PDA

View Full Version : Dut yaprağına sarma




akçabardak
17-05-2013, 20:31
Dut yaprağına sarma


Dut yaprakları; dalın uç kısmında bulunan taze yapraklar toplanır, yapraklar yıkandıktan sonra, asma yaprağı gibi kaynar suda haşlanır.
İçi hazırlanır ve sarılır, sonra da pişirilip afiyetle yenir.
405643


Ben bu gün üç çeşit yaprak kullandım, asma yaprağı, dut yaprağı ve bahçemde bulunan İstanbul ıspanağı dediğim yapraklardan sardım ve biraz sonra pişecekler.
405644




mormenekşe
17-05-2013, 20:59
Sevgili akçabardak, dut yaprağına sarma başlığınızı görünce çok şaşırdım. Bende Balıkesir'liyim bizim oralaramı has, yoksa sizmi keşfettiniz dut yaprağından sarmayı? En kısa sürede denemek istiyorum.

akçabardak
17-05-2013, 21:33
Sevgili akçabardak, dut yaprağına sarma başlığınızı görünce çok şaşırdım. Bende Balıkesir'liyim bizim oralaramı has, yoksa sizmi keşfettiniz dut yaprağından sarmayı? En kısa sürede denemek istiyorum.


Sayın mormenekşe, öncelikle hoş geldiniz. Seneler evvel daha emekli olmamıştım, çalıştığım yerde arkadaşlarım yapıp getiriyorlardı.
Emekli olup Ayvalık'a yerleşince bahçeme bir dut ağacı diktim, yaprakları da iri iri
oluyor ve sarması da çok güzel oluyor.
Bulunduğum yerde bir kaç kişiyi de dut yaprağı toplarken gördüm ama bu yöreye has olup olmadığını bilmiyorum.
Sizde deneyin belki hoşunuza gider, ayrıca ıhlamur yaprağına da sarma sardım, birde taze fasülye yaprağına da duymuştum ama ben yapmadım.

dağçiçeği
18-05-2013, 00:08
Çok güzel görünüyor. En kısa zamanda denemeliyim. Paylaşım için teşekkürler sayın Akçabardak :)

Cymbelina
19-05-2013, 00:16
Elinize sağlık ama bence iç malzemelerinin neler olduğunu, yapım aşamalarının resimlerini ve hatta pişmiş halini de ekleyin:) Bu bizi kesmedi;).

Özgür Çifci
27-05-2013, 23:02
çok ilginç bir konu, ilk defa duydum bende lakin sonuç nasıl merak edenlerdenim. yeni bir pazar payı oluşur diye düşünüyorum yenilebilinir bir sonuc elde edilebiliyorsa tabi damak uygunluğuda ayrı bir konu

hilalll
09-05-2014, 05:46
Ben de yapardım eskiden lezzeti gayet hoş asma yaprağindan daha yumuşak oluyor yaprakar piştiğinde .Sivaslı komşularımızdan öğrenmiştik.iç harcı normal sarmada kullandigınız şekilde.

zkgfree
09-05-2014, 09:03
Gaziantep'te de dut yaprağına sarma yapılır.

hira
22-05-2014, 06:33
Ben de yapardım eskiden
lezzeti gayet hoş asma yaprağindan daha yumuşak oluyor yaprakar
piştiğinde .Sivaslı komşularımızdan öğrenmiştik.iç harcı normal sarmada
kullandigınız şekilde.

Bizde Sivas'lıyız, annemin dut yaprağı sardığını görmedim ama akrabalarımızdan duymuştum. Benim bahçemdeki var olan tek ağaç duttur. Birgün asma yaprağı sararken harç fazla kalınca dutun yapraklarından ekleme yapmıştım azıcık. Güzel oluyor, çok farkı yok üzümden.