PDA

View Full Version : Göçmen (Arnavut) Biberi




kuzen38
12-09-2013, 00:15
bu biberin adını yöresini veya durumunun normal olup olmadıgini hiç bilmiyorum. catalcada bir dostum ekmiş artık nereden bulduysa tohumunu. bana da verdi tohum almam için. aci ve etli bir biber, boyu yaklaşık 20 cm civarlarinda. bilgisi olan varsa sevinirim.




bahcedenn
12-09-2013, 09:03
Jalapeno biberler de hasat edilmezse dalında bu hale geliyorlar. Bu biber de tohumluk bırakıldığı için dalında çok durmasından kaynaklanıyor olmalı. Hasat edilmeyen domatesin dalında çatlama yapması gibi.

kuzen38
20-10-2013, 22:04
ancak bu biberler epey büyük yaklaşık çarliston kadarlar. jalapenolar da aynı şekil oluyor ama bu inanın derisi bakımından çok daha farklı.

bahcedenn
20-10-2013, 22:12
ancak bu biberler epey büyük yaklaşık çarliston kadarlar. jalapenolar da aynı şekil oluyor ama bu inanın derisi bakımından çok daha farklı.

Bakın Sn. loveforlife'ın takasta paylaştığı bu (http://www.agaclar.net/forum/tohum-takas-paylasilacak-tohumlar-2013-2014/31457.htm) sayfadaki tohumlarında da benzer çeşit bir biber var. Bu biberlerin çeşitleri bu şekilde.

loveforlife
20-10-2013, 22:48
Bu Bursa'da Arnavut kökenli halk tarafından yetiştirilen özel bir tür. Derisindeki çatlaklar tür özelliği. Yeşilken de deri çatlak. Akrabamızın Arnavut olan gelini bu biberin Türkiye'de sadece Bursa ve çevresinde yetiştirildiğini söylemişti, ne kadar doğrudur bilmem ;) Turşusunu mutlaka deneyin, harika oluyor...

loveforlife
20-10-2013, 22:49
Bakın Sn. loveforlife'ın takasta paylaştığı bu (http://www.agaclar.net/forum/tohum-takas-paylasilacak-tohumlar-2013-2014/31457.htm) sayfadaki tohumlarında da benzer çeşit bir biber var. Bu biberlerin çeşitleri bu şekilde.

Sizinle aynı anda mesaj yazmışız. Benzer değil, aynı biber...

bahcedenn
20-10-2013, 23:05
Bu Bursa'da Arnavut kökenli halk tarafından yetiştirilen özel bir tür. Derisindeki çatlaklar tür özelliği. Yeşilken de deri çatlak. Akrabamızın Arnavut olan gelini bu biberin Türkiye'de sadece Bursa ve çevresinde yetiştirildiğini söylemişti, ne kadar doğrudur bilmem ;) Turşusunu mutlaka deneyin, harika oluyor...

Turşusunu mutlaka deneyin demişsiniz ya, bildiğimiz turşu gibi kuruluyor değil mi? Tuz, sarımsak, sirke ile olan...

mavi tutku
21-10-2013, 19:28
ben manisada yım arkadaşlar bu bibere bizim yöre de göçmen biberi diyorlar. Yukarıda bir arkadaş da arnavut biberi tabirini kullanmış. Demek ki göçmenler tarafından ülkemiz getirilmiş

kuzen38
21-10-2013, 23:21
evet aynı biber teşekkür ederim bilgi için. elimde tohum var az da olsa isteyen olursa gelecek sene fide halinde verebilirim.

ysns
18-04-2014, 14:20
evet aynı biber teşekkür ederim bilgi için. elimde tohum var az da olsa isteyen olursa gelecek sene fide halinde verebilirim.
kuzen38 merhaba elinizde çim **** tohum varmı acaba bu sene bahçemize ekmek istiyoruz...

kokett
19-04-2014, 10:16
Biz çok severiz bu biberi. Memeleketten çuvalla gelir her sene. Minik minik doğrayıp yine memleketten gelen sucuğumuzla yağda kızartırız pazar sabahları. Canım çekti görünce :) Turşusu da harikadır. Etli bir biber.

salih66
21-04-2014, 09:00
Geçen seneye kadar bendede vard,tohum olarak ayırmıştım bu sene ekmek için maalesef hepsi ıslanıp küflenmiş.

kerkenez
22-04-2014, 16:00
Eşim İnegöllü orada baya bulunuyor. Oldukça acı bir biber türü. Bunu ateşte közleyip yoğurtla karıştırıyorlar güzel oluyor.

Turşusu için suya sirke ve sarımsak ilave ediyorsunuz. Biberleri 3 santim kadar doğrayıp bu suda biraz haşlıyorsunuz. Sonra haşladığınız su ile birlikte kavanoza dolduruyorsunuz. İki üç hafta sonra lezzetle yiyorsunuz ama benim için baya acı oluyor. Midemi kaynatıyor zaman zaman.

birnefestoprak
23-04-2014, 07:48
Tursusu icin olcusuyle birlikte tarif veren olursa cok sevinirim.

a.timur
26-09-2021, 22:42
Görüntüsü çok güzel. Tadını kokusunu acısını merak ettim.