s.toprak
27-10-2012, 19:11
EYM de ekmek yapmakta Instant maya kullanmak istemediğimden yaş maya kullanmayı denedim.
Birinci denemede 1/2 paket mayayı önceden şekerli suda aktif hale getirip una ekledim. İkinci denemede ayni şekilde aktif hale gelmiş mayayı sıvılara ekledim. Ikisinde de fırınlamaya geçtiği anda kapağı açıp susam döktüm.
Birinci denemede susam eklemek üzere dokunduğum anda ekmek çöktü. İkincide ekmeğe dokunmadan susamı serptim o anda bir şey olmadı, ancak
pişirme tamamlanmak üzere iken üstten içe yine bir çökme oluştu.Çökmeler fazla değil, tat ve dokuya zararı yok, ama neden olsun diyorum.
makinem Sinbo, klavuzunda çökme nedeni olarak su veya mayanın fazla
gelmesine işaret ediyor.Üçüncü denemem de susam eklemek için kapağı hiç
açmamayı ve mayayı daha az kullanmayı, belki mayayı elimle unun üzerine ufalamayı düşünüyorum.
Önceki iki denemede 900 gr ekmek için 1/2 paket maya kullanmıştım, sanıyorum fazla geliyor.
Birinci denemede 1/2 paket mayayı önceden şekerli suda aktif hale getirip una ekledim. İkinci denemede ayni şekilde aktif hale gelmiş mayayı sıvılara ekledim. Ikisinde de fırınlamaya geçtiği anda kapağı açıp susam döktüm.
Birinci denemede susam eklemek üzere dokunduğum anda ekmek çöktü. İkincide ekmeğe dokunmadan susamı serptim o anda bir şey olmadı, ancak
pişirme tamamlanmak üzere iken üstten içe yine bir çökme oluştu.Çökmeler fazla değil, tat ve dokuya zararı yok, ama neden olsun diyorum.
makinem Sinbo, klavuzunda çökme nedeni olarak su veya mayanın fazla
gelmesine işaret ediyor.Üçüncü denemem de susam eklemek için kapağı hiç
açmamayı ve mayayı daha az kullanmayı, belki mayayı elimle unun üzerine ufalamayı düşünüyorum.
Önceki iki denemede 900 gr ekmek için 1/2 paket maya kullanmıştım, sanıyorum fazla geliyor.