sn.sagol.
Her zaman yaptıklarımla destek çıkıyor ve sizinde kendi değerli fikirlerinizi paylaşarak yol gösteriyorsunuz. Bunlar için çok teşekkür ederim.
toplantınıza katılmak ve sizinle yüz yüze tanışmakta benim için ayrı bir mutluluk olur. Kasım ayındaki toplantıya katılmam mümkün görünmüyor. Birgün sizinle tanışmak ve ağaçlarımız hakkında uzun uzun konuşmayı bende çok arzu ediyorum. Birgün mutlaka...
Toplantıda bol bol fotoğraf çeker ve forumda paylaşırsanız bizlerde hiç olmazsa bir nebze o havayı teneffüs etme şansını buluruz belki. Başarılar.

modelci
19-10-2014, 15:36
Önce antipas, ardından siyah yağlı boya yaptım. Yarın bir kat daha siyahla boyayacağım.

çok güzel görünüyorlar elinize saglık. antipas yerini epoxy astar boya kullanırsanız, antipasa göre çok çok daha fazla dayanıklı olur. yeni yapacaklarınızda deneyebilirsiniz. epoxy astarı açık satılanlardan verirlerse almayın. mutlaka kapalı teneke kutu olacak, son kullanım tarihini kutu üstünde görmek gerekiyor.

badrobot
20-10-2014, 09:43
Sn.modelci.
Malzemeyi ilk kez duyuyorum ama araştıracağım. Haberdar ettiğiniz için çok teşekkür ederim.

Sakaki
20-10-2014, 10:21
Gayet düzenli, intizamlı ve şık olmuş :)
Elinize sağlık sn badrobot!

badrobot
20-10-2014, 10:36
Teşekkürler Sakaki.
Her şey bir birine paralel gelişiyor.
Bilgi - Sabır - Deneyim - Paylaşım - Ağaç - Saksı - Bahçe derken ilerliyoruz. Bundan 3-4 yıl önce ilk paylaşımlarımızla bugünkü paylaşımlarımız arasında dağlar kadar fark olduğu ortada. İnşallah önmüzdeki yıllarda hepimiz profosyonel Bonsai'lerimizle çok daha güzellerini bugün olduğu gibi kardeşlik içinde paylaşacağız.

seccomann01
20-10-2014, 22:33
çok güzel olmuş

a.a.
20-10-2014, 23:58
Sn. Badrobot
İyi dilekleriniz ve gönülden emekleriniz onur veriyor, saygıyı hakediyor. Belki günün birinde bahçenizde kahve içerken bonsai konuşmak nasip olur. :)

badrobot
21-10-2014, 07:02
Sn.a.a.
Müsait olduğunuz bir gün buyrun gelin bir kahve içelim.

nicholai hel
21-10-2014, 21:14
Tebrikler Sn. badrobot, elinize sağlık, gayet güzel olmuş.

İleride her on bahçeli evin en az birinde böyle bir bonsai bahçesi görmek dileğiyle...

seccomann01
21-10-2014, 22:17
Sn. Badrobot yanlış anlamayın sade bir güzel olmuş yazdığıma pazar günü geldiğimde yorum yapacağım :)

badrobot
25-10-2014, 07:46
nicholai hel.
İyi dilek ve temenileriniz için teşekkür ederim.

badrobot
25-10-2014, 07:46
Sn.seccomann01.
Her türlü görüş ve önerilere açığım.

badrobot
16-11-2014, 17:26
Sonbahar kareleri...

sagol
16-11-2014, 17:56
Sayın Badrobot,

Çok düzenli olmuş, darısı başımıza.

İyi çalışmalar dilerim....

badrobot
15-12-2014, 19:13
Elime bir kaç adet metal kırılmış döner koltuk ayakları geçti. Bende boş dururmuyum hemen değerlendirdim. Eski su borularından kaynak yapıldı ve 25x25cm ölçülerinde sac kesildi ve delikler açıldı. Tahtalarda bu deliklere alttan vidalandı.
Sonucu görmek için bir kaç adayımı üzerine koyarak biraz şımarıklık yaptım.
Maliyeti sadece 15 tl.

Sakaki
19-12-2014, 13:33
Fikir güzel ama sanırım Türkiye'de patent hakkı Adem Keskin'e ait :)

1-2 yıl önce bir bar taburesini o da bu şekil standa dönüştürmüştü. Elime geçerse ben de böyle birşeyler düşünüyorum ama barlara da gittiğimiz de yok ki bir tane bulalım :)
Sanırım ben de sizin gibi döner sandalye/koltuk bulmaya çalışırım artık.

badrobot
19-12-2014, 15:07
Sakaki kardeşim
Adem beyinki sek, benimkisi alkolsüz olmuş o zaman. :)

Adem kardeşimede sonsuz saygılar ve sevgiler. Umarım böyle bir latife yaptım diye kızmazsınız.

badrobot
08-02-2015, 15:00
Kök terbiyesi yaptığım küçük saksılı ağaçlarım soğuktan etkilenmesinler diye evimin girişime koydum. Çok hoş bir sunum sehpası oldu sanki.

badrobot
30-10-2019, 16:19
https://www.youtube.com/watch?v=EouZ7XJLb9E&t=148s