View Full Version : Galeriye Eklenen Fotoğraflar Hakkında
backyard
12-05-2005, 18:30
Galeride yer alan kategorilere eklenen fotoğrafların, kategorinin içeriği ile uyumlu ve ilişkili olması gerekiyor.
Bu nedenle, fotoğraf eklerken öncelikle hangi kategoriye ait olduğunu tespit etmenizi, eğer tereddüt yaşıyorsanız örnek olması açısından eklenen fotoğraflara bakmanızı, eğer hiç bir kategoriye uymuyorsa adminlerden yardım almanızı öneririz.
Kategorilerin içeriği ile ilgisi olmayan fotoğrafların silineceğini unutmayın.
Örnek verecek olursam; orman hayvanlarının içinde "köpek", "kedi" gibi fotoğrafların, kır çiçeklerinin içinde "gül", "sardunya", "akvaryum balığı" gibi fotoğrafların yer almaması gerekiyor :)
ikinci_bahar
13-05-2005, 09:43
Bu konuda sıkıntı yaşıyorum, ağaç türlerini bilemediğim için.
Mesela meyvelerle ilgili kategori yok. Meyvelerin çiçekten başlayarak ham halini ve olgunlaşmış halini bir seri olarak görmeyi isterim. Bunu özellikle çocuklar için istiyorum. Şehirlerde yetişen çocuklar çilek ağacı nasıl diye sorabiliyorlar. Buradan aşama aşama görmeleri güzel olurdu. Bizim buralarda yetişen mevyeler dışında meyve ağaçlarını ben bile tanımıyorum. Henüz olgunlaşmamış çilek ve şeftali fotoğraflarım var mesela nereye ekleyeceğimi bilemedim.
Cihangir
20-05-2005, 18:09
Avatarlara da sınırlama getirin.. Acayip garip ürkünç orman canlılarını yüklemek yassaaah olsun !! :p
İkinci bahar,
mesajını silmişsin oysa önemli bir konuya değinmişsin, bu yüzden geri getirdim...
Ağaç türleri bölümündeki kategoriler için orman mühendislerinin yardımını bekliyordum ama meyva ağaçları onların ilgi alanları dışında...
Ziraat mühendisleri bulmamız gerek. Ama onlarda orman ağaçlarını bilmiyoruz diyecekler...
Merak ediyorum, ağaçlarla ilgili bu genel kategori olayını nasıl çözeceğiz:)
Taşıma sorunu olmasın diye meyva ağaçı fotoğraflarını biraz daha eklemeyin. Doğru yerleri oluşturabilelim...
Aynı şey ikinci kez olunca, bir mesaj yazma gereği duydum.
Bazı olaylar iki arkadaşın, fotoğraflarını tek tek aynı fotoğrafla değişmelerine neden oldu. Silme opsiyonu olmadığı için bunu yaptılar.
Bundan sonra ne yapalım?
1. Silme opsiyonu ekleyelim, alınganlık gösterenler silebilsin
2. Fotoğraf değiştirme özelliğini de kapatalım
3. Aynen kalsın, fotoğraflarını kaldırmak isteyenler maille haber versin, tümü silinsin.
4. Böyle devam edelim, biz de bir fotoğrafla değiştiririz.
Site yönetimi nasıl davanıyor ki insanlar bu yola başvuruyor diye merak edecek olanlar için:
1. Olay : Hasan Ulas
Yazışmaların yapıldığı, sorunun yaşandığı sayfa (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=308&highlight=hasanulas)
Ayrılık mesajı (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=197&page=7&pp=30&highlight=hasanulas)
2. Olay: İbrahim Peynirci
Yazışmalar:
ibrahim peynirci to me
Değerli site sorumluları. Ben sitenizin galeri köşesine fotoğraf
gönderiyorum. Ancak bir kısım fotoğraflarım çıkarıldı. Bunun nedenini
öğrenmek istiyorum.Fotoğrafların yayınlanması noktasında bir takım kriterler
mi var? Bu konuda beni aydınlatır sanız sevinirim. Saygılarımla..
Vildan Özfenerci to ibrahim
Merhaba İbrahim Bey
Öncelikle katkılarınız için çok teşekkür ederim.
Forumdaki yazışmalara katılmadığınız için, siz sormadan haber veremedim. Maille haber verecektim ama fotoğraf ekle sayfasını daha anlaşılır yapayım sonra yazarım derken unuttum. Özür dilerim.
http://www.agaclar.net/gallery/resim_ekle.php (http://www.agaclar.net/gallery/resim_ekle.php)
1. Fotoğraflarınızın bir kısmı site amacına uygun değildi. Lale fotoğrafları mesela... Gönderdiğiniz laleler şehir içinde sanırım bir parkta çekilmişti. Fotoğraf olarak güzel olmasına itiraz etmiyorum ama biz ağaç/orman bağlantılı olsun diye sadece yabani çiçekleri arşivde toplamak istiyoruz
2. Aynı fotoğrafın birbirine yakın pozları vardı. Olabildiği kadar farklı fotoğraf gönderilmeli. Çünkü başka bir üye de benzer konuda fotoğraf gönderecektir zaten.
3. Fotoğrafların bir epey sayıdaki bölümü Ağaç ve sanat / Diğer sanatlar bölümüne gönderilmişti. Sanat bölümünde resim ve heykel için ayrı yerler açtım. Kilim, seramik, takı vs. gibi başka alanlarda ağaç kullanıldıysa, onları da Diğer sanatlar bölümüne koyarız diye düşünmüştüm. Mesela karda çektiğiniz fotoğraflar da oradaydı. Bir kısmını ağaç/ mevsimler/kış bölümüne taşıdım. Benzer örnek sayısı fazla diye de bir kısmını silmek zorunda kaldım.
Forumdaki fotoğraf bölümüne katılırsanız sevinirim. Neler yapmamız gerektiğini hep birlikte konuşarak kararlaştırabiliriz.
Saygılar
agaclar.net teki galeriyi, internette örnekleri olan, "kişilerin portfolyalarını gösterdikleri" galerilerle aynı çizgide görmemek gerekir.
Tabii ki bunlar sizlerin fotoğraflarınızdır ve tüm telif hakları olduğu gibi başkalarıyla paylaşıp paylaşmamak tasarrufu da sizdedir.
Ama agaclar.net te yapılmaya çalışılan şey öncelikle AĞAÇ ARŞİVİ oluşturma çalışmasıdır. Her fotoğrafınız bu amaca uygun değildir.
Karşılıklı güven önemli diyerek ve "kontrol edici pozisyonunda" bulunmamak için, fotoğrafların onaydan sonra görünmesi durumunu yapmadık. Ama bu, sitenin/galerinin amacını anlamadan, hissetmeden yüklediğiniz her fotoğraf burada kalmayı sürdürecek anlamına gelmiyor.
http://www.agaclar.net/gallery/resim_ekle.php
Ekleme işlemi sırasında dikkat edilecekleri yazmaya çalıştım. Eksikler ve net olmayan bölümler varsa, bunları öneriler doğrultusunda güncellerim.
Tekrar bu tür olaylar yaşamamak dileğiyle...
Onca emek verip fotoğraf ekledikten sonra bu fotoğrafları bu hale getirmek için de ayrıca uğraşarak harcanan vakit problemleri çözmeye harcanabilirdi diye düşünüyorum.
O fotoğraflara beğenisini sunan onca kişi var iken benim elim böyle bir şey yapmaya varmazdı. Ama yine malina'nın dediği gibi, kişinin fotoğraflarını başkalarıyla paylaşıp paylaşmaması kendi tasarrufundadır. Bu noktada bir şey diyemiyorum.
Yanlış kategorileri eklenen (benimkiler de dahil) onlarca fotoğrafı doğru yerlere taşımak, hepimiz taktir ederiz ki ayrıca zaman alır. Bu yüzden sitemizde yapılması gereken bu kadar çok şey varken, bazı konularda alınganlık yapmak yerine işbirliği yaparsak ve birbirimizi anlamaya çalışırsak daha fazla yol alırız düşüncesindeyim.
Sevgiler
Cihangir
04-07-2005, 20:34
Ben bişeyler yazmıştım yaaaa !! Neyse.. Hepsini sildim.. Şimdi düşünüyorum kara kara.. Yahu ben çabuk alınganlık gösteren bir adamım.. Olur da bir gün bir şeylere alınıp, bütün fotoğraflarımı, eklediğim bütün yazıları, tüm gevezeliklerimi alır gidersem.. Sizin haliniz nice olur ?? Ne yaparsızın "ben"siz ?
:cool:
Orman Mühendisi
04-07-2005, 21:22
Çok basit. Eğlencemiz kalmaz :D
Sefer GİRİŞEN
04-07-2005, 21:40
Geçen hafta ben de "katagorisi yok"kısmına yabani fındık sürgünlerinden yapılan bir adet sepet fotoğrafı eklemiştim,bir gün sonra kayboldu.Çünki orda olmaması gerekiyordu ve silindi, iyi de olmuş.İlk gönderdiğim kır çiçekleri fotoğraflarına baktığımda pek iyi olmadıklarını görüyorum, hatta - 1 puan verilmiş, hele hele daha sonra gönderilen fotoğraflara baktıkça keşke silinse diyorum. Sözün kısası buranın çok daha güzelleşmesi için gerekli görülen fotoğrafların silinmesi gayet normal alınganlığa da hiç gerek yok.
Cihangir
04-07-2005, 21:42
Çiten gitti mi yani ? :(
Sefer GİRİŞEN
04-07-2005, 21:50
He vallah, gitti çiten.
Sefer GİRİŞEN
04-07-2005, 21:51
Ben kolayını buldum,ağaca çıkarıp fotoğrafını çekeyim bari
Cihangir
04-07-2005, 21:57
Çok basit. Eğlencemiz kalmaz :D
Olsun, bu da bişey di mi ama ? Eğlenmediğimiz yere gelmeyiz di mi ama ?
Pikniğe gidiyoz.. Ağaca bakıyom, fotoğraf çekiyom, "acaba kaç yaşındadır diyom", inceliyom inceliyom, baktım artık kopacam, mangalın başına geçiyom !! Yüzüme renk geliyor !! Renk !! İşte olay bu.. Bu ? Bu da bi şeydir di mi ama !!!
:cool:
Cihangir
04-07-2005, 21:58
Yılmaz, bu gidişle arka bahçeyi boylayacaz bak.. Konu neee , biz neler konuşuyoz ? Dağıttın gene ortalığı !!!
Orman Mühendisi
04-07-2005, 22:18
Ben tek bir mesajla arka bahçeye atılırsam sana kimbilir neler yaparlar :rolleyes:
Cihangir
05-07-2005, 00:27
:p Farketmez.. Tom ve Jerry'deki gibi.. Döner gelirim tekrar n'olcek !!
Bence üyeler ekledikleri fotoğrafları silebilsinler.
Eğer ki agaclar.net bu insanlardan fotoğraflarının telif haklarını satın almıyorsa ve fotoğrafı "kullandırtma" ile ilgili hak kendindeyse bu site içerisinde bulunmayacak bir kişinini fotoğrafını zaten kullanmaya (kendisi özellikle istemiyorsa) hakkımız olmayacağı için giderken fotoğraflarını alıp götürmesine engel olmamazı gerekir.
Fotoğraf değiştirme özelliği kalmalı. Öyle sanıyorum ki bu üyeler fotoğraflarını silebilselerdi böyle bir yola başvurmazlardı.
Düşünsenize bir tık ile silebileceğim fotoğrafları niye tek tek fotoğraf yükleyerek -ki yüklenmeleri için geçen zamanı bekleyerek- değiştireyim?
Geçen hafta ben de "katagorisi yok"kısmına yabani fındık sürgünlerinden yapılan bir adet sepet fotoğrafı eklemiştim,bir gün sonra kayboldu.Çünki orda olmaması gerekiyordu ve silindi,
O sepeti görmüştüm, babaannemin de benzer bir sepeti vardı..:)
http://www.agaclar.net/gallery/album.php?id=178
O sepeti buraya ekleyebilirsiniz bence..
İlgili kategoriyi bulmakta tereddütler yaşayabiliyoruz..
Bunları forumda sorabilirsiniz..
Ya da msn de :) Özellikle cihangir bu konuda çok yardımsverdir. :)
Cihangir
05-07-2005, 09:22
Bunları forumda sorabilirsiniz..
Ya da msn de :) Özellikle cihangir bu konuda çok yardımsverdir. :)
Ohooo, attığımız bütün toplar geri bize geliyor yaa.. Tamam sorun arkadaşlar.. Siz sorun, ben söyleyeyim, karışsın ortalık, aybala ve backy toparlar nasılsa..
Örnek bir soru.. İn cin top oynuyor, sabahın yedisi.. Arabayı toprak yolun kenarına çekip indiniz ağaç fotoğrafı çekmeye.. Adamın tarlasına girdiniz, tam kadraj odak v.s. ayarladınız deklanşöre basacaksınız.. O da ne ? Arabanın diğer yanından bir köpek havlaması !!! Hadi bakalım, ne yaparsınız şimdi ? Ağaca mı koşarsınız, köpekle aranızdaki arabaya mı ? Bu arada deklanşöre basar mısınız ??? Basarsanız kadrajda ne olur ???
:p
Sefer GİRİŞEN
05-07-2005, 12:10
Arabanın diğer yanından bir köpek havlaması !!! Hadi bakalım, ne yaparsınız şimdi ? Ağaca mı koşarsınız, köpekle aranızdaki arabaya mı ? Bu arada deklanşöre basar mısınız ??? Basarsanız kadrajda ne olur ???
:p[/QUOTE]
Hiç birine gerek yok. 20 yıllık mesleki tecrübe; asla sopasız arabadan inmem.Aksini yaptığımda köpek galip geldi.Isırılmadan beteri kuduz aşısı olmak.
Cihangir
06-07-2005, 19:22
Sopanın menziline girmiş bir köpek bile ürkütüyor beni.. :( İlk "hav" da deklanşöre basmış idim, bilemedin dördüncü beşinci "hav" da arabadaydım... Sonrası review, "eh işte", "hadi gidek", "sinir köpek"... diye gidiyor... :p
Galeriye eklenmiş bazı fotoğrafların kategorilerinde düzeltmeler yapılması gerekiyor.
Bu yüzden galeriye fotoğraf ekleyen arkadaşların, ekledikleri fotoğrafların altındaki yorumlara bakıp eğer bu konu ile ilgili bir yorum varsa bu fotoğrafı ilgili bölüme taşımaları gerekiyor.
Bu galerinin amacı ve düzenli kalması açısından önemli bir konudur.
Yardımlarınızdan ötürü şimdiden teşekkürler.
Not:
Bu değiştirme işlemi için;
Fotoğrafın altındaki [ Bilgileri Düzelt (http://www.agaclar.net/gallery/resim_ekle.php?id=1898) ] e tıklayıp, çıkan sayfadan Albüm' ü değiştirip, fotoğrafı sakla kutusunu işaretlemeniz yeterlidir.
Orman Mühendisi
22-09-2005, 17:42
Yardımlarımızdan ötürü teşekkür etmeden önce yaptıklarınızdan ötürü özür dileyin bence. Nedir bu böyle bize iş çıkarıyosunuz bedavadan :D
En iyisi en iyiyi yapmaktır :)
Yılmaz - a ğ a ç t ü r l e r i
Orman Mühendisi
23-09-2005, 08:36
Malinanın yapması gereken bir düzenleme var. Ondan sonra kısmetse 3 vakte kadar başlayacam :)
Erguvan Muhibbi
26-09-2005, 19:56
Güller klasörü açılması farz oldu bence çalı ve süs bitkileri nin olduğu klasörün altı olabilir
Turunçgiller klasöründe alt klasörlere baktım, mandalina yok. Gözden kaçtı herhalde.
Mandalina fotoğrafını turunç klasörüne ekledim. Mandalina klasörü açılınca oraya taşırım.
Evet unutmuşum :)
Hatta onu eklerken bir de Bergamut albümü ekledim. gerçi bilmiyorum Bergamut ağacı bulup fotoğraflayan olur mu? :)
Darki, kategorisi yok diye bir bölüm var. Bergamut gibi ağaçlardan hiç olmazsa bir fotoğraf oraya eklenmeden kendilerine ait klasör açmanın gereği yok... İçi boş bölümler olabildiği kadar az olsun
Erguvan Muhibbi
29-09-2005, 11:29
At, kedi vs fotoğraflarının sitenin içeriği ile ilgisi olmadığını düşünüyorum dostlarım.
Hani ben deki kedi koleksiyonumu buraya aktarmaya kalksam yandı site.
Ama belki sevgili MalinAnamız bize bir de kediler.net yapar kim bilir?
Teşekkürler Darky, olması gereken yere taşıdım bile.
Darki, kategorisi yok diye bir bölüm var. Bergamut gibi ağaçlardan hiç olmazsa bir fotoğraf oraya eklenmeden kendilerine ait klasör açmanın gereği yok... İçi boş bölümler olabildiği kadar az olsun
Tamam, mesaj alınmıştır.
Ağaç türlerine ilişkin boş albümlerde bir dönem benim canımı fazlasıyla sıkıyordu ama şu an durum eskiye göre çok çok daha iyi ;)
Yusuf Bayrak
06-10-2005, 15:12
İkinci bahar,
mesajını silmişsin oysa önemli bir konuya değinmişsin, bu yüzden geri getirdim...
Ağaç türleri bölümündeki kategoriler için orman mühendislerinin yardımını bekliyordum ama meyva ağaçları onların ilgi alanları dışında...
Ziraat mühendisleri bulmamız gerek. Ama onlarda orman ağaçlarını bilmiyoruz diyecekler...
Merak ediyorum, ağaçlarla ilgili bu genel kategori olayını nasıl çözeceğiz:)
Taşıma sorunu olmasın diye meyva ağaçı fotoğraflarını biraz daha eklemeyin. Doğru yerleri oluşturabilelim...
Ağaç,Ağaççık ve Çalı türlerinde yardımcı olabilirim.Orman ağaçları, park ve bahçe bitkileri konusunda bilemediğiniz türlerin resimlerini mail atarsanız isimlerini ve özelliklerini yazabilirim.
Orman Mühendisi
06-10-2005, 16:10
Yusuf benim şöyle bir önerim var.
Sen ağaç, ağaçcık, çalı türlerini foruma yazsan varsa fotoğraflarda eklesen hem bilmediklerimizi öğreniriz hem de onları siteye alarak bitki arşivimizi genişletmiş oluruz.
Forumda ağaçtürleri için yaptık bunu. Orada örneklerini bulabilirsin. Biz sonra oradaki bilgileri derleyip siteye alıyoruz.
Bana göre böyle daha faydalı olabilir bizler için
Yusuf Bey, bizim buralarda böyledir, elini versen kolunu kaptırırsın :)
Yılmaz, eski kaptıranlardan biridir... :)
Yardım teklifinize çok sevindik....
Orman Mühendisi
06-10-2005, 17:23
Malina daha dur. Bana çektirdiklerinizi bir bir yeni üyelere de çektirmezsem :cool:
backyard
06-10-2005, 20:30
"laf var icraat yok" lardan olmasın ama ;)
uzaytek, şablonu tamamlayıncaya kadar, yılmaz'a laf yok..
Sonrasını düşünürüz :)
Orman Mühendisi
07-10-2005, 00:37
Sağol malina . Aybala ve Backy'ye ben bunu anlatamadım. Dillerine doladılar :)
yani senin tüm hazırlıkların tamam,
uzaytek işini bitirince cupbadanak bitiricen herşeyi..
süper bişey bu...
biz ettik sen etme yılmaz...
naffet :D
Orman Mühendisi
07-10-2005, 08:30
cupbadanak bitmeyecek de yinede boş oturmuyoruz :)
Yusuf Bey e-mail bekliyor olabilir, burada arkasından konuştuğumuzu haber versek mi? :)
Orman Mühendisi
07-10-2005, 09:02
Haber verelim. Hakkında dedikodu yapıyoruz diyelim. Hatta tehdit edelim. Belki o zaman gelir. :)
backyard
07-10-2005, 09:32
bu site dedikodu-tehdit türü yaklaşımlardan hiç hazzetmez:mad:
istisnaların kaideleri bozmayacağını hatırlatırım tabi :D
bu arada yılmaza biri sorsun bakalım neden bu kadar geçlere kadar oturuyor, neler yapıyor :cool:
Orman Mühendisi
07-10-2005, 13:31
Backy elime düşme sakın. İntikamımı çok kötü alırım ona göre :mad:
Erguvan Muhibbi
17-10-2005, 15:02
Galeri ye eklenen fotoğrafları herhangibir gerekçeyle kaldırılan arkadaşa
kaldıran yetkili mercinin bilgi vermesi gerekmez mi?
normal şartlarda bu yapılıyor olmalı
bahsini ettiğiniz fotoğraflar hangileri acaba?
Erguvan Muhibbi
17-10-2005, 15:32
Balkonumun fotoğraflarını koymuştum.
Hiçbiri yok.
Erguvan Muhibbi
17-10-2005, 15:33
Bahçeler gibi bir de balkonlar klasörü olmalı.
balkon fotoğraflarını kaldırdım Bunlardan bahsediyor. Rastladıkça orman ekosistemi diye özetleyeceğimiz kategoriye girmeyen salon bitkileri ve benzerlerini de kaldırıyorum.
Orman Ekosistemi Hayvanları (http://www.agaclar.net/gallery/kategori.php?blm_id=179&ktg_id=181)
Bölümlerine yeni kategoriler ekledim. İlgili yerlere taşıyacağız, fotoğraf sahipleri de yardım ederse seviniriz.
Önerilerinizi bekleriz.
http://www.agaclar.net/gallery/album.php?id=184
Böcekler vahşi yaşam bölümüne eklenmiş yanlışlıkla. İlgili ve yetkili kişilere ve ayrıca fotoğraf sahiplerine duyurulur.
(Arı, çekirge, örümcek, yusufçuk, tırtıl ve kelebek böcek türleridir).
Cihangir
08-11-2005, 07:10
Fotoğraf makinamı uzun zamandır elime almıyorum.. Galeriyi de uzun bir aradan sonra gezeyim dedim.. Çok güzel fotoğraflar eklenmiş.. Ancak, ağaç fotoğraflarının arasında, beton yığını şehir fotoğrafları mevcut.. Beton yığınları arasına sıkışan doğaya, ağaçlara vurgu yapan fotoğrafları anlıyorum.. Ancak kadrajında ağaç, bitki, çiçek olmayan, şehir, gökyüzü, tarihi eser fotoğraflarının galeriye uygun olup olmadığını merak ediyorum.. Benim uzak kaldığım süre içinde, sitemizin galerisine eklenecek fotoğrafların konusu mu çeşitlendi, yoksa kadrajında heykel olduğu için park fotoğrafına dahi tepki gösteren anlayış mı değişti ? :cool:
Pışşt Cihangir şuraya bir göz-at ;)
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=504
Hatta bir de eğer merakın devam ediyorsa şuraya da bir göz atabilirsin ;)
http://www.fotokritik.com/forum_goster.php?konu_id=31078
Cihangir
08-11-2005, 07:28
;) Ben zaten fotokritik.com üyesiyim Darky..
İlk linkteki konudaki mesajların tümünü okudun mu? :)
Cihangir
08-11-2005, 07:53
;) Forumda "metropol insanının gökkuşağı özlemi" konusunu açtıktan sonra, sitede İstanbul’daki çarpık yapılaşmayı ortaya koyacak fotoğrafları "PUANLAMAYA KAPATARAK" (Puan için polemiğini önlemek adına) PAYLAŞMA fikri ortaya çıktı. Forumda da bu fotoğrafların linkleri yer alsın diye düşündük.
Benim yaşadığım kent, metropol değil !! Dahası, ülkemizde metropol diyebileceğimiz tek yer İstanbul.. Ben, dayanışmayı ve çarpık kentleşmeye tepkiyi anlıyorum ama, fotokritik gibi bir fotoğraf sitesindeki anlamsız, saçma sapan puan polemiğinin izlerinin, galerimize kadar uzanmasını, bir de böyle bir tepkinin başlangıcında, projenin temeline İstanbul'un yerleştirilmesini anlayamıyorum !! Burası da beton yığını ve ben agaclar.net galerisine fotoğraf yüklemek için bazen kilometrelerce yol yapıyorum !!
Sitemizin yarışmalarına da katılan fotokritik.com üyelerinin, yarışmak ve ödül almaktan başka, galeriye üç beş fotoğraf daha yüklemek ve sitemize katkıda bulunmak gibi kaygıları olsaydı keşke... Ben, bahsedilen puan polemiğinin dışında kalan fotokritik üyelerinden bunu bekliyordum.. Yarışmaya katılmak için bile olsa uğradıkları siteye, sadece yarışmak için fotoğraf ekleyip çekip gidenleredir tepkim.. Bu tepkinin daha önce gösterilmemesinedir !! Yoksa, temelinde doğa sevgisi yatan bir projeye verilen desteğe karşı çıkıyor, tepki gösteriyor falan değilim..
Umarım, bu proje nedeniyle galerimize uğrayan fotokritik üyesi arkadaşlar, doğaya olan sevgilerini göstermeye daha sonra bizimle birlikte de devam ederler... Yok eğer, yarışmadan yarışmaya, projeden projeye uğrayacaklarsa, ben sözkonusu projenin amacından şüphe ederim !!
Üzerime vazife midir, onu bilemem ama dikkatimi çeken bir konu hakkındaki fikirlerimi, bu konuyu bahane edip söyledim, rahatladım.. Siz artık istediğinizi söylersiniz.. :cool:
fotokritik gibi bir fotoğraf sitesindeki anlamsız, saçma sapan puan polemiğinin izlerinin, galerimize kadar uzanmasını, bir de böyle bir tepkinin başlangıcında, projenin temeline İstanbul'un yerleştirilmesini anlayamıyorum !!
İlk çıkış noktası o olsa bile sadece istanbul değil artık. Ayrıca puanlarla konunun ne ilgisi var? Burayı teklif etmemin nedeni, hepsini bir arada görecek düzenlemenin FK yapısı içinde olmaması.. Tek tek bakmak zorunda kalınması.
Ayrıca bu geçici bir durum. Etkinlik tamamlanınca kaldırılacak bir bölüm yani...
Umarım, bu proje nedeniyle galerimize uğrayan fotokritik üyesi arkadaşlar, doğaya olan sevgilerini göstermeye daha sonra bizimle birlikte de devam ederler...
Bu tespitine katılıyorum:)
Üzerime vazife midir, onu bilemem
vazife, vazife :)
Orman Mühendisi
12-10-2006, 22:10
Bunu (http://www.agaclar.net/gallery/agac.php?id=4517) buraya (http://www.agaclar.net/gallery/album.php?id=226) taşımamız gerekli.
Malina, Backy
backyard
12-10-2006, 22:24
ikisi de aynı yere çıkıyor
senin başın dönmüş :D
Orman Mühendisi
13-10-2006, 00:15
Olur mu canım aynı yere çıkar mı.
Sabah 8'den beri işyerindeyim ama hala dincim.
Bu yine senin oyunundur.:mad:
backyard
13-10-2006, 00:18
ama yılmazcım onlardan biri büyük çitlendik fotosu diğeri çitlendiklerin içindeki küçük fotolar
neyi nereye taşıyayım anlamadım ki
sen çitlendiği çitlendiğe taşı demişsin:D
Orman Mühendisi
13-10-2006, 00:20
:mad: :mad: :mad: :mad:
Daha önce bilinmeyenlerdeydi ya o
:mad: :mad: :mad: :mad:
backyard
13-10-2006, 00:34
sen çok yorulmuşsun yılmaz
git dinlen biraz
gözlerin çitlendik çitlendik bakmaya başladı :D
Orman Mühendisi
13-10-2006, 01:02
Arkadaşını da düşünürmüş
Galeride bir tarih sorunu var mı? Galpay bir yorum yapmış....
http://www.agaclar.net/gallery/agac.php?id=5780
Orman Mühendisi
06-11-2006, 11:24
Evet bir sorun var. Hem ayın ismi yazıyor hem de yanında o ayın sıra numarası. Bir ayar gerekecek.
Bunun yanında galeri ana sayfasında önemli bir sorun daha var. Daha önce de bahsetmiştim bu sorundan. Yeri gelmişken tekrar edeyim.
Bir yıl kadar önce sitede bir sorun yaşamıştık. Galeri ana sayfada o sorundan önce en son fotoğraın yüklendiği tarih yazıyordu. Sorundan sonra bu tarihleri göremez olduk. Bu nedenle her seferinde tüm başlıkları açıp yeni fotoğraf var mı diye bakmak zorunda kalıyoruz.
Galeriye yeni yüklenmiş fotoğrafları görebilmemiz için bu tarihlerin galeri ana sayfasında tekrar görünmesinin sağlanmasını (mümkünse) rica ediyorum.
Galeri ana sayfada, resimli diye bir seçenek orayı kullanıyor musun? Orada eklenme tarihlerine göre sıralanıyor
Bu fotoğraftaki (http://www.agaclar.net/gallery/agac.php?id=4227)yorumu ile fotoemin iddialı konuşmuş :)
Orman Mühendisi
10-12-2006, 23:00
Bunu (http://www.agaclar.net/gallery/agac.php?id=6240)
Buraya (http://www.agaclar.net/gallery/album.php?id=237)
taşımamız gerek.
Backy, Malina elleriniz dert görmesin.
Orman Mühendisi
10-12-2006, 23:12
Çok hızlıyız. Teşekkürler.
Konulardaki fotoğraflar tıklamadıkça görünmüyor, bu da konuya hakimiyeti zayıflatıyor.
kovboy20
17-09-2008, 20:06
Selamlar
Ben aşı yapmaya çok meraklıyım. Araştırma yapıyorum ama aşı makinaları var açıklamaları yok. Mesala dilcikli aşı yapmak için bir alet var mı daha düzgün kesebilmem gerekiyor. anaç ile aşı kalemi bir birini öpmesi gerekiyor yoksa tutmaz.bu kalemleri ve anacı ayarlı kesebilecek bir alet var mı. yardımcı olursanız sevinirim. fotgrafı olursa iyi olur.bazı makinalar var ama tam açık görünmü yor.Benim kayısı agaçlarım var.Begenmediğim cinslerini değiştirmek istiyorum.Dilcikli aşı daha uygun geldi bana uygun bir makas lazım. Şimdiden teşekkür ederim.
Bu konunun başlığını okudunuz mu? Yazdıklarınızın burayla ne ilgisi var?
füsunANK
30-11-2008, 18:20
Galeriye eklemiş olduğum bazı fotoğraflarımı silmek istiyorum. Fakat Düzenle / sil seçeneğini kullanamama rağmen silemiyorum. Sadece düzenleme yapılabiliyor. Silme yetkimiz yok mu. ?
Hayır.
Silmek istediklerinizin adresini özel mesajla bana iletebilirsiniz.
füsunANK
30-11-2008, 20:18
Teşekkür ederim. Mesajı yolluyorum.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.