PDA

View Full Version : Saç için Sabun mu Şampuan mı ?

Erdogan
14-03-2013, 15:24
selamlar,

malesef günümüzde herşey sentetik ve yapay oldu artık. önceki nesiller daha mı sağlıklıydı yoksa şu an teknolojinin gelişmesiyle bizler mi ? yapılan araştırmaya göre ilaçlar ve teknolojik gelişmeler sonucu insan ömrü uzamış deniyor fakat bana hiç te öyle gelmiyor. bu uzun mevzu..

basitçe sorumu sorayım, şampuanlara ne kadar güveniyorsunuz ? sizce saç için şampuan mı kullanmalıyız yoksa sabun mu ? sizler saçınızı neyle yıkıyorsunuz ?

Hacı Şakirin saf beyaz sabunu hakkında ne düşünüyorsunuz ?

şampuandan iyidir diye 2-3 hafta kullandım fakat müthiş şekilde kuruttu ve kaşıntı yaptı. yine de şampuanlara güvenemiyorum sanki kimyasal atık kullanıyormuşum gibi geliyor :/

Charlaux
14-03-2013, 17:52
selamlar,

malesef günümüzde herşey sentetik ve yapay oldu artık. önceki nesiller daha mı sağlıklıydı yoksa şu an teknolojinin gelişmesiyle bizler mi ? yapılan araştırmaya göre ilaçlar ve teknolojik gelişmeler sonucu insan ömrü uzamış deniyor fakat bana hiç te öyle gelmiyor. bu uzun mevzu..

basitçe sorumu sorayım, şampuanlara ne kadar güveniyorsunuz ? sizce saç için şampuan mı kullanmalıyız yoksa sabun mu ? sizler saçınızı neyle yıkıyorsunuz ?

Hacı Şakirin saf beyaz sabunu hakkında ne düşünüyorsunuz ?

şampuandan iyidir diye 2-3 hafta kullandım fakat müthiş şekilde kuruttu ve kaşıntı yaptı. yine de şampuanlara güvenemiyorum sanki kimyasal atık kullanıyormuşum gibi geliyor :/

Merhabalar,
Sampuanin her zaman icin daha pratik oldugunu dusunmusumdur bu yuzden de genellikle sampuan kullaniyorum.Tabi bazi zamanlar cesitli urunleri de denemiyor degilim ne de olsa bazen markette bulunmuyor vs. ama sacimi en rahat tutan iki sampuan oldu,Tresan ve Schwarzkopf'un Gliss serisi ( ozellikle liquid silk). Tresan Isirganotlu sampuani uzun bir sure oncesine kadar siklikla kullanmistim fakat bir ara marketlerde bulamayinca annemin kullandigi Gliss serisinde careyi buldum.Sacim genelde cok hassas oldugu icin sampuanlarda da secici oluyorum,ikisinin de sentetikligini dogalligini bilemiyorum ancak sacim gayet memnun bu ikiliden.

Haci Sakir'in saf beyaz sabununa gelince google'da biraz arastirinca aslinda Haci Sakir'in pekte saf bir sabun olmadigini anlayabiliyorsunuz,tabi saflikla kalitede ayri kulvarlar bence orasi ayri konu.

Erdogan
15-03-2013, 00:12
haklısınız Hacı şakir pek safa benzemiyor. üretici firmasına bakmak yeterli. yaygın uluslararası temizlik şirketlerinden biri.

aktarlar da , büyük marketlerde ve açıkta doğal ev yapımı diye satılan zeytin yağlı defne sabunları falan nasıllar acaba.

Cymbelina
15-03-2013, 00:37
Şampuanlardaki çeşitli şeyler aslında saç için zararlı, paraben vb. Ancak tüketicileri kaçırmamak adına artık paraben içermeyen şampuanlar bile var ancak sanırım daha pahalı. Bahsettiğiniz tür sabunlar daha iyi bir seçenek gibi geliyor ancak belki de yıllardır şampuana maruz ;) kalan saç sabuna tepki veriyor olabilir bir ihtimal.

Bir müddet doğal sabun kullandıktan sonra fark daha iyi anlaşılabilir belki de.

Diğer yandan, soru el sabunu mu sıvı sabun mu?/ veya/ banyo sabunu mu duş jeli mi? olsaydı, kesinlikle sabun derdim. Diğerleri sanki deterjan, bir türlü durulanmıyor, arınmıyor gibi.

hira
15-03-2013, 01:09
tabi ki şampuan:) kepeğe iyi geliyor diye herkesten duyduğum o yeşil kükürtlü sabunla 2 kez saçımı yıkayınca şampuana olan aşkım bi kat daha arttı:)

cemre_77
15-03-2013, 08:45
Annem Yıllardır el yapımı zeytinyağlı sabun kullanır. Ondan öncesinde yeşil sabun vardı kofuoglu idi sanırım onu kullanırdı. benimde saclarımı onunla yıkardı. hem güzel kokar hemde yumuşacık olurdu. Liseye başlayınca özenerek şampuana geçiş yaptım, kokuları cezbetti şu an eski resimlerime bakıyorumda saclarım neredeyse arı yarıya azaldı. tekrar zeytinyağlı sabuna gecersem tarayamıyorum saclarımı malesef bunda saç boyasınında etkisi var tabii

sevoş
15-03-2013, 13:48
ben şampuan kullanıyorum yıllardan beri.eşimde sabun kullanıyor ama şuan kel.belkide kel olmasında, kel olanlarla dalga geçmekte olabilir.

Erdogan
23-03-2013, 23:18
hatırlarım önceden biz de sabunla yıkardık saçları, lise zamanı saçları taramaya şekil vermeye başlayınca şampuan kullanır olduk :p saçlarım dökülecek gibi değildi çok sağlam ve güçlü gürdü. şimdi çok zayıfladı ve birsürü döküldü. umarım kel kalmam :)

hala muallaktayım. şampuanlar hakketen çok etkili kaşıntıyı ve kepek sorununu çözüyorlar. 2-3 hafta sabun denedim kaşıntıdan duramadım tekrar şampuana geri döndüm. onlar da çok sahte his veriyorlar. durulamaya kalkınca bir türlü o kaygan his gitmiyor mesela. sabunla yıkadıktan sonra çok çabuk durulanır ve saçlar gıcırt gıcırt diye ses çıkarır :) ilk yıkadıktan sonra güzel his veriyor , sonraki günlerde kepek gibi oluşumlar ve kaşıntı başlıyor. sivilceler de cabası :/

hira
24-03-2013, 00:08
şampuan ya vazgeçilmez:) arada bebek şampuanı kullanırsanız daha katkısızmış.. kulakları çınlasın Vesile hocamın tavsiyesidir..

ahmetmacit
24-03-2013, 00:10
hatırlarım önceden biz de sabunla yıkardık saçları, lise zamanı saçları taramaya şekil vermeye başlayınca şampuan kullanır olduk :p saçlarım dökülecek gibi değildi çok sağlam ve güçlü gürdü. şimdi çok zayıfladı ve birsürü döküldü. umarım kel kalmam :)

hala muallaktayım. şampuanlar hakketen çok etkili kaşıntıyı ve kepek sorununu çözüyorlar. 2-3 hafta sabun denedim kaşıntıdan duramadım tekrar şampuana geri döndüm. onlar da çok sahte his veriyorlar. durulamaya kalkınca bir türlü o kaygan his gitmiyor mesela. sabunla yıkadıktan sonra çok çabuk durulanır ve saçlar gıcırt gıcırt diye ses çıkarır :) ilk yıkadıktan sonra güzel his veriyor , sonraki günlerde kepek gibi oluşumlar ve kaşıntı başlıyor. sivilceler de cabası :/

Nette sabun yapımını araştırırken, hayvani yağ özelliklede domuz yağı ile yapıldığını okudum. Kilosu 2-3 liraya sıvı sabun satılıyor. Bu yüzden 7-8 aydır şampuan ve fabrikasyon sabun kullanmıyorum.
Kendim zeytinyağından sabun yaptım gönül rahatlığıyla kullanıyorum. Saçlarda kepek,kaşıntı ve sivilce belli bir zaman sonunda oluşmuyor.

Cymbelina
24-03-2013, 00:45

Kaşıntı ve kepek sorunu için piyasadaki alelade şampuanlara yönelmek yerine bir cilt doktoruna danışmanız ve onun reçete edeceği, eczanelerden alınan kepeğe yönelik ürünleri kullanmanız daha iyi olabilir. Sabun konusunda da gene Cildiye doktorundan tavsiye almak daha yerinde olur.

Muallim
24-03-2013, 07:06
Biz ve yakın çevremiz yıllarca kendi yaptığımız zeytinyağlı sabunu kullanırız.

Kullanmaktan memnunuz.Bir olumsuzlukla karşılaşmadık.

Erdogan
24-03-2013, 14:21
Kaşıntı ve kepek sorunu için piyasadaki alelade şampuanlara yönelmek yerine bir cilt doktoruna danışmanız ve onun reçete edeceği, eczanelerden alınan kepeğe yönelik ürünleri kullanmanız daha iyi olabilir. Sabun konusunda da gene Cildiye doktorundan tavsiye almak daha yerinde olur.

gittim. bir tür egzama gibi şeyler söylediler. zaten doktorların önerisi piyasadaki kepeğe karşı olan şampuanlar oldu. konu cilt olunca kepek varsa egzama, dökülme varsa genetik deyip gönderiyorlar. pek tatmin edici değiller. zaten bu tür sorunlar hep sentetik ürünler sonucu oluşuyor. önceden yoktu böyle bir problem.

Erdogan
24-03-2013, 14:24
Nette sabun yapımını araştırırken, hayvani yağ özelliklede domuz yağı ile yapıldığını okudum. Kilosu 2-3 liraya sıvı sabun satılıyor. Bu yüzden 7-8 aydır şampuan ve fabrikasyon sabun kullanmıyorum.
Kendim zeytinyağından sabun yaptım gönül rahatlığıyla kullanıyorum. Saçlarda kepek,kaşıntı ve sivilce belli bir zaman sonunda oluşmuyor.

nasıl yaptınız ? ben de son zamanlar araştırır oldum sabun yapımını. içeriklerini bulmak kolay olmuyor hem baya pahalı. elimde bir kaç tane tarif var. hindistancevizi yağı ( katı ) kakao yağı falan pahalı ürünler.

2 teknikten bahsediliyor. 1. soğuk işlem 2. sıcak işlem. siz nasıl yapıyorsunuz ?

Erdogan
24-03-2013, 14:36
Biz ve yakın çevremiz yıllarca kendi yaptığımız zeytinyağlı sabunu kullanırız.

Kullanmaktan memnunuz.Bir olumsuzlukla karşılaşmadık.

http://www.agaclar.net/forum/daha-iyi-bir-yasam-icin/3018-3.htm

burda konu ile ilgili baya bir fikir sunulmuş. siz kül mü kullanıyorsunuz kostik mi ? :)

Boska
24-03-2013, 14:41
Sayın Erdogan,
Özellikle zeytinyağının bolca üretildiği yörelerde köylerde el yapımı zeytinyağlı sabunlar bulunuyor. Markalı sabunlara göre komik sayılabilecek fiyatlarla satılıyor. Ama üreticinin kendisinden ya da sattığı semt pazarlarından alabilirseniz.
Sabun hangisi olursa olsun, şampuan kadar hızlı temizleyemez ama daha sağlıklı temizlediği kesin.
Kendiniz uğraşmak yerine küçük üreticilerden almanız daha akılcı bir çözüm gibi geliyor bana.
Kolay gelsin.

Eser İlhan
24-03-2013, 15:08
Ben saçımı şampuanla yıkıyorum ama şampuan kullanırken parfümsüz, boyasız, kremsiz türleri seçmeye özen gösteriyorum. Bebek şampuanları veya sebamed gibi ürünler. Bazen Panten'in temel bakım kremsiz şampuanını da kullanıyorum.
Şampuan kullanırken dikkat edilmesi gereken önemli bir husus da miktar. Avuç dolusu şampuan kullanmamak gerekir. Fındık kadar bir miktarı iyice köpürtüp durulamak, sonra da bunu birkaç kez tekrarlamak durulama açısından kolaylık sağlıyor. Aksi halde şampuanı saçtan tamamen uzaklaştırmak zor. Saçta kalan şampuan ise kolay ve hızlı yağlanmaya ve kepeğe zemin hazırlıyor.

Cymbelina
24-03-2013, 17:51
gittim. bir tür egzama gibi şeyler söylediler. zaten doktorların önerisi piyasadaki kepeğe karşı olan şampuanlar oldu. konu cilt olunca kepek varsa egzama, dökülme varsa genetik deyip gönderiyorlar. pek tatmin edici değiller. zaten bu tür sorunlar hep sentetik ürünler sonucu oluşuyor. önceden yoktu böyle bir problem.

Hayret, o halde başka bir cildiye uzmanından fikir alın olmazsa. Eczanelerde doktorun yönlendirmesiyle satılan çeşitli kepek, egzama ürünleri oluyor, K ile başlayan minik bir şişede olan birşey vardı mesela, Konazol gibi birşey. Ancak hemen hatırlatayım: Ben "Bunu kullanın, çözüme ulaşın" demiyorum. Dökülme ayrı, kepek ayrı, egzama ayrı - bunları piyasadaki şampuanlarla önlemek pek mümkün değil - bilhassa egzama ayrı bir konu.

Egzama gibi bir sorunu olmayan birisi zeytinyağlı, defneyağlı vb doğal sabunları kullanır daha memnun kalabilir şampuana kıyasla. Ancak sıraladığımız şikayetleri doğal sabunla gidermeye çalışmadan önce bir cilt uzmanından fikir almak daha mantıklı. Zaten belki de onun vereceği ilaç türü ürünler kullanıldıktan sonra, gene onun önerdiği doğal sabunlar kullanılabilir. İkinci bir doktordan fikir alın isterseniz. Gene de siz bilirsiniz.

Erdogan
24-03-2013, 18:26
Hayret, o halde başka bir cildiye uzmanından fikir alın olmazsa. Eczanelerde doktorun yönlendirmesiyle satılan çeşitli kepek, egzama ürünleri oluyor, K ile başlayan minik bir şişede olan birşey vardı mesela, Konazol gibi birşey. Ancak hemen hatırlatayım: Ben "Bunu kullanın, çözüme ulaşın" demiyorum. Dökülme ayrı, kepek ayrı, egzama ayrı - bunları piyasadaki şampuanlarla önlemek pek mümkün değil - bilhassa egzama ayrı bir konu.

Egzama gibi bir sorunu olmayan birisi zeytinyağlı, defneyağlı vb doğal sabunları kullanır daha memnun kalabilir şampuana kıyasla. Ancak sıraladığımız şikayetleri doğal sabunla gidermeye çalışmadan önce bir cilt uzmanından fikir almak daha mantıklı. Zaten belki de onun vereceği ilaç türü ürünler kullanıldıktan sonra, gene onun önerdiği doğal sabunlar kullanılabilir. İkinci bir doktordan fikir alın isterseniz. Gene de siz bilirsiniz.

şunu belirteyim, herkeste olabilen sorunlar var öyle çok ciddi dökülme veya uyuz gibi problemim yok yanlış anlaşılmasın :p

doktorlar hafif bi kızarıklık görsünler hemen egzama teşhisi koyarlar, alında açılmalar oldu telaş edip doktora gittim doktor genetik erkek tipi dökülme dedi gönderdi. cilt problemlerini ciddiye almıyorlar malesef demek istediğim bu. konazol önerildi bana biliyorum onu, içerisinde antifungal ajan mevcut o yüzden kepeğe karşı etkili olduğu söyleniyor.

bu konudaki amacım sabun - şampuan karşılaştırması yapabilmek az da olsa :)

Cymbelina
24-03-2013, 19:16
Estağfurullah, elbette herkeste olan sorunlar, ben farklı birşey ima etmedim.

Minik bir hatırlatma da yapayım, dökülme erkeklere has birşey değil, kadınlarda da olan bir durum, hatta bazen kadınlarda "erkek tipi saç dökülmesi" denen durum da olabilmektedir. Önceki mesajlarda bahsettiğimiz her üç durum da hem kadın hem erkeklerde olabilen ve toplumda oldukça sık görülen şeylerdir.

Haklısınız, o halde dediğiniz gibi buradaki mesajları okuyanları yanıltmış olmayalım , Kişisel görüşlerimizin tıbben hiçbir bağlayıcılığı yoktur. Burada yazılanlar herhangi bir cilt/saç sorunu olanlara tavsiye niteliğinde değildir. Bunun için öncelikle doktordan görüş alınmalıdır. Burada yazılanlar, genel itibarla, saç için hangisinin kullanılması daha yeğdir, şampuan mı sabun mu, bunun tartışılmasıdır.

Ve benim kişisel görüşüm de tamamen doğal olarak üretilen sabunun daha iyi olduğu yönündedir. Ancak uzun süre şampuandan sonra birden sabuna geçilmesi durumunda saç ve saç derisi buna hemen alışamayabilir ve kuruma, kepek vb gibi şeyler olması ihtimal dahilindedir.

Erdogan
24-03-2013, 19:23
dünyada No Poo olarak bilinen şampuan karşıtı akım var :)

No poo - Wikipedia, the free encyclopedia (http://en.wikipedia.org/wiki/No_poo)

daha fazla bilgiyi googledan edinebilirsiniz..

ahmetmacit
24-03-2013, 22:21
nasıl yaptınız ? ben de son zamanlar araştırır oldum sabun yapımını. içeriklerini bulmak kolay olmuyor hem baya pahalı. elimde bir kaç tane tarif var. hindistancevizi yağı ( katı ) kakao yağı falan pahalı ürünler.

2 teknikten bahsediliyor. 1. soğuk işlem 2. sıcak işlem. siz nasıl yapıyorsunuz ?

Soğuk sistemi bilmem. Zeytinyağı,su ve kostiği metal kabın içinde kaynatarak yapıyorum. 1 kg zeytinyağından yaklaşık 1 kg civarı sabun çıkıyor.

BordoMavi
14-05-2013, 15:21
Kullanılan Sabun veya Şampuana göre değişiklik gösterir bence saça iyi gelip gelmemesi.
Mesela ben Sabun kullandığım zamanlar saçlarım sert ve kabarık olurdu.
Şampuan çok daha iyi yani.

Ya o değilde bir gün statta maça gittik. Önümüzde kişi belli ki saçını Hacı Şakirle yıkamış. Öylesine yoğun bir Hacı Şakir kokusu geliyorduki anlatılmaz yaşamak gerek.

Sanırım Çiçek Abbasta ki ''Herkese benden çay Şakire yok'' repliği böyle bir olaydan sonra çıkmıştır.

Bu arada Sabun kesinlikle zeytinyağlı olan o yeşillerden olmalı.

kokett
14-05-2013, 16:01
Hacı Şakir kesinlikle saf değil ismine aldanmayalım.

Halk arasında yeşil sabun denen zeytinyağlı sabunların da zararsız olduğuna inanmıyorum. Çünkü içinde kostik var ve bu çok zararlı bi madde. Malesef bu olmadan sabun elde edilemyor. Eskiden kostik yerine meşe külü kullanılıyormuş diye biliyorum. İstanbul'da kapalı çarşı'da zeytinyağlı sabun alıp kullanıyorum ben de. Ama halen külle sabun yapıp satan birileri varsa hemen müdavimi olabilirim :) Tabi bunu kesinlikle saçımda kullanamıyorum. Kafa derimi mahvediyo.. O yüzden ben daha az kimyasal kullandıklarını iddia eden ürünleri alıyorum inanmasam da..

Bir de bazı insanlar artık saçlarını sirkeyle yıkıyor. Ben de şampuana alternatif ararken denk geldim ancak cesaret edemedim. Sirke tamamen dezenfekte ediyo, saçın doğal olarak yağlanmasına da izin verdiği için deriye çok iyi geliyormuş. İlk zamanlar yağlı problemi fazlaca yaratsa da zamanla kafa dersi doğal dengesini buluyormuş. yine de zor bir karar buna dönmek. üstelik sirkeye alıştıktan sonra bir defa bile şampuanla yıkansa kafa derisi en başa dönüp yağ dengesi bozuluyormuş..

Angels Sour
14-05-2013, 17:00
Sabun veya şampuana bir alternatif ; "KİL". Yani, bildiğimiz killi toprak.
Babaannem köyde, bahçedeki topraktan aldığı kille yıkardı saçlarını. Hatta birkaç kez benim saçımı da yıkamıştı kille. Yumuşak ve kolay taranır yapmıştı.
Kozmetik sektöründe kullanıyorlar artık, bakım maskelerinde falan..
Bulabilen denesin derim..

tener
30-05-2013, 13:08
Geçmiş dönemlerde , temizlik için kullanılan yöntemler oldukça ilginç. Günümüzdeki kadar çok temizlemedikleri , ancak doğal oldukları kesin. Vücudumuzun temizliğe ihtiyacı var. Ancak cilt için gerekli olan doğal yağların , bakterilerin yok olmaması lazım. Zamanımızda temizlik ürünleri çok çeşitli. Ancak kafalar çok karışık. Şampuanı tercih eden , ancak cilt için alkali olmayan ürünlerin daha uygun olduğunu biliyorum.
Google Translate (http://translate.google.com.tr/translate?hl=en&sl=en&tl=tr&u=http%3A%2F%2Fwww.biltek.tubitak.gov.tr%2Fmerak_e ttikleriniz%2Findex.php%3Fkategori_id%3D6%26soru_i d%3D2179)

master41
12-07-2013, 09:40
tresan adında bir şampuan var onu önerebilirim ısırgan otlu ve başarılı

ipekcee
24-07-2013, 20:41
Ya ben sa.ımı bugün zeytinyağlı doğal şu köyden yapılan sabunla yıkadım yumuşacık old ama sanki biraz daha fazla döküldü gibi geldi bana ama görseniz o kadar yumuşakki başka yerlerde keçe gibi oluyo yorumu gördümama benim hiç öyle olmadı belki sabunun doğallığından veya saç tipinden de olabilir benim hafif dalgalı ama öneririm sana ;) :rolleyes:

taakb
09-10-2013, 08:58
bu sabun olayını uzun zaman araştırdıktan sonra piyasadaki sabunların oldukça kimyasal ve katkı maddesi içerdiğini gördüm. hele hacışakir marka sabunların hiçbirinde "ürünlerimizde domuz yağı bulunmamaktadır" ibaresi de yok. duru gibi birkaç markada bu ibare var. üstelik ürün içeriğine baktığınızda tüm sabunlarda "sodium tallowat" yazar ki bu da hayvansal yağ anlamına gelir. ben zeytinyağlı sabunları tercih ediyorum içeriğini iyice okuduktan sonra tabi...
bir de anadoluda yapılan doğal sabunlar var ki onlar tam facia...zeytinyağının kullanılmayan kısımları pirina dediğimiz kısmıyla yapılıyor ve içine orantısız el yordamıyla sabun bazı atılır ki bu da sodyum hidroksitin sabunun içinde fazla kalmasına neden olur ve bu da cildi kurutup tahriş eder.
ben çözümü kendi sabunumu yapmakta buldum. tabi bu işi profesyonel manada yapan sabuncular da var iyi araştırınca birkaç tane olduklarını gördüm onlardan da alınabilir ama 1 kalıp sabun 10 tl ye satılınca bana pahalı geldi. şimdi kendi sabunumu bilimsel verilere dayanarak hassas ölçümlerle yapıyorum. saçlarımdaki kepeklenme, kaşınma ve yağlanma problemleri % 90 oranında azaldı dökülmesi de %60 durdu. yalnız saçlar şampuandaki gibi parlamıyor ama çok hafif ve nefes aldıklarını hissediyorum. ben farklı içeriklerde sabunlar yapıyorum. yemeklik zaytinyağıyla 1. kalite yağla yapılan sabunun rengi beyazdır yeşil zeytinyağlı sabun pirina sabunudur kalitesi düşüktür.

beyz66
09-10-2013, 14:01
Bizler için şampunlardaki en büyük düşman SLS isimli madde ( Sodium Lauryl Sulfate ) Şampuanın köpürmesini ve kirlerden arındırmamıza yarayan maddedir.Temizleme işlemini aşındırarak yapmaktadır.SLS şampuandan başka pek çok temizlik ürününde bulunmaktadır. SLS'siz şampuan bulmak nerdeyse imkansızdır. En güzeli el yapımı sabunlardır.Onlarda kostik olmayan **** çok az olan ürünleri tercih etmek lazım .....

Benden bu kadar :)

incirli
10-10-2013, 12:45
ben kaliteli sabunu tercih ederim
zeytinyağlı olalbilir

ezgigül
10-10-2013, 14:09
Eşimin saçları dökülmeye başladığında bir büyüğümüzün tavsiyesiyle zeytinyağlı defne sabunu kullanmaya başladık.
Saç önce zeytinyağlı defne sabunuyla 2 kez yıkanıyor. Sonra da kaliteli bir şampuanla 1 kez yıkanıyor.Tercihen ve tavsiye üzerine Loreal Kerastase ya da biraz daha uygun fiyatlı olan Elseve de olur. Ama şampuandan sadece 1 nohut tanesi kadar kullanılıyor. Saçınız çok uzunsa 2 nohut da olur. Bolca köpürüyor zaten. Saç diplerine parmak uçlarıyla ovalayarak masaj yapılıyor. İyice durulanıyor. Eşim bu şekilde ve sarımsak yağlı karışım sayesinde saç dökülmesinden kurtuldu. İnanın kel kalmak üzereydi. Şimdi saçı eski formuna döndü. Tabi bir de saçın aşırı yağlanmasına izin vermemek gerek. 2 güne 1 yıkamak hatta duş almak en doğrusu.
Saç için bu formul, vücut için beyaz sabun derim ben.

hanbiyçe
22-11-2014, 13:55
evde güzel bi zeytinyağlı sabunumuz var ve şampuanla arasında bariz derecede iyi bir fark var şampuan saçıma serum da kremde sürsem kabartıyor. saçıma bu kadar şey sürsem sabunlada yıkasam yumuşatır dedim ve şampuanla olan elektriklenme gözle görülür derecede yok hacı şakir filan değil ama güvenilir bir zeytinyağlı ya da bıttım sabunu şampuandan iyidir

hira
11-12-2014, 22:03
Son günlerde aşırı yağlanan, dökülen ve kepeklenen saçlarım için bebek şampuanı kullanmaya başladım. Sorunlar hafifledi, kaşıntıda kesildi. Aklınızda bulunsun dedim. Bebek şampuanları daha masum.

copur 09
12-12-2014, 11:46
Zeytinyağlı ev yapımı sabunu rendeledim. Lavanta tohumlarını suda kaynattım. Rendelenmiş sabunu günlük süt şişesine koydum. Sıcak suyun içerisine şişeyi koydum, üzerine lavantalı süzülmüş suyu ayarlayıp ilave ettim. Koyulaşınca akacak kıvamda oluncaya kadar suyu ilave ettim. Arada çalkalayıp iyice erimesini sağladım. Küçük pet şişenin kapağını deldim ve içine karışımı ilave ettim. Yaz sonundan beri vücut için kullanıyordum. Cildim yağlı olduğundan bana iyi geldiğini görünce; ilkinde sabunla yıkadığım saçlarıma ikinci olarak avucuma bir miktar döküp onunla yıkamaya başladım. Şimdilik memnunum. Havalar soğuyunca şişenin içindeki karışım dondu, tekrar ısıtıp kullanmak lazım. Donmamasını sağlamak en iyisi ama, ne yapacağımı bilmiyorum.

gingy
12-12-2014, 15:58
Saç dökülmesi genetikse sabun veya şampuan farketmiyor. O saç illa dökülür :rolleyes: Dedem keldi, babam da kel, ben de kelleşmeye doğru gidiyorum :D

İpek Kozası
16-12-2014, 12:26
Bir yılı aşkın bir süredir hem saç hem de vücut temizliğinde zeytinyağlı sabun kullanıyoruz ailecek. Çok memnunuz. Ne de olsa memleketimizin doğal sabunu...

İpek Kozası
16-12-2014, 12:27
Şunu da belirteyim çamaşırda da rendelenmiş zeytinyağlı sabun kullanıyorum. Ondan da çok memnunum.

esgül73
17-12-2014, 10:52
Saçım için eczaneden aldığım ingiliz karbonatını sıcak suda erittim.Üzerine su ilave edip ılıttım.Sonra özellikle saç diplerine masaj yaparak yıkadım.Sonrasında da saç boylarını elma sirkesiyle duruladım.Sonuç inanılmaz güzeldi.Saçlarım sanki nefes aldı.Hiç şampuan kullanmadan.

asmalıtepe
17-12-2014, 15:44
Naçizane; İyi bir ağaçsever, doğa ve çevresever'in zaten diğer kimyasallar gibi şampuanı da kullanmaması gerektir.

Tabii ki saf zeytinyağlı sabunlar yeterlidir. Önce şartlanmışlığı ve alışkanlığı üzerimizden atmalıyız. Saygılar.

Lfclk
04-06-2015, 10:23
Ben Dove sabun ve saç kremi arada da elseve mucizevi yağ kullanıyorum. Hem şampuan ile yıpratmamış oluyorum hem de kurumuyor. Hiç kaşıntı ve dökülme de yaşamadım. Doğal sabunlar kolay erimiyo ve saçımın hepsine yaymakta zorlanıyorum o yüzden pek tercih etmiyorum. Ancak doğal daha iyidir ******.

hira
02-07-2015, 02:30
Kepeklenme ve kaşıntı nedeniyle, saflığına inandığım bebe şampuanı kullanıyorum 6 aydır.. Saç derisine hiç zararı olmadığını söyleyebilirim.. Geçenlerde deneme amaçlı eski şampuanımı kullandım, kullanmaz olaydım.. Şuan kafam deli gibi kaşınıyor ve kepekleniyor... Zar zor kurduğum dengeyi bozdum tekrar.. Bebe şampuanıyla mutlu benim kafam :)

Sûz-i Dilârâ
08-07-2015, 07:08
Ben de çocuklarımı doğdukları günden beri sadece el yapımı zeytinyağlı sabunla yıkıyorum. Bu bahardan itibaren de ısırgan otu ve ceviz yaprağını kaynatıyorum süzüp soğuttuktan sonra banyoda önce bu suyla iki kere yıkıyorum. Saç diplerine parmak uçlarımla masaj yapıp saçlarını eski tip tahta tarakla bir güzel tarıyorum.

Kızımın saçları kıvırcığa yakın lüleli, zor taranıyordu bu karışımı kullanmaya başladıktan sonra yumuşacık oldu ve çok kolay tarandı. Ardından da zeytinyağlı sabunla bir kez yıkayıp durulayıp çıkarıyorum banyodan. ;)

Isırgan otu, ceviz yaprağı suyu saç derisini temizleyip saç diplerini güçlendiriyor. Kızımın da oğlumun da saçları parlak ayrıca. ;) Kıymetini bilip büyüdüklerinde de kullanmaya devam ederlerse onlar için en iyisi.;)

Bu arada "sen ne yapıyorsun?" diye bir soru akla gelebilir, ben de aynını yapıyorum:D

A_NOMAD
09-07-2015, 00:22
...ceviz yaprağı suyu...

İtina gerektiren, uğraştırıcı bir yöntem seçmişsiniz ama yaptıklarınıza hayranlıkla yaklaşmamak çok zor... ;)

Ceviz yaprağı dediğinizde içimden bir ''Nasıl yani?'' nidası koptu zira bildiğim kadarıyla ceviz yaprağı (elbette faydalıdır, ona bir itirazım yok) boyar maddedir, çocuklarınızın (kendinizin de) saçları bu nedenle koyu renk olacaktır.

Yoksa eskiden sarı saçlı mıydılar? :D

Sûz-i Dilârâ
09-07-2015, 07:24
Sevgili A_NOMAD, cevizin boya maddesi içerdiğini çocukluğumdan biliyorum. Yeşilken kopardığımız cevizlerin kabuğunu soyarken ellerimiz simsiyah olurdu. :D Yaprağı da öyle annem de söylemişti uygulamaya başladığımda.

Henüz bariz bir kararma görmedim saçlarda. Oğlumun saçları açık renk ama sarı değil çok şükür -sarışın sevmem-:D:dilli: biraz kızıla çalıyor, Ece'nin saçlar da koyu renk ama kızıllık var güneşte belli oluyor.

Yani ceviz karası bizde büyük bir değişiklik yaratmayacak, sarı-sapsarı değiliz, Türk kumralı diyeyim artık içini nasıl doldurursanız bir türlü anlatamadım renklerimizi:D

Not: Yeğenimin saçlarında kepeklenme ve dökülme olmuştu bir dönem, bu karışımla atlattı.

Aklıma geldi fotoğrafları (http://www.agaclar.net/forum/1382253-post4.htm) var sitede. Renkler tam çıkmamış ama fikir verir. :D Ece'nin saçlarını kestirmiştik. :D

münevver48
09-07-2015, 09:53
saç dökülmesi + kaş dökülmesi

yıllardır dertliyim bu konuda saçlar kaşlar bazen kendimi casper gibi görüyordum. bunu kendime çok dert ettim. dert ettikçe daha da döküldü. bu arada doktora gittim. kortizon ilaç verdi mecburen kullandım. ama tam çıkıyor gibi olunca haydi yine dökülüyor. altında yatan sebep stres deniliyor. oysa stres yapılacak bir durum yok. neyse psikiyatrist önerildi .gittik görüştük. sonuç hassas bir yapım olduğu en küçük üzüntü de bile vücudumun tepkisi kaşlarım da dökülme olarak ortaya çıkıyormuş. neyse o günden sonra hiç doktora gitmiyorum.

gelelim sonrasına, tabi doğal yöntemlere, artık ne yağı iyi geliyor dedilerse bende onu alıp kullanıyordum. kaşlarda tık yok.saçlarıma aktardan aldığım ve bir yılı geçkin kullanıyorum fiyto diye çam terebentli olandan kullanıyorum. yıkadıktan sonra ıslakken bir iki damla argan yağı ile saç uçlarıma masaj yapıyorum. kuaförüm bile soruyor saçlarına ne kullanıyorsun diye. kırık sorunum hiç yok saçlarım akışkan ve eskisine göre daha sağlıklı..

bende bu yıl coştum saçlarıma bir kına yakayım dedim. kınanın içine evdeki ne yağı varsa koydum. (badem, çam, çörek, sarımsak,zeytin ve ayrıca saç bakım yağı) su olarak da ceviz kabuğu ve yapraklarından kaynattım. ve babaannemin deyimiyle saçların gübresi karanfil bir kaşık kadar dövülüp ilave edildi.son olarak da bir yumurta ve bir tutam tuz ilave edildi. saçlara kına yakıldı. 7-8 saat bekletildi ve yıkandı. babaannem kınayı üç gün arayla tekrar yaktırırdı. bende onun gibi üç gün sonra tekrar yaktım. renk sorunum yoktu. ( beyazlaşma)ama renginin daha iyi oturmuş ve pırıl pırıl parlayan sağlıklı saçlara sahibim.

kaşlarımın durumuna gelince onlara da karanfili iyice dövdükten sonra içine bir tane ceviz içi koyup onuda bir güzel yağı çıkana kadar dövdüm. buna bir diş sarımsak ilave ettim ve içine evdeki yağlardan ve kaş için aldığım karışım yağdan birer çay kaşığı koyup buharda ısıttım. sonra bir krem kutusuna koyup her gün sabah akşam sürüyorum. kaşlarım da çıkmaya başladı bunu 3-4 aydır kullanıyorum neredeyse yok olan kaşım geri çıkmaya başladı ve her geçen gün daha sağlıklı görünüyorlar. tabi emin olmak için bir yıl beklemem gerekiyor. şunu da belirteyim, benim kaşlarım yaklaşık 20 yıldır hep dökülüyor. bu kadarı bile beni mutlu etmeye yetti. neredeyse kalıcı makyaj yaptıracak duruma gelmiştim. şimdilik vazgeçtim.doğal olmak en güzeli... hepinize sağlıklı saçlar diliyorum. sevgiler..........

A_NOMAD
09-07-2015, 18:40
...Aklıma geldi fotoğrafları (http://www.agaclar.net/forum/1382253-post4.htm) var sitede. Renkler tam çıkmamış ama fikir verir. :D...

Fotoğraflarını görmüştüm daha önce, o nedenle sormuştum :D

duy-gu
20-02-2016, 13:42
Ben de doğal sabun kullanmaktan yanayım. Böylece hem doğayı hem bedenizi kimyasallardan korumuş olursunuz. Sabun saçımı keçe gibi yapıyor, kabarıyor vs. diyorsanız da sulandırılmış elma sirkesi ile saçınızı durulamanızı tavsiye ederim. Saç kremi kullanmış gibi yumuşacık ve parlak saçlarınız oluyor :) Kokmuyor merak etmeyin :)

cihan14
20-02-2016, 19:32
Yıllardır farklı farklı ürünler kullandım ailede saçı olan erkek yok bir çok insan bu kadar para harcama nasıl olsa 20li yaşlarda dökülecek gibi cümleleri çok duydum halbuki çok para vermiyordum sadece bitkisel şampuanlar kullandım 20 lira veriyordum [emoji56] [emoji56]

Yaş 30 a geldi neredeyse çok şükür hala saçım var [emoji4] [emoji4]

En son hairman diye bir ürün kullanıyordum sonra üretim yeri değişti parfüm basmışlar içine içerik değişmiş ablam bir ürün önerdi yerli malı hc care diye şu an bu ürünü kullanıyorum çok memnunum umarım içeriği değişmez dökülmesi durdu diyebilirim koku yok şampuan sonrası nashi argan yağını nemli iken çok az sürüyorum 10 dk sonra fön çekiyorum istediğim şekle giriyor hiç jöle wax kullanmam yıkama aralığı gün aşırı diyebilirim

Ablam kuaför olduğu için uygun fiyata alabiliyorum şampuanı sanırım şu an 35 lira internette

tapatalk yaz kızım

cihan14
20-02-2016, 19:39
Üniversitedeyken fiyto kullanmıştım sarımsaklı şampuan kullanmıştım kötü ürün değildir ama şu an hc care favorim

tapatalk yaz kızım